Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 177 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

...będący 6 częścią rozmów na temat Alana Rickmana i wszystkiego co jest z nim i Alanholiczkami związane.

sunshine_7

ja oglądałam już dawno dałam 7 a czemu pytasz?

kwiat

no ja właśnie też oglądałam i muszę przyznać szczerze że jak na taką prosta i całkiem przeciętną historie bardzo mi się spodobał

sunshine_7

mnie tez pozytywnie ten film zaskoczył ale moim zdaniem to nie był melodramat choć tak jest napisane na stronie filmu no ale cóż i tak był fajny ;)

kwiat

nie melodramat to za dużo powiedziane obyczajowy lub dramat obyczajowy to już bliżej
bardzo lubię muzykę z tego filmu takie proste dźwięki

sunshine_7

a ja ostatnio obejrzałam "Pachnidło", podobał mi się ten film, dobra ekranizacja książki. Rola Alana dobra jak zawsze

Lady_Joy

a ja dziś w nocy oglądałam "to właśnie miłość" a oglądając te sceny nie mogłam przestać się śmiać http://www.youtube.com/watch?v=KKMefLPFtGk

sunshine_7

No ja oglądałam- świetny film :)

Nela

widziałam spot reklamujący "Alicję"- z dubbingiem :( szkoda! w moim mieście pewnie nie będzie wyboru dubbing lub napisy, tylko wersja z dubbingiem :(

sunshine_7

Teraz ja pochwalę się moim skarbem: kupiłam wczoraj Zimowego Gościa na DVD w Auchan za całe 4,50 :D

Niffer

wasze skarby świadczą o tym że trzeba się wybrać na "polowanie" do supermarketów i empików bo jest prawdziwa nadzieja na zdobycie ciekawych okazów o których do niedawna mogłyśmy tylko pomarzyć
(tak przy okazji to ja lubię filmy z Emma Thompson)

sunshine_7

Takie markety czy empiki to czasem nawet nie wiedzą jakie skarby przeceniają. Co prawda moje dvd opatrzone jest 20 min obowiązkowych reklam ale warto było:)

Niffer

Do Sun ja tez bardzo lubię filmy z Emmą i jeżeli mogłabym Ci jakiś polecić to na pewno Wit http://www.filmweb.pl/f11731/Dowcip,2001 ;)

Co do naszych "skarbów" to ja powiem że mojego zimowego gościa kupiłam za 14.50 i ile się musiałam naszukać w empiku no ale jednak znalazłam

a dziś urodziny ma Alan i choć wiem że nigdy nie przeczyta tego forum to i tak mu życzę wiele ciekawych i nagradzanych ról ;)

kwiat

no właśnie tez jestem zainteresowana tym filmem tylko nigdy nigdzie nie mogę na niego trafić
co do urodzin Alana to mam nadzieje ze dzisiaj go głowa nie boli i bawił się dobrze

sunshine_7

jeśli chodzi o Wit to napisałam do jednego z użytkowników z którym kiedyś rozmawiałam na tema Emmy i filmu Wit do którego dał mi napisy więc jeżeli by go posiadał to myślę że nie będzie większych problemów by go jakoś udostępnił na razie czekam na jego odpowiedź;) ja niestety już go nie mam ale pamiętam ok 2 lat temu gdy go ściągałam nie było problemu ze znalezieniem, choć teraz tak patrze i nie ma go w sieci...

kwiat

sun nie wiem czy cie to zadowloi ale jest na YT proszę oto link http://www.youtube.com/watch?v=sc-yx0HowuA&feature=related jeżeli chciała byś napisy to tu są http://napisy.info/SzukajNapisow.php?to=Wit&tp=Dowcip&k=

oto świetny program dzięki któremu możesz oglądać filmy na YT z napisami przydaje się także gdy napisy są za szybki itp;)
http://www.noweprogramy.com/index.php?str=lf&no=12283 (inf na temat tego programu)

http://binboy.sphere.pl/index.php?p2=4750&show=download <-- podajże moja siostra z tej strony ściągnęłam ten program

mam nadzieje że film ci się Sun spodoba;)

kwiat

Ojej, dzięki śliczne Kwiat! Też już jakiś czas poluję na ten film a nigdy nie wpadłam na to, żeby znaleźć na YT..
Też bardzo lubię filmy z Emmą ;D

Nela

również dziękuję obejrzę go na pewno jeśli znajdę trochę wolnego czasu

sunshine_7

http://www.filmweb.pl/Bojkot+%22Alicji+w+Krainie+Czar%C3%B3w%22+zatacza+coraz+sz ersze+kr%C4%99gi,News,id=58457 oni sobie chyba żartują

sunshine_7

zawiało chłodem no ale cóż może jednak u nas bojkotu nie będzie zresztą wiem jedno na 3D nie pójdę już nigdy do IMAXu bo to stare analogowe kino i podobno dlatego nie mogłam zauważyć tych świetnych efektów avatara bo film był przygotowany do kin cyfrowych więc na Alicji takiego błędu już nie zrobię i na 3D pójdę do kina cyfrowego... no ale ja tu gad gadu o nie istotnych sprawach a cały dzień miałam zamiar wam oznajmić że: byłam dziś u babci i otwieram krzyżówkę panoramiczną i co widzę pytanie ale nie takie zwykłe tylko "Rickman...aktor" po prostu padłam mam tego zdjęcie ale rozmazane ale siostra tez zrobiła więc jak co to prześle linka;) zazwyczaj w krzyżówkach jeśli są pytania o aktorach to o Deppie Bradzie i innych gwiazdach/gwiazdeczkach a nie o Alanie tak mnie zaszokowało no ale zachowałam na tyle zimnej krwi by wpisać w luki "Alan" bo moja babcia oczywiście nie wiedziała jak ma na imię

kwiat

haha! kwiczę na samą myśl o tej krzyżówce :D i faktycznie też zauważyłam, że zawsze pytają się o jakiś hollywoodzkich aktorów, a nie o prawdziwych brytyjskich geniuszy :D

moose_of_justice

Kwiat, toż ta krzyżówka to skarb najprawdziwszy! Orientujesz się może w
czym była i czy ta gazeta dalej jest w sprzedaży? Wycięłabym sobie to hasło
i oprawiła w ramki jako przykład cudu;)
Sun, bardzo mi się podoba twój avatar...

meAlancholic

Nie wiem co to była za krzyżówka dokładniej wiem że było tam dużo przepisów i raczej o nie właśnie chodziło a krzyżówki były tylko rozrywką do przepisów. Niestety nie orientuje się nawet czy to było jakieś nowsze wydanie czy np z 2004 roku niestety tu pomóc nie mogę

Widzę, że ktoś tu zmienia avatary:) ładne choć ja jak się już do jakiegoś przyzwyczaję to trudno mi potem do jakiś innych się zmowy przyzwyczaić szczególnie w przypadku Sun która swój poprzedni avatar miała ten sam odkąd ja ja pamiętam

kwiat

powiedzmy że poczułam wiosenne szaleństwo i postanowiłam zmienić avatar

meAlancholic

Powracając jescze do tematu o krzyżówce z cudownymi hasłami to w ostatnim Tele Tygodniu,w krzyżówce nr 4 (dla zainteresowanych i tych, ktorzy chcą oprawić w ramki :)) pojawiło się hasło "Rickman...,aktor"

sunshine_7

Po prostu miłość.. znaczy Love Actually, tak? No jasne. Świetny film, a Emma, jeśli już o niej mowa, spisała się rewelacyjnie. Scena w pokoju gdzie słucha joni mitchell- niesamowita. Po za tym film się naprawdę przyjemnie ogląda, jest też zabawny momentami, choć taki lekki angielski humor to jest. No i przede wszystkim, wzruszający film. Co roku przed świętami go oglądam od chyba 5 lat.

A matma jest super. Przez ostatni rok spędziłam przy niej setki godzin, rozwiązując wszystkie możliwe zadanka świata do matury. I , o dziwo..przyjemnie to wspominam.

sunshine_7

Nasz Alan spada w rankingu aktorów ;(

meAlancholic

a tak z nieco innej beczki...
Widziałyście nominacje do Oscarów? Jakieś przemyślenia, typy? Czy brak zainteresowania?;)

Mittron

póki co brak zainteresowania a co będzie dalej zobaczymy

sunshine_7

no widzę właśnie;)
Ludzie...ale mam nudy. Niech ktoś sie pojawi i podyskutuje na jakikolwiek temat;)

Mittron

ja tam obraziłam się na szanowną akademię za to, że nie dają moim ulubionym aktorom nagród i nie interesuję się Oscarami.

Niffer

to prawda. Nie wiem czego to dotyczy, czy bardziej tego, że skupiaja się głownie na komercyjnych, glośnych filmach, czy raczej dlatego, że robią malo porzadnych filmow? Chociaż, oczywiście generalizuję, ale jednak teraz trudno o to, aby powstal film kultowy, w pełni tego słowa znaczeniu

Mittron

niestety przez kilka dni miałam awarie filmwebu i nie wyświetlało moich postów więc mam nadzieję że teraz się uda ;)

Więc ogólnie nie interesuję się wydarzeniami Oscarowymi ale chciałbym żeby nagrodzony został Colin za "Single man" i żeby coś dostał film "Była sobie dziewczyna" z gościnnym udziałem Emmy. A co najlepsze to fakt że już jest polska data premiery Single Man'a i przetłumaczony tytuł na "samotny mężczyzna" czyli już muszą puścić u nas nie ma bata;D

kwiat

"Gupia" akademia nie da Colinowi nic bo sie nie znają ale tak poważnie to robia coraz gorsze te filmy, pamiętam jak parę lat temu nominowali po dwa czy trzy filmy które mi się podobały i było "ło jeny który lepszy", z aktorami i aktorkami było tak samo a teraz? Połowy nominowanych nie znam a staram się być na bieżąco. Nagrody wędrują do aktorów jednej roli i tzw ludzi renesansu co śpiewa, gra, pierze, krawaty wiąże i przerywa ciąże. A aktorzy i filmy z potencjałem idą w odstawkę bo ludzie latają na Avatary czy inne 7D

Niffer

dostałam wczoraj wieczorem wiadomość ze w najnowszym Filmie jest zdjęcie Alana w artykule Oldies but goldies. Przesłano mi również zdjęcie tej strony na której jest zdjęcie Alana (nie podoba mi sie zdjecie wiec nie kupie gazety). koszt magazynu bez płyty podobno wynosi 7zł
Co do Avatara przyznaje ze chętnie bym go obejrzała bo mimo wszystko ta grafika robi wrażenie

sunshine_7

Sun skąd ty dostajesz takie poufne wiadomości?

kwiat

całe szczęście mam swojego informatora który jak tylko na coś trafia daje mi znać

sunshine_7

kiedyś w angorze było prawie na całą stronę zdjęcie z premiery HP "książę półkrwi" i i na nim jest Alan i oczywiście teraz wyrwana strona leży u mnie w biurku tylko dla mnie, choć trzeba przyznać że Alana uchwycili gdy chciał coś powiedzieć i jakoś dziwnie wyszedł;p jeżeli ktoś by chciał to było to wydanie z 2 sierpnia 2009r nr 31

kwiat

o tym nie słyszałam
umówmy się może że jeśli któraś zobaczy lub tak jak ja dostanie informacje że w jakiejś gazecie jest coś o Alanie da innym znać

sunshine_7

absolutnie!

nowy Film leży już u mnie na biurku ... ^^

moose_of_justice

o właśnie, tez widziałamw Empiku. Zapomniałam wspomnieć. Chociaż uważam, że jeżeli już oceniają wygląd zewnętrzny mężczyzny, to nie powinni ich dzielić na grupy wiekowe, czy jakiekolwiek inne. Nieco się to mija z celem, bo albo najprzystojniejsi bezwzględnie, albo konkretne rankingi, które obejmują pewną grupę. Tak tylko swoją drogą...

Ja swych oscarowych faworytów mam na zdjęciu, obok nicku. Chciałabym bardzo zobaczyć film z Firthem, ale jeszcze nie mam możliwości. Z nominowanych mam i chcę obejrzeć In The Air i A Serious Man. Obejrzałam An Education i mam bardzo pozytywne odczucia, chociaż końcówka była za mało dramatyczna na mój gust i jak gdyby zbyt szybko umknęła ku mecie. Ja na chwilę obecną jestem zachwycona najnowszym Dziełem Tarantino i na pewno przez dłuższy jeszcze czas będę. Najbardziej natomiast obezwładniła mnie rola Pana Christopha W. Porażający;) Jak zauważyłam nie tylko w tej roli, generalnie jest rewelacyjnym aktorem.

pozdrow;)

Mittron

cóż. co prawda nie miałam jeszcze okazji obejrzeć większości nominowanych filmów, ale Oscary ostatnimi czasy stały się dla mnie zjawiskiem zbyt komercyjnym..., niestety. chociaż mimo to trzymam mocno kciuki za "Bękarty wojny"! naprawdę jeden z lepszych filmów ostatniej dekady. dawno się tak nie uśmiałam!
a jak na moje to pan Christopher Walz ma tę nagrodę w kieszeni.

moose_of_justice

Ja tak z innej beczki.. nie wiem czy wam też tak (za)szybko leci czas ale jak ostatnio patrzyłam ile jeszcze do "Alicji w kranie czarów" to było ponad 200 dni a teraz dzieli mnie 1 dzień od alanowego filmu (choć raczej powinnam powiedzieć deppowego)

kwiat

Alan przyćmi go swoim występem! nawet jeśli będzie go 10 razy mniej i będzie zmutowaną dżdżownicą. i tak jest najlepszy :*
achhhh... też cholernie seksowny głos!

moose_of_justice

ktoś się wybiera dziś na premierę? proszę o recenzje

sunshine_7

u mnie w mieście jest premiera dziś o 00.01 ale po ciężkim tygodniu chyba bym zasnęła na tym więc planuje w ten weekend albo w przyszłym tygodniu ja słyszałam że w filmie efekty są święte a fabuła zła( zresztą nie dziwota bo to Burton)

P.S teraz patrze i w obsadzie do Alicji nagle nie ma Alana jako gąsienice tylko jako głos Absolem o co chodzi? ta gąsienica się tak nazywa czy co? i dlaczego tylko głos przecież on gra tylko go komputerowo zmienili,a na imdb nie ma że "gołs" tylko że niebieska gąsienica.....

kwiat

hmm... szczerze powiedziawszy to nie wiem o to chodzi. z moim informacji wynikało, że Alan ma tylko użyczyć swój cudny głos gąsienicy (czy dżdżownicy).

ja wybieram się na "Alicję..." w poniedziałek. taki, o prezent, na dzień kobiet. :)

moose_of_justice

prezent bardzo fajny, życzę miłego seansu :) i napisz potem jak wrażenia.
co do głosu-cóż, może to dlatego, że Alan jako ta gąsienica jest naprawdę nie do poznania, inaczej niż np depp, i stąd ta zmiana...

Lady_Joy

cóż... ocenić możecie sami:

http://gfx.filmweb.pl/ph/58/18/465818/178111.1.jpg

proszę bardzo - Alan jako gąsienica :D

dziękuję bardzo za życzenia, z przyjemnością napiszę potem jak było.

moose_of_justice

Do końca miałam nadzieję, e Alanowa gąsienica będzie taka bardziej ludzka jak z Alicji na Hallmarku ale trudno. Muszę robić rozpoznanie czy na mojej wiosce :P jest wersja z napisami bo dubbingu z pazurą i kims kto Alana będzie mi zagłuszał o wersji bez 3D nie wspomnę

Niffer

to zdjęcie gąsienicy już się pojawiło wcześniej bo ile się nie mylę (a prawda jest to ze mnie pamięć często zawodzi) już je publikowałam na forum