ale czy rzeczywiście ma prawo być uważany za najlepszy w historii kina? No ludzie chyba sobie jaja
robią? Gdzie te wzruszające momenty? Jak rypali go w tyłek czy jak dziadek się wieszał? Do tego
super logiczny, przez 20 lat młoteczkiem robił dziurę w ścianie, powiesił tam plakat i nic nikt nie
zauważył. Potem jak gdyby nigdy nic, przeciągał się ściekami do rzeki, poszedł do banku, okradł
naczelnika i wyjechał sobie spokojnie do wioseczki w Meksyku.Tak to już jest, ktoś coś uzna za
dobrego to oczywiście w podświadomość wbija się, że to jest dobre. Naprawdę uważacie, że nie ma
lepszego filmu od tego?
Podyskutowałbym o np. anime by sprawdzić czy umiesz rozpoznać coś wartościowego ale szybko wyjdzie twoja mentalność ograniczonego pętaka, ciotodojca co nie wychodzi ze swego kojca. :P A więc nie.
anime to bajki dla ograniczonych ludzi w przedziale wiekowym 11-15 lat takich jak ty. A najlepszy film wszechczasów minusujesz bo nie dojrzałeś, przechodzisz okres buntu. Rozgryzłem cię chłopaczku.
Skazani to najlepszy film w historii kina, jad się z ciebie wylewa, ale musisz to przyjąć do wiadomości.
w takim razie np. pomyśl co jeśli na 100 ankietowanych 80 to ułomni debile jednogłośnie wybierający debilizm...
Oczywiście, wszystko ma swoje wyjątki (prawie :p )
Tak więc fajnie, że napisałeś "niekoniecznie" przyznając, że JEDNAK są odstępstwa od (Twojej) reguły.
po prostu wybór najlepszego musi się odbywać w warunkach obietywizmu. Zbiór całości subiektywnych ocen można uważać za ocenę połowicznie obiektywną. Natomiast pojedyncze głosy nie mają siły, gdyż wszystko co subiektywne jest bezwartościowe.
Parokrotnie zasugerowałem się toplistą na filmwebie i potem tylko straciłem czas na takie sobie jak dla mnie mnie filmy.
Kolejny wyjątek. Jednak masy mogą się mylić i 'obiektywne' zdanie też bywa bezwartościowe.
eee ... chyba napisałem to samo co wczesniej XD
No ja odebrałem naszą wymianę poróżnionych zdań jako kulturalną i daleką od fleejmów.
I sam nie powiedziałbym o Tobie, że jesteś trollem, no ale skoro ma być koniecznie na polaczkowo czarno albo biało to: TAK, obaj jesteśmy...
Nie chodziło mi o Ciebie, ale o gościa z linku którego wrzucił olejoo. Następnym razem czytaj uważniej.
Widocznie nie znasz zasad ankietowania. Do ankiet bierze się osoby jak najbardziej między sobą zróżnicowane pod względem wiekowym, płciowym, zawodowym, regionalnym itd.
Pisałem już kiedyś z tobą i pamiętam, że też byłeś taki niemiły . Odpowiedz mi dlaczego masz w sobie tyle nienawiści do innych, którzy uważają coś za wybitnego a nie zgadza się to z twoim gustem ?.... Jaka ocena dla ciebie jest odpowiednia dla Skazanych?... I jaki twoim zdaniem film jest najwybitniejszy(najlepszy) na świecie?...
Używasz słów nie wiedząc nawet, jakie mają znaczenie...Zajrzyj do słownika o ile umiesz czytać ze zrozumieniem :)
Nie robią sobie jaj. Miejsce pierwsze w tego typu serwisach należy brać symbolicznie - w tym miejscu wyczerpują się możliwości poznawcze proletariatu. A powyżej tego już otwiera się świat dla prawdziwego konesera. :D
kogo obchodzi zdanie gimnazjalisty i to w dodatku jednego z mniej bystrych. Dojrzali, obeznani z kinem ludzi potrafią docenić to arcydzieło. I następnym razem nie używaj słów, których znaczenia nie znasz;]
Przedstawiciel proletariatu dał głos ( w tle trochę oklasków poparcia - klap, klap, klap ). Żebyśmy poznali proszę państwa mądrość demokracji głos drugiej strony: proszę zauważyć szanowny robotniku zmęczony ciężkim dniem pracy, że są też dojrzali, obeznani z kinem ludzie, którzy mają racjonalne powody by mieć w dupie takie "arcydzieła". Serio - ten interes trzeba w takim razie zwinąć skoro naszej Muzy-Wszechsztuk nie stać na więcej ( tu podniosła się wrzawa na trybunie ).
Koniec Aktu I sceny pierwszej dramatu społeczno-obyczajowego "Między nami sąsiadami - jeszcze nie decydujące starcie" .
I plum. :P
z nauczycieli w swoim gimnazjum też się wyśmiewasz pewnie, należysz do tej patologii co kosze na smieci na głowy im zakłada? nie zdziwiłbym sie.. spojrzałem w twoje ulubione filmy, jakies starocie których nikt nie ogląda dla niezrównowazonych psychicznie jak ty ;}
Czekam na kolejną kompromitująca wypowiedz trolla grzesia