.. ale Johnny to taki facet z którym byłoby ciekawie i zabawnie nawet mieszkając pod mostem xD To mój ideał i obawiam się, że nie znajdzie się jego GoDnY następca. To właśnie facet z którym można spędzić każdą, złą czy dobrą chwilę aż do śmierci. Vanessa to ma naprawdę za co dziękować..
Zamiast bezpośredniej transmisji z oscarowej gali w nocy z 24 na 25 lutego TVP1 przygotuje wielogodzinny program "W drodze po Oscara". Półtoragodzinny skrót z tegorocznej imprezy wyemitowany zostanie dopiero we wtorek 26 lutego o godz. 22.30.
Wlasnie znalazlam to na interii!! Dobrze, ze chociaz tyle pokarza:))))
Mialam dobre checi niestety nic z tego... Pokretnymi sposobami chcialam Wam dostarczyc tekst z tej gazety, ale aparat cyfrowy odmawia posluszenstwa (a jego uwzglednial moj plan) :( Przepraszam...
A tak przy okazji wpadla mi do glowy glupia mysl i zaprzata mi glowe :/ Czy Sweeney to jest nazwisko czy imie? :P xD
Odwaznego mam na dvd za 9 zl ^^ Bardzo dobry film
A ja jednak licze, ze tvp uzyska zgode od canal+ na wyemitowanie w poniedzialk skrotu. Tego sie trzymajmy, nie ma sie co zamartwiac :D
I jutro zamierzam przetlumaczyc sobie piosenke "Moze troche ksiedza?" bo mi wpadla w ucho xD
Pozdrawiam Aniolki :D
Według mnie- Sweeney- imię, Todd- nazwisko. A moje (byc może błędne ;)) wnioski wyciągam z tąd, że w piosence "My friend" pojawia się zdanie, a w nim zwrot "Mr. Todd", tłumacząc na polski Pan Todd ;) czyli, że Tod to jego nazwisko, a Sweeney is name ;). Ale może sę mylę...
ja jestem! :)
no o tym skrócie też słyszałam :) lepszy rydz niż nic :)
a ja przetłumaczyłam "Epiphany" ze 'Sweeney Todd' :)
a Sweeney to chyba imie, co? tak mi się wydaje... :)
też nie mam gazety :) ale nic to- czekam na filmmm :) o Boże, jeszcze tyle czasu zanim go zobaczę... :( buu...
Don't wanna be your brad pitt,
Cos i'm no good in a fight
Don't wanna be your superman,
I don't look good in tights
Don't wanna be your classic rocker
Listening to sabbath and zepp
Cos baby...i wanna be your johnny depp!
Chorus
I don't know what you see in him
But you think he's cool
Even when he's got his scissorhands
He still makes your drool
I don't think i'll ever match him,
I've seen the way he makes you smile
But i'm not gonna go away
You make it all worthwhile
Don't wanna be your randy quaid
If you know what i mean
Don't wanna be your paul stanley
Your peter kriss or your gene
Don't wanna write you a song
Like step by step
Cos baby...i wanna be your johnny depp!
Chorus
He's been captain jack sparrow
And sailed out on the seas
Even though he's forty three
He still brings you to your knees
He's battled freddy in nightmare on elm street
At last i'm starting to see why johnny is so sweet...
Chorus
to tak na marginesie... :)
Znam, kocham i słucham codziennie ;) to oczywiście o piosence na górze, a raczej tekście. A teraz modyfikacja- "Nie znam, uwielbiam (a może i kocham ??? ;))) i słucham jego piosenek codziennie ;) to o Johnnym i jego soundtracku do Sweeney'a ;)
Sorrki, że tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale co to za piosenka na górze kochane, bo ja chyba nie w temacie? :P
no właśnie ja teżxD, ale to jest booooskie!!!!! mozna znalezc gdzies na youtube?? Dzięki Gosia, ze to wstawilas!
http://pl.youtube.com/watch?v=cGVcgcIaXVQ
to jest ta piosenka, Gin jak chcesz to podaj email to Ci tą piosenkę przreślę, super jest :D
sorki Aniołki za moją nieobecność xD ale byłam zajęta codziennym oglądaniem "Marzyciela" Zakochałam się w tym filmie xD
Nie wiem o czym mówicie ale też chce piosenki: iza.9@interia.pl xD
Oj ja to czasami jestem glupia no tak... nawet w piosence "A little priest" Helenka spiewa "Yes, Mr. Todd Yes, Mr. Todd ..." :). To dlatego, ze czesto sie spotykam z imieniem Todd (np ostatnio w ksiazce Kinga "Sklepik z Marzeniami" ;P)
Swietna piosenka :D Nawet gdzies dalalam tlumaczenie, poszukam i dam linka :) A moglybyscie mi przeslac na poczte ta nute? Jesli nie sprawi to Wam problemu oczywiscie... moj mail (glupi, bo glupi, ale to na potrzeby filmwebu ;P) szara666@op.pl xD lol \m/ xD
Hehe, no to King chyba lubi to imię. W "Zdolnym uczniu" też jest taki jeden Todd. ;-)
P.S. Sorry za off topic. ;P
O lol xD Moj poprzedni post mial nr jak w mailu 666 <lol2>
No i tlumaczenie. Moze nie idealne ale jest :D
Nie chce byc twoim Bradem Pittem
Bo nie jestem dobry w walce
Nie chce byc twoim supermenem
Nie wygladam dobrze w rajstopach
Nie chce byc twoim rokowcem
Ale kochanie, Chce byc twoim Johnnym Deppem!
Nie wiem co w nim widzisz
Ale myslisz ze jest cool
Nawet kiedy ma swoje nozycorece (:P)
Nadal sprawia, ze sie slinisz (<lol2>)
Nie mysle, ze kiedykolwiek mu dorownam
Widze jak on wywoluje twoj usmiech
Ale nie odejde
Sprawiasz, ze to wszystko jest warte zachodu
Nie chce byc twoim Randtm Quaidem
Jesli wiesz co mam na mysli
Nie chce byc twoim Paulem S.
Twoim Peterem Krissem, albo twoim Genem
Nie chce ci napisac piosenki
W stylu "step by step"
Ale kochanie, Chce byc twoim Johnnym Deppem!
On jest kapitanem Jack'iem Sparrow
I zegluje po morzach
Nawet kiedy ma 43 lata
Nadal rzuca cie na kolana
walczyl z Freddym w "Koszmarze Z Zlicy Wiazow"
Na koniec zaczynam widziec, dlaczego Johnny jest taki slodki...
Prosze :D
Natomiast tlumaczenie piosenek z filmu "Sweeney Todd" wstydze sie dac, bo sa niepoetyckie i bardzo kaleczne i ocieraja sie tylko o ogolny sens, ale jak bedziecie chcialy... :)
No, muszę przyznać, że dosyć długa ta wasza rozmowa. Przebrnęłam przez całe 14 stron;) jeśli przydałby Wam się ktoś pełnoletni do ekipy to zgłaszam swoją kandydaturę;) mogę udawać z powodzeniem opiekuna wycieczki do Francji czy też wprowadzać nieletnią ekipę na Sweeney Todda;P
a swoja drogą to myślałam, że Szara i Winona jesteście starsze.
Gratuluję wytrwałości, bo rzeczywiście nieco się rozpisałyśmy. ;-) Miejsca na wycieczkę jeszcze są, także zapraszamy. ;P
Szara - Jeżeli możesz to zamieść te tłumaczenia, z chęcią sobie przejrzę. ;-)
Czy moge prosić, żeby ktoś mi to przesłaał na maila kochane? Tę piosenkę o Johnnym:P karcio3@vp.pl jak coś:P
witam aniołki:D
szaraz zamieść te tłumaczenia jak możesz oczywiście:)) na pewno się przydadzą :D
anołki jakby któraś z was mogła mi przeslac ta piosenkę to bardzo bym prosiła kurcia1@vp.pl z góry dzięki ;))))
him!
His throat was there beneath my hand. | Jego szyja byla w moich rekach
No, I had him!| Nie, miałem go!
His throat was there and now he'll never come again. | Jego szyja byla tam, a teraz on juz nigdy tu nie wroci
Easy now, hush love hush | spokojnie, cicho kochany cicho
I keep telling you, Whats your rush? | Pytam sie ciebie, co sprawia, ze się spieszysz?
When? Why did I wait? | Kiedy? Czego ja czekalem?
You told me to wait | Kazalas mi czekac
Now he'll never come again. | A teraz on juz nigdy tu nie wroci
There's a hole in the world like a great black pit | W tym miejscu jest dziura ( w swiecie) jak wielki czarny szyb
And it's filled with people, who are filled with shit | I jest pelny ludzi, ktorzy sa pelni shit (gowna? xD)
And the vermin of the world inhabit it. | I zapelniaja go szkodniki tego swiata
But not for long... | ale nie na dlugo…
They all deserve to die. |Wszyscy zasluguja na smierc!
Tell you why, Mrs. Lovett, tell you why. | Niech Pani powie dlaczeg Pani Lovett niech pani powie dlaczego
Because in all of the whole human race | Poniewaz w calej rasie ludzkiej
Mrs. Lovett, there are two kinds of men and only two | Pani Lovett, sa dwa rodzaje ludzi I tylko dwa
There's the one staying put in his proper place | Jeden siedzi w odpowiednim dla niego miejscu
And the one with his foot in the other one's face | A drugi depcze innym po twarzy xD (wchodzi z butami w czyjes zycie)
Look at me, Mrs Lovett, look at you. | Niech pani popatrzy na mnie pani Lovett, niech pani popatrzy na siebie
Now, we all deserve to die | teraz wszyscy zaslugujemy na smierc
Even you Mrs. Lovett...even I | Nawet pani, panoi Lovett... nawet ja
Because the lives of the wicked should be made brief | Poniewaz zycie niegodziwcow powinno byc skracane
For the rest of us death will be a relief | Dla reszty z nas smierc bedzie ulga
We all deserve to die. | Wszyscy zaslugujemy na smierc
And I'll never see Johanna | I juz nigdy nie zobacze Johanny
No I'll never hug my girl to me - finished! | Nie, juz nigdy nie przytule mojej dziewczynki - skonczone!
Alright! You sir, , how about a shave? | Dobra! Pan, co pan powie na golenie?
Come and visit your good friend Sweeney. | Chodz I odwiec swojego dobrego przyjaciela Sweeneya
You sir, too sir? Welcome to the grave. | Pan, pan tez? Witamy w grobie
I will have vengenance. | Bede sie mscil
I will have salvation. | Bede uratowany
Who sir, you sir? | Kto prosze pana? Pan?
No ones in the chair, Come on! Come on! | Krzeslo jest wolne chodzcie, chodzcie!
Sweeney's waiting. I want you bleeders. | Sweeney czeka chce was „bleaders” (?)
You sir! Anybody! | Pan! Ktokolwiek!
Gentlemen now don't be shy! | No panowie… nie wstydzcie sie :D
Not one man, no, nor ten men. | Nie jeden czlowiek, nie 10 ludzi,
Nor a hundred can assuage me. | Nie stu moze mnie uspokoic
I will have you! | Będę cie miał!
And I will get him back even as he gloats | I sprowadze go spowrotem nawet, gdy bedzie triumfowal
In the meantime I'll practice on less honorable throats | (Nie wiem jak to zdanie logicznie przetlumaczyc )
And my Lucy lies in ashes | Moja Lucy lezy w ziemi (lezy w prochu, tudziez jako proch )
And I'll never see my girl again. | I juz nigdy nie zobacze znow mojej dziewczynki
But the work waits! |Ale praca czeka!
I'm alive at last! | W koncu jestem zywy
And I'm full of joy! | I jestem pelny radosci!
Wszelkie bledy sa zamierzone, celowe i objete prawami autorskimi xD
Cacatchi witam i gratuluje wytrwalosci xD
U mnie juz jutro sie okaze, czy bezproblemowo wejde na film, bo zobacze co cinema-city ma do powiedzenia w tej sprawie, a jak nie to chetnie skorzystam z Twoich uslug :D "Mam pelnoletniego Aniolka i nie zawaham sie go uzyc!" ;)
Jesli macie uwagi, lub pomysly na lepsze przetlumaczenie pewnych kwestii jestem otwarta na propozycje. Nad "A little priest" wlasnie kocze pracowac, dzisiaj jeszcze moze dam :)
I Przepraszam za przekrecenie nicka, oczywiscie mialo byc Cacathi :)
nie gniewam się;)
a widzę, że tłumaczenia całkiem nieźle Tobie idą:)no a tekst jest po prostu "uroczy" ;P
to tak-na początek:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU WALENTYNEK!!! :*:*:* <3 <3 <3
Karolcia-ja Ci wyślę :)
Szara-dawaj śmiało tekst :)
Cacathi-łoł, zazdroszcze wytrwałości... ja bym padła po pięciu stronach :)
miałam chyba 3 albo 4 podejścia;P Wiesz jestem przyzwyczajona do czytania dużych objętościowo treści (filologia polska);P
no i oczywiście dziewczyny dla was wszystkich wszystkiego najlepszego z okazji Walentynek:) No i oczywiście Walentego który choć trochę przypominać będzie Johnny'ego;P
taki byłby niezły ;))
aczkolwiek jeszcze nie spotkałam takiego... :)
oo-filologia :) moja siostra jest po filologii <uniwerek w Olsztynie>
ja we Wrocławiu studiuję... ale jestem dopiero na trzecim roku:)
a jak sie dobrze poszuka to w większości naszych Walentych znajdzie się coś z Deppa;)
pewnie słyszałyście juz tą piosenkę, ale warto ją tu wstawic, tym razem o Johnnym spiewa niejaka Amy Anne:)
sorry, ze tak post pod postem, ale chyba juz ktos wczesniej wpadl na nazwe Aniolki Johnnego <wrrr> albo sciagneli z naszego forum (zjedzcie troche nizej do takiego niebiskiego baneru)
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=195531 25
taka inteligentna jestem, ze linka nie podalam do piosenki
Amy Anne:
http://pl.youtube.com/watch?v=A3gb3UPZ7-s&NR=1
ej ej ej-jak to?! oskarżmy ich o plagiat! :P nie no naprawde, żeby tak ściągnąć nazwe po nas...
to stańmy się Diabełkami Johnny'ego <DJ- Depp Johnny :]> albo Potworkami Johnny'ego xD xD xD
O nie! Ta zniewaga krwi wymaga! xD Ale jakby na to nie patrzec to piekne, ze akcja charytatywna ma taka nazwe jak my ^^ A na to przekrecenie Aniolki Johnnego/Aniolki Charliego latwo bylo wpasc, wiec pewnie nie my pierwsze i nie ostatnie tak sie nazywamy, ale ciii... formalnie jestesmy tylko my :D
Cacathi, ale zaloze sie ze mimo, ze jestes przyzwyczajona do czytania tak obszernych tekstow, nie byly one dotad tak kopniete jak ten nasz :D
I znów się rozpisałyście :). Według mnie nie musimy zmieniać nazwy- Aniołki Johnnego to ładnie brzmi :) a to przecież i tak tylko temat na forum ;), dziś sobie raczej z Wami długo nie posiedzę, bo złapałam jakieś przeziębienie i nie dam rady długo przed komputerem ;/ tyle dobrego, że jutro mam dzień wolny od szkoły ;). Pozdr!
P.S. Pierwszy raz słyszę, że ktoś uważa, że jestem starsza ;) zawsze słyszałam , ze jestem jeszcze dziecinna ;)
No Szara przyznaję, przeczytałam w swoim życiu dużo ale takich planów na poszukiwanie ulubionego aktora jak Wasza wyprawa do Francji to nigdzie jeszcze nie było;) Baaaardzo oryginalne pomysły;)
Winonko, czytając Twoje wypowiedzi raczej trudno zakwalifikować Ciebie do grupy wieczowej reprezentowanej przez chociażby.... a nieważne. Powiedzmy, że jest na tym forum kilka nastolatek, które powinny troszeczkę pomyśleć.
Co do nazwy - no fakt, Aniołki Johnny'ego to średnio oryginalna propozycja. ale brzmi dobrze. Jak już wyjedziemy do tej francji to pomyślimy ewentualnie nad czymś innym. Na potrzeby filmwebowego forum może zostać;)
cacathi jak ja się cieszę, ze wreszcie znalazłyśmy "przewodnika o opiekuna" ;)) 2 dni mnie nie ma i mam 2 strony do nadrabiania-jestescie wydatne, nie ma co xdd a jesli chodzi o amy anne to jej piosenke znam praktycznie na pamięć ;P
no, biorac pod uwagę to od jak dawna jestem osobą pełnoletnią (nie mylić z dorosłą;P) to śmiało możecie mnie jako opiekuna przedstwiać;P
tez znam piosenkę Amy Anne od dawna, ale jakoś średnio mi do gustu przypadła:/
oczywiście miało być "i opiekuna"
mam pytanie czy soundtrack ze Sweeneya to piosenki: Lift your razor hands, green finch and linnet bird, his hands were quick,kiss me, ladies in their sensitives,itp? bo cos sciągnęłąm i nie wiem czy to jest to:))
dzieki za pomoc
a mi sie bardzo podoba jest śmieszna i w pewnym stopniu ironiczna. no i ma melodie wpadającą w ucho;))
sorki ze 2 posty razem:)
Dayah, tu masz cały spis utworków:
1. No Place Like London
2. The Worst Pies in London
3. Poor Thing
4. My Friends
5. Green Finch & Linnett Bird
6. Johanna
7. Pirelli's Miracle Elixir
8. The Contest
9. Wait
10. Pretty Women
11. Epiphany
12. A Little Priest
13. Johanna
14. God, That's Good!
15. By the Sea
16. Not While I m Around
;-)
Co do piosenki, to ma przyglupawa melodyjke, bardzo latwo wpadajaca w ucho, ale tlumaczenia slow wolalabym nie znac ;) Ogolnie moze byc.
Wlasnie, zapomnialam powiedziec, ze dzieki Tobie, Cacathi poczulam sie dowartosciowana. Ja tez zazwyczaj slysze, ze jestem dziecinna ;) ale na szczescie w pozytywnym kontekscie :)
o_0 zatkało moje kakało nie było mnie tu zaledwie chyba dzien, a tu tyle ciekawych rzeczy widzę...
No wiec tak pokolej
Gosia: bardzo dziekuje, że umiesciłaś tutaj cały tekst po angielsku, ta piosenka jest fajowa dzięki wielkie =** prawie codziennie jej słucham mam ja w ulubionych ;)
Szara: dziękuje, że ty jak i gosia też umieściłaś tutaj cały tekst tej piosenki, ale juz po polsku właśnie bardzo byla mi potrzebny tekst piosenki po polsku, dzięki wielkie =**
Szara: :) Teraz to mnie zatkałaś boże jak ja bardzo potrzebowałam tekst tych piosenek ze Sweeneyego po angielsku jak i po polsku dziękuje ci wielkie bardzo tego potrzebowałam kocham ten soundtrack wszystkie utwory sa zaj*** <LoL22> ze Sweeneyego ;) jeszcze raz bardzo ci dziękuje =**
Kate: podałaś wszystkie utwory ze Sweeneyego? bo widzę, że podałaś ich 16 dziwne bo ja mam 20 utworów ze Sweeneyego...
Dzięki wielkie dziewczyny jesteście wszysrkie super =*****