Ten aktor to klasa sama w sobie ,wysportowany ,umięśniony ,wygimnastykowany ,świetnie
opanowana sztuka walki (Mistrzostwo Europy ) ,w miarę uzdolniony aktorsko ,potrafi zagrać
przekonuwująco zarówno pozytywną postać (Uniwersalny Żołnierz ) ,jak i negatywną
(Niezniszczalni 2 ) ,Charyzmatyczny ,Miły ,Kulturalny ,Przystojny ,W latach 90 łamacz kobiecych
serc..Główny dominator kina akcji w latach 90 obok Arnolda i Sylwka .Jednym słowem ,,Muskuły z
Brukseli ,, to marka znakomitego kina sensacyjnego lat 80/90 .Dziś już takich brakuje w kinie
.Moje ulubione filmy z nim to ,,Krwawy Sport ,, Kickbokser ,, Wykonać Wyrok ,, i Podwójne
Uderzenie .A to jedna z moich ulubionych akcji Janka :http://www.youtube.com/watch?
v=qknZ8ISUPps
Tak ,fajny film .Ale była też druga cześć ,chyba Cel Alexa ? Która z tych cześci była lepsza ,świetna.
Pytam się bo widziałem ten film ostatnio w tesco i zdziwiłem sie że zobacze w sklepie jeszcze taki film z aktorami typu lamas. moze jak bedzie jeszcze to go zakupie.
Jeszcze nie. A teraz sprawdziłem że Kryptonim Alexa i Cel Alexa są tego samego dystrybutora filmowego na DVD a wiem ze w jednym u mnie sklepie sprzedają filmy tego dystrybutora za 2zł. fajnie by było jak bym trafił na obie części.
To już ci tłumacze ,bo sprawdziłem :Kryptonit Alexa jest dobry ,przyzwoity ,Lamas gra tam drugo planową rolę ,pierwsze skrzypce gra Kathrine Kimonnt znana z serialu Renegant (Swoją drogą fajna z niej sztuka ) Jeśli jesteś fanem Lamasa to warto kupić ,natomiast Cel Alexa jest jeszcze lepszy i wiencej tam Lamasa i efektownych pojedynków Ja obydwa filmy posiadam na VHS ,kiedyś dorwałem je z sypiącej się wypożyczalni kaset video .Dobra zmykam spać ,jutro pogadamy Mateuszu .
Zapomniałeś że nawet ostatnio napisałem że nie przepadam właśnie za Lamase?ale jak film jest dobry to jak filmy są dobre to jakoś spróbuje sie do niego przekonac.
Ja też już miałem lecieć. Do jutra
zobacz to http://film.interia.pl/wiadomosci/film/news/kultowe-filmy-na-kasetach-wideo,1783 876,38 wspominałem kiedyś o tym
Widziałeś że na okładce Nemezis było jeszcze napisane "Najlepszy film akcji z gatunku S-F od czasów Terminatora 2."
???
Nie wiedziałem tego .Na okładce Człowieka -Demolki też pisano że to najlepszy film akcji od czasu Terminatora .
Zagadam się całkowicie!!! Jeden z Najlepszych/Największych Tytanów Kina Akcji !!!
U mnie na pierwszy miejscu w jego filmografii zawsze pozostanie rewelacyjny "UNIWERSALNY ŻOŁNIERZ"!!!
,,Tytanów Kina Akcji ,, to mi się podoba określenie Van Damma .Brzmi kozacko !!! Uniwersalny Żołnierz też lubię ten film Mateuszu , do Top 5 Van Dammowych produkcji go zalicze !
Dzięki. Ja zawsze się zastanawiałem co oglądałem pierwszego z Van Damme. Czy "Uniwersalnego żołnierza" czy "Uciec, ale dokąd?" i po głębszym zastanowieniu to był jednak "Uciec, ale dokąd?".
To było w 1994 roku. Kuzyn kiedyś przyniósł kasetę video z dwoma filmami nagranymi od razu ,pierwszy był ,,Nieuchwytny Cel ,, a drugi był na tej kasecie ,,Krwawy Sport ,, No i zaczeliśmy oglądać ,trzeba przyznać że wtedy te filmy na nas robiły ogromne wrażenie i wyczyny Van Damma np Bójka Van Damma z opryszkami przed sklepem czy jak Van Damme jechał na motorze ,stojał na nim i strzelał itp Mimo że ,,Nieuchwytny Cel świetny ,to jednak ,,Krwawy Sport okazał się jeszcze lepszy ,niesamowite popisy i umiejetnośći Belga robiły na mnie i na kużynie ogromne wrażenie ,no i wiadomo Bolo jako czarny charakter .Krwawy Sport wiele razy zaś oglądaliśmy aż byliśmy nasyceni .Van Damme bezwątpienia to jedna z najlepszych symboli ERY VHS .Takich filmów i takich aktorów jak on pamieta się do końca życia !!!!!
Robiły napisałem .Dzisiaj też jeszcze robią wrażenia ale wiadomo że już mniej .Nie to co kiedyś .Kiedyś takie coś to było nowość ,extra ,po prostu rewelacja .No chyba wiesz o co mi chodzi ....
'' Takich filmów i takich aktorów jak on pamieta się do końca życia !!!!! ''
Oj, święte słowa Bradock. Święte słowa.
Dla mnie najlepszy, nie było lepszego od niego :)
Jego filmy już się nie powtórzą, dla mnie klasowa gwiazda kina akcji , której już nie będziemy mieć nigdy.
Takich osób, jak Jean Claude Van Damme się nie zapomina :)
No Nieuchwytny Cel jest jednym z jego najlepszych a Skazany na piekło również mój ulubiony po 2000. I też mam te filmy na DVD :)
Tak średnia od lat 80' do 2005 roku jeszcze było świetnie, połowa filmów tego czasu to srednie filmy akcji :)
chyba się ze mną zgodzisz :)
Do 2005 - oczywiście potem były jeszcze świetne filmy, ale im dalej tym gorzej dla niego, bo potencjał z lat 80,
90 się marnuje, przy nowych reżyserach :)
6 Kul (2011)
Krzyżowy Ogień (2011)
Strażnik Granicy (2008)
Korpus Weteranów (2006)
Mściciel (2004)
Skazany Na Piekło (2003)
Replikant (2001)
Zakon (2001)
Uniwersalny Żołnierz : Powrót (1999)
Inferno : Piekielna Walka (1999)
Legionista (1998)
Za Ciosem (1998)