Keira Knightley

Keira Christina Knightley

8,0
69 949 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Keira Knightley

No właśnie. Piszecie, że jest brzydka, że nie ma talentu, itp. Owszem. Mogłaby ważyć kilka kilo więcej i mieć większy biust. Każdy ma jakiś defekt. Sama pisze, że chciałaby trochę przytyć. Mimo wszystko nie uważam, że jest brzydka. Wręcz przeciwnie. Jest ładna. Założę się, że dziewczyny chciałyby wyglądać jak one, a facecie mieć taką i stąd te wszystkie docinki. Teraz trochę o grze aktorskiej. zwróćcie uwagę, że w takim młodym wieku zagrała już w wielu filmach. W tym kasowych. Może i miała łatwiejszy start. Jej rodzice są aktorami, ale bez talentu i tak by daleko nie zaszła. Produkcja filmów to biznes. Myślicie, że producent, czy reżyser obsadziliby ją w filmie, gdyby była kompletnym beztalenciem tylko dlatego, że zna jej rodziców? Miała po prostu kontakt. zwróćcie też uwagę na to, że osiągnęła dużo większy sukces niż jej rodzice. Oczywiście wyszukujecie odpowiednie argumenty i wszyscy przytaczają jej rolę w "Piraci z Karaibów", albo "Domino". Do tych filmów faktycznie została źle dobrana, ale to nie jej wina. Tak samo jak można powiedzieć, że Stalone jest kiepskim aktorem, bo źle zagrał w "Słodkiej Zemście" a pominąć "Rambo". Żeby ocenić prawdziwą wartość aktora trzeba wziąć pod uwagę całą twórczość. Podobała mi się gra Kiry w filmach typu "Bunkier", "Obłęd", itp. Ktoś może się ze mną nie zgodzić. Po prostu wyrażam swoje zdanie. Poza tym widziałbym ją w komediach.

tajpan_2

Oceniam ją tak jak uważam. Dla mnie nie liczy sie w ilu filmach zagrala, ale jak. Prawda, w "Bunkrze" zagrala naprawde swietnie, na 9/10, ale zepsula sobie ocene pozniejszymi produkcjami. Jeden dobry film to naprawde za malo. A jak dla mnie to jedyny film, gdzie pokazala ze czasem potrafi cos dobrze zrobic.
I tyle

Pozdrawiam

tajpan_2

Podobała mi się jej rola "Bunkrze", oprócz tego lubię parę jej innych filmów, ale nie zagrała w nich jakoś szczególnie rewelacyjnie. Co do urody - zależy od zdjęcia. Na jednym wyjdzie ładnie, na innym nie. Ogólnie uważam ją za średnio ładną. No i jest za chuda, ale to już nie jej wina.
Dlatego oceniłam ją na 4/10, uważam, że właśnie na taką zasluguje.

Aimee

Otóż tak dla mnie jest bardzo ładną kobietą. ma specyficzną urodę i dla innych jest ładna, a dla innych brzydka. Co do filmów to najlepiej wypadła W doktorze Żywago, Obłęd i Bunkier. Reszta jej filmów jest zadowalająca, chociarz mam zastrzeżenia co do Piratów, bo ciągle się w nich darła.
Domino był mocnym filmem, ale zagrała tam nie najgorzej chociaż mogło być lepiej.
Co do jej figury, to proste. Jest bardzo chuda i do tego stres związany z filmami, jest przecież ciągle zabiegana. Bo ciągle ma nowe propozycje filmowe. Także u mnie ma 9\10 ostatecznie. Ja ją bardzo lubię!

tajpan_2

Według mnie jej największym problemem jest to, że bierze wszystkie zlecenia jak popadnie. Po prostu. Nie ma aktora, który mógłby grać we wszystkich filmach. Czasami sam wygląd przeszkadza. Przykładowo- drobna dziewczynka nie nadaje się do filmu "Domino". Bardziej pasowałaby tam Angelina Jolie. Keira stawiała na ilość filmów w których grała. Ktoś tam napisał, że nie podobało mu się, że Keira cały czas się darła w Piratach. Jeżeli tego wymagał od niej scenariusz to musiała krzyczeć. Mnie też nie podobała się jej gra w tym filmie, ale bardziej dlatego, że nie jest stworzona do tej roli. Przyznam szczerze, że nie oglądałem jej wszystkich filmów, ale patrząc na te, które oglądałem to jest całkiem dobrą aktorką. Podsumujmy. Patrząc na filmy, które oglądałem: jeden film w którym potknęła jej się noga (Piraci z Karaibów), jeden w którym zagrała dobrze, ale ze względu na jej urodę została źle dobrana (Domino), a reszta to filmy w których spisała się naprawdę dobrze.

tajpan_2

Oceniam ją bardzo nisko bo jest według mnie marniutką aktorką, do tego zupełnie nie atrakcyjną. Jedna rola (Bunkier) to za mało. Kiedy zobaczyłem ją w filmach z serii Piraci z Karaibów, przekonałem się że jest jak na razie słaba na ekranie.

użytkownik usunięty
tajpan_2

Hm... no racja w tym jest. Ale nie zgadzam się z tym, że miała łatwiejszy start, jak to zostało ujęte przez założyciela. Nie każdy kto ma rodziców- aktorów ma wszystko podane na tacy. Mimo wszystko wiele trzeba włożyć w to, aby zdobyć pierwszą rolę i wypaść jak najlepiej. Keira tego dokonała. Stara się. I to jest bardzo ważne. Wizerunek. Myślę, że moje zdanie jest zrozumiałe. Pozdrawiam wszystkich i przy trafnej okazji... zapraszam na blogasek.;)

Taaa, bo rodzice aktorzy jej utrudniali start == wez nie przesadzaj, to oczywiste ze miala znajomosci i ze bylo jej latwiej....

flexia

Musiało być łatwiej bo ona nawet do żadnej szkoły aktorskiej nie musiała iść.

użytkownik usunięty
tajpan_2

A skąd to wiecie?
Może było inaczej?????????????
Jezu... nawet na tym forum, to każdy jest przeciwko niej.

Keira_K nie martw się. Są jeszcze na tym forum fani Keiry tylko ja na przykład mam już tak szczerze dość kłótni z innymi że nawet nie chce mi się tu zaglądać. Bo już nieraz się przekonałam że każda moja wypowiedź musi być zaraz "odpowiednio" skomentowana a fani Keiry są tu niemile widziani. Beznadzieja. :(((

Lady_From_Burton_World

I proszę NIE odpowiadać na mój post bo taką wiązankę odpiszę, że wam się odechce

Ważne, że gra w filach nieźle, zarabia kase i ma fanów! Kogo obchodzi jak zaczynała karierę!!???? A ja życzę Keirze powodzenia!!
No i wam również :-)

Stacy

mój ostatni post nie był do ciebie Lady Swann :)

Ważne, że gra w filach dobrze, zarabia kasę i ma fanów! Kogo obchodzi jak startowała?!! Ile ludzi tak zaczynało?? Tysiące gwiazd!
Ja życzę jej powodzeni, bo równa z niej babka, a ci co jej nie lubią to trudno, wasze zdanie i ja je szanuję. Pozdr.

Stacy

Ok :-) i ja przepraszam za dwa posty. Jakoś wyszło...

Stacy

Nie jestem przeciwko niej, ale znani rodzice napewno jej nie przeszkodzili == i nie jestem wcale taka pewna, ze "tysiace" gwiazd tak zaczynaly... 1/5 moze... ale bez przesady...

tajpan_2

Miała łatwiejszy start, bo miała jak już ktoś napisał znajomości. Wiesz ile osób przyjeżdża do Hollywood, żeby zrobić karierę? Czasami nie mogą się doczekać, żeby pokazać producentowi, albo reżyserowi swoich umiejętności. Tak więc dla zwykłego człowieka liczy się szczęście (takiego farta miał chociażby Van Damme). Keira Knightley dzięki znajomościom mogła liczyć na prywatny casting. Dlatego było jej łatwiej zagrać w pierwszym filmie. A prawda jest taka, że jeżeli komuś uda się zagrać w pierwszym filmie, to później bądź co bądź łatwiej będzie zagrać w drugim.

tajpan_2

1. Nie ma kobiet brzydkich:)
2. Jest aktorką młodą i dopiero się uczy (no i zaczyna wyrabiać markę, a znani ludzie nie mówią o niej źle;)
3. Niektórzy są tu taaaacy mądrzy, może sami zagralibyście lepiej niż ona? No to co tu robicie! Lećcie na castingi!!! jak ktoś tu będzie już sławny to proszę mnie powiadomić;)

użytkownik usunięty
Wampiratka

Czy jest młoda czy stara to nie ma nic do rzeczy w sprawie talentu, bo w sprawie warsztatu tak, ale Keira warsztatu aktorskiego nie posiada wiec tu nie mamy o czym rozmawiać. Natalie Portman jest od niej bodajże o rok starsza, a aktorką jest nieporównywalnie lepszą. Zupełnie inny poziom aktorskich umiejętności. Czy ktoś ma na koncie hity czy kameralne filmy, nie świadczy o talencie, podobnie jak nagrody.

Perełka:
"Niektórzy są tu taaaacy mądrzy, może sami zagralibyście lepiej niż ona? No to co tu robicie! Lećcie na castingi!!! jak ktoś tu będzie już sławny to proszę mnie powiadomić;)"
Złotko, a wiesz co oznacza termin krytyk filmowy?

no i znowu... Człowiek chce jakoś fanów podnieść na duchu, zażartowac, być na luzie, a tu... cenzurka. Czy ludzie nie mają poczucia humoru? I czy cały czas muszą śledzić poczynania ludzi dażących kogoś symaptią? Przyznaje że nie jest najlepszą aktorką, ale Ja Ją Lubię!!! I to jest moje zdanie i nie zmieni go jakieś filozoficzne myślenie;) A jak się nie lubi aktora to po co przebywać na jego forum??? Jak się chcecie na kimś powyżywać to zapraszam na forum bloomisia;) I muszę wszystkich zmartwić: wiem co oznacza termin krytyk filmowy... sorry...

użytkownik usunięty
tajpan_2

Ja uważam, że MIMO WSZYSTKO Keira musiała się napracować, żeby zauważono ją na scenie i na ekranie. Mimo wszystko, że jej rodzice to aktorzy. I co z tego, że Natalie Portman jest o rok starsza i lepiej gra??
Spójrzcie na Jolie... ona w niczym nie dorównuje Nicole Kidman, a wszyscy uważają ją za ideał. To taki przykład.

Keira jest piękan i utalentowana, nic nie zmieni mego zdania:)

użytkownik usunięty
Moon_bw

Ja nikogo nie cenzuruję to po pierwsze, po drugie ja mam poczucie humoru, ale w twojej wypowiedzi nie było nic śmiesznego, ten humor do mnie widocznie nie trafia, a być może i tam był... mam troche inne poczucie humoru ;-)

A co tu ma lubienie do zdolności aktorskich? Ktoś się spytał, założyciel tematu, ale nie pamietam juz nicku, dlaczego ją tak nisko oceniamy. Ja oceniam jej grę aktorska bo takie jest założenie tej strony, a nie fanclubu gdzie dażymy kogoś sympatia. Osobiście ją lubię, ale jako osobę publiczna, natomiast ta sympatia nie ma nic do rzeczy w aktorstwie i w jej zdolnościach które tutaj oceniam, i wypadałoby aby inni też to robili. To nie strona do popularności, tylko do aktorstwa. To nie ma nic ze sobą wzpólnego. Przebywam na forum wiekszości aktorów, czy ich lubię czy nie bo po to ono jest. Przyszłam tu i wystawiłam ocenę adekwatną do jej możliwości, a gadanie po cholerę, tu ktoś jest skoro jej nie lubi mija się z celem. To nie jest fanclub tylko strona filmowa, gdzie można, a czasem wręcz trzeba rozmawiać o jej aktorstwie. Boże czy to naprawdę jest takie trudne? Ja się na nikim nie wyżywam, mam nadzieję, że ta uwaga nie była kierowana do mnie, mówię po prostu prawdę. Wy się zaraz oburzacie...
Przytoczcie mi fragment w którym ją obrażam czy wyzywam. Nie znajdziecie takiego podpisanego moim nickiem. Bo ja się na niej nie wyżywam, po prostu mówię, że jest słabą aktorką, niestety taka jest prawda. Lubić to wy sobie ją możecie, zabrania ktoś? Tylko to jej nie pomoże stać się dobrą artystką.
Chodziło Ci o Blooma, tak? I widzisz tu jesteś niekonsekwentna... U Knightley nie wolno się wyżywać, ale u Blooma tak? Żadne z nich nie jest aktorem dobrym, co najwyzej przeciętnym. Ja też Keire lubie (co pewnie niektórych zaszokuję) ale moje lubienie nie ma nic do rzeczy kiedy obiektywnie oceniam jej zdolności aktorskie. A po to jest filmweb.
Jeszcze na tym forum nie spotkałam się z filozoficznym gadaniem... Ma ktoś do czegoś takiego link?

Co do kwestii, czy dużo osiągneła, w jakim wieku, w ilu hitach zagrała i czy pomagali jej w tym rodzice...

Od bycia gwiazdą do bycia aktorem są całe mile swietlne...

Tylko o to chodzi, że Natalie, Melody Jody jest o wiele starsza, bo ma 26 lat, a Keira zaledwie 22 lata, więc ich do siebie nie porównuj.

Stacy

I ten temat nie był o tym w czym Natalie jest lepsza od Keiry tylko dlaczego inni nisko ją oceniają. Ja dałam jej 9/10 z trzech powodów:
1.Domino
2.Doktor Żywago
3.Duma i uprzedzenie
I te trzy powody mi zupełnie wystarczają, żeby ją lubić i cenić. A o tych których nie lubie się nie wypowiadam(no, z małymi wyjątkami :))

Lady_From_Burton_World

Oceniasz aktorke 9/10 po obejrzeniu 3 filmów? Nieźle... Naprawde nieźle ^^ Nie no, nie krytykuje nikogo, każdy ma swoje metody ocenania, ale to naprawde chyba leciutka przesada... Taka leciutka ^^''''

flexia

Daj spokój, zajmijmy się Keirą ;-)

użytkownik usunięty
Stacy

Cztery lata różnicy, jeśli chodzi o aktorstwo to żadna różnica. Są to aktorki tego samego pokolenia, chyba każdy wie co oznacza ten termin, więc nie będe tego tłumaczyć. A to oznacza, że właśnie aktorki z tej dekady powinno sie porównywać.

Z Keirą obejrzałam oprócz wymienionych także Króla Artura, Księżniczkę Złodziei i Piratów ale te trzy wymienione są wg. mnie najlepsze. Coś jeszcze? Bo ja już nie mam ochoty się tłumaczyć ale jak zwykle muszę.

Lady_From_Burton_World

7 filmów? Dobra, twoja ocena. Jesli twoim zdaniem jest sprawiedliwa, to dobrze. To twoje zdanie.

Pozdrawiam

PS. Nie przejmujcie sie mną, taka poprostu jestem, zimna i wredna ^^'''

flexia

ja się tobą nie przejmuję

tajpan_2

nisko oceniacie? ^_^
przecież ona jest na 46 miejscu w top świecie xd
*a tak swoją drogą to dla mnie trochę za wysoko jest*

użytkownik usunięty
manny_2

Nom cóż szczerze mówiąc ona nie powinna być na dzisiejszym 46 miejscu, ba! nie powinna być nawet w pierwszej setce... To jedna z wiekszych pomysłek, jakie zdarzyły się na filmwebie na liscie TOP 100

Zajmij się lepiej Vanessa Ann Hudges albo Hilary duff! Keira jak na swój wiek gra bardzo dobrze. Ale o gustach się nie dyskutuje! Zakończmy to!
Np. taka Nicole Kidman jest zaledwie w pierwszej 100 co jest niesprawiedliwe!
Specjalnie o tym założyłam post na jej stronie, zainteresowanych oproszę odwiedzić:
http://www.filmweb.pl/topic/709217/Mam+gor%C4%85c%C4%85+pro%C5%9Bb%C4%99%21.html
Pozdr.

Stacy

<powtarza wykład na temat, że gra aktorska a gusta nie mają kompletnie nic do rzeczy>

użytkownik usunięty
flexia

o tak fexio zgadzam się... jak nieumiecie już nic powiedzieć mądrego, to chcecie zakonczyć temat (chociaż same go rozpoczynacie, same to rozdmuchujecie) i każecie się zająć jakś tam Duff o której nigdy na oczy nie widziłam, może dlatego, że nie czytam "Bravo", bo ja wiem kto to jest? Ale ja jestem na forum Knightley, więc po co mam zajmować się innymi aktorkami na jej stronie?
Zachowujecie się jak dzieci w piaskownicy: to jest moja zabawka nie ruszać i już! A wy jesteście be bo ją ruszacie!
O Keirze nie można powiedzieć nic złego, nic, nie wolno jej skrytykować bo rzucacie się jak piranie! Taka prawda. A co mnie obchodzi, że ty ją lubisz? Nic mnie to nie obchodzi, a gdy powiem słowa prawdy, że jej warsztat leży na podłodzi i woła o pomste do nieba, to jestescie obrażone... Jesteście święcie przekonane, że ta wasza Knightley jak na swój wiek dobrze gra (co jest najwiekszą bzdurą i kłamstwem na tym forum), żadna krytyka nie jest przyjmowana, bo nie i koniec. I zaraz mam się zamknąć, przestać o tym rozmawiać. To po cholerę założono ten tamet? Dobrze się czujesz?

Dokładnie, gra aktorska, a gusta nie ma nic do rzeczy. Możesz sobie ją lubić to sprawa gustu. Jej kunszt aktorski jest bardzo słaby i to nie jest już gust. Nie rozróżniasz tego?
Nie porównuj aktorki wybitnej jaką jest Kidman do miernoty aktorstwa jaką jest Knightley.
Keira jest za wysoko w rankingu nie powinno jej być nawet w TOp 100 co nie podlega żadnej dyskusji. To nie jest ranking POPULARNOŚCI tylko POZIOMU GRA AKTORSKIEJ.

ja wogóle nie zwracam uwagi na ranking, bo mam go gdzieś, codziennie coś się w nim zmienia i codziennie na gorsze. Przyznam że Keira jest za wysoko w top100 bo są od niej lepsi, ale czasami czuję sie wręcz winna że założyłam o niej jakikolwiek temat lub że ją lubię, bo tu uważa się ją za jakiegoś śmiecia a jest tysiące lepszych i tysiące gorszych od niej. I wierz mi, że nie tylko fani Keiry głosują według własnego gustu a nie umiejętności aktorskich o czym świadczy chociażby Hilary Duff(wiem, nie znasz jej) która ostatnio była na 85 miejscu a jest pustakiem i miernotą nad miernoty.

Lady_From_Burton_World

"To nie jest ranking POPULARNOŚCI tylko POZIOMU GRA AKTORSKIEJ."

I tutaj Melody się mylisz. To jest ranking popularności, chodźby dlatego, że są tutaj takie osoby jak Hilary Duff, która wogóle nie zasługuje na miano aktorki. Gdyby był to naprawde ranking poziomu gry aktorskiej, wygladal by zupelnie inaczej... Miało w nim chodzić o grę aktorską, ale niestety, coś nie wyszło...

Lady_From_Burton_World

Otóż ja wcale nie porównuje naszej kochanej Kidman do Keiry (następnym razem radzę przeczytać cały mój post). Keira nie jest świetną aktorką, ale ja myślę, że gra dobrze. A co do gustu to jednym się ona podoba, a drugim nie. Także radzę zakończyć ten temat, bo nie ma sensu się sprzeczać! Ja myślę, że jest dobra, a Melody Jody myśli, że jest zła i tak ten temat się nie zakończy. Ten ranking top 100 to zwykłe gówno. Lista jest nie sprawiedliwa. Duff jest, a Katrhrine Hepburn nie ma. I co o tym świadczy?
Wracając do Keiry ja ją lubię i zdania nie zmienię. Może ją polubisz? Myślę, że Keira się wyrobi, a to że jej nie lubisz to Twoja sprawa, rzecz gustu ;-)

tajpan_2

Dałem jej9/10 To wysoka nota. Uważam, że jest naprawde bardzo ładna Nie zgadzam sie z opinią że nie pasuje do roli w "Domino" wręcz przeciwnie. Według mnie za ten film powinno sie Ją cenić. Gra dobrze przynajmniej w moim odczuciu. C ciekawe nie ma takich wpadek jak gwiazdy jej pokolenia oprócz jednej wpadki na czerwonym dywanie