Ewan McGregor

Ewan Gordon McGregor

8,3
71 259 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Ewan McGregor

Aktor swietny i baaaaardzo przystojny!!!Bardzo podobal mi sie w Moulin Rouge i w Wyspie!!W tym pierwszym tak ladnie spiewal.... :D a w wyspie byl niezastapiony!!I TEN JEGO USMIECH!!POWALAJACY!!!

gosik_6

Ja już innych piosenek niestety nie znam. On się coś ukrywa z tym swoim śpiewem :P

A program można znaleźć np. na www.underpl.org - dajmy na to - ściągnij sobie Paint pro shopa 7 w pakiecie z Animation shopem - Animation shop robi gify, czyli te ruchome obrazki. Stare, ale w sumie jare :P

May_morning

Ja tylko chciałam wtrącić, że Absynt z oliwką :)

Dreamerin

Mam "pomysła" :D Na jednym blogu przeczytalam fajny wiersz w ktorym znajdywaly sie tytuly roznych filmow, a ja wpadlam na taki pomysl zebysmy napisaly wierszyk o Ewanku, wypisujac w nim nazwy filmow w ktorych gral(nie musi sie rymowac) Ja zaczynam :D(moga byc rozne odmiany tytulow :D i napiszcie je duzymi literami :D)

Ewan McGregor to mój IDOL z WYSP brytyjskich...

Mona

Swoją grą w MOULIN ROUGE powalił absolutnie wszystkich:)

Dreamerin

Dobra, widzę, że wypadłam trochę z obiegu na małą chwilkę...

Po kolei:

Gosik, ale trauma po tym "Desserts", nie wiedziałam, że tak to przeżyjesz...

W "Blue Juice" gra Deana Raymonda, takiego świra, "przegiętego" ziomka, surfera i sprzedawcę dragów. Dziwna rola... średnio lubię ten film, ale na surferów zawsze mogę popatrzeć...

Dreamerin - zdjęcie jest zrobione ukradkiem, "zza krzaka", taki candid... Nikt nie wie skąd jest to zdjęcie ;), ale jest świeże i najwyraźniej zgolił te wąsiska!

Hahaha! Te nerwowe odruchy to rzeczywiście zauważyłam... fakt, skubie brodę (jeśli ją akurat ma), 'eeeem' itd. A z piciem, to ponieważ mam świra, to kolekcjonuję zdjęcia Ewana z różnych okazji, jak pije z jakiegoś kubka (tzw. wirtualny fetyszyzm... ;))) - chociaż najlepsze są chwile, kiedy w jakimś programie nie tylko on ma swój kubek, ale inni, np. prowadzący też. Ewan ma to do siebie, że bezwiednie zabiera innym kubki zamiast pić z przydzielonego. U Leno zdarzyło mu się to co najmniej w dwóch odcinkach!!!! :))))))

Jeśli chodzi o avatary, to są programy tego typu jak powiedziała Dreamerin - kilka obrazków i się zmieniają po kolei, ja zazwyczaj robię takie avatary. Np. Microsoft Gif Animator, program dla młotków, prostszych już nie ma, tutaj jest tutorial: http://teachertech.rice.edu/Materials/gifanim.html [teachertech.rice.edu/Ma...]
a jest za darmo np. tu: http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/win/13212 [www.versiontracker.com/...]
pod wszystkie windowsy. Ten z Paint Shop Pro też jest bardzo dobry, ale PSP nie jest darmowy. Są też programy, które pozwalają wrzucić do avatara jakąś krótką scenkę z pliku wideo. Jak ktoś potrzebuje pomocy, to można się do mnie zgłaszać, ale nie teraz tylko po sesji, bo od teraz aż do egzaminów po prostu nie mam życia. Co do szablonów, nie znam, bo nie prowadzę blogów, ale może można po prostu zmienić odpoweidnie elementy graficzne w już istniejącym szablonie, hę? Pomysł Eweliny z szablonami jest bardzo dobry!!! Kombinujesz jak koń pod górę, ale to ma przyszłość!!!

Dreamerin - sama myśl o tym, że powstał Straszny Film 4 jest dla mnie zbyt straszna!!! Aaaargh!

"I played with myself" - hihihihihi, taaa, niewinny klon, tak? Jassssne... :)))

Z tym Azureusem - hmmm, nie lubię tego programu! Z tą czerwoną gębą - tzn. że nie ma źródeł do tego pliku, a jak mówi, że ściąga ten plik, to chodzi mu tylko o to, że kazałaś mu ten plik ściągać i on próbuje to robić. Osobiście wolę BitTorrenta, jest szybszy i bez udziwnień.
http://www.bittorrent.com/ [www.bittorrent.com/]

NaShI - uwielbiam to zdjęcie z kapeluszem!!! W moich zdjęcuach jest teraz taki bałagan... jest ich po prostu za dużo i nie są uporządkowane - porządki będą na wakacjach, jak będę pisać to stronę. Wtedy to odpowiednio posortuję! Lubię takie unikatowe zdjęcia, które ciężko znaleźć... :))))

Piosenki - na Eccentricity Online jest większość jego piosenek. Jest jeszcze trochę - z Nory: "She is Far From the Land", "The Man Who Broke the Bank at Monte Carlo", "Green Isle of Erin"; trochę paskudnej jakości z Bear Facts - z kasety VHS, dlatego taka jakość, to było tylko emitowane w TV :((( - mam w tej chwili jedną mp3 "My Old Friend The Blues", jest jeszcze Sheep Song. Są oczywiście piosenki z LWR (wysłałam już! Jest chyba jeszcze jedna ale nie mam jej w tej chwili). Jest jedna średnia piosenka z Emmy. Nie liczę tego podśpiewywania w "Życiu mniej zwyczajnym" - kilka nutek Oasis. Pewnie jeszcze coś, ale nic mi nie przychodzi w tej chwili do głowy...

No i śpiewał też w przedstawieniu Guys and Dolls. :) Więc aż tak się nie kryje...

"You're Just in Love" jest z Jane Horrocks z "O mały głos" (Little Voice) - to ta panna, z którą zagrał w Opowieściach Z Krypty - uwielbiam ten epizod i postać Forda ("wanker"!!!). Uwielbiam go!!! :*

Jak ktoś chce się o coś kokretnego zapytać, to proszę pisać na tego maila: jehonala@interia.pl. Na poprzednio podany nie wszytko najwyraźniej dochodzi...

W niedzielę wyjeżdżam na 3 dni (na seminarium naukowe :))))), więc nie będzie mnie tu chwilę. Nie narozrabiajcie za dużo, bo potem nie nadążę tego czytać!!! :))))

Aha... właśnie znalazłam zrobiony przeze mnie klip z Ewanem (w stroju Obi-Wana) jak udaje, że prowadzi ten pojazd z Ataku Klonów (ten którym ścigają Zam Wessel) przy akompaniamecie takiej slapstickowej muzyczki. To kawałek z Star Wars II bloopers, widziałyście te bloopery? Boskie są!!! Jak nie to koniecznie zobaczcie!!!

zinah

Ściągnęłam sobie Bit Cometa - dziad, też nie chce mi ściągać. Chyba coś nie tak z moim kompem. Ale na wszelki wypadek jeszcze spróbuję z z tym bittorentem.

A ja mam pytanko- czy macie jakieś zdjęcia dzieci ewana i Eve? Wiem, że nie chcą by ktoś je fotografował, ale nie ukrywam, że chciałabym zobaczyć je chociaż na 1. Tzn. na 1 już widziałam - Esther z ewanem, swoją drogą trochę wkurzonym na fotografa sądząc po minie :P i małą Clarę - ale jako dziecko które ma pewnie koło roku jak siedzi sobie między Ewanem a Eve. Takie miała fajne ciemne włoski :)

May_morning

A ja ich wogóle nie widziałam - znalazłam jedno zdjęcie Ewana z Ew? i wiecej nic - pokażcie cos ...
:(

NaShI

wiecie co tak sobie buszuje po filmwebie - i chyba nie ma dłuższego tematu od naszego tutaj o Ewan'ie ? ( oprócz tego o ANTY FANACH EMMY WATSON )
hehe - nie wiem czy juz rozmawiałyście o tym dziopy .. za duzo stron aby sprawdzić ...

NaShI

moje ulubione ---
http://youtube.com/watch?v=MpzbC7g2JMo&search=Ewan%20McGregor [youtube.com/watch?v=Mpz...]

:)

NaShI

Muahaha ja zawsze padam jak słyszę jak ewan i Charley fajnie wymawiają słowiańskie nazwy miejscowości :D I to jak ten Ukrainiec chciał Ewanowi powiedzieć coś o drodze, ale oboje się nie mogli dogadać. Naprawdę zabójczo to wygląda jak się słyszy ruski, z którego można coś zrozumieć i widzi się biednego Szkota który nie wie o co chodzi :D

Zdjeć Ewana z Eve jest całkiem sporo - głównie z premier i takich tam. Można wpisać chociażby w google - grafikę - Ewan and Eve i zawsze coś się znajdzie. A to, że z dziećmi nie ma - to pełen szacuneczek dla Ewana i Eve za to że są tak konsekwentni (bo inni mówią, a i tak dają robić zdjęcia). Chociaż jak mówię - chciałabym zobaczyć choć jedno, takie prawdziwe wspólne zdjęcie wszystkich - to musiałby być fajny widok :)

I prawda - na forum Ewana bijemy wszelkie rekordy długości :D

May_morning

No fakt - tez bym chciała zobaczyć rodinną fotkę :) Założę się, że przynajmniej jedna z młodych McGregorówien (lol) zrobi tacie na złość i otrzymując w genach cały jego talent zostanie aktorką :)

Dreamerin

McGregorówien - LOL!!! :P Ale wybaczcie - pierwszy raz przeczytałam tam brzydkie słowo na g... - Ewan by mnie za to zabił, ale co ja jestem winna swojej ślepoty? :p Błagam o wybaczenie na klęczkach.

No no, ja też myślę że może nawet gdy nie zostanie 1 z nich aktorką, to przynajmniej będzie robić coś artystycznego. Swoją drogą jestem bardzo ciekawa czy Ewan i Eve będą jeszcze mieli 3 dziecko. Wyobrażacie sobie np. gdyby mieli syna? I to jak Ewan by mu pokazywał jak np. w piłkę grać :D - kochane :D Bo swoją drogą - gdyby jeszcze chcieli, to chyba już czas - Eve jest w końcu starsza, a ciąże po 40 nie są już tak bezpieczne. Ale jejjj - fajnie by było gdyby jeszcze mieli jednego potomka :)

Dreamerin

Jak tak to juz jest moja ulubiona aktorka :D
pS. Znacie jakies fotki z planu filmowego Stay? Albo jakies inne zwiastuny ?

Mona

Ja znalazłam np. tutaj:

http://www.eccentricity-online.com/coppermine/thumbnails.php?album=151 [www.eccentricity-online...]
http://www.eccentricity-online.com/coppermine/thumbnails.php?album=150 [www.eccentricity-online...]

Bosh...na jednym Ewan znowu się wita, jak to się mówi - tak po przyjacielsku. Sądząc po włosach - możliwe że wita się z Goslingiem. Uwielbiam gdy to robi :D

May_morning

Fajne ;D A Naomi nie ma na zadnym zdjeciu? Szkoda, moze jeszcze cos znajdziesz, pozdrawiam ;D

Lara810

Zinah kurde mać ile Ty to pisałaś - 2 godziny?!?! Widzę, że hurtem sobie lecisz i wszystkich za jednym razem załatwiasz:) My bijemy rekord co do długości forum a Zinah co do długsci posta:)))) Myślę, że rekord jest Twój;)

Co do Dessert to już ochłonęłam:) i przepraszam wszystkich za tego jakże emocjonalnego posta - pewnie myślicie, że mam nie po kolei (i pewnie macie rację:) Rzecz w tym, że wśród moich kilku schiz, jedną z największych są zwierzaczki - nic na to nie poradzę:( Cieszcie się, że nie widziałyscie mnie jak oglądałam ten odcinek LWR, w którym te dwa kutasy zastrzeliły i obdarły ze skóry biednego niedźwiadka:((( brrr:/

Przyznam szczerze, że trochę mi sie dziś nudziło i zrobiłam dla Was małe zestawionko jeśli chodzi o fanlisting ze strony ewanspotting:) Mam nadzieję, że jakoś na Was wpłynę i skłonię do dołączenia się do grona fanów EM (żeby było jasne ja już to zrobiłam). A więc na 100 krajów najwiecej fanów jest oczywiście z USA - grubo ponad 2000, potem Anglia i Kanada po kilkaset. Polska jest na 15 miejscu z marną liczbą 75 osób!!! Hańba i wstyd - nie wierzę, aby w całej ogromnej Polsce było nas tylko tyle:( Ale największą hańbą okryła się SZKOCJA (czubki takiego rodaka nie popierają) jest na 16 miejscu i ma o jednego fana mniej niż my:) Także wpisywać się na listę!:)

A co do wierszyka Mony - świetny poymsł ja już podłapałam temat a reszta co? nie wymysli jednego zdanka o swoim ulubionym aktorze? Ruszcie mózgami trzeba ciągnąć to wspaniałe forum jak widać tematów nie brakuje:) Pozdrawiam wszystkich :*

gosik_6

A co do zdjęć to o wiele bardziej od córek Ewana i Eve chciałabym zobaczyć jak wygląda jego brat :) Jestem ciekawa czy są choć trochę podobni. Ale jego zdjęć pewnie w necie nie ma a może ktoś widział?

gosik_6

Ja tez chce zobaczyc fotke brata Ewana, podobno jest pilotem, tak ?:D

Mona

Tak jest pilotem - nawet dziś oglądałam jakiś wywiad z nim i powiedział, że większych emocji od jazdy porshe z Renee Zellweger doznał tylko wtedy jak leciał z bratem samolotem:)

gosik_6

Dzięki Gosik - po prostu chciałam wszystkim odpowiedzieć a nie bić jakieś rekordy... Wolisz żebym każdemu odpowiadała w osobnym poście??? :)))) Heh, dawno byłybyśmy poza 1000!!!! A tak szczerze to zajęło mi to (pisanie posta) jakieś 7 do 10 minut... Pamiętaj, że ja żyję w symbiozie z klawiaturą i tak już mam! :)

A rekordy zwykle biję pod względem długości maili! Zwłaszcza jak komuś odpowiadam... :)

Właśnie pracuję nad Scarlet&Black żeby to zrzucić na kompa, myślę, że za jakiś czas pojawi się jakaś dobra wersja. :) Jedyny problem jest taki, że pierwsze dwa epizody z czterech zgrałam do jednego pliku i efekt jest taki, że ten plik wmv zajmuje 1,8 GB - a to tylko połowa filmu. Arghhh! Głupia ja... Ale jakość jest wporzo.

Czy ktoś widział albo słyszał Ewana w Guys&Dolls???

Ja już jestem na ewanspotting fanlistingu ale innych też serdecznie zapraszam!!!

zinah

O jeju jeju jak fajnie:))) jak już się pojawi na Emulu to ja się zaraz do Ciebie przyssam:) Łebska kobita z Ciebie;)

Ja widziałam tylko zdjęcia z Guys&Dolls nic poza tym:(

A co do brata, to może Ty coś wiesz o jakichś zdjęciach?

zinah

Ależ są zdjęcia Ewana i jego brata :) Może trochę są podobni, ale gdybym nie wiedziała że to jego brat - raczej bym się nie domyśliła. I kurna, nie wiem dlaczego ale jego brat przypomina mi jednego z moich wykładowców hehehe.

Swoją drogą - zarąbista rodzinka. Już to kiedyś mówiłam - popatrzcie, tacy skromni rodzice, mieszkają sobie w zwykłym domu (pokazali podwórko w LWR :P) a wychowali synów na porządnych ludzi nie tylko tak, że się wyrażę moralnie, ale i zawodowo - jeden pilot, drugi aktor.

W Guys & Dolls nie słyszałam - niestety. Swojego czasu szukałam na emulu, myslałam że jakiś fan się zlitował i coś zgrał, ale d... pupa :D Nie ma nic. Chociaż nie - widziałam gdzieś fragmencik na scenie. Swoją drogą - raaaany, chciałabym na to pójść i zobaczyć na żywo.

May_morning

A pamiętasz może gdzie widziałaś te zdjęcia? bo ja bym bardzo chętnie zobaczyła:) No rodzice są super mama taka konkretna babka a papa jak po niego na motorze wyjechał i jak sie ściskali:) Fajne to było widać, że zżyci są ze sobą i tacy jacyś naturalni a nie na pokaz:)

gosik_6

No dokładnie - mamuśka nawet ma dosć wyraźny szkocki akcent :D

http://www.eccentricity-online.com/coppermine/displayimage.php?album=46&pos=9 [www.eccentricity-online...]
http://www.eccentricity-online.com/coppermine/displayimage.php?album=search&cat= 0&pos=0 [www.eccentricity-online...]
http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.ewanmcgregoronline.com/Images_f amily_friends/Family/ewan%2520and%2520brother%2520-%25202%2520(Small).jpg&imgref url=http://www.ewanmcgregoronline.com/Family_%26_friends.htm&h=500&w=640&sz=80&t bnid=3FriuMh0zeo4fM:&tbnh=105&tbnw=135&hl=pl&start=1&prev=/images%3Fq%3Dewan%2Bm cgregor%2Bbrother%26svnum%3D10%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DG [images.google.pl/imgres...] - i tu na dole, te przy samolocie :)

gosik_6

Ostatnio widziałam raczej zdjęcia mamy i taty (w kilcie w tartan MacGregor!!! - mój ulubiony poza McLeod), a z bratem raczej nie - z bratem to był tylko fajny filmik o tym jak leciał z nim samolotem (jakaś impreza na cele charytatywne, czy co? Nie pamiętam - ale fajny. Brat jest pilotem RAF-u to se może latać takimi fajniackimi samolotami, to jakiś odrzutowy czy co? Zasuwa ostro bo pamiętam jak Ewan się gdzieś wypowiadał, to strasznie to przeżywał.

Film był jeszcze jakiś czas temu do obejrzenia na sieci, czy nie na stronie BBC? Hmmm... muszę sprawdzić.

Poszukam tych zdjęć w następny weekend jak wrócę i pozałatwiam koła.

A co do Guys&Dolls to nie ma z czego zgrać bo nie ma wydanej płyty (chyba jeszcze nie chociaż jakaś petycja była - specjalizujemy się w petycjach i spamowaniu skrzynek mailowych wytwórni filmowych, stacji TV, teatrów, itp. :))))))

zinah

Zgadzam się - mama ma bardzo wyraźny akcent! :)

Ewelinko - dzięki za zdjęcia! Już wiem:
http://news.bbc.co.uk/cbbcnews/hi/uk/newsid_1806000/1806879.stm [news.bbc.co.uk/cbbcnews...]

- tutaj zdjęcia (stąd wzięto je na inne strony) i można posłuchać i poczytać. Natomiast nie wiem gdzie było wideo, które skądś mam w beznadziejnej jakości. :(

zinah

Lol :P

Co do Guys & Dolls to liczyłam na coś w stylu bootlega - w sensie, że ktoś może przemycił sprzęcik, nagrał, potem ładnie dźwięk podrasował i puścił z dobrego serca w net. Ale jak widać ci ludzie Ewana mają pod nosem, a jacyś tacy niemrawi są i bez polotu. No, chyba że po prostu są wredni i się nie chcą, piracko bo piracko, ale dzielić z innymi.

Kurde. Coś bym obejrzała, ale nie mam co. Albo 50 razy obejrzę te same filmy, albo zaryzykuję i obejrzę coś innego - tylko nie chcę trafić w jakiś denny film. A taki Casanova jeszcze mi się ściąga. Wrrr...

May_morning

a ja już mam xD od koleżanki - na dziś wieczór :P A za to robi mi się i nie może zrobić "Inside I'm dancing" z McAvoy'em :(
http://www.geocities.com/wedgeworship/Familytree.html [www.geocities.com/wedge...] :)

Dreamerin

Ale fajna stronka :D Jak ja ich lubię - wszyscy tacy normalni a nie jakieś nadęte bufony - słowem - klan McGregor rulez :D

May_morning

Jasne :) Ta babcia jest fajna :) Faktycznie jak porównać z fotką z imienin mojej cioci to wszyscy są tacy normalni (lol) :)

Dreamerin

A co powiecie na klub fanek(fanow) Ewana ?

Mona

Caly czas mam problemy ze znalezieniem szablonow o Ewanie, a jak go zamowie to nikt nie odpowiada, a moze ktoras z was zna sie na robieniu szablonow i by mi go zrobila na blog www.ewan-m.eblog.pl , co?
PLIS
POZDRAWIAM

Lara810

Dzięki wam dziewczyny za te wszystkie linki:* Już się napatrzyłam na brata i stwierdzam, że podobieństwo jest nikłe - kształt głowy i postura Colina są zupełnie inne (jest że tak powiem potężniejszy:) W zasadzie to najbardziej podobny jest wg mnie kolor włosów;) Ale faktycznie rodzinka z nich jest pierwsza klasa:P A czy któraś z Was zwróciła uwagę, że w Braveheart występuje klan McGregorów? :))) Coś jak u nas Kowalscy:D

gosik_6

No ba, Braveheart jak Braveheart ale tożto sam słynny Rob Roy McGregor z tego klanu pochodzi :D

Swoją drogą uważam, że Ewan powinien zagrać w filmie historycznym w którym latałby w tartanie po szkockich polach jako bojownik o wolność. To byłoby coś przekonującego :D

May_morning

nooooooooooooooooooooooooooooo oooooooooo ale mi narobiłaś chęci :) Ja też chce - zróbmy taki film, napewno u nas zagra :)
A na dwójce leciał kiedyś serial (może jeszcze leci) McGregorowie :)

Dreamerin

Nom, nie da się ukryć - bo z całym szacunkiem dla wszystkich którzy biorą się za szkockie tematy - Szkota powinien zagrać Szkot :) A odnośnie Bravehearta - uwielbiam. Ale kiedyś tak sobie właśnie pomyslałam - William Wallace miał koło 30, chyba miał 32 lata gdy zginął - a Ewan jako, że jest jeszcze młody naprawdę by pasował. Ciekawe tylko jak by się czuł biorąc udział w takim wielkim kinowym widowisku.

May_morning

Zobaczcie to!!!!!!!
http://img359.imageshack.us/img359/3843/aah1za.jpg [img359.imageshack.us/im...]

Wow! Ale zabawa, jak już się zaczynają tańce na stole, to znaczy że wypili za dużo szkockiej!!! Heh, chciałabym zobaczyć jego minę, szkoda, że stoi tyłem...

Mmmmm Szkoci! W kiltach! Mmmmm... Nie wiem jak wy, ale ja po prostu od dawna choruję na tartan MacGregorów (o dziwo nazwę ich klanu pisze się przez Mac a nie Mc), ja chcę mieć taką spódniczkę!!! (Najlepiej taką krótką plisowaną w typie Tatu :)))) LOL

Ja nie mam nic przeciwko historycznemu widowisku z Ewanem w kilcie i najlepiej z taaaaaaaakim mieczem. :))))))))))))))))))))) ;))) I z brodą i wąsami tak jak w ostatnich epizodach LWR!!! Mmmmmm...

Czy ktoś widział LWR edycję specjalną? Chce to skombinować i nie wiem co tam fajnego jest. Ponoć 10 epizodów!!! (Jakiś dodatkowy materiał czy co?)

No nic, idę spać, jutro wyjeżdżam a potem mam dużo pracy więc wpadnę tu pewnie dopiero w przyszły weekend. Aha, Ewelinka - bootleg! No jasne, mam Twojego e-maila, tak??? :))))

Jak ktoś jeszcze chce do mnie napisać, żeby mi udostępnić swego maila, to super!

Mam wreszcie piosenki z Bear Facts, ale czasem trochę średnia jakość... to leciało tylko w telewizornii, więc jest zgrywane z VHS, czyli rozumiecie... Aha - The Bear Facts to taka specjalna wersja In the Wild (nieocenzurowana - Ewan w wannie i na imprezie!!!) - ktoś widział Ewana z niedźwiadkami polarnymi, wielbicielki przyrody???? Śliczne, urocze!!!

Dobra, pogadamy w piątek! PA!

zinah

Dreamerin - dzięki, świetna ta stronka z McGregorami!!! Super zdjęcia!!!

Jeszcze raz obejrzałłam ten klip z LWR - hahahaha, "erotic films"!!! LOL

zinah

A ja mam tartan Colquhoun , zielony, bo uznałam że czerwone są na tyle popularne że można sobie na pęczki kupić. No ale jeszcze mam szalik z kratką Wallace'a i przy następnej wizycie w Szkocji (ehhh usycham z tęsknoty) chyba też kupię MacGregorowy tartan. No i chciałabym sporan, no masakrycznie bym chciała taki łądny i zgrabny :D

Niedźwiadków nie widziałam - ale ściągam co tam mają na emulu bo walnięte tottenty mi nie działają.

Właśnie - co do działania, mam casanovę na divxie ale plik jest jakiś rąbnięty i nie chodzi. Cudownie. Więc obejrzałam sobie Frankensteina z Kennethem Brannaghiem (łoooł, taki kudłaty jest naprawdę przystojny) - świetny film, naprawdę dobrze nakręcony, dobrze zagrany i nie płytki.

Zinah - maila mojego masz :D Gdybyś czymś się chciała podzielić to wiesz ;))

W poniedziałek mam zaliczenie z antropologii i powiem tylko, że w jednym przypadku do pewnego antropologa zmieniłam stosunek. Początkowo - ło matko, mam tego dość, ale jak wyczytałam że facet jest Szkotem to od razu się człowiekowi milej zrobiło :)

May_morning

Szkoci mają na nas dziwny wpływ :] Ja już tu chyba pisałam, że w "Dużej Rybie" Edward w miarę upływu lat i zmian fryzury coraz bardziej przypominał mi Kennetha Brannagha =]

Dreamerin

Kurcze, a ja Branaghiem jestem teraz zafascynowana po Frankensteinie i planuję się w najbliższym czasie wybrać na zakupy po Henryka V (lol, wczoraj o 2 w nocy zaczęłam czytać sztukę :P). I mam pytanie - czy posiada ktoś na dvd lub na zwykłej płytce jego wersję Hamleta? Na emulu jest, ale na razie mi się nie ściąga a za to ściąga mi się z włoskim dubbingiem, czego nie chcę. Włosi kretyni są chyba tak tępi że nawet napisów nie potrafią czytać :/ Swoją drogą wersja Frankensteina jaką mam też ma włoski dubbing :/

May_morning

no coś ty a na osloskopie nie ma angielskiej wersji?

Dreamerin

Ogladałyście dziopy Wyspę?
Jaki film ( nie miałam czasu iść do kina ) ?
Muszę wiedzieć zalezy mi na opini ekspertów - chodzi o grę Ewan'a :)

NaShI

Jest angielska, ale się dziadostwo nie ściąga na razie a chcę mieć to szybko bo uschnę :P

Wyspa dobra jest wg mnie - od pewnego momentu wszystko już jest przewidywalne, ale i tak jest dobrze. Film ma ładne zdjęcia i niezłą akcję, a i nawet ma jakąś mądrzejszą myśl. Ewan zagrał jak zawsze - przekonująco. Że już nie powiem, że ma tu podwójną rolę i włada angielskim ze szkockim akcentem jako 1 z postaci. A jako druga postać, ta głowna, jest interesujący - razem ze Scarlet tworzą bardzo niewinną parę i to jest urocze. Ogólnie - niech mówią co chcą, ja tam polecam bo mnie film przekonuje.

NaShI

Wyspa, jest rewelacyjna, Ewan jako Lincoln Six Echo boski :D Swietnie wczul sie w role osoby, dla ktorej jedyna nadzieja jest tajemnicza wyspa,
z czasem, uswiadamia sobie ze wszystko jest klamstwem, wraz z Jordan two Delta ucieka i tak zaczyna sie ich niesamowita pelna przygod historia. W filmie jest tez pare smiesznych tekstow, ktore umilaja ogladanie, ponadto wiele efektow specjalnych i duzo logiki ;D
pozdrawiam
PS. Wiem ze Zinah jest expertem od recenzji, ale jej nie ma wiec ja postaram ci pomoc

NaShI

Może będę okrutna ale mi się Wyspa baaardzo podobała ale tylko do 45 minuty:( Temat świetny. Przyznaję, że pierwsze pół godziny zrobiło na mnie ogromne wrażenie - chodzi mi o ten cały klonoświat naprawdę genialnie wymyślone (życie klonów jest tak świetnie pokazane, że zaczęłam sie zastanawiać czy to nie jest prawda i gdzieś tam sobie nie żyją takie biedne nieświadome niczego istoty:) - bardzo realistyczne. Ale potem niestety wg mnie temat spieprzony - już typowe kino akcji (pościgi, wybuchy, walące się budynki itp.) czego za bardzo nie lubię. Jest później kilka fajnych momentów - np. spotkanie klona z oryginałem (Ewan gryzący drugiego Ewana w rękę:D, zmiana akcentów) ale ogólnie mnie się druga połowa nie podobała:( Nie wiem może za dużo od Bay'a wymagam, choć z drugiej strony jak potrafił zrobić początek to czemu tak skopał koniec? Nie mam nic do efektów specjalnych uważam, że niektóre są super (zwłaszcza ten z okiem Lincolna) byle w umiarze. W drugiej połowie jest ich niestety nadmiar:(

Co do gry Ewana i Scarlett nie ma co dużo gadać są świetni jak zwykle. Oczywiście Sean Bean i Steve Buscemi też rewelacyjni. I choć Ewan wygląda w tym filmie super seksownie to ja i tak wolę go w tych mniej hollywoodzkich i mniej kasowych produkcjach:) Ale jeśli się go lubi to w sumie wypadałoby zobaczyć:) Mam nadzieję, że nie byłam zbyt krytyczna;)

gosik_6

O :O dopiero teraz zauwazylam ze Dreamerin weryfikuje :D Mam do ciebie pytanie :D Czy nie mozesz dac ewana wyzej w Top swiecie?
pozdrawiam

Mona

1. Nie weryfikuję, skąd ci to przyszło do głowy?
2. Nie da się - to zależy od głosów.

Dreamerin

Srt, pomylily mi sie glowy(te weryfikujace) ze mna to juz naprawde zle, nie rozrozniam kolorow :(

użytkownik usunięty
Mona

Zawsze chciałem być tym 1000-tnym wpisem:)

Cóż mogę powiedzieć-aktor kapitalny,mogę śmiało powiedzieć,że może być godnym zastępcą sie Aleca Guinesa.