Ten aktor to klasa sama w sobie ,wysportowany ,umięśniony ,wygimnastykowany ,świetnie
opanowana sztuka walki (Mistrzostwo Europy ) ,w miarę uzdolniony aktorsko ,potrafi zagrać
przekonuwująco zarówno pozytywną postać (Uniwersalny Żołnierz ) ,jak i negatywną
(Niezniszczalni 2 ) ,Charyzmatyczny ,Miły ,Kulturalny ,Przystojny ,W latach 90 łamacz kobiecych
serc..Główny dominator kina akcji w latach 90 obok Arnolda i Sylwka .Jednym słowem ,,Muskuły z
Brukseli ,, to marka znakomitego kina sensacyjnego lat 80/90 .Dziś już takich brakuje w kinie
.Moje ulubione filmy z nim to ,,Krwawy Sport ,, Kickbokser ,, Wykonać Wyrok ,, i Podwójne
Uderzenie .A to jedna z moich ulubionych akcji Janka :http://www.youtube.com/watch?
v=qknZ8ISUPps
Ok , a co teraz bedziesz oglądać w najbliższym czasie ? Ja chcę dziś sobię odświeżyć ,,Uczieczkę Ganstera , 2 cześci i obejrzę ,,Mission Impossible 2 na TVN
Serio ? Łykniesz Cyborga ? Cyborg to dziczyzna na maksa !!! Ale za to emocje i rozrywka gwarantowana !!! Wygimnastykowany Jaś da czadu !!!!
Pewnie, że tak. Obiecałam, to słowa dotrzymam. Poza tym i tak od dawna zabieram się za ten film, więc w końcu trzeba go obejrzeć.
Trailer by ci wystarczył :) Ja już przed kolejną częścią Expendables żadnego spoilera nie będę chciał znać. Minimalnie żałuje że chciałem te spoilery do EX2.
Ja spoilerów nie czytałam, ale widziałam każdy trailer i to mi nie zepsuło seansu. Wręcz przeciwnie, każdy kolejny trailer, czy spot wzbudzał jeszcze większy apetyt.
No w trailerach, czy spotach waśnie o to chodzi by zachęcić do obejrzenia ale je gdy bym zobaczył taką obsadę to i tak bym obejrzał.
Jeśli chodzi o filmik związany z Expendables, to ja nadal ubóstwiam ten: http://www.youtube.com/watch?v=IFQxcouHzbw
Moment, jak Samuel gadał kwestię z Pulp Fiction, a Chan tego nie zrozumiał był ciekawy i zabawny. ;-)
Z Van Damme'em? Hm, muszę pomyśleć.Nie jestem pewna albo to był ''Nieuchwytny cel'' albo ''Bez odwrotu''.
Słyszałaś że w ojczyźnie Van Damma podczas pościgu złodziei z policją , złodziej wyrzucali pieniądze które ukradli (około 1mln) na belgijskiej ulicy. I mieszkańce później pozbierali sobie te pieniądze. A policja chciała żeby im później te pieniądze oddać. Większość nie oddała.
Bradock, bo oni specjalnie tak zmontowali to. Dali efekt starej kasety VHS i to wygląda naprawdę pięknie. Tomku, poczuj ten klimat.
Rozumiem .Kiedyś jak jeszcze miałem antenę telezwizyjną naziemną alogolową i oglądałem telewizje i włączyłem sobię tak dla odmiany film na Video ,to dużej różnicy negatywnej nie było widać ,a teraz jak mam cyfrowy polsat i filmy na komputerze i jak je oglądam i jestem przyzwyczajony i po jakimś czasie znowu wrócę do Video to niestety cieżko się ogląda .Jest różnica i to dużą
Wiadomo, różnica między Video, a odtwarzaczami komputerowymi jest kolosalna. Kiedyś nie było różnicy, oglądało się na czym popadnie. Mało tego, u nas nawet w czarno białym telewizorze oglądaliśmy Rambo. Ale mimo wszystko, z dzisiejszej perspektywy, to były wspaniałe czasy.
Ja akurat oglądałem pierwszy raz ,,Predatora ,, nagranego na kasecie VHS z Czarnobiałego Telewizora z programu pierwszego ,od kolegi go miałem .Obraz był czarno biały ale i tak bardzo cieszył !!!
Ekran był bezbarwny, jak papier toaletowy, ale frajdy i tak było wiele, więc człowiek nie przywiązywał uwagi do tego, na czym oglądał filmy.
No nie miał wyjścia .Ja do dzisiaj mam zwykły ,kolory telewizor marki axion kupiony w 1997 roku i gra do dziś ,oglądam na nim filmy ,a kuzyn mnie namawia żebym kupił sobię nowy ,wiesz ten płaski i duży jak prostokąt .Powiedziałem mu że narazie nie wiem ,czy kupię .
Ja też mam jeszcze telewizor z dużym kineskopem JVC i działa do tej pory. Z tego, co pamiętam to były jedne z najlepszych telewizorów i najdłużej służą. Faktycznie tak jest, skoro już 20 lat go mamy.
U mnie ten telewizor "Jean Van Claude" jest na strychu i ostatnio jak go sprawdzałem to coś szwankował :)
A ile miał programów? Bo u mnie ten co padł chyba 69, a ten co jeszcze działa ma, uwaga około 40 kanałów. Ale dla nas i tak to nie ma znaczenia, bo i tak odbieramy tv z dekodera.
Dobrze .Ten film jest Kasiu co najmiej dobry jak Oko za Oko ,jeśli nie lepszy .Ale ty osądzisz .Dla porówniania ,,Krwawy Sport ,, kosztował 1mln dolarów a zarobił 11 mln w Stanach a ,,Ośmiokąt ,, nawet nie 1 mln kosztował a zarobił w Stanach 19 mln ! I jeszcze weż sobię ceny inflacji miedzy 1980 a 1988 .Jednym słowem ,,Ośmiokąt ,, to jeden z najbardziej kasowych filmów Chucka !
A kto mówi że on jest zły ? Walka miedzy Norrisem a Nortonem jest uważana za jedną z najlepszych w histori w kina !
W tej recenzji napisane tak: ''Ten film wcale nie jest zły. Pomimo drętwego aktorstwa, kiepskich dialogów i naciąganej fabuły „Ośmiokąt” ogląda się dosyć przyjemnie, a zwłaszcza podczas efektownego finału, gdzie możemy zobaczyć kilka naprawdę przyzwoitych walk. Tym bardziej wartych obejrzenia, bo kręconych w czasach kiedy stawiano na nieprzeciętną choreografię, a nie efekty specjalne.''
Aha ok. Rozumiem .Co do kiepskich dialogów to bym się nie zgodził ,bo akurat w tym filmie były dobre a niekiedy świetne ,takie lekię i lużne .Np S.P.O.J.L.E.R .Podczas pokazu umiejetności Ninja i jego sposobu wbijania widełek w owoce ,3 rekrutów to ogląda i mówią :
Pierwszy rekrut -Dobry Boże
Drugi Rekrut -Było by lepiej jak bu używali ludzkich ciał
3 Rekrut -Bedą !
Takich fajnych i zabawnych tekstów bedzie wiencej .Co do aktorstwa to się zgadza ,nie jest najlepszej jakość ale też nie jest jakieś fatalne ,fabuła typowa dla B klasowej kopaniny .Co do finału to się zgadza ,jest efektowny .Po za tym Ośmiokąt jest bardzo klimatyczny ,tajemniczy i ma fajną mużykę .