Keira Knightley

Keira Christina Knightley

8,0
69 959 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Keira Knightley

Jak myślicie, w którym z tych filmów Keira wypadła lepiej? W którą rolę wcieliła się z większym powodzeniem? Bo ja jakoś nie mogę sie zdecydować, strasznie podobała mi się jej gra w obu tych produkcjach. I jeszcze jedno- czy naprawdę zagrała aż tak tragicznie, jak niektórzy piszą, w Piratach??? Bo mi się podobała w Klątwie Czarnej Perły, w dwóch pozostałych zresztą też. Co o tym sądzicie? Pozdr!

Lady_From_Burton_World

Nie wiem. Naprawdę. Doktor Żywago szalenie mi się podobał. A Keira zagrała tam świetnie. Duma i uprzedzenie też bardzo mi się podobał jako melodramat.
Także nie wiem...

Stacy

Tak, zagrała tragicznie w Piratach ;-). Była sztuczna, krzykliwa, robiła idiotyczne miny i wogóle była bardzo dziwna.

Doktor Żywago czy DiU? Jeśli chodzi o grę Keiry to Doktor, a jeśli chodzi o sam film w Duma ;-)

Pozdrawiam

flexia

No nareszcie jaki fajny temat:P Ja uwazam ze w obydwóch filmach zagrala dobrze, ale chyba jednak wole Dume i uprzedzenie.... A co do Piratow to mysle ze w kazdej czesci byla dobra,począwszy od córki gubernatora az po piratke z charakterem=) pozdrawiam

Stacy

Hmm;) Nareszcie jakis fajny temat:) Nie wiem sama - moim zdaniem w odbydwóch filmach zagrała naprawde dobrze, chociaz ja wole Dume i Uprzedzenie=) Ale nie wiem sama:) A co do Piratów to uwazam ze w kazdej zagrala dobrze, począwszy od takiej dziewczynki po prawdziwa piratke=) Pozdro

Hermioneczka

Przepraszam ze 2 podobne posty ale jeden sie wczesniej nie pojawil wiec musiaalm go napisac drugi raz:)

Lady_From_Burton_World

Wiesz co nie oglądałam dumy i uprzedzenie:( Ale za niedługo zobacze ten film, bo już go mam w posiadaniu:) Ale jak dla mnie w doktorze Żywago zagrała rewelacyjnie:) Bardzo dobra aktorka, świetnie zagrała. Podziwiam ją, Miała 17 lat jak grała w tym filmie... No bardzo dobra młoda aktorka, która osiągnie bardzo dużo!!

Co do piratów, to mi się podobała w jedynce w Skrzyni Umarlaka czasami mi się podobała, a w Na krańcu świata to też mi się podobała w scenach końcowych;) Pozdrawiam:D

_Anusia_

Mi chodzilo o to ze ja jako film to lubie bardziej dume i uprzedzenie a Keira w obydwóch filmach zagrala dobrze=)

Hermioneczka

Widzę, że nie tylko mi gra Keiry podobała się w Piratach. Chociaż szczerze, to najlepiej zagrała w Klątwie Czarnej Perły. :)

Lady_From_Burton_World

W Piratach wypadła niesamowicie sztucznie. Nie podobała mi się, a to taka prosta rola?

Lady_von_Teschen

Wcale nie jest prosta... Keira miała już tyle ambitnych filmów na swoim koncie, że mogła sobie pozwolić na taką rolę. Nie zagrała tam tak genialnie jak Depp, ale też się popisała tą rolą... według mnie

Stacy

To była prosta rola, i trzy proste filmy i w żadnym nie była w stanie dobrze zagrać.

Nachtjager

A wg mnie jej rola taka właśnie powinna być, czasami trochę sztuczna, czasami za bardzo krzykliwa, czasami drewniana, w końcu Elizabeth chciała zwracać na siebie uwagę, a po drugie Piraci to taka trochę bajka ;) pozdr!

użytkownik usunięty
Lady_From_Burton_World

Nie nie nie!!
keira najlepiej zagrała w Królu Arturze. ta jej postawa- super. Nie lubię filmów z rosyjskimi klimatami tak jak Doktor Żywago, ale musze powiedzieć, ze Keira poradziła sobie świetnie. Duma i Uprzedzenie też bomba. Nie, najlepsi są POTC i Król Artur!

Naprawdę się wam tak w tych nieszczęsnych Piratach pdoba?! Co do króla Artura to film był raczej słaby, ale Keirna raczej na poziomie. Chociaż też nie zachwycała. Nie widzę jej jako Ginewry.

Nachtjager

"A wg mnie jej rola taka właśnie powinna być, czasami trochę sztuczna, czasami za bardzo krzykliwa, czasami drewniana, w końcu Elizabeth chciała zwracać na siebie uwagę, a po drugie Piraci to taka trochę bajka ;) pozdr!"

A to Keira grała niewidomą, że miała być drewniana? Jakoś sobie nie przypominam takiego epizodu w POTC ^^''

Lady_From_Burton_World

myślę że "duma i uprzedzenie". ale "doktor Zywago" też był genialny.

Bisexidryna

do flexia- chodziło mi o to, że czasami Keira grała dosyć sztucznie, chociaż jestem jej fanka zauważyłam niedawno, że w Piratach jednak miała małe kłopoty z mimiką, z drugiej strony może jej postać taka miała być, troszkę "drewniana" czyli bez emocji, a czasami tych emocji miało być za dużo czyli krzykliwa. Dlatego zapytałam w tym temacie o Piratów, bo ja już sama niewiem jak to jest z jej grą w tym filmie. Pozdr!

Lady_From_Burton_World

Piratki, jak sama nie wiesz jak zagrała to znaczy że jednak coś w tej roli u Keiry mocno zaszwankowało. ;)

Nachtjager

Nie myl pojęć sztywna i drewniana ;-). W 1 części Jack Davenport zagrał świetnie Norriongtona, mimo, że ta postać była dużo sztywniejsza ;-). Więc to jest wina Keiry, że wykreowała taką postać jaka jest... Czyli mówiąc dosadnie beznadziejna... Przykro mi

użytkownik usunięty
Lady_From_Burton_World

Mnie Keira w "Doktorze Żywago" się nawet podobała, ku ogromnemu zdziwieniu, bo po "Dumie" denerwowała mnie w prawie każdym filmie, w którym ją widziałam. W "Doktorze" grała bardzo naturalnie i miała w sobie pewien urok, później mogłoby się wydawać, że wpadła w pewną rutynę i grała tak samo (czemu w zasadzie trudno się dziwić - sześć filmów w 2002, po pięć w 2003 i 2005 - sama zresztą przyznała, że taka ilość to było wariactwo).
Jedyne zastrzeżenie co do "Doktora Żywago" - jej postać ciągle wyglądała tak samo, mimo że akcja filmu trwa kilkanaście lat, wszyscy naokoło się starzeli, zmieniali, a ona ciągle wyglądała jak nimfa. Ale to raczej wina twórców (choć w sumie nie czytałam książki, może w książce Lara miała ciągle wyglądać jak 18-latka? Jeżeli ktoś wie, proszę o uświadomienie ;)).

Lady_From_Burton_World

Zdecydowanie lepiej w dumie Keira jest dobrą aktorka i gra świetnie ale w moim odczuciu nie pasuje do dr żywago Powód- piękny akcent Najlepszy jej film (przynajmniej naj fajniej w nim wyszła to Domino)

Lady_From_Burton_World

W sumie żaden z tych 2 filmów mnie nie zachwycił, ale jakbym miała wybierać to Doktor.
A co do Piratów, nie podobała mi się w tych filmach. Zwłaszcza w 3-ciej części.

Aimee

jak dla mnie super rola w filmie 'obłęd' . DiU tez ok. w piratach strasznie sztuczna