Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 186 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

Chore relacje prześladowca-ofiara; psychopaci-Alan. Wejście grozi szokiem, odpowiedź tym bardziej, ale zapraszamy

sunshine_7

no:)
kontynuacja nr 2
pięknie nazwana

sunshine_7

Hehehe, az chyba zaczne obserwowac;))
Alan jak najbardziej wart ;)

CzarnaKrwinka

Sun żondzi! ;P

Nela

Nela, świetnie to ujęłaś XD, w pełni się z tobą zgadzam, Sun żondzi! ;D

sugmanik

no już bedziecie widzieli jak ja dam Sun żondzić;P

Mittron

cisza jak makiem zasiał...
... to pewnie weekendowe szaleństwa, albo Jumanji w telewizji? ;P

Nela

co to zbiorowa dysortografia czy inne zaburzenia tutaj panują ??

sunshine_7

;D
Sun, nie cieszysz się z obrania cię naszym przywódcą? ;P

Nela

Mittron, nie chce się podporządkować… ;D

sugmanik

Mittron to inna sprawa ;)
Ale 'rozmowy z Sun' i trzecia kontynuacja to coś :)

Nela

no własnie..., nasza kochana sun żondzi ;D

sugmanik

a ja nowy temat założyłam z informacjami o Bottle Schock, jakby ktoś był ciekawy...
(Alan- ty to już czytałeś)

Nela

Nela, to bardzo pesymistyczne wieści... Dla wyrównania, znajdź w necie cos optymistycznego...

Nela

dajcie już spokój

sunshine_7

nigdy nie byłam za ustalaniem hierarchii

sunshine_7

Sun, to tylko przenośnia (czy jak to inaczej nazwać) była ;P

Nela

moze być co chce dla mnie to i tak nie ma znaczenia

sunshine_7

Ta...Mittron wyjątkowo inna sprawa...ludzie ale dzisiaj dzien...wezcie jakis temat intrygujacy zarzuccie...ja dzis kreatywnoscia nie blyszcze

sunshine_7

Co sądzicie o adaptacjach Potterowych książek? Mi podobały się tylko 3 pierwsze, uważam, że każda następna jest/będzie gorsza od poprzedniej... Czara ognia i zakon feniksa tak mnie zawiodły, że mimo iż lubię Pottera, nie chce mi się oglądać kolejnych części... Zobaczę je tylko dla tych kilku snape’owych epizodów XD (w końcu Rickman pierwszy raz umrze od czaru... w swojej karierze ginął w przeróżny sposób, teraz będzie miał jednak swój nowy debiut...XD)

sugmanik

Mi się nie podoba, że każdy kolejny film coraz bardziej odbiega od książki... No i czasami mam wrażenie, iż twórcy skupiają się na przedstawieniu większej ilości efektów specjalnych, niż w poprzedniej części. Ale mam nadzieję, że w szóstce będzie więcej Rickmana:)

meAlancholic

Czaru? Ale on od jadu (lub ugryzienia) węża zmarł... ;P
Zgadzam się z wami- filmy niedość, żę są jednym wielkim skrótem książkek to więcej od zgodnych treści jest wymyślonych przez filmowców motywów... :/
Na przykład w szóstej części miała mieć miejsce rozmowa Dumbledore'a z Harrym na temat pewnej dziewczyny... I Rowlig zaprotestowała oświadczając, że on był gejem- tyle dobrze... Choć dziwi mnie to, że skoro zastrzegła sobie prawa do zmian w scenariuszu, wyboru aktorów i całą tą resztę (co znaczy, że raczej ma niemałą władzę), to dlaczego nie interweniowała w tych znacznych zmaimach fabuły???
Co to pieniądze z człowiekiem robią...

meAlancholic

Masz rację Nela, on umarł od ugryzienia węża, nie wiem, czemu napisałem, że od czaru, chyba jakiś natłok myśli mam dzisiaj…. XD
Szczerze mówiąc, ja nie oczekiwałem, że adaptacje filmowe pottera, będą jakimiś wiernymi ekranizacjami, ale miałem nadzieję, że będą ciekawe… W książkach jest wiele zabawnych, ciekawych scen, a w filmach takich jest niewiele… Jakoś skupili się właśnie na tych efektach specjalnych, a to przecież nie jest najważniejsze…

sugmanik

No tak... efekty specjale w takiego typu filmach to teraz norma, ale bez sensu jest skupianie się głównie na nich... przecież za kilka lat to co teraz jest szczytem osiągnięć technicznych będzie złamanego grosza niewarte... Nie lepiej tworzyć coś, co będzie miało wartość dziś jak i za 50 lat? Przecież są takie filmy... i wcale nie potrzebują remake-ów...

sugmanik

Za 50 lat, to telewizji w ogóle może nie być... ;D Nie wybiegajmy aż tak daleko w przyszłość, wystarczyłoby żeby te filmy miały jakąś wartość za 20-25 lat... A moim skromnym ;) zdaniem, w kilka lat po premierze ostatniej, ósmej części ludzie zapomną o potterze i nie będą do tych filmów wracać... (co najwyżej fani niektórych grających tam aktorów...)

sugmanik

To byłoby możliwe, jeśli książki nie byłyby takim sukcesem...
Ja stawiam na to, że zrobią remake... jakieś 10-15 lat po premierze ostatniej części ;D

Nela

Tak, masz racje, nie pomyślałem o tym, remake będzie na pewno ;D

sugmanik

Ale lepszego aktora do roli Snape'a nie znajdą ;P

sugmanik

To na pewno... ;D Chyba, że Rickman ma jakiegoś syna, o którym nikt nic nie wie... ;D

sugmanik

<hahaha> Jak tak, to miejmy nadzieję, że odziedziczy urodę po ojcu :P

sugmanik

Z Rimą raczej nie ma jakiś dzieci, bo co to za matka, która by nie chciała się nimi opiekować... (więc o dziedziczenie takiej urody nie mamy się co martwić...) Ale Rickman podobno dużo czasu spędza ze swoimi siostrzeńcami, tylko czy na pewno każdy z bachorów jest jego siostrzeńcem… ;D dużo tez czasu spędza w Stanach Zjednoczonych, może tam mu się coś powiło... ;D

sugmanik

To miejmy nadzieję, że ewentualny potomek w Anglii siedzi- bo Amerykańskiego akcentu bym chyba nie zniosła ;P

Jakie teorie spiskowe my tu suniemy XD

Nela

snujemy* :/

Nela

No właśnie, za bardzo wyobraźnia mnie ponosi… Pójdę się dotlenić, może mi przejdzie… ;D Do następnego kliknięcia, Nela :D

sugmanik

Ja też już znikam ;) papa! :*

Nela

mi się podobała 1,2 i 4 już kiedyś o tym mówiłam
tak ogólnie to lubie te momenty w których pojawia sie Snape nawet nie musi nic mówić

sunshine_7

Mitteron ja zauważyłam że ty ostatnio bardzo lubisz jak się o tobie mówi
a na początku naszej znajomości o ile pamiętam nie byłaś taka
widac ludzie się zmieniają tylko nie wiem pod czyim wpływem lub dlaczego?

sunshine_7

miało być Mittron* daruj

sunshine_7

Wyjątkowo daruję.
Tia? A po czymże to niby zauważyłaś...khem, khem... Nie lubiłam na początku? A masz dowód? Zreszta nie twierdze ze teraz lubię. Żeby nie było ani nie zaprzeczam...
Nie zapoinajcie o tym że filmy o Potterze to tylko adaptacje filmowe, nie maja obowiązku się trzymać podstaw książkowych, a wiecie, to, co dla niektórych powinno być w filmie i jest ciekawe, dla innych-odwrotnie...a głównie dla reżyserów. Mnie się najbardziej podobała Czara Ognia. No a z tą techniką to troche jak z czarami, może wydaje im się że w ten sposób bardziej je urzeczywistnią na ekranie.

Mittron

Mittron, czemu cię na gadu niema?

Mittron

Ah, no że tez ja nie komentowałam rickmanowskich bachorówXD
Na pewno pół dzieci w Anglii to jego robota...raczej w Anglii, nie w USA, wiecie, raczej woli "klasyczna" urodę...XD Myslicie ze siostrzenice to jego dzieci? Eee...raczej zbyt ryzykowne;P Aczkolwiek nic nie wiadomo:) Dobra, na serio to sądzę że nie ma dzieci na boku, jakby nie było:) Nieświadomość z powodu alkoholu raczej mu się nie zdarza, z tego co oficjalnie wiadomo, więc...:)

sunshine_7

Sun, jak możesz rzucać tak bezpodstawne "oskarżenia"? My lubimy rozmawiać z i o Mittron, nie ważne czy jej się to podoba, czy nie... ;P

sugmanik

no ta, mówi samo przez się:) Dzięki skarby;D
Ależ jestem, tyle że mam płaszcz, przez który mnie nie widać...magiaXD

Mittron

tak mnie natchnęło sentymentalnie... http://harry.potter.i.kamien.filozoficzny.filmweb.pl/f30571/Harry+Potter+i+Kamie %C5%84+Filozoficzny,2001/galeria
ależ ten czas leci;P

Mittron

Kurcze już kolejny temat ma 1000 odpowiedzi mkniemy z tym:P Jesteśmy prawie jak te "loffane" fanki Deepa

kwiat

e, e, tylko bez takich porównań proszę;P Ale owszem, nieźle idzie:)

Mittron

My dużo lepsi jesteśmy ;P
intelektualnie,
wiedzowo,
mądrościowo,
wyglądowo ;P
Poprostu jesteśmy górą ;P

kwiat

prawie robi wielka różnice ;P
Zgadzam się z Mittron, bez takich porównań! ;D

sugmanik

Napisałam prawie bo jak to Mittron już zauważyła prawie robi wielką różnicę.... Zresztą to w tym dobrym stopniu porównałam nas do fanek Deepusia bo on też tak dużo piszą jak my:P

kwiat

To Alan powtarza ten tekst z tej reklamki o tym "prawie"...;PP Ja tylko czasem się przed nim bronię;D Dobra, wiemy o co chodzi:) Ale się lubimy czepiać szczegółów...:) Prawda?;>

Mittron

Oj prawda, a już w szczególności Sun sie lubi czepiać:D