Johnny Depp

John Christopher Depp II

8,8
246 130 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Johnny Depp

za jaką rolę przyznalibyście mu Oscara (o ile w ogóle)? weźcie pod uwagę jaką miał
konkurencję w danym roku i jak sam wtedy wypadł oczywiście.

nie musicie wybierać tylko z tych, które wybrała sobie Akademia. weźcie pod uwagę cały
jego dorobek, tylko nie piszcie, że za wszystkie. i jak już wspomniałam, pamiętajcie o
konkurencji.

ja osobiście nie dałabym mu chyba za żadną.
1990 Edward Nożycoręki - nie widziałam wszystkich, ale sam De Niro w Przebudzeniach był
od niego lepszy, więc odpada.
2004 Piraci z Karaibów - tu mogłabym się zastanowić, bo widziałam tylko Jude'a Law z
pozostałych nominowanych, ale wolałam już Billy'ego Boba Thorntona jako Złego Mikołaja.
2005 Marzyciel - nie widziałam Foxxa, ale i tak uważam, że lepsi od niego byli: Christian
Bale (Mechanik), Sean Penn (Zabić prezydenta), Paul Giamatti (Bezdroża)

aew4334555

odp wyzej

DonVitoCorleone

ale pier.doly..loo

aew4334555

donsrito forumowy filozof.

revirdixat

gorzej niz zle..

aew4334555

no jak nie rozumiesz nawet prostych zdan to sie nie dziwie

DonVitoCorleone

nie mam na mysli tego ze nie rozumiem slow/wyrazow/zdan tylko tej glupoty ktora wylewasz pod postacia 'inteligentnych' stwierdzen.

tak jak pisalem gorzej niz zle..

aew4334555

a ja mam na mysli.
ps o glupocie sie lepiej nie wypowiadaj, dobrze radze

DonVitoCorleone

hehe mozesz sobie tarade schowac do kieszeni.

aew4334555

ok jak wolisz

DonVitoCorleone

muzyka z Gwiezdnych Wojen Boga Williamsa > cienka czerwona cieczka zimmera

bolec_4

tutaj tez sie nie zgodze.
ogolnie zgadzam sie z rzucaniem miesem po zimmerze (powtarzalnosc kopiowanie etc.) ale ta sciezka wyjatkowo mu sie udala.

revirdixat

ale nie była przełomem w muzyce filmowej .Wykorzystanie muzyki w filmie masz tutaj
http://www.youtube.com/watch?v=9hcuLVOF__I
ta scena > cała twórczość zimmera

bolec_4

to czy byla przelomem czy nie to juz inna kwestia. wychodzac z takiego zalozenia kazda wspolczesna muzyka (i idac dalej filmy) jest z gory skazana na porazke poniewaz im pozniej tym trudniej o jakis przelom/rewolucje - wszystko co mialo powstac juz powstalo.

revirdixat

muzyka z wojen jest doskonała i podziwiam czujność i wielki talent Johna w ilustrowaniu każdej emocji ,zdarzenia ,zwrotu akcji jaki towarzyszył bohaterom

revirdixat

lub na odwrot- co nowe (nawet przelomowe) to juz genialne? absurd, wystarczy posluchac co sie dzieje z muzyka-techno, tandetny pop ala gaga, elektronika zamiast instrumentow itp-tylko do skakania na dyskach i to po silnym (srodku odurzajacym) i filmami- efekty nie decyduja o poziomie artystycznym

revirdixat

odsyłam tez do dyskusji tutaj
http://www.filmweb.pl/user/Marcinekk/blog/539810?commentsPage=3#komentarze

bolec_4

don srito forumowy filozof i blazen.

revirdixat

zgadzam się .
pisał ostatnio, że stosując Stanisławskiego popada się w sztuczność.Łaskawie nie napisałem mu ,że właśnie pojechał po swoich ulubionych aktorach .

bolec_4

i tak pewnie przyjdzie i zacznie sie przydupiac do kinola o ile w ogole zareaguje.

aew4334555

zauwaz ze ja (jesli reaguje) to merytorycznie. ale cos, fanowi nolana to obce

DonVitoCorleone

ło fanowi nolana- ale pojazd.
jak juz reagujesz to glupota.

aew4334555

w temacie gupoty jestes miszczem

DonVitoCorleone

gdzie mi tam do ciebie forumowy filozofie.

aew4334555

nie rozumiesz kogos-jest glupi. ja nie mam czego u ciebie rozumiec, a chcialbym. (tak czy siak staram sie!)

DonVitoCorleone

znowu uskuteczniasz swoja filozofie?

aew4334555

a tak!

aew4334555

a tak w ogole nie uzywaj trudnych slow zeby sie popisac ze niby je znasz!

bolec_4

nic takiego nie pisalem. moja wypowiedz, a w zasadzie opinia, subiektywne zdanie o jakiejs czesci polskich aktorwo, dotyczyla tychze wlasnie. wiec nie wpychaj mi w usta czegos innego!

DonVitoCorleone

'wiec nie wpychaj mi w usta czegos innego!'
czegos innego niz? kolejny potencjalny do mojej komory?

bolec_4

a ty mi odpisales ze polscy nie stosuja i tyle. (choc chyba jednak stosowali, ale nie wiem na pewno nie kloce sie wiec, co nie zmiania faktu ze gra poniektorych traci myszka, np cybulski

bolec_4

srito ma troche racji bo np. gdyby depp zabral sie za stanislawskiego byloby to samobojstwo. zreszta odnioslem wrazenie ze probowal tej metody w sekretnym oknie. z jakimi efektami wszyscy wiemy hehe.

bolec_4

a co ja fan zimmera?
ps gw to zadne arcydzielo. ot lekka przyjemna nutka, melodia latwa wpadajaca w ucho i pasujaca do tej serii. muzycznie proste az boli i lekko podglupiaste

DonVitoCorleone

oczywiscie mowie o temacie przewodnim bo reszty nie sluchalem

DonVitoCorleone

nie słuchałeś bo jesteś zjebem i ignorantem .Sczyściło by cie gdybyś miał ocenić wysoko jakikolwiek film rozrywkowy pozerze i snobie .Muzykę o takiej różnorodności wątków ,monumentalności ,rozmachu dynamice i takiej orkiestrze ty nazywasz "prostą lekko przygłupiastą ......" o żal mi cie na prawdę .Smutne bo nie jest to muzyka prosta w swojej budowie ale owszem przyjemnie się jej słucha .to kino rozrywkowe film który rozpoczął pewna epokę w kinie ,muzyka stanowiła 1/4 sukcesu .W takich szczekach chyba 1/2

bolec_4

zostaw don srito zydzie, to filozof i znawca

Hascosept

:) uff dzieki jeden ktory potrafi docenic moje starania

DonVitoCorleone

ej ale czemu dales goraczce tylko 9?! zmieniaj to musialo ci sie pomylic chyba cos

Hascosept

moze ;)

bolec_4

te icek nie unos sie tak..

bolec_4

nie sluchalem bo mnie taka muzyka jak narazie niespecjalnie interesuje, nie znam sie wiec nie krytykuje-to byla opinia na temat motywu przewodniego, umiesz czytac? gw nie ocenilem wcale nisko. zdziwilbys sie, np forrest gump jest raczej rozrywkowy (przynajmniej w sensie ogladalnosci a dalem 10). iniana jones arka 10. batman 10

DonVitoCorleone

znowu sie przydupiasz?

aew4334555

do kogo?

DonVitoCorleone

gumpowi dales 10 bo czasami nie ogarniasz ale to sie zdarza nieczesto bo w istocie jestes wielkim znawca i prawdziwym filozofem

Hascosept

sarkazm?
ps gump jest wspanialym filmem i juz

DonVitoCorleone

no dla ciebie jest, dla mnie i znajomych krytykow nie

Hascosept

10/10^

Hascosept

mowisz ze sa tacy co sie lepiej znaja ode mnie?

DonVitoCorleone

ale skad

Hascosept

cale szczescie

DonVitoCorleone

ty jestes znawca numer 1 oczywiscie ale procz ciebie sa tez inni