Fani podpinajcie się jeśli chcecie należeć do Echelonu. Z senioritą19 nie chcemy się pogubić w liczeniu;) Jestem założycielką, wspólniczką jest Revenge;)
Ja też jestem zainteresowana tym kierunkiem, i o hiszpańskim szczerze mówiąc też myślałam :))
Jak tam jest ?
słówka są masakryczne - mamy testy ze słówek na konwersacjach, gramatyce i czytaniu, więc sporo rypania na pamięć, ale myślę, że jak już wbijesz się w rytm, to dasz radę. Generalnie trzeba być chętnym do mówienia i czytania, bo masz też historię krajów anglojęzycznych, językoznawstwo, literaturoznawstwo...
Nie powiem, że jest lekko (szczerze, to myślałam, że będzie trochę lżej;P), ale jeśli lubisz anglika, to na bank sobie poradzisz, jeśli to cię pasjonuje, to po prostu CHCESZ się uczyć :)
A przynajmniej ja tak mam :D
Hmm nie cierpię słówek, ale to podstawa w językach obcych ;p Ogólnie kierunek wygląda ciekawie, dzięki :)
babka od hiszpańskiego jedzie z nami aż miło ;) dopiero cztery lekcje, a my już mieliśmy wszystkie trzy koniugacje, czasowniki nieregularne, stronę bierną i w cholerę słówek ;D
A cały nasz rocznik myślał, że przez miesiąc będziemy tłuc ¿Cómo te llamas? ¿Qué tal? i ¿Dé dónde eres? (ja masz na imię; jak się masz; skąd jesteś), a tutaj taka zaskoczka.
Ulubiony zwrot studenta: "No entiendo nada" :DD (nic nie rozumiem)
Nie tylko studenta ^^ licealisty też ;D
A ty wcześniej ile lat miałaś styczność z hiszpańskim (a może wgl nie miałaś ? ;pp)
Żadnej styczności... a może żadnej nauki? U mnie w rodzinie lata wstecz był kultywowany zwyczaj oglądania niektórych telenowel latynostkich jak "Esmeralda", "Paulina" albo inne tego typu. Możecie się śmiać, ale sporo się z tego wyciąga, szczególnie słówek :DD
"Esmeralda" to w ogóle był fenomen! :D w panteonie telenowel na polskim rynku zaraz po "Niewolnicy Isaurze" (tego nie skomentuję, bo to nie moje czasy, żebym była zaznajomiona z fabułą xP)
ale hiszpańskojęzyczne tasiemce doceniłam naprawdę teraz, kiedy okazuje się, jak dużo można z tego wyciągnąć (szok normalnie) ;P
no to sporo wkuwania, jak widzę...nic do odważnych świat należy, nic mnie nie powstrzyma przed pójściem na ten kierunek :D
Pewnie :D tak w ogóle to zapomniałam napisać, że polecam anglistykę ;) wiadomo, że studia to nie tylko nieustająca balanga (a wręcz przeciwnie, jak się o tym dość brutalnie przekonuję), a i nauka, a jak się lubi anglika, to filologia angielska jest naprawdę świetnym kierunkiem :]
z imprezami to nie ma problemu bo nie praktykuje, a tak ogólnie to nie wyobrażam siebie na innym kierunku :D dzięki i pozdrawiam :)
aaa to żeby nie było, urwałam się chyba z choinki ale co tam : D
jam kolejną fanką, woj lubuskie, też byłam na coke : D jakby coś to pisać na 1720934 - chęętnie odpiszę, bo mało osób z echelonu znam ;)
jak i Wy, koncerciku się doczekać nie mogę i wraz z dwoma kumplami echelonowcami i z mamusią- także fanką, przybędziemy 14 do Warszawy ! ot co ! :3 see ya ! : )
to ja tez sie dolaczam, ale nie kazcie mi liczyc, ktora jestem w kolejce :D
Wita was Łódź, a bilecik na plyte - ciezko bylo zdobyc ale sie uparlam ;)
spoko jakoś się doliczę....witam w echelonie...
może jakimś trafem spotkamy się na koncercie, ja też płyta xD
Pozdrawiam :)
Kochany Echelonie !!!
Uroczyście oświadczam, że do tej pory zebraliśmy dwudziestu-czterech marsjańskich obywateli filmwebowego Echelonu. Miejmy nadzieję, że z biegiem czasu będzie nas więcej :) w końcu marsjanie trzymają się razem ;D...
Pozdrowienia dla wszystkich !!!
no to już jest 25 :) Witajcie ECHELONY!!! :)) Odliczam dni do grudnia,nie mogę się doczekać aż zobaczę chłopaków na żywo :D
omg!!! ale extraaaa! w końcu Echelooon! (: ej to wystarczy się tylko zapisać czy jest jeszcze jakaś inicjacja itd?<;
raz w życiu będę poważna jeśli chodzi o tłumaczenie "jak się zapisać do echelonu" DO ECHELONU SIĘ NIE ZAPISUJE!!! co wy tu za herezje wypisujecie? nie ma żadnych inicjacji ani magicznych ceremonii. poczytajcie trochę w necie, albo na offi albo na PE (które nie jest "głównym echelonem marsów" a forum internetowym na którym są ludzie z polskiego echelonu i inni fani) albo na innych forach. tam siedzą ludzie którzy od lat są w Echelonie i wiedzą (zwykle) co piszą.
i Echelon to nie są wszyscy fani marsów...
a jeśli ktoś chce poznać więcej fanów marsów i echelon to zapraszam na PE lub na 30sekunddomarsa.fora.pl
tam nas siedzą setki i jest duża szansa że znajdziecie kogoś ze swojego miasta
tutaj masz ten prawdziwy Polski Echelon http://www.30secondstomarsfotum.hostings.pl/ .... ten tutaj to założony przez nas fanów na filmwebie i mogą tu należeć wszyscy fani marsów, ale tak jak wszędzie nie tolerujemy psychofanów....
dlaczego dzielisz echelon na "prawdziwy" i na "filwebowy"? nie ma czegoś takiego. echelon jest jeden. bez podziałów. (nie mówię o podziale na dywizje krajowe)
jeszcze może zacznijmy zakładać oddzielny echelon na fb, nk i tłiterze...
pisząc prawdziwy miałam na myśli główny, i wiem, że echelon jest jeden, ale są jeszcze odłamy tak jak tutaj, nie każdy zna adres tego głównego portalu, po drugie nie którzy wolą siedzieć na mniej zatłoczonych forach..... na innych portalach już istnieją takie grupy jak tutaj.... :D... a że ktoś jest mało zorientowany to już nie moja wina...pozdrawiam
Nie tolerujemy i ......staramy się nawracać jeśli jest jakaś nadzieja;p Cały Echelon ja jednego anty-fana nie warto prowokować...
Sorrawa, jestem trochę zmęczona, więc nie czytam ze zrozumieniem. Na pewno chodziło Wam o dzaretlitofg. Mimo wszystko podpisuję się pod słowami Elfame. Można tutaj prowadzić forum i te rzeczy, to nic złego, ale to jasna sprawa, że trzeba robić trochę więcej niż tylko słuchać Marsów żeby móc powiedzieć "jestem w Echelonie".
tak o dzaretlitofg tak nie wystarczy chyba tylko słuchac ale byc prawdziwym fanem;) nie lubię osób które zachwycaję się tylko urodą Jareda a nie znają ani jednej piosenki 30STM mam nadzieję że w tym Echelonie nie ma takich osób tylko rockowe laski i jest jeden chłopak rockman;)
a czy ktoś w ogóle zasugerował, że mamy tu antyfana??? pisząc tak nie miałam na myśli nikogo z nas tutaj obecnych, a nick można sobie zrobić tak dla jaj, większość tak ma....a propo tego real Echelonu, na który wam podałam link, to jest kilka osób stąd tam zapisanych, włącznie ze mną i nie ma co się kłócić, ludzie mamy się trzymać razem a nie kłócić między sobą....peace :)
"Fani podpinajcie się jeśli chcecie należeć do Echelonu." Czy was /za przeproszeniem/ pojebało? o.O
Echelonem nie można zostać ot tak sobie, ludzie. To nie jest tak, że "o, wpiszę się na listę, zostanę echelonem".. Jebn.. Uderzcie się w czoło. Jak nie macie o czymś pojęcia to nie wymyślajcie głupot.
Echelon jest jeden, prawdziwy i to trzeba po prostu czuć ludki, a nie wpisywać się na listy na filmwebie... -.-'
W jakim ja kraju żyję..?
o, elfame ;D
jak miło ^^
Juz tak nie rozdzierajcie szat, nie ma sensu...
Czas wszystko zweryfikuje.. xD
A jak Ci kraj nie pasuje to droga wolna.. ;]
wyluzuj dziewczyno, nikt nie jest idiotą, każdy wie co to jest Echelon, nawet ten podział na kraje jest hu** warty, bo ten prawdziwy to ten od początku zespołu, tam w Stanach, reszta to tylko grupy które się przygotowują na koncerty, szczerze wisi mi to czy ci sie to podoba, czy nie, że mamy tutaj takie ugrupowanie,w którym sobie lużno rozmawiamy i sie poznajemy i które sobie nazywamy Echelonem, jak tego nie rozumiesz no to bardzo mi przykro... nie każdy jest drętwy.... pozdro
ponętny to on jest wszędzie i zawsze :był jest i będzie;) a ten jego głos i oczywiście świetnie wyglądał;)