Ludzie, ale wy tak serio? Robić tandetny film o tandetnym wykonawcy tandetnej muzyki? Film o wykonawcy, który każdy swój utwór ukradł mało znanym niemieckim i rosyjskim wykonawcom? Po prostu nie dowierzam. Kicz, żenada i tandeta. Nie mogę się doczekać filmu o producencie krasnali ogrodowych.
Oczywiście, że się nie da, jeśli oczywistym jest dla Ciebie, że Ty jako osoba z funkcjonującymi mechanizmami poznawczymi, stosunkiem emocjonalnym, własnymi doświadczeniami i własnymi skryptami uważasz, że się da to nie mamy o czym dyskutować. Bajka Hercules czy pierwszy obcy są przez Ciebie tak wysoko ocenione bo "obiektywnie" są aż tak dobre czy to może sentyment wpływa na Twoją obiektywność. Gdybyś po raz pierwszy zobaczył Obcego jutro to też byłby taki fantastyczny? Daj sobie spokój i nie wymądrzaj się.
Ty sobie daj spokój znerwicowany, smutny człowieku. Nie chce na ciebie tracić więcej czasu. Ewidentnie jesteś osoba, z którą nie można racjonalnie dyskutować na temat sztuki lub piękna w jakiejkolwiek formie.
No i tak to się kończy jak się ciemniakowi próbuje temat rozjaśnić, obrazi Cię, obrazi się, tupnie nogą i sobie pójdzie. Masz rację Marek, dyskutuj o pięknie w jakiekolwiek formie chcesz z innymi "obiektywnymi" kolegami i brandzlujcie się dalej swoją lepszością i wysublimowanym gustem.
Mam się z tobą argumentować? Uczepiłaś się fanatyczko wiejskiego tańca i filmu. Ja nie mówię, że ludzie muszą całkiem obiektywnie oceniać filmy albo nie mogą oglądać takiego chłamu niech sobie oglądają, ale proszę potem ludziom nie wciskać, że to jest kunszt filmowy. Da się obiektywnie ocenić film na zasadzie scenariusza, dialogów, scenografii, gry aktorskiej, rekwizytów, poziomu animacji, jakości dźwięku, dopasowaniu aktorów albo wielu innych rzeczy, które mogą wpłynąć na taką ocenę. Ty tak nie uważasz. Uważasz, że jak dałem ocenę 9 bajce herkules to nie mam prawa się odzywać… Hercules dostał taką ocenę, bo w kategorii animacji i bajek dla dzieci jest dla mnie jedna z lepszych. Ponadczasowa animacja wspaniała historia przekazująca dziecom wartości przyjaźni i miłości. Z dobrym humorkiem dla całej rodziny. Ocena 9 na moim fimmwebie jak to wypominasz. 8 byłaby obiektywna, lecz jest 9, bo jeden punkt wskoczył od ludzkiej sympatii i sentymentu. Ale jak mam to tłumaczyć osobie, która wzgardza Królem lwem. Ty nigdy w życiu w żadnym momencie nie będziesz obiektywna.
Ludzie po prostu nadal nie rozumieją od czego zależy opinia obiektywna, a od czego subiektywna, myląc obydwa pojęcia. Nie argumentuj się bo i tak nie zrozumie.
Masz racje bezsensowna dyskusja, ale ciężko pozostać obojętnym na takie zachowania.
Potwierdziłeś tylko wszystko to co napisałam wcześniej, dziękuję i miłego dnia.
Subiektywna opinia to pleonazm, a obiektywna opinia to oksymoron, masz rację ludzie w tym Ty nie rozumieją bardzo prostych rzeczy i nie wiem dlaczego przy czymś tak błahym się upierać.
Dziękuję Dorotko, również Tobie takiego dna życzę, albo chociaż połowę płytszego.
A co Ty masz do PiS'u?
Jestem dumny że nasz kraj w końcu rozkwita, ale co Ty możesz o tym wiedzieć oceniając Zenka na 1...
Dobra zmiana następuje w każdej dziedzinie, nawet filmy w końcu zaczęły w Polsce powstawać i dostęp do najczęściej słuchanej muzyki stał się wreszcie powszechny. I nikt już nie mówi że DP to wstyd, sama telewizja transmituje co chwila.
Dobra płatny trollu, koniec z tym.
Nie zatrzymasz dobrej zmiany. Pan Prezydent ma 60% poparcia, dobra zmiana ma większość, a film Zenek powstał, nic więcej nie trzeba.
Brawo zgadzam się i gratuluję odwagi, bo jak czytam te komentarze pełne nienawiści to sam mam obawy się odezwać muzyka disco polo jest jaka jest a film bardzo dobry
Byłem, widziałem, przeżyłem. Smoleńska to nie przebije, ale poziom bardzo podobny ;) Czeczot w ogóle dał ciała z przyjęciem takiej roli. Film się po prostu ogląda. Ani to nie wciąga, ani to obrzydzenia nie wzbudza. Jest nijaki. Miałki, zero w tym czegokolwiek. Już trudne sprawy większe emocje wzbudzają.
USA ma Country my mamy disco polo taka prawda, Niby nikt nie slucha tej muzyki to skad w takim razie taka jest popularna ?
Nie mieszał porównywałbym country z disco polo ... Taki Johnny Cash by się chyba w grobie przewrócił.
Czasy sie zmieniaja zobacz ile u nas jest wiesniakow :D w sensie nie takich ze wsi tylko "wiesniakow" tandeciarzy prostaków
Ja się zawsze trochę obruszam jak ktoś porównuje muzykę chodnikową z country, bo wychodzi na to że nie wie o czym pisze lub mówi. Country to wiele gatunków, country rock, pop, americana. Artyści country przede wszystkim śpiewają a nie stękają i udają że śpiewają jak disco polo. Warto wspomnieć o prawdziwych instrumentach, perkusja, gitary akustyczne, elektryczne i porównać sobie współczesnych wykonawców jak Brad Paisley, Dixie Chicks, Eric Church z takim np. Zenkiem ? Gdzie tu podobieństwo ? W przypadku wspomnianych mówimy o talencie wokalnym, kompozytorskim. Muzycy country nagradzani są wielokrotnie nagrodą Grammy nawet dla piosenek roku. Nie ma porównania. Country to ich muzyka kulturowa, ludowa. Disco polo nie ma nic wspólnego z naszą historią, nikt 80 lat temu nie grał na keybordach i śpiewał o gaciach no sorry.
Dobrze prawisz. Ktoś, kto porównuje tandetne disco-polo z country, nie ma bladego pojęcia o muzyce.
Boot Scootin Boogie czy ogół twórczości Alana Jacksona - topowe Amerykańskie country, a nie jakiś cash sprzed pół wieku najlepiej oddaje poziom tamtejszej muzyki i sens porównania do Disco Polo.
Tyle masz do powiedzenia a oceniasz transformersy i cichego boba na 10???? Ty nie masz gustu a sie najwiecej wypowiadasz... dobry rock to dla ciebie nickelback a arcydzielem jakis chlam telewizyjny.
Nickleback to mój ulubiony rock-metal.
A 10 daję tylko najlepiej zrealizowanym filmom które na to zasługują i mnie porwały.
Ty z kolei z tego co widzę oceniasz głównie starocie, wyglądające gorzej niż "The Room".
Forest Gump na 10? Żenada... film o idiocie sprzed trzydziestu lat.
Nie chce mi się tracić czasu na kolejnego gościa, który uważa, że Nickelback muzyka opierająca się na kilku akordach i dennych tekstach oraz filmy najgorszych telewizyjnych kategorii są dobre. Jakie ty masz argumenty, którymi obronisz to ścierwo, które słuchasz i oglądasz. Kolejny Radiowo telewizyjny koneser próbuje wciskać innym swoje gówniane przekonania. Człowieku jak ja mam z tobą rozmawiać? Twoim argumentem jest, że oglądam głównie starocie? Dla ciebie efekty graficzne i rok produkcji są argumentem wiec nie rozumiem czego ty chcesz ode mnie. Jesteś zdolny tylko do przetwarzania najprostszego filmu takiego, w którym nie musisz czuć i myśleć. Oczekujesz wybuchów i dennego poczucia humoru…
Najlepiej zrealizowanym fimom? Jedne z ocenionych acrycdziel na 10 Transformers, Godzilla, cichy bob, Spiderman, war craft 3. HAHAHAHAHA sorki dziecko mogłem sprawdzić dokładniej, zanim zacząłem rozmowę.
O czym ty do mnie mówisz? Słyszałem dużo różnej muzyki, dobre country też. Zresztą, będzie mi prawić morały ktoś, kto ocenia na 10 jakieś szmiry, szajs filmy. Odejdź.
Dolly Parton niektóre kawałki ok, ale prawdziwie dobre country skończyło się na latach 60-tych.
Polecam https://www.youtube.com/watch?v=kprDpt84ZAA
Pierwsze z brzegu, absolutna klasyka, nic wspólnego z DP.
nieco za stare na mój gust :) ale rozumiem :) bardziej ta muzyka kojarzy mi się z kreskówkami Texa Averyego czy Looney Toones :)
To nowoczesna adaptacja sztandarowego klasyka lat 40-tych
https://www.youtube.com/watch?v=TncxoPkCcKI
Choć w wersji oryginalnej o wiele bardziej porywające moim zdaniem:
https://www.youtube.com/watch?v=-Xu71i89xvs
Oj daleko odleciałeś od klimatu country :D Współczesne House'y nie bardzo mieszczą się w temacie, który zaczął się opinią jakoby DP nie miało nic wspólnego z Country.
Ale skoro tak jedziemy, obok Zenka jeden moich ulubionych kawałków ever:
https://www.youtube.com/watch?v=4A_tSyJBsRQ