Keira Knightley

Keira Christina Knightley

8,0
69 959 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Keira Knightley

... czasami denerwuje mnie jej dziwna mimika twarzy (zwłaszcza te jej "wydęte usteczka"). Czy ktoś mógłby mi coś powiedzieć o jej grze aktorskiej w nowym filmie "Pokuta" Joe Wrighta?

Pride

własnie film mi się ściaga :D a co do tej aktorki to masz racje, jej uśmiech jest beznadziejny ona miała robiona operację plastyczną tych ust, ale mi jej gra sie w ogóle nie podoba :) Jak obejrze film to Ci napisze jaki jest :D

Pride

Faktycznie jak aktorki robią te swoje wydęte usta to się słabo robi...

Pride

Czuję że większość użytkowników mnie raczej poprze pod tym względem. Gdyby może nie była taka sztuczna jej mimika aż tak by mi nie przeszkadzała. No ale jeszcze pod względem sztuczności nie przewyższyła Orlanda B. (co w sumie nie jest takim znowu wielkim wyczynem).

Pride

"zwłaszcza te jej "wydęte usteczka"..."
... a więc widzę, że nie jestem jedyna w swoim postrzeżeniu ;)
Zgadzam się - gdyby nie jej mimika...
Szczerze to nie mogę zrozumieć dlaczego jest tak rozchwytywana jako aktorka. Może i umie grać, ale... czegoś jej brakuje - może talentu?
Jej gra w "Pokucie" nie zwaliła mnie z nóg ;)... odniosłam wrażenie, że wszędzie gra tak samo. Aczkolwiek film warto zobaczyć.

użytkownik usunięty
Mademoiselle

Keira, z tego co mi wiaodmo, w przeciwieństwie do większości brytyjskich aktorów, nie skończyła żadnej szkoły aktorskiej, dlatego w porównaniu z innymi Brytyjczykami jej gra IMO wypada słabo. A o tym, jak ważna jest szkoła aktorska, mówi ten artykuł: http://www.filmweb.pl/News?id=39529

Pride

Film ''Pokuta'' bardzo mi się podobał 9/10 i jest moim typem do Oscara w tym roku zaraz za ''Aż poleje się krew''. Naprawdę warto obejrzec.
Jeśli chodzi o Knightley, to już się wypowiedziałam na jej temat na forum filmu. Grała typowym zestawem min, a jej postac nie wzbudziła we mnie żadnych emocji (poza tymi, które po prostu wynikały dzięki scenariuszowi). Wypadła blado przy reszcie obsady. Widac, że nie przemyślała roli i wpadła w nią prosto z planu innego filmu. Jeśli natomiast przemyślała, to mamy poważny problem - Knightley nie umie tworzyc postaci. Licze, jednak na to, że jeszcze się rozwinie. Moim zdaniem powinna zainwestowac w warsztat, może jakieś studia aktorskie.
Warto zwrócic uwagę na Romole Garai, też aktorkę młodego pokolenia, która świetnie wcieliła się w nastoletnią Bronii.
Pozdrawiam

Pride

Miałam jakieś dziwne, niejasne przeczucia że tak właśnie Keira zagra tą postać:( Bez względu na nią postaram się w najbliższym czasie wybrać się na Pokutę do kina.