PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=116327}

Tajemnica Brokeback Mountain

Brokeback Mountain
2005
7,4 197 tys. ocen
7,4 10 1 197090
7,6 64 krytyków
Tajemnica Brokeback Mountain
powrót do forum filmu Tajemnica Brokeback Mountain

Takie filmy mówiące o homoseksualizmie i tym samym propagujące tą chorobę w ogóle nie powinny istnieć bo bycie gejem lub lesbijką nie jest czymś normalnym i dziwi mnie ta wasza wielka tolerancja którą można tłumaczyć tym że żyjemy w czasach wielkiej zgnilizny moralności i mało kto może niestety powiedzieć ale tak szczerze ?jestem człowiekiem moralnym? i tym samym ktoś będąc moralny na pewno nie zaakceptuje wybryków natury jakimi są homoseksualiści bo na Boga nie można wszystkiemu mówić tak a zwłaszcza związkom pomiędzy dwoma mężczyznami czy kobietami bo w końcu natura stworzyła kobietę jak i mężczyznę po to by się łączyli w pary pomiędzy K+M a nie M+M lub K+K

zapewne zostanę teraz zbluzgany przez większość z was za to co napisałem ale wisi mi to bo i tak wiem że w tej sprawie ja mam racje a nie wy i nic tego nie zmieni

ocenił(a) film na 9

Homofoby- BŁYSZCZYCIE !
można już spokojnie skończyć te dyskusje. Życie ma całą paletę kolorów a nie jest czarnobiałe. Są różni ludzie. Taki film powstał i dobrze, bo może otworzy niektórym oczy.

ocenił(a) film na 8
Marq

Ludzie czy wy nigdy nie zrozumiecie,że to nie jest żadna choroba...człowiek sie poprostu taki rodzi. Nie rozumiem tej nietolerancji.Ciekawe jakby czuł się autor tematu gdyby to on był homoseksualistą i na niego by tak wszyscy najeżdżali.Podejrzewam,że nie za fajnie. Chociaż jestem katoliczką to nie rozumiem nagonki kościoła na homoseksualistów. Według Biblii wszyscy ludzie są równi i nie powinni się nawzajem poniżać i ośmieszać.Ok można być przeciw ale po co ich bluzgać i obrażać?
Jeśli gej wiaże się z kobietą a lesbijka z mężczyzną to nie dosć,że okłamują partnera to jeszcze dodatkowo siebie. Weźcie się ludzie opamiętajcie i nie mówiecie ,że to jest choroba. Trochę tolerancji.

użytkownik usunięty
Joasia16

"Weźcie się ludzie opamiętajcie i nie mówcie, że to jest choroba. Trochę tolerancji."

Krew mnie zalewa, gdy słyszę i widzę słowo "tolerancja" odmieniane przez wszystkie przypadki. Fakt, że homoseksualizm nie jest chorobą, nie ma przecież nic wspólnego z tolerancją. Choroba to termin medyczny i albo coś nią jest, albo nie jest, a czyjeś bycie tolerancyjnym czy nietolerancyjnym nie ma tu nic do rzeczy.

ocenił(a) film na 8

Ale autor tematu najwyrażniej tolerancyjny nie jest...

użytkownik usunięty
Joasia16

Autor tego tematu jest po prostu idiotą, wypada to stwierdzić z całą stanowczością.

ocenił(a) film na 8

Mehow, aleś Ty nietolerancyjny, weź przestań...

ocenił(a) film na 10

Mateo ja mysle ze Ty sam jestes gejem, po prostu wystraszyles ze masz ochote ukłuć w pupke swojego kolege i teraz probujesz sie usprawiedliwic, ale nie masz sie czego bac, wszystko bedzie ok...:D

ocenił(a) film na 7
viciu_080

Znacie jakieś świerze dowcipy o gejach?

ocenił(a) film na 8
_Pablos_

Przychodzi Pablo do lekarza, a lekarz też gej.

ocenił(a) film na 8
hauser

moim zdaniem najlepiej pomyśleć sobie czy gdydy nasz najlepszy przyjaciel/przyjaciółka powiedział/ała że jest gejem/lesbijką to czy by się zmienił nasz stosunek do nich - przecież nic nie tracą na swoim charakterze, nic na swoim podejściu do życia, fajności i kilku innych cechach. Bo jak ich odrzucicie to co to za przyjaźń?

Jakoś jak mój kolega mi to powiedział to nic się nie stało - nawet razem się śmieliśmy jak reszta nie wiedziała o co chodzi :P

ocenił(a) film na 7
hauser

Słabe, oprócz oczywistego podtekstu, żadnego śmiania się z gejów...

użytkownik usunięty
_Pablos_

... na forum "Brokeback Mountain", gdzie powinno raczej prowadzić się dyskusje (mniej lub bardziej poważne) na temat filmu.

ocenił(a) film na 7

...który od dawna przyciąga ludzi w tematach nie związanych z filmem, a z samymi gejami...

ocenił(a) film na 8
_Pablos_

To już wina atakujących a nie broniących :>

ocenił(a) film na 7
towariszcz

coś w tym jest...

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

Słabe?! To jeden z najlepszych postów, jakie czytałem na tym wortalu (a czytałem ich wiele). Dowcip naprawdę przedni, już dawno nie słyszałem równie dobrego.

Chylę czoła, Panie Hauser!

ocenił(a) film na 7
Klee

Taa? To czytaj to. :]

Przychodzi gej na basen i pyta się ratownika:

-Jaka dzisiaj woda?
- ..ujowa!
- O, to ja skaczę na dupę! :]

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

Słabe!

ocenił(a) film na 7
Klee

wiem, ale ciut lepszy niż poprzedni :]

Myślę, że Mateo wiedział co robi rzucając taki komentarz. Teraz ta cała dyskusja nie jest o samym filmie, ale głównieo gejach i lesbijkach, ich prawach, marszach równości itp.
Uważam, że to wielka sztuka stworzyc taki kontrowersyjny film, w dodatku widac doskonałą dbałośc o szczegóły w każdej ze scen.
Pozdrawiam;)
P.S Zacznijcie komentowac film;p;p

ocenił(a) film na 8
e_w_a_

Więcej niż jednym zdaniem... też można? ;)

Mateo ! -

co ci to przeszkadza?
to tez sa ludzie !...

skoro film zostal nagrodzony do oskara.. to chyba byl dobry i POWINIEN powstawac

ocenił(a) film na 8
Flicka

Pewnie już wiecie ale jeden z odtwórców głównych ról Heath Ledger nie żyje...wiec może skończcie ta kłótnie. Taka mała prośba.

ocenił(a) film na 7
Joasia16

Wiemy. Miał pecha.

ocenił(a) film na 8
_Pablos_

Pecha to mieli Twoi rodzice jak przyszedłeś na świat. Piszesz największe brednie jakie do tej pory czytałem na różnych forach. Weź się chłopie zastanów ze 3 razy zanim napiszesz kolejny komentarz..

ocenił(a) film na 7
grygu

No przecież nie chciał popełnić samobójstwa tylko zasnąć, więc przedawkował leki. Znaczy, że miał pecha. Wściekliznę masz czy co?

jestes pustym czlowiekiem, zal mi ciebie.....

ocenił(a) film na 9

tak dla twojej informacji homoseksualizm zostal skreslony z listy chorob psychicznych w latach 90-tych.

Ty Baranie tobie i wam podobnym nawet Przeszczep mózgu nie pomoże pamiętaj bo to Ważne. Ale w sumie ja cię i tak nie uratuje słabo sie udzielam tu na forum jednak widzisz popełniłeś błąd ponieważ powołałeś sie na boga co w twoim przypadku przeczysz samemu sobie bo po chwili uderzasz do natury czyli mogę to odczytać jako znajomość praw natury których z całą pewnością
nie znasz ponieważ według tobie i tobie podobnym na czele Dyrektora ojca to
Z całym Szacunkiem Ale kobietę Stworzył Owy bóg który Wyrwał Adamowi żebro jeżeli sie mylę. to Najmocniej Przepraszam pana Za wszystkie użyte Epitety Pozdro . Verdert

ditorso

dziękuje za możliwość wypowiedzi dobrych snów

użytkownik usunięty
ditorso

Twoja "wypowiedź" to bredzenie w czystej postaci.

ocenił(a) film na 10
ditorso

Dobrze by było, gdyby się w przyszłości bez wyzwisk obyło.

ocenił(a) film na 8
ditorso

Rany boskie, ludzie, nie potraficie dać sobie siana z tym tematem? Kazdy wie jakie ma racje i nic tego nie zmieni. zajmijcie sie czyms pożytecznym a nie zaśmiecajcie forum... banda dzieciaków.

ocenił(a) film na 8
towariszcz

Pozwólcie że wypowie się człowiek o orientacji homosexualnej czyli gej, tak gej. Apropo tematu, masz racje, to Twoje zdanie i szanuje to (coś), natomiast w świecie naszym że tak napisze homoseksualizm jest i będzie.
Homofobia niestety panuje w naszym środowisku.

Widze że spory temacik się rozwinął.

"TEN FILM NIE POWINIEN POWSTAĆ !!!"

Ten jak i inne filmy są dobrze zrobione od tego zacznę!. Jesteś 100% heterykiem i nie rozumiesz że homo nie są chorzy czy też zboczeńcami.
Sam film mówi nam o tej prawdziwej miości do której karzdy człowiek powinien dąrzyć. Możesz pisać co chcesz ale i tak wiem(y) że nieważene jest to co dana osoba pomyśli o niej. Jak dla mnie Ten film mówi prawdę o tym co gej* czuje, że może przezyć tą najwspanialszą chwile swojego zycia.
Dobra, jesli chodzi o cały ten spektakl to moim zdaniem nie ma po co komentować. Pozdrawiam i czekam na krytykę lub też zdziwienie.

użytkownik usunięty
CerticStudio

Jesteś gejem??? To niesamowite!!! ;)

ocenił(a) film na 8

A dlaczego??? w paru słowach proszę ale widzę ze Pana to smieszy.

użytkownik usunięty
CerticStudio

Czemu tak na "pan" od razu? Ale skoro Pan tak woli - nie ma problemu.

Trochę rozśmieszyło mnie, że przedstawił Pan swoją orientację trochę jak sensację (rym niezamierzony). Poza tym napisał Pan, że czeka na zdziwienie, więc się zdziwiłem. :)

Moje zdziwienie jednak miało charakter żartu, co starałem się przekazać, używając tego oto znaczka:

;)

Mam nadzieję, że w żaden sposób nie uraziłem.

ocenił(a) film na 8

Skądże, nie uraźił mnie "pan", na ten znaczek zawróciłem uwagę oczywiśćie!. Pisze Pan bo nie znam Cię więc pisze z grzeczności :):):)

Jeśli ktoś jest pewny Swojej orientacji to nie boi się oglądać filmów o homoseksualizmie. Może Cię to w głębi duszy kręci i dlatego udajesz takie obrzydzenie? - Do autora tematu.

ludzie nie karmcie trolla!!!! mateo napisal co mysli tylko po to by wszczac ta niepotrzebna dyskusje... i pewnie teraz siedzi i smieje sie do siebie czytajac to... pewnie nie zdawal sobie do konca sprawy z tego ze jego komentarz wzbudzi takie zainteresowanie. nie lepiej sobie odpuscic? wrzucic na luz? kazdy mysli ze jego zdanie jest tym wlasciwym, nikt nikogo do niczego nie przekona...

aneczka_89

Masz rację.... (bla,bla,bla - komentarz za krótki)

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty

A stwierdzenie że ja być może jestem gejem jest czymś absurdalnym i żałosnym no i sprawia że robi mi sie żal ludzi którzy tak piszą

użytkownik usunięty

no i jeszcze jedno ja przynajmniej wiem co jest dobre a co złe a sporo osób ma właśnie kłopot z rozróżnianiem tych dwóch pojęć i dlatego wszystkiemu dają zielone światło lecz nimo to nie jadą nikomu bez powodu jak to co niektórzy wobec mej osoby więc radzę sie zastanowić tak naprawdę czyi poziom jest tu równy zeru bo na pewno nie mój

użytkownik usunięty

POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH HETERO I DLA ANTYHOMO :-D hehe

użytkownik usunięty

"ja przynajmniej wiem co jest dobre a co złe"

"w sumie sie śmieje czytając twój wpis szmato"

użytkownik usunięty

I jeszcze jedno to dlatego bo wiecie już dłłłłłłłłłługo sie nie wypowiadałem ;-) a więc może niedługo zrobi sie film o transseksualistach gdzie wyjdzie facet i będzie mówił aaaaa jestem kobietą z merdającym fiutem której na mózg padło
to dla was też pewnie jest normalne ???
bo jeśli już tak na siłe można zrozumieć tolerancje wobec gejów to wobec trans już napewno nie

użytkownik usunięty

Powstał już niejeden film dotyczący transseksualizmu.

ocenił(a) film na 8

Cyt. "a więc może niedługo zrobi sie film o transseksualistach gdzie wyjdzie facet i będzie mówił aaaaa jestem kobietą z merdającym fiutem której na mózg padło
to dla was też pewnie jest normalne ???"

<h1 style="text-align: center; ">Masz racje, to jest nienormalne. Sam pisałeś że odróżniasz dobro od zła i w tym przypadku masz rację, ale i bez przesady - taki film mógłby powstać tylko i wyłącznie ze względu na sam charakter osmieszenia co sprzyja kontrowersje.</h1>

ocenił(a) film na 9

Masz racje - Ty? Napewno jesteś ponad człowieczeństwo.