Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Camille François Van Varenberg

7,7
20 777 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Jean-Claude Van Damme

Ten aktor to klasa sama w sobie ,wysportowany ,umięśniony ,wygimnastykowany ,świetnie
opanowana sztuka walki (Mistrzostwo Europy ) ,w miarę uzdolniony aktorsko ,potrafi zagrać
przekonuwująco zarówno pozytywną postać (Uniwersalny Żołnierz ) ,jak i negatywną
(Niezniszczalni 2 ) ,Charyzmatyczny ,Miły ,Kulturalny ,Przystojny ,W latach 90 łamacz kobiecych
serc..Główny dominator kina akcji w latach 90 obok Arnolda i Sylwka .Jednym słowem ,,Muskuły z
Brukseli ,, to marka znakomitego kina sensacyjnego lat 80/90 .Dziś już takich brakuje w kinie
.Moje ulubione filmy z nim to ,,Krwawy Sport ,, Kickbokser ,, Wykonać Wyrok ,, i Podwójne
Uderzenie .A to jedna z moich ulubionych akcji Janka :http://www.youtube.com/watch?
v=qknZ8ISUPps

bradock

Ja zawsze się z Tobą zgadzam. ;-)

Za Cyborga, to nie długo się wezmę. Obiecuję.

karoman4

Ok , a co teraz bedziesz oglądać w najbliższym czasie ? Ja chcę dziś sobię odświeżyć ,,Uczieczkę Ganstera , 2 cześci i obejrzę ,,Mission Impossible 2 na TVN

bradock

A może właśnie tego Cyborga. Wieczorem sobie ogarnę to.

karoman4

Serio ? Łykniesz Cyborga ? Cyborg to dziczyzna na maksa !!! Ale za to emocje i rozrywka gwarantowana !!! Wygimnastykowany Jaś da czadu !!!!

bradock

Pewnie, że tak. Obiecałam, to słowa dotrzymam. Poza tym i tak od dawna zabieram się za ten film, więc w końcu trzeba go obejrzeć.

karoman4

Widzę, że cie tu Tomek Spoleruje.

prof_mateusz27

Nie spoileruje, tylko zachęca mnie do obejrzenia filmu. On wie, co robi. ;-)

karoman4

Trailer by ci wystarczył :) Ja już przed kolejną częścią Expendables żadnego spoilera nie będę chciał znać. Minimalnie żałuje że chciałem te spoilery do EX2.

prof_mateusz27

Ja spoilerów nie czytałam, ale widziałam każdy trailer i to mi nie zepsuło seansu. Wręcz przeciwnie, każdy kolejny trailer, czy spot wzbudzał jeszcze większy apetyt.

karoman4

No w trailerach, czy spotach waśnie o to chodzi by zachęcić do obejrzenia ale je gdy bym zobaczył taką obsadę to i tak bym obejrzał.

prof_mateusz27

Jeśli chodzi o filmik związany z Expendables, to ja nadal ubóstwiam ten: http://www.youtube.com/watch?v=IFQxcouHzbw

karoman4

No ten jest świetny. A ja ubóstwiam ten CAŁY http://www.youtube.com/watch?v=roHvK2yRoqg&feature=

prof_mateusz27

Moment, jak Samuel gadał kwestię z Pulp Fiction, a Chan tego nie zrozumiał był ciekawy i zabawny. ;-)

karoman4

Widziałaś ten filmik cały ?

prof_mateusz27

Cały nie, bo trochę przydługi był. Ale widzę, że ktoś sobie zaszalał z nazwiskami. ;-)

karoman4

Jak będziesz miała czas to sobie obejrzyj cały bo świetnie to zrobili :)

karoman4

A ty jaki pierwszy film z Van Damme obejrzałaś ? Krwawy sport ?

prof_mateusz27

Z Van Damme'em? Hm, muszę pomyśleć.Nie jestem pewna albo to był ''Nieuchwytny cel'' albo ''Bez odwrotu''.

karoman4

Na pewno nie ''Nieuchwytny cel''.

prof_mateusz27

To pewnie ''Bez odwrotu''.

karoman4

możliwe

karoman4

Słyszałaś że w ojczyźnie Van Damma podczas pościgu złodziei z policją , złodziej wyrzucali pieniądze które ukradli (około 1mln) na belgijskiej ulicy. I mieszkańce później pozbierali sobie te pieniądze. A policja chciała żeby im później te pieniądze oddać. Większość nie oddała.

prof_mateusz27

Nie słyszałam o tym. W wiadomościach mówili o tym?

karoman4

Tak, pewnie jeszcze będą o tym mówić.

karoman4

Muzyka świetna ale słaba jakość ,tak jakby z kasety VHS .Dziwne ....

bradock

Bradock, bo oni specjalnie tak zmontowali to. Dali efekt starej kasety VHS i to wygląda naprawdę pięknie. Tomku, poczuj ten klimat.

karoman4

Rozumiem .Kiedyś jak jeszcze miałem antenę telezwizyjną naziemną alogolową i oglądałem telewizje i włączyłem sobię tak dla odmiany film na Video ,to dużej różnicy negatywnej nie było widać ,a teraz jak mam cyfrowy polsat i filmy na komputerze i jak je oglądam i jestem przyzwyczajony i po jakimś czasie znowu wrócę do Video to niestety cieżko się ogląda .Jest różnica i to dużą

bradock

Wiadomo, różnica między Video, a odtwarzaczami komputerowymi jest kolosalna. Kiedyś nie było różnicy, oglądało się na czym popadnie. Mało tego, u nas nawet w czarno białym telewizorze oglądaliśmy Rambo. Ale mimo wszystko, z dzisiejszej perspektywy, to były wspaniałe czasy.

karoman4

Ja akurat oglądałem pierwszy raz ,,Predatora ,, nagranego na kasecie VHS z Czarnobiałego Telewizora z programu pierwszego ,od kolegi go miałem .Obraz był czarno biały ale i tak bardzo cieszył !!!

bradock

Ekran był bezbarwny, jak papier toaletowy, ale frajdy i tak było wiele, więc człowiek nie przywiązywał uwagi do tego, na czym oglądał filmy.

karoman4

No nie miał wyjścia .Ja do dzisiaj mam zwykły ,kolory telewizor marki axion kupiony w 1997 roku i gra do dziś ,oglądam na nim filmy ,a kuzyn mnie namawia żebym kupił sobię nowy ,wiesz ten płaski i duży jak prostokąt .Powiedziałem mu że narazie nie wiem ,czy kupię .

bradock

Ja też mam jeszcze telewizor z dużym kineskopem JVC i działa do tej pory. Z tego, co pamiętam to były jedne z najlepszych telewizorów i najdłużej służą. Faktycznie tak jest, skoro już 20 lat go mamy.

karoman4

U mnie ten telewizor "Jean Van Claude" jest na strychu i ostatnio jak go sprawdzałem to coś szwankował :)

prof_mateusz27

Ja miałam dwa Jean Van Claude'y, ale jeden padł, a drugi jeszcze się trzyma.

karoman4

Ten mój był dosyć duży jak na te starsze telewizory.

prof_mateusz27

A ile miał programów? Bo u mnie ten co padł chyba 69, a ten co jeszcze działa ma, uwaga około 40 kanałów. Ale dla nas i tak to nie ma znaczenia, bo i tak odbieramy tv z dekodera.

karoman4

Tego to nie pamiętam.

karoman4

Coś dla fanów Chucka i ERY VHS : http://trailer.blog.pl/2013/03/30/niezle-filmy-osmiokat-1980/

bradock

Musze to obejrzeć Bradock, bo mnie zachęciłeś. Ale to po egzaminach.

karoman4

Dobrze .Ten film jest Kasiu co najmiej dobry jak Oko za Oko ,jeśli nie lepszy .Ale ty osądzisz .Dla porówniania ,,Krwawy Sport ,, kosztował 1mln dolarów a zarobił 11 mln w Stanach a ,,Ośmiokąt ,, nawet nie 1 mln kosztował a zarobił w Stanach 19 mln ! I jeszcze weż sobię ceny inflacji miedzy 1980 a 1988 .Jednym słowem ,,Ośmiokąt ,, to jeden z najbardziej kasowych filmów Chucka !

bradock

O widzisz. Skoro zarobił ten film, to znaczy, że nie mógł być aż taki zły.

karoman4

A kto mówi że on jest zły ? Walka miedzy Norrisem a Nortonem jest uważana za jedną z najlepszych w histori w kina !

bradock

W tej recenzji napisane tak: ''Ten film wcale nie jest zły. Pomimo drętwego aktorstwa, kiepskich dialogów i naciąganej fabuły „Ośmiokąt” ogląda się dosyć przyjemnie, a zwłaszcza podczas efektownego finału, gdzie możemy zobaczyć kilka naprawdę przyzwoitych walk. Tym bardziej wartych obejrzenia, bo kręconych w czasach kiedy stawiano na nieprzeciętną choreografię, a nie efekty specjalne.''

karoman4

Aha ok. Rozumiem .Co do kiepskich dialogów to bym się nie zgodził ,bo akurat w tym filmie były dobre a niekiedy świetne ,takie lekię i lużne .Np S.P.O.J.L.E.R .Podczas pokazu umiejetności Ninja i jego sposobu wbijania widełek w owoce ,3 rekrutów to ogląda i mówią :
Pierwszy rekrut -Dobry Boże
Drugi Rekrut -Było by lepiej jak bu używali ludzkich ciał
3 Rekrut -Bedą !
Takich fajnych i zabawnych tekstów bedzie wiencej .Co do aktorstwa to się zgadza ,nie jest najlepszej jakość ale też nie jest jakieś fatalne ,fabuła typowa dla B klasowej kopaniny .Co do finału to się zgadza ,jest efektowny .Po za tym Ośmiokąt jest bardzo klimatyczny ,tajemniczy i ma fajną mużykę .

bradock

Właśnie takie filmy są kopalnią fajnych tekstów. Do tego ciekawa akcja i jest na co patrzeć.

bradock

widzę że ośmiokąt jest reżysera miasto aniołów

prof_mateusz27

Ja też .Za dużo było tych spojlerów przed Niezniszczalnymi 2

bradock

Mi się rewelacyjnie oglądało, ale na pewno by było lepiej jak bym nie znał tych spoilerów. Byłem zbyt ciekawy i nie mogłem wytrzymać.