szybciej bym się spodziewał, że mnie Papieżem ogłoszą niż za ten film van Damme dostanie nominacje:) ciekaw jestem, kto w ogóle wręcza te nominacje:)?
Ale tylko strojem ,w sumie to można różnie to traktować .Stalone skolei przypominał ubiorem Człowieka -Demolke
Dzięki ,lubię czytać takie ciekawostki o filmach lat 80 /90 .A to nie wiedziaem że w kolekcji był Władca wszechświata ,ale o tej kolekcji Terminatora i Cyborga to wiedziałem .Cyborga to zresztą mam dzisiaj nawet jeszcze na VHS ,kupiłem w 1998 roku ,też była taka kolekcja filmów -Action Collection i tam były różne hity filmowe np Człowiek Demolka ,Tango i Cash ,Krwawy Sport ,Wykonać Wyrok ,Niko ,Wygrać ze Śmiercią czy Zabójcza Broń .
TC-2000 haha to byl film:) piekne czasy podstawówki i liceum:) siedziałem na lekcjach i kombinowałem z kumplem jak przegrac film bo zaczeli kasety kodowane robic i mi sie film rozjasniał i zciemniał jak przegrywałem haha ale jakoś łączylismy kable z wideo cincze okrągłe wejście podłużne wejscie od JVC i jakos szło haha piekne czasy:)
Ja miałem kolegę co miał dwa magnetowidy i też przegrywał filmy z wypożyczalni .Miał dwa kartony kaset Video .Od niego miałem Kickboxera przegranego na VHS ,a gdy się go ogladało go to w rogu ekranu był skrót TH -czyli Telewizyjny Hit .Tak masz racje ,wspaniałe czasy
a teraz zrobili internet płyty CD i kasety stoja zakurzone a filmy sobie mozna oryginalne w necie kupic hehe i po co to wszystko było;) haha a ile to czlowiek sie namęczył wypozyczyc przegrac kasete do wypozyczalni oddac hehe;)
''ile to czlowiek sie namęczył wypozyczyc przegrac kasete do wypozyczalni oddac hehe;)'' - tak, dokładnie. A jeszcze zapłacić trzeba było za kasety, oczywiście za każdą z osobna. A nie tak jak teraz, wszystko za free.
1 zł za nieprzewinietą kasetę kara była :):) a teraz na youtube jest Krwawy Sport z lektorem nawet z domu nie trzeba wychodzić:) ale Moja Ukochana Kobieta kupiła mi na DVD jakby youtube nie działało;)
tyle, że musze kompa wymienić bo mój "dziadek" ma problemy z filmwebem i tnie na tej stronie;) chyba go dokarmie pamięcią;)
Dokładnie ,a jak nie odałeś na czas to jeszcze kare płaciłeś .A najgorsze było to że jak wypożyczyłeś jakiś stary ale dobry film to on był mocno zjechany ,obraz skakał ,pojawiały się czasami zakłócenia ,głowica się zanieczyszczała ,trzeba było czyścić spirytusem .Sama udrenka ,ha ,ha .Czasami też było tak że jak miałes od kogość film nagrany ,to on był czasami nagrany z telewizji np z Polsatu ,wiec też nie zawsze jakość była dobra obrażu z Polsatu ,czasami śnieżyło ,było dużo mrówek .Na początku lat 90 Polsat tak wcale się łatwo nie odbierało i ładnie z nadajników naziemnych .Ja tak ogladałem ,,Najlepsi z Najlepszych ,nagrane z Polsatu ale było nie łatwo ...
tak:) to jest akurat scena jak przyszedł Chunk do domu Walshów, a Jadaczka powiedział, że go wpuści jak zrobi "tańczącą galarete" ;) mój ulubiony film:)
Ja też lubię ten film. ;-D Najlepsze było, jak go zamknęli w jednym pomieszczeniu z tym gościem i dzielił się z nim batonem. ;-D
Sloth hehe Chunk Kocha Slotha - Sloth Kocha Chunka;)
http://www.filmweb.pl/person/John+Matuszak-64746
"Najbardziej jednak znany z jego udziałem to "The Goonies" gdzie zagrał sympatycznego mutanta Slootha. Nieliczni,... którzy usłyszeli o nim po raz pierwszy myśleli, iż Matuszak naprawdę wyglądał jak bohater przez niego grany" też myslałem, ze tak wygląda za małolata hehe
a czy miał polskie korzenie tego nie wiem:) on byl chyba zawodowym rugbistą i chyba przedawkował sterydy bodajże.
Ja jak bedę miał czas to policze ile mam jeszcze kaset i ci napisze Kasiu .Teraz jakby nie patrzeć to jest trochę lepiej bo nie muszisz aż tak mocno szukać filmów ,wchodzisz w onet i masz filmy z lektorem i w dobrej jakości
Dokładnie tak, Bradock. Chociaż są tytuły, których znaleźć nie można, np to http://www.filmweb.pl/film/Mankillers-1987-567405 oraz to http://www.filmweb.pl/film/Miasto+bez+nadziei-1988-217314
Szukałam te dwa tytuły i nigdzie nie mogę znaleźć. Najbardziej zależy mi na tym drugim filmie. A może masz któryś z nich w swoich zbiorach?
Dla mnie to też sytuacja niezrozumiała - przecież Krwawy Sport to rewelacyjny film ze świetnymi, realistycznymi walkami, jak za czasów Bruca Lee. Ale nie zwracaj na maliny uwagi dużej - zobacz, ile ich ma Sylvester Stallone!
właśnie u Sylwka Stallone też skomentowałem, że chyba ten sam Pan wręczał nominacje:) za małolata Van Damme, Stallone to byli moi ulubieni aktorzy mam do nich sentyment i wszystkie filmy, które mają nominacje do malin były moimi ulubionymi nagranymi pięknie na kasetki VHS i stały ładnie za szybką:) i teraz albo ja nie mam gustu haha albo te nagrody wręczali jacyś zawistni niedowartościowani ludzie;)
Ja nie pamiętam tych czasów (rocznik 95), ale Van Damme zdąrzył mi zaimponować kilka lat temu, i od tego czasu jestem jego dużym fanem. Z resztą, to jest mój idol pod każdym względem.
ja rocznik 79 i jak ujrzałem Krwawy Sport w wieku tam 8-9 lat to mówię: oo kurde chce mieć ten film na wideo:) nie mówiąc już o tym, że widea nie miałem jeszcze hehe;)
Wejście smoka i Krwawy sport są uważane na całym świecie za jedne z najlepszych o ile nie najlepsze filmy sztuk walk :)
jeden i drugi ma fajne Avatarki:) a wiecie, że jak kręcili Universal Soldier 1 to mieli kłopoty z nakręceniem, ponieważ Van Damme i Dolph Lundgren nie darzyli się sympatią i lali się na planie;)?? w ogóle nie wiem skąd się wzięła 4 część jak w jedynce Van Damme jako Luc Deveraux / GR44 pociął Andrew Scotta bodajże kombajnem :D chyba go sklonowali:) zresztą widziałem tylko część 1 to zgubiłem fabułę :D kurde to były czasy na przełomie lat 1987-1994 czekaliśmy jaki teraz wyjdzie film z Van Damme obejrzeć szybko z zachwytem i nagrać na kasetkę hehe
Też szłyszałem o tym ze na początku Van Damme i Lundgren nie lubili się na planie ,ponoć nawet się pobili .A skąd masz te informacje ? Z jakieś gazety ,zródła wiarygodnego ? Ja o tym gdzieś przeczytałem na necie ,ktoś dał wpis ,ale wynikało z tego że to była osoba która pamietała te czasy ,no wiesz lata 92 .
w latach 90 kupowało się takie gazetki jak Popcorn, bądź Brawo i tam pisali różne ciekawostki i "pierdółki" na temat filmów, aktorów itd. :)
Ok ,dzięki .Też kiedyś kupowałem Popcorn i Bravo ,czasami nawet były tam właśnie plakaty Van Damma czy Schwarzeneggera itp
no kiedyś to na jakiejś stronie przeczytałem, ale możliwe że to zwykła plotka którą ktoś wymyślił po tej udawanej przepychance. Lundgren i Van damme mówił że na prawe dobrze bawili się na planie no i raczej im wierze.
Tak, lundgrena został sklonowany w 3 i 4. Nie musisz oglądać 2,3 i 4 bo są one średniaka i ni jak mają się do Kultowego pierwszego Uniwersalnego żołnierza z 1992.
Stare czasy to było coś gdy wszystkie gwiazdy kina były na topie!!!
może specjalnie taką plotę puścili na potrzeby reklamy filmu;)
a co do kolejnych części wiem, że to średniaki i powiem Ci szczerze jakoś nie mam ochoty oglądać hehe
teraz z "dziadkami" to seria Niezniszczalnych tylko haha
możliwe :)
seria Niezniszczalnych i oczywiście stare klasyki :)
ps. ja ostatnio przypomniałem se "Nieuchwytny cel" bo dawno nie oglądałem i powiem ci że John Woo to prawdziwy mistrz kina akcji
No racja gość wymiata. Nieuchwytny Cel, Bez Twarzy, Dzieci Triady (nie widziałem ale podobno bombowe), Mission: Impossible 2 to świetne tytuły warto do nich czasem zajrzeć. ;)
Nieuchwytny cel :) pozycja obowiązkowa na kasetce VHS w latach 90 hehe to było hobby to był sens życia filmy na wideo:) :) a John Woo i Nieuchwytny cel to nie był czasem jakiś jego debiut?? coś ostatnio chyba takiego słyszałem
przypomniałem sobie chyba:) tutaj chodzi o to, że Nieuchwytny cel był jego debiutem w USA bodajże :)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Nieuchwytny_cel
Był to pierwszy amerykański kinowy film reżyserowany przez reżysera z Hongkongu Johna Woo. Producentem filmu był Sam Raimi.