Linkin Park

10
2 oceny pracy reżysera
powrót do forum osoby Linkin Park

Ktoś jeszcze słucha tych popowych wymiocin? Pamiętajcie - nic tak nie świadczy o człowieku, jak jego gust muzyczny.

PanJapko

mysle, ze cały zespol dobrze podsumowuje ten oto obrazek: http://farm1.static.flickr.com/89/245063794_5ab866053b.jpg

Jam_Jest_Masakrejszyn

Hihihihihi, nom. Outsiderzy nielubiani w szkole, chcący się wyróżniać, chcący by inni ich szanowali. Chłopcy nic nie warci, którzy chcą budzić respekt. Idealne podsumowanie:-)

platyna_2

do ciebie

maciejek93

Nie. Do fanów Linkin Park. Sam jesteś nielubiany i niekochany i jeszcze nie dostrzegasz podobieństwa?? Ojoj

platyna_2

Właśnie się 'namęczyłam' odpisując na post, który w międzyczasie został zablokowany. Cudownie ;P

platyna_2

jestem lubiany

maciejek93

że się tak wtrącę. ja słucham LP i to już jakieś 7 lat z nadzieją, że się nie znudzi, aczkolwiek ich ostatnio płyta rozczarowała mnie. poszli w niewłaściwym kierunku muzycznym, to już nie to samo. nawet poprzednia jeszcze wchodzi :)
zastanawia mnie jedno: po co to? ktoś ma gust taki, a inny owaki, i o to zamierzacie się kłócić? i ile będzie trwała ta kłótnia? patrząc z punktu obserwatora, do końca świata. no, chyba, że zaczniecie się obrzucać błotem (pewnie i ja zaraz dostanę mieszanką błota z gównem, ale i tak przeleci koło mnie i nie trafi;) ) i wasze wpisy zostaną zablokowane.
jestem akurat po to, by wyrazić swoją opinię, bo mam do tego prawo i nikt mi go nie odbierze. jeśli sądzicie, że jest inaczej, to znaczy, że wasza mentalność jest jeszcze głęboko zakorzeniona w PRL-u.
jak widzę, że ktoś słucha Biebera, to pomamroczę pod nosem i idę dalej, niech sobie słucha! mi nic do tego. włączam sobie ulubioną muzę, w tym Linkn Park i cieszę się chwilą ;)
ok, już nie zawracam pupci. potraktujcie moją wypowiedź jak chcecie. sram na to. ale swoje powiedziałam.
pozdro.

Starfucker

Dostaniesz błotem ale od maciejka, bo ja mam to samo zdanie co ty. Linkini w ostatniej płycie w ogóle siebie nie przypominają, nie można więc mówić, że grają tan nu-metal... Niestety maciejek odebrał to zbyt osobiście i się popłakał...

platyna_2

Nikt nie mówił że LP w ATS gra nu metal w ATS grają rock alternatywny/electro rock i ile razy mam powtarzać że oni eksperymentują chcą zobaczyć jaki styl będzie bardziej przyjęty przez fanów...

indy90

Wiem, że eksperymentują, ale w ATS też żadnego rocka nie ma. Wybacz no, mam widocznie inne wyobrażenie o rocku. Może oni grają samą alternatywę elektroniczną?:D

platyna_2

Dobra ty może nie słyszysz u nich rocka ja tak .... ale to nie jest powód aby dodawać cały czas posty ośmieszające LP tak jak ty to zrobiłaś można wypowiedzieć własne zdanie w kulturalny sposób a nie kłócąc się o byle co....

indy90

Ja nie ośmieszam LP tylko Twojego brata, bo gdy piszę mu, że nie uważam LP za rock czy metal to chłopak na siłę zaczyna mi tłumaczyć historię Linkin Park i wciska mi poprawiając butem, że tak jest i koniec. Później stara się ośmieszyć mnie mówiąc, że ja się nic nie znam, a on jest najmądrzejszy. Wtedy dochodzę do wniosku, że nim dyskutować się nie da, ale pośmieję się trochę z tego, że LP traktuje jak rodzinę i kocha ich bardziej od Ciebie. Wybacz, ale twój brat ma klapeczki na oczach i bierze wszystko zbyt poważnie. Musi być tak jak on mówi, a jak nie to jest się dziw.ką prostytutką i egoistką.

platyna_2

Sorki napisał tylko że jesteś egoistką .... poza tym wg ciebie LP może nie grać rocka w nowym albumie ale na każdej stronie w necie pisze wyraźnie że LP gra nu metal/rock alternatywny ....

PS. nie mówię tu tylko o wikipedii żeby nie było że się tylko na niej wiadomościach opieram bo tak nie jest....

indy90

E-e, pisał również, że jestem dziw.ką i prostytutką:) Trochę epitetów by się nazbierało.

Słuchaj, jak LP przez ostatnie kilka płyt grali nu-metal i rock to przez jedną płytę, która nie jest ani jednym ani drugim nie zmienią historii. To tak samo jakby powiedzieć, że Chylińska jest wokalistką pop dancową wyrzucając do kosza O.N.A.

platyna_2

A ty pisałaś że jest gejem .... więc sorki....

Poza tym nie porównuj Chylińskiej do LP bo to zupełnie inna bajka...

indy90

Nie porównuję, po prostu oni zmienili swój styl tak jak ona i tylko o to mi chodziło.

Pisałam, że jest gejem dla żartów, bo śmieszy mnie to jak dla niego to co sie dzieje w necie jest ważniejsze od wszystkiego innego. Widzisz, jego wyzwisk nie biorę na powaznie, bo szczerze mówiąc wisi mi to. Jemu też powinno wisieć, jednak zamiast tego zaczął reagować emocjonalnie.

platyna_2

I co z tego że zmienili swój styl zdobyli dzięki temu wielu nowych fanów podobnie jak Chylińska....

indy90

Tym stwierdzeniem przyznałeś, że to całe eksperymentowanie jest wynikiem tego by zdobyć więcej fanów. Rzeczywiście - bezinteresowne. Sprzedali się po prostu.

platyna_2

Nie nie sprzedali się każdemu artyście, piosenkarzowi chodzi o to by mieć jak najwięcej fanów ....

indy90

Nie. Zachowuj, Się. Jak. Naiwna. Cip.Ka.
Fani=kasa. Bez fanów nie ma dochodu. Po to im są fani. To ich praca. Oni nie robią tego dla zbawienia świata, naucz się wreszcie!

platyna_2

Wiem przecież gdybyś ty była na ich miejscu tak samo byś robiła....

indy90

Nie jestem na ich miejscu i ty nie wiesz co ja bym zrobiła gdybym była. Na pewno nie zrobiłabym takiej płyty jak ostatnia.

platyna_2

Ok spoko ... wiem że byś nie zrobiła ja być może też nie ... ale mimo to nie uważam jej za kompletną kicz ... gdyż w 2010 r wyszło wiele gorszych płyt...

platyna_2

Nie ma w ATS rocka? Radzę posłuchać jeszcze raz płyty bo Wretches And Kings chociażby to jest rock z rapem... ja na starych płytach LP. The Catalyst - rock elektroniczny, Burning In The Skies - ballada rockowa.

Rock ma wiele odmian, tak samo jak metal. Jest np. heavy metal, który jest bardziej łagodny, a jest też death metal, który jest dużo cięższy. I tak samo rock może być elektroniczny, a może być bardziej ciężkim rockiem, punk rockiem czy też pop rockiem.

lostek815

Catalyst to taki rock jaki tworzy Scooter. Moje pierwsze skojarzenie jak usłyszałam tą piosenkę i jak najbardziej trafne. I przestań już płakać dzidzia.

platyna_2

tak, to prawda, jest wiele odmian rocka, ale "The Catalyst" to nie jest dobry utwór. Pierwszy raz usłyszałam go w wersji demo i wówczas nie spodziewałam się, że LP mogą nagrać coś, co mogę nazwać dennym.

Starfucker

Nie ważne czy Ci się podoba czy nie. Ale jest to rock elektroniczny.

@platyna_2, Scooter to raczej gra trance, więc proszę... nie pokazuj już swojej niewiedzy. Tak to jest jak ktoś słucha tylko jednego gatunku i o innych nie ma pojęcia bo ich nie odróżnia bądź myli.

lostek815

Skoro dostrzegam podobieństwo Scootera do Catalyst to coś musi być na rzeczy. Znaczy to, że LP zbyt bardzo oddaliło się od rocka, zbyt mocno podążyło ścieżką dzisiejszej mody.A to wszystko po to żeby mieć więcej fanów i mieć więcej kasiury. Tylko debil uzna iż LP nie jest kapelą komercyjną. Jak ty uważasz?

indy90

Aha! Ty pilnuj braciszka, bo pisał wczoraj, że Jackson żyje i do niego przychodzi. To nie jest dogryzka, serio tak pisał. Zaopiekuj się nim...

platyna_2

to z tym że Jackson żyje to była taka przenośnia .... chodziło o to że Jackson będzie tak długo żył dopóki jego muzyka jest żywa a trzeba przyznać że jego muzyka jest nieśmiertelna podobnie jak muzyka Elvisa.....

indy90

To nie była przenośnia, pisał o duchu. Twój brat widzi zjawy.

platyna_2

Twój brat nie wie co to jest przenośnia, bo za każdym razem gdy jej używam bierze ją dosłownie. Wątpię, by stworzył coś takiego samodzielnie, jak przenośnia.

platyna_2

Ok nic mi do tego ....

indy90

I tego się trzymajmy.

Starfucker

Wiesz co szanuję cię bo potrafisz wyraźić swoje zdanie nie obrażając nikogo ... mi osobiście podoba się nowa płyta ale nie zaprzeczam że poprzedniczki miały lepsze brzmienie ... miejmy tylko nadzieję że wrócą do starego stylu gry POzdrawiam!!!

maciejek93

hahahah, ty i to twoje killing joke:D

PanJapko

Ja słucham LP i jestem z tego dumny. Nie wstydzę się pokazać gdzieś w bluzie czy koszulce z nazwą zespołu. Popowe wymiociny to Lady Gaga albo Bieber. Jeśli LP to dla Ciebie pop, to polecam udać się do laryngologa bo chyba masz coś ze słuchem. Pozdrawiam.

lostek815

http://www.youtube.com/watch?v=2jY-Dl1T_V8 Już to jest lepsze od LP.

lostek815

Zdefiniuj pop.
Bo dla mnie pop to muzyka popularna, tj. taka, której kompozycja i brzmienie są tak dobrane, żeby zaspokoić jak największą ilość statystycznych odbiorców. Im mniej wyszukane, im bardziej oklepane, tym lepiej.
Thus, LP to pop, komercyjna papka dla Jana Kowalskiego.

PanJapko

Masz rację, pop to muzyka popularna, ale na pewno łagodniejsza niż LP. Przykładowo większość osób z mojej klasy, jak również nauczyciel angielskiego uważa, że LP to darcie mordy i w ogóle uważają to za metal, co oczywiście jest absurdalne. W każdym razie nie mów, że LP to pop bo ten przykład idealnie pokazuje, że nawet taka muzyka jest dla wielu zbyt ciężka. Owszem, mają wiele melodyjnych ballad, ale to nie czyni z nich zespołu grającego pop bo większość ich utworów to ciężkie riffy, krzyk Chestera, mocna perkusja. Oczywiście to jest nic w porównaniu z jakimś death metalem bo zaraz pewnie ktoś na mnie naskoczy, ale nie chodzi o to, co jest bardziej cięższe w odbiorze dla mas. Pop to WIĘKSZA część tego co leci na Vivie i tego typu programach. Czasami idzie tam usłyszeć LP, ale właśnie dlatego napisałem, że większość bo zdarzają się wyjątki. Puszczają też np. Eminema, a to jest rap, a nie pop. Anyway... bardzo rzadko można usłyszeć LP w telewizji, nie wspominając już o zwykłym radiu. Jeszcze nigdy nie słyszałem utworu LP w RMF FM, czy też Radiu Zet, a tam właśnie leci pop. LP grają natomiast w np. Esce Rock, czy też innych rockowych stacjach, a jeśli chodzi o tv to tak samo... MTV Rock... tam można ich spotkać, więc nie gadaj, że LP to pop ;P

PanJapko

POP to zarówno muzyka popularna jak i oddzielny gatunek muzyczny więc sorki poczytaj trochę o pojęciu POP zanim coś powiesz... a co do tego czy LP jest komercyjne na pewno po części jest bo nie ma na świecie zespołu który by nie był każdy artysta chce być wychwalany i pokazywany w TV oni z tego żyją z zarabiania kasy co ty myślisz że komuś dopieczesz pisząc że LP to komercja , każdy zespół i artysta się w pewien sposób reklamuje i w pewnym stopniu to komercja opamiętaj się naprawdę...

indy90

Czytałem i LP nie klasyfikuje się do popu. To, że mają kilka spokojniejszych utworów (ballad rockowych) nie klasyfikuje ich do popu. A o tym, że każdy artysta jest w pewien sposób komercyjny to wiem, ale chodzi o to, że oni grają to co lubią.

indy90

“Pop music” is a broad-term for many different types of music: The term is flexible, and the music labeled “pop” changes frequently. It does, however, usually refer to popular, mainstream music with emphasis on a catchy melody and accessible style.

PanJapko

Dobrze wnioskuje iż autor tematu twierdzi, że Linkin Park to pop? Tak zajadam meblościankę i chyba po przeczytaniu tego tematu nie dojdę nawet do zawiasów od drzwi. Ciekawa sprawa.

A tak serio... w zakładzie podłączyli wam internet? Kurka wodna... specjalnie napisałem petycję żeby tego nie robili, bo tak właśnie się to kończy.

A teraz chyba muszę się przyczepić do tego stwierdzenia odnoszącego się do wieku... słuchaczy LP. Otóż, nie, nie mam 13 lat o,O. 2 pierwsze płyty moim zdaniem są genialne... nawet z Jay'em-Z podobają mi się kawałki. Fakt, że 2 kolejne płyty są dużo słabsze.

Stwierdzam, że są 3 opcje twojego egzystowania:
1. Jesteś niedorozwojem i jak wcześniej wspomniałem w zakładzie udostępnili wam internet.
2. Prowokacja?
3. Pseudo krytyk muzyczny?

Nieważne, bo wszystkie 3 opcje sprawiają, że jesteś tylko marnym.... powiedzmy... odbytem? Tak, to dobre stwierdzenie. Od dzisiaj będę zwracał się do Ciebie na tym forum odpisując na twoje posty per Odbyt.

Nie pozdrawiam.

Xedrios

LP na ostatniej płycie niczym nu-metalu, rocka czy czegoś podobnego nie przypomina niestety.

platyna_2

Przyłączając się do ogółu w/w tematu... Ten zespół miał szansę być naprawdę dobry. O tym świadczą dwa pierwsze albumy. A później... to już lipa. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego zespół zboczył z wyznaczonego wcześniej toru. Jeśli chcąc naprawdę zyskać fanów, jak i krytyków, powinni nie tylko wrócić do poprzedniego stylu, ale bardziej rozwinąć go w kierunku stylu zespołu Dry Cell ( z którym często mylono LP). Wtedy staliby się zespołem rockowym z prawdziwego zdarzenia. Bo to, co teraz przedstawiają, woła o pomstę do nieba.

xena_4

Nie będę tu bronił LP bo już ich tak nie wielbię mam inne ulubione zespoły z lat 70 - 80 tych więc bronić mi nie będę ale prawda jest taka że w MTM i ATS LP postanowiło trochę poeksperymentować z muzyką wiedzieli że zyskają bądź stracą fanów ale się tego podjęli bez względu na to i to im się chwali że mimo wszystko mają odwagę zrobić coś naprawdę innego i nowego ... gdyby załóżmy LP wydało drugą taka Meteorę cz HT to ludzie by narzekali że znowu jest to samo że jest to samo brzmienie i oni chcą coś nowego ... wiem bo słyszałem opinie ludzi o znakomitym i legendarnym zespole AC/DC co niektórzy też uważają że AC/DC to kiepski zespół bo gra na jedno kopyto ... z czym ja się nie zgadzam ... naprawdę pomyślcie trochę z drugiej strony bardzo was proszę...

platyna_2

LP nigdy nie grało tylko nu-metalu i sami nie klasyfikowali się do tego gatunku. Sam Chester kiedyś w wywiadzie powiedział, że nie lubią być klasyfikowani jako nu-metal bo oni od początku łączyli różne style. A rock jest na ATS.

@xena_4
Dokładnie tak jak pisze indy90. Gdyby ciągle grali to samo to teraz pewnie tacy jak platyna_2 czy PanJapko pisaliby tu, że nudny zespół, w kółko grają to samo i nie potrafią wymyślić nic nowego. Oni chcieli po prostu eksperymentować z muzyką. Meteora jest podobna do HT bo chcieli tylko udowodnić, że nie są zespołem jednej płyty, a gdyby nie to, to już wtedy grali by co innego - i to są słowa członków zespołu.

Więc jeśli nie jesteście obeznani w świecie LP to może jednak tu nie piszcie.

lostek815

"Gdyby ciągle grali to samo to teraz pewnie tacy jak platyna_2 czy PanJapko pisaliby tu, że nudny zespół, w kółko grają to samo i nie potrafią wymyślić nic nowego. '
I tutaj jesteś w błędzie, bo gdyby nie zmienili swojego stylu o 180 stopni to prawdopodobnie wypowiadałabym się o nich pochlebnie. Albo też nawet nie weszłabym nigdy na forum LP na filmwebie. Widzisz, lubisz się wypowiadać o innych a tak naprawde nie wiesz nic. Ja myślę, że ty pewnie śpisz na dworze, bo twoje łóżko obsrały kotki. Nie? No widzisz, w takim razie nie wymyślaj głupot, bo nie wiesz nic. A teraz łaskawie przestań pedalsko bronić LP i podniecać się, że Chester złapał cię na koncercie za suta. Przynosisz wstyd wszystkim fanom.

platyna_2

Częściowo się zgadam z platyną ... bo też kiedyś wielbiłem LP ponad wszystko ale znalazłem o wiele lepsze Hard Rockowe i Metalowe zespoły jak AC/DC, Aerosmith, Metallica (w tej chwili moje ulubione zespoły), Iron Maiden, Black Sabbath, KISS, Deep Purple i wiele innych ... ludzie przestańcie rzucać się ludzie jak ktoś napisze że LP się zmieniło na gorsze każdy ma prawo wypowiedzieć własne zdanie ... poza tym LP w porównaniu do zespołów które wymieniłem w nowej płycie jest naprawdę kiepskie... co prawda nie mówię że nowa płyta to totalny SHIT ale wcześniejsze płyty LP były lepsze ale jak już mówiłem nie wielbię LP bo mam inne ulubione zespoły także nie atakujcie mnie po raz drugi...