Marlon Brando

Marlon Brando Jr.

8,7
36 357 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Marlon Brando

Nr.1 wśród aktorów

użytkownik usunięty

Marlon Brando to aktor wszech czasów, nie ma lepszego aktora i nigdy nie będzie.

Fruit_fack

rex05 czy wypisując te słówka miałeś mnie na myśli?

Fruit_fack

Do Eliasa (Mickie). Cos sie z drzewkiem pojebalo

rex05

Spoko...Czy Mickie ma dwa konta?

użytkownik usunięty
Fruit_fack

Marlon Brando to aktor wszech czasów, grywał w niezależnych produkcjach przeważnie i przez to jego filmy są trudno dostępne, a szkoda. W żadnym sklepie nie można znaleźć Pokłosia Wojny,Dessire,Morituri albo chociażby Spokojnego Amerykanina. A w której roli wam najbardziej przypadł do gustu? We wszystkich wiadomo jest wyrazisty, ale chyba najlepszą rolę to miał w Ojcu Chrzestnym.

Ojciec Chrzestny ale muszę obejrzeć Na nabrzeżach bo ponoć równie genialna rola

lotr_2

Nr.1 wśród aktorów
Marlon Brando to aktor wszech czasów, nie ma lepszego aktora i nigdy nie będzie.

Jimmy

Marlon Brando to aktor wszech czasów, grywał w niezależnych produkcjach przeważnie i przez to jego filmy są trudno dostępne, a szkoda. W żadnym sklepie nie można znaleźć Pokłosia Wojny,Dessire,Morituri albo chociażby Spokojnego Amerykanina. A w której roli wam najbardziej przypadł do gustu? We wszystkich wiadomo jest wyrazisty, ale chyba najlepszą rolę to miał w Ojcu Chrzestnym.

Jimmy

Uwaga Jimmy is back again!
Polecam On the Waterfront, zagral genialnie

użytkownik usunięty
ewunka2004

Polecam Na nabrzeżach, genialna rola i Brando w najwyższej formie. Poza tym film to klasyka.

użytkownik usunięty

Brando na 50 pozycji, śmieszni jesteście ;)

użytkownik usunięty

ja dałem mu 1 bo mnie wkurzasz

"brawo" za argument dobrze ze masz chociaz jeden

użytkownik usunięty
ewunka2004

,że też takie dzieci się rodzą...hehe ;)

real ego przecież zmierzch to żałosny film dla młodzieży czemu oceniasz go na 9 ?

użytkownik usunięty
Knaga

Zmierzch oceniłem na 8/10, wspaniały film. Cała saga jest świetna.

użytkownik usunięty

ja niedawno przy zmierzchu 3 gwiazdki widziałem jak widniały

ha ha ha

bo eliasowi znudziło się bycie snobem ,teraz pokazuje jaki ma naprawdę gust

użytkownik usunięty
Knaga

Snobami jesteście wy:) Odrzuceni przez społeczeństwo, wyżywają się przez internet. Pozdrawiam mimo wszystko.

użytkownik usunięty

jasne tylko to nie my jestesmy pośmiewiskami klepiącymi ciągle ten sam refren
"brando jest wybitny za to norris seagal i arni to brzydale"
albo klepiesz te swoje topki zerżnięte z jakiegoś imdb czy innego portalu którego listy ustawiają ludzie mający wiele filmów obejrzanych.
Niech zgadnę
1brando
2pacino
3deniro
4hackman
5nicholson

użytkownik usunięty

Tak się składa, że Seagal jest przystojny. A o Arnim to chyba nie musze mówić bo to tylko jedno wielkie mięso na sterydach.

użytkownik usunięty

nie każdy paker musi być sterydowcem

użytkownik usunięty

o mnie mówisz ;)

Yeah! Brando jest/był najlepszy i na razie nie widzę nikogo takiego kto mógłby go zbić z piedestału. Scena w której klęczy nad zabitym, tytułowym bohaterem w "Juliuszu Cezarze" bije wszystko. Jego gra ciała i jego wspaniałe kreacje np. "Wyspa Doktora Moreau", "Ojciec Chrzestny", "W zwierciadle złotego oka" itp. Jako aktor pozostanie dla mnie najjaśniejszym wzorem i jako że planuje po liceum dostać się do teatru zostanie dla mnie najlepszym, niedoścignionym wzorem.

Ten ranking jest do dupy i [jak słusznie ktoś zauważył] niektórzy wyczytają że dany film jest klasyką bądź czymś równie zajebistym a później to obejrzą zaczynają oceniać na 10 i pizgać w rankingach. Dlatego ten ranking jest "LOST".

Taaryn

nie widziałeś filmów z Danielem Day Lewisem

Knaga

Owszem, nie widziałem! Może masz rację z Day Lewisem, ale Brando zapoczątkował tę erę i ani Montgomerry Cliff ani zarąbisty wówczas James Dean nie bili go na głowę.

Taaryn

A właśnie gdzie dorwałeś Juliusza Cezara ? nie mogę go nigdzie dorwać z napisami a cholernie chciałbym oglądnąć film ze względu na Marlona.

Patologia546

Na TCM było i znając tę stację to na pewno będzie raz (a może więcej) jeszcze.

użytkownik usunięty
Taaryn

Porównujesz Lewisa do Brando? Śmieszny jesteś.

użytkownik usunięty

w końcu Lewis jest nisko na digital drim dur

gdyby Lewis grał w ckliwych i tandetnych "szitach" eliasowi by się podobał

użytkownik usunięty
Knaga

Nie pochwalam komercji ani filmów tandetnych.

zmierzch taki jest

użytkownik usunięty
egzekutor_4

Marlon Brando jest aktorem wszech czasów :)

Też tak uważam, ale czy nie czas zamknąć temat?

real ego jest idiotą wszech czasów ;)

egzekutor5

zmieżh jest de best moja trujka kąpozytoruw:

1. Brandó
2. Kopola
3. Kiczkok
4. Uł boll
5. Patison
6. elias w krainie czarów.

A ostatnio polóbiłem zmieżh bo to arcy dzuieło dla wymagajoncyh od kina, a nie jakieś pseudo arcy dziułe jak 2001: Odyseia Kosmiczna dży mehaniczna pąmarańcza, bo to filmy dla młodzierzy, order nie znaż się na kinie, nie maż góstó!

Oczywiście, żartowałem.

@real_ego

mogę ci wymienić kilkunastu aktorów lepszych od Brando. Jeśli chcesz, to napisz, wymienię.

użytkownik usunięty
Lebron_Rezza

Jesli chcesz się ośmieszyć bardziej to proszę bardzo :)

Humpery Bogart, James Stewart, Toshiro Mifune, Clint Eastwood, Tom Hanks, Robert de Niro, Daniel Day Lewis, Charles Chaplin, Buster Keaton, Woody Allen, Louis de Funes, Zbigniew Cybulski...

PS. Ośmieszasz się tu wyłącznie ty. A to są 100% lepsi aktorzy od tego Brando.

użytkownik usunięty
Lebron_Rezza

hahaha! Ośmieszyłeś się, rozumiem jeszcze wymienić De Niro, Hanksa czy Lewisa bo są świetni. Ale Bogart?Stewart?Mifune?Przeciętny Eastwood?Allen, który jest komikiem i de funes? Chaplin który nie grywał żadnych ambitnych ról? Daj spokój.

Chaplin nie grła żadnych ambitnych ról? MOże napiszesz, jakie z nim filmy widziałeś. Poza tym, co ma do tego że Allen i Funes są komikami?

PS. Cały czas śię ty ośmieszasz, w tym temacie napisałeś chyba ze trzy razy, że brando to aktor wszech czasów.

Lebron_Rezza

*grał

użytkownik usunięty
Lebron_Rezza

Brando to aktor wszech czasów!

Ps. Filmy Chaplina są żałosne, drętwe, sztywne.
Ma swój wielki udział w kinie, ale cóż... Takie były lata 30-50

"Ps. Filmy Chaplina są żałosne, drętwe, sztywne."

:( omg

użytkownik usunięty

pokaż mi jeden lepszy niemy film niż te Chaplina

Nie przesadzajmy z geniuszem jego filmów, były wybitniejsze jak choćby "Pancernik Potiomkin", "Gabinet doktora Caligari", "Nietolerancja" czy "Nosferatu - symfonia grozy", ale jeśli chodzi o kunszt aktorski, Chaplin jest numerem 1... Ciarki przechodzą jak czyta się takie teksty "Chaplin który nie grywał żadnych ambitnych ról"

użytkownik usunięty
Il_cattivo

"Gabinetu" i "Nietolerancji" nie widziałem ,"Pancernik" mnie wynudził ,a "Nosferatu" może kiedyś był dobry ,ale na dzisiejsze standardy to słabizna.

Do eliasa teraz:
Filmy Chaplina ,które oglądałem (oprócz "Dyktatora") są bardzo naiwne może ,ale za to mają niezwykły pałer ,takiego ciepła na próżno szukać w kinie innych reżyserów.

Z Marlona tak samo genialny aktor jak z Kopoli reżyser. Fakt, to popularny reżyser ale świat zna 15 lepszych...

Il_cattivo

"Marlon to aktor wszech czasów"

...

Filmy Chaplina są drętwe. O kurna, będę musiał zmienić im oceny.

Lebron_Rezza

PS. Akurat żałosny i drętwy jest tu tylko ojciec chrzestny III, snobie (elias).