...w Top100 Ludzie. Za nią "opchnęłabym" wiele bardziej zasłużonych dla kina aktorów, np. Nicole Kidman, Ume Thurman, Cate Blanchett...itd... Można wymieniać cały dzień, lecz nie chce "wyklikiwać" klawiatury. Mam nadzieje że niedługo spadnie co jest bardzo prawdopodobne.
Jest w Top 100 ponieważ odpowiednia ilość ludzi pofatygowała się i odrobinę "wyklikała" swoją klawiaturę by oddać na nia głos:)
Odpowiednia ilość nastolatek użyła swoich myszek komputerowych raczej:) Chyba że wy to robicie klawiatura...
No ale wiadomo - na Filmwebie jest coraz więcej niedojrzałych użytkowników, nie mającym w ogóle pojęcia o kinie.
Oczywiście ja nie uważam się za żadnego znawce, ale potrafię rozpoznać że Keira jest bardzo słabą aktorką, niezasługującą na to miejsce.
Pozdrawiam:)
nominowana do wielu nagród,m.in do złotych globów czy oscarów:) ale tak,oczywiście: WY sie znacie lepiej! bo co to tam jakieś oscary,"ambitni"użytkownicy filmwebu pojadą po Keirze,bo ona "nie zasługuje" żeby byc na jakism tam miejscu głupiej listy. Bo WY sie znacie lepiej.Brawa!:)
Czyli mam dać 10 wszystkim aktorom którzy byli nominowani do Oscara? Obejrzałam film "Duma i uprzedzenie" i Keira mnie nie zachwyciła. I tak się składa że jest o wiele więcej aktorów którzy >ZDOBYLI< Oscara i niejednego Złotego Globa ale są niżej. No ale cóż ja mogę wiedzieć? Swoją opinie przecież powinnam opierać na Akademii Filmowej, która nigdy nie popełnia błędów...
Pozdrawiam:)
Ach ta beznadziejna Akademia Filmowa:)Dlaczego co roku nie nominuje tych samych wybitnych aktorów? Nie dogadamy się, pozostaje nam się jedynie cieszyc że Keira nie jest w pierwszej 10, 20, 30, 40 ani 50. W 60 też nie...
Na pewno nie wszyscy są wybitni...
Czy według Ciebie Gary Oldman jest gorszym aktorem od Keiry chociaż nie dostał żadnej nominacji do Oscara (chociaż w moim przekonaniu powinien za Leona).
i zgadzam sie Z Piekła Rodem. jes wiele innych wybitnych aktorow (nagradzanych i nie) ktorzy bardziej zasluguja na Top 100 i ktorzy sa na ekranach nie od pieciu lat ale od 35ciu i ciagle sa rewelacyjni i ciagle zachwycaja, ciagle zaskakuja. a ciekawe co panna keira pokaze za 10 lat. nie twierdze ze jest zla aktorka. pozyjemy zobaczymy.
Nie chodzi mi o to ze skoro Keira byla nominowana do takich prestiżowych nagród to musi byc przez Was wielbiona. Chodzi mi o to ze skoro BYŁA i JEST nominowana to znaczy że COŚ umie. O wiele wiecej niz wiekszosc aktorek w wiej wieku. Wiec okazcie troszke szacunku aktorce która jest cały czas doceniana przez ludzi którzy znają sie na filmach.
No tak, teraz czas, żeby pewna grupa osób zebrała się i ponarzekała jak nie przymierzając stare babki pod kościołem, o tym jaka ta Keira nie dobra, bo blokuje miejsce innym aktorkom i aktorom, jak to ona jest za wysoko i jak ta ohydna Akademia mogła dać jej nominacje. No i oczywiście nieodłączny temat- nastolatki na Filmwebie. A więc teraz zastanówcie się przez chwilę- czy gdyby na Filmwebie były sami krytycy i znawcy kina, lub same dorosłe i w waszym mniemaniu mądre osoby (a nie każdy dorosły jest rozsądny) to ten portal byłby taki ciekawy? Nie, bo gdy nie ma ograniczeń wiekowych można podyskutować z każdym i poznać zdanie każdej osoby i młodszej i starzej. Poza tym, gdyby Filmweb był przeznaczony jedynie dla dorosłych to wprowadzono by jakieś ograniczenia. Ne ma ograniczeń? To chyba znaczy, że KAŻDY może się tu zalogować. Ja np. wcale nie uważam sie za głupsza od Was i może inni także nie życzą sobie takiego wywyższania się. Macie bardzo stereotypowe poglądy a to o nikim dobrze nie świadczy. A wracając do Keiry- dajcie jej po 1 i będziecie na 100% szczęśliwi, gdy w końcu spadnie. Szczególnie ty Rose, niedawna fanko Hilary Duff <to już zostawię bez komentarza>
"No tak, teraz czas, żeby pewna grupa osób zebrała się i ponarzekała jak nie przymierzając stare babki pod kościołem, o tym jaka ta Keira nie dobra, bo blokuje miejsce innym aktorkom i aktorom, jak to ona jest za wysoko i jak ta ohydna Akademia mogła dać jej nominacje."
Może to dla Ciebie żaden problem, ale dla niektórych jest - nasza zidiociała młodzież nie znająca się w ogóle na filmie, zakłada tysiące niepotrzebnych tematów i spowalnia przez to serwer. Jeżeli Akademia Filmowa to dla Ciebie jakiś znaczący wyznacznik to powinnaś się trochę zastanowić nad oto takim pytaniem - czy warto jest mieć własne zdanie?
"No i oczywiście nieodłączny temat- nastolatki na Filmwebie."
Zapomniałam że jesteście teraz w takim wieku, iż uważacie siebie za osoby bardzo inteligentne i mądre, znające się na wszystkim lepiej niż rodzice (czytaj 'starzy').
"A więc teraz zastanówcie się przez chwilę- czy gdyby na Filmwebie były sami krytycy i znawcy kina, lub same dorosłe i w waszym mniemaniu mądre osoby (a nie każdy dorosły jest rozsądny) to ten portal byłby taki ciekawy?"
Nie wyobrażasz sobie nawet jak bardzo! Jakoś nie ciekawią mnie tematy w stylu: "boshe ale went jest sweet;D;D;D"
"Nie, bo gdy nie ma ograniczeń wiekowych można podyskutować z każdym i poznać zdanie każdej osoby i młodszej i starzej."
Muszę być okrutna - czy jakiegoś 30-latka interesuje zdanie 12-latki na temat Lohan??? No chyba że zamierza się trochę pośmiać...
"Poza tym, gdyby Filmweb był przeznaczony jedynie dla dorosłych to wprowadzono by jakieś ograniczenia. Ne ma ograniczeń? To chyba znaczy, że KAŻDY może się tu zalogować."
Wiesz ile ta strona zarabia na klikaniu na reklamy? A im więcej osób zalogowanych tym więcej naciśnie... Dlatego według mnie wprowadzenie ograniczenia wiekowego byłoby bardzo nieroztropne ze strony właścicieli strony.
"Ja np. wcale nie uważam sie za głupsza od Was i może inni także nie życzą sobie takiego wywyższania się."
Jak pisałam - taki wiek - myśli się o sobie jako o dorosłej i wszystko wiedzącej. Także zadam Ci takie pytania - masz dwójkę dzieci?, nie wiesz za co masz im kupić ubrania, jedzenie?, zmarła Ci siostra w wypadku samochodowym w dniu Twego ślubu? Także co ty możesz wiedzieć dziecko?!
"Macie bardzo stereotypowe poglądy a to o nikim dobrze nie świadczy."
Mamy bardzo realne poglądy (spójrz na pytania które Ci zadałam)
"A wracając do Keiry- dajcie jej po 1 i będziecie na 100% szczęśliwi, gdy w końcu spadnie."
A czym tu się cieszyć? Keira i tak będzie grać w filmach, żeby sprowadzać/przyciągać do kin wierne fanki i napalonych fanów...
"Szczególnie ty Rose, niedawna fanko Hilary Duff <to już zostawię bez komentarza>"
A czy to ty przypadkiem nie pisałaś coś o tym że nie ważne jest jaki kto ma gust i jakie lubi oglądać seriale/filmy/aktorów/aktorki? Naprawdę Winnona - winszuję wiedzy i obłudy!
Pozdrawiam serdecznie:)
Co do Rose to nic do nie nie mam, mamy się nawet w ulubionych, ale trochę zdziwiło mnie, że jeszcze niedawno lubiła Hilary Duff, teraz nagle przerzuciła się na Kate (co nie jest niczym złym, ja też ją lubię) a krytykuje Keirę, która jest jednak lepsza od Hilary. Co do twoich pozostałych zarzutów- nie, nie mam dwójki dzieci i nie zmarła mi siostra w wypadku samochodowym w dniu mojego ślubu, ale powiedz mi- co to ma wspólnego z filmem? Poza tym nie chcę się z Tobą o nic kłócić, ale narzekanie na top 100 jest nierozsądne, bo każdy ma inny gust i bez względu na to ile napiszesz takich tematów pewne osoby nadal będą dawać Keirze 9 lub 10
Zapomniałam- co do Akademii to mało interesuje mnie to komu dają nagrody a komu nie, ale chyba jednak znają się na tym co robią. Dla mnie nie są jakimś wyznacznikiem talentu, ale wasze zdanie także nie jest, bo nikt z Was nie jest krytykiem
Faktycznie jest paru aktorów,którzy powinni się znaleźć na pozycji równej Keirze lub wyższej,ale to nie oznacza,że brakuje jej umiejętności i że nie radzi sobie w filmie zbyt dobrze.Dziewczyna ma na koncie różnorodne role,w kilku sprawdziła się całkiem dobrze,i myślę,że w miarę rozwoju swojego rzemiosła będzie coraz lepiej.Moim zdaniem Keira gra o wiele lepiej np. od pani Scarlett Johansson.
A co do nastolatków nie obrażając nikogo - na pewno niejeden dorosły filmwebowicz nim był,i na jego miejscu taka swoista dyskryminacja by go niezadowoliła.
Rany ale sie rozwodzicie nad tym tematem:) A sprawa jest prosta: jedni lubia Keirę Knightley inni Marlona Brando a są i tacy którzy zachwycają sie Marcinem Mroczkiem:) Mamy na filmwebie uzytkowników dorosłych, mądrych i doświadczonych życiowo ale i takich dorosłych którzy tylko sie za takich uważaja. Jest wiele nastolatków bez kropli oleju w głowie ale nieliczna ich grupa ma jednak coś mądrego do powiedzenia.Ludzie są rózni. Tyle.
A przy okazji pytanie do Z piekła rodem: Jakiego, wobec tego wszystkiego, aktora/aktorkę powiedzmy w wieku do 25/30 lat możesz docenić?
A tym czasem wszystko idzie po Waszej mysli Keira jest juz na 75 miejscu, jeszcze tylko trochę wysilku i moze spadnie poza 100...
Czy musicie ta listę traktować tak poważnie?! No i co z tego, że Keira jest w top100? Przecież to jest tylko głupi ranking... eh...
Jak dla mnie to jest bardziej ranking popularności niż talentu.
A Keira jak najbardziej zasługuje na swoje miejsce.
Pzdr.
Mam nadzieje że Keira spadnie z top100, bo nie chce mi się czytać tych jakże interesujących tematów typu :"dlaczego ona jest tak wysoko? Wielu innych młodych aktorów na nie zasługuje!"ekhem, wymieńcie tych "wielu" innych i napiszcie dlaczego mają być wyżej. Wtedy to będzie miało sens.
Z tego co ja wiem to nikt raczej sie nie czepia że wielu młodych, tylko ze poprostu innych, a autorka tematu wymieniła ci pare dużo bardziej utalentowanych aktorek od sztywnej keirki. Jeśli jednak aż tak bardzo się upierasz przy tych młodych to proszę bardzo - Jodelle Ferland, Dakota Fanning no i chodźby Haley Joel Osment, chociaż ten ostatni żadko teraz występuje w filmach, jednak chyba każdy pamięta go z Szóstego zmyślu, Podaj Dalej albo sztucznej inteligencji.
"sztywna keirka", mniemam ze to łagodne określenie;) oj właśnie dlatego mam nadziueję że Keira spadnie, nie będziecie się już o to czepiać;) ja uważam że Keira jest dobra aktorką i zasługuje na to by nie być w top100;)
I tak będziemy się jej czepiać:) Lohanów, Hiltonów, Millerów się czepiamy chociaż zajmują ostatnie miejsca. Nie masz co sobie robić nadziei:)
Muszę przyznac, ze po częscie się z Tobą zgadzam i przynaję Ci racje, słuszna uwaga z Twej strony.. Jednakze sądze ze Keira daję sobie radę w świecie filmowym.. Uwazam ze niektore filmy z jej udziałem są dobre i nie mam zastrzeżen do jej ról czy jej grania.. Mi sie nawet podoba.. No i naturalnie, ze są aktorzy grający od niej o wieeele wiele lepiej i zajmują niższe miejsce.. No ale cóż.. Jak to mówią nauczyciele w mojej szkole: " nie ma sprawiedliwości na tym świecie" :p Pzdr :)
Oj czepiacie się Keiry. Zazdrościcie jej??? Jest śliczna, mądra (jedna chyba z najinteligentniejszych swojego pokolenia) i jest dobrą utalentowaną aktorką. Jakby ktoś napisał tak o Paris Hilton bym się zgodziła, ale o Keirze!! To młoda aktorka, wszystko jeszcze przed nią!! Wybitniejsi są niżej w rankingu, dlatego, że na filmwebie nie logują się tylko tacy wielcy znawcy jak np. "z piekła rodem..", ale też zwykli ludzie, którzy lubią Knightley za jej naturalność i lubią jej grę.
Jeśli Pani "Z piekła rodem"uważa się za wybitną znawczynię kina, która ma gdzieś opinie krytyków to co ona robi na młodzieżowej, filmowej stronie? Powinnaś moja droga zacząć robić karierę jako krytyk.
Pozdrawiam fanów Keiry;)
Czemu uważasz, że filmweb.pl jest młodzieżową stroną?
I jeszcze jedno, bo mnie to strasznie ciekawi: dlaczego sądzisz, że gdy ktoś kogoś się ,,czepia" to od razu mu zazdrości? Nie pojmuje po prostu nie pojmuję takiego sposobu rozumowania. Ty wszystkich lubisz? Nie, z pewnością nie. Czy to oznacza, w takim razie, że im zazdrościsz? Ręce i nogi mi opadają, gdyby mogły. Nie wszystkich lubię, ale czy to oznacza, że im od razu zazdroszczę? No po prostu rozwalają mnie takie posty.
"Niektórzy lubią Keirę Knightley, a inni Marlona Brando"
Ja kocham i Keirę i zwłaszcza Marlona ;)
A co do Keiry to według mnie jest utalentowana, ale jest parę osób, którzy powinni być wyżej od niej, jednak to nie znaczy, że jest pseudo gwiazdą, bo wiemy doskonale, że ma talent. Nie mówię, że jest wybitna, bo taka absolutnie nie jest, ale jak na 22-letnią aktorkę, to gra dobrze i ma na swoim koncie kilka dobrych filów.
Pozdrawiam
Aha! To, że ktoś kogoś krytykuje, to nie znaczy, że mu zazdrości! Ludzie!
Keira nie jest ideałem! A wszyscy mają prawo się wypowiedzieć. I nie sądzę, że FW to strona młodzieżowa. To strona dla kinomanów, którzy oceniają filmy, aktorów, czytają nowości kinowe czy nawet poznają ludzi. To raczej nie strona dla małolat...
Jeszcze raz pozdr. :)