To już marni polscy aktorzy są wyżej, szczerze mówiąc to na chwilę obecną biorąc pod uwagę poziom obecny Seagala wcale się nie dziwię, że jest tak nisko!
Kiedy Kasiu weżniesz się za Ośmiokąt z Chuckiem ? Chuck w takich filmach jak Samotny Wilk McQuade , Zaginony w akcji czy Ośmiokąt to coś pięknego !!! Klasyka jednym słowem http://www.youtube.com/watch?v=2wTw6xXzusw
Wiem, że mam te filmy do nadrobienia. Może teraz na dniach uda mi się wyskrobać czasu trochę. Kurczę, teraz praktyki zaczynam i nie wiem jak to wszystko wyjdzie. ;-)
A kto mówi, że mnie popędzasz? ;-) Spokojnie Bradock, Kasia da radę. A jak obejrzę, to oczywiście zdam Ci relację i tu masz moje słowo ;-)
To fajnie .Możesz ,wrecz powinieś obejrzeć Ośmiokąt bo ten film daje nam odpowiedz dlaczego Chuck Norris był 6 -krotnym mistrzem świata w karate i zszedł z ringu niepokonany .Był jednym z najbardziej utytułowanych aktorów -karateków w histori kina karate .
No dobre, z Wujkiem oglądałem jeszcze jak miałem 10/11 lat. Chucka Morrisa tak szczerze to ja nigdy dobrze nie znałem!
No pewnie! Swoją drogą ściągam Szpony Orła z Billy Blanksem, ale coś słabo mi idzie, bo jak widać bardzo mało osób ma ten film :(
Kurde tyle tych stron się stworzyło że nie wiadomo kto co do ciebie napisał:) hehe no i jeszcze brak powiadomień :(
I tak wszystkich nie ogarnęłam, bo się nie dało. Ale wchodzę na fora, na których brałam udział w dyskusjach.
Ja ten temat przelatuję od początku, tzn od pierwszej strony i patrzę na najświeższe posty ;-D Ale mimo braku powiadomień i tak świetnie sobie radzimy w tym temacie skoro już jest prawie 400 postów - rekord na forum Seagala. ;-D
Seagal ma taka niska ocene przez takich jak ty.
Ludzi, ktorzy nie maja pojecia o prawdziwej walce,naogladaja sie Van Damma, ktory robi kopy z pol obrotu(nic wspolnego z prawdziwa walka) i wystaeiaja oceny jakie widac.
Kazdy znawca sztuk walki wie, ze na aikido nie ma bata i wg wszystkich aktorow kina akcji Seagal mialby najwieksze szanse (w czasach swietnosci).
Co do filmow to po2000 roku staram sie omijac kino akcji(nie musimy sie oszukiwac, ze teraz to dno) oprocz filnow z Seagalem, ktore leca dosyc czesto w tv(co mnie bardzo cieszy).
Przede wszystkim nie zadałem tego tematu bez powodu. Seagal na chwilę obecną wiesz jakim jest aktorem? Jest na poziomie: "mniej niż zero".A ja tu oceniam aktora, na jakim obecnie stoi poziomie, nie kiedyś, 20 lat temu, co nawet mnie na świecie nie było! 5/10 tu jest całkowicie zasłuzone, gdyż Seagal raz, że się spasł, dwa, że od 002r. nie wystąpił w żadnym dobrym filmie, który ukwestionował by jego powrót. Z resztą sam to potwierdziłeś!
A może ludzie oceniają go w kategorii gry aktorskiej która obecnie jest bardzo słaba?
Jego gra aktorska zawsze była słaba ,tylko że za pomocą zgrabnych dialogów ,odpowiedniej ułożonej kamery ,ujeć z kazdego można zrobić aktora ,szczególnie jak się kreciło filmy dla wytwórni Warnes Bros w latach 90 .Tymczasem u Stevena to było jego bolączko że on szybko tracił formę .Już od 1997 roku nie przypominał tego starego dobrego Stevena ,walki beż polotu ,finezji itp Ocene ma niską bo nakrecił bardzo dużą ilość gównianych produkcji typu Made in Rumunia ,to niestety przycmiło jego filmy z lat 90 .Wieksość go ocenia z filmów po 2000 roku .Natomiast nie zmienia to zdanie że w latach 90 krecił kapitalne filmy .Łatwo to się ogladało .
To co napisałeś Bradock jest prawdą. Racja, że Seagal w swoich genialnych początkach miał dobre filmy Sensacyjne(nie powiem, że genialne, bo tylko 2 oceniłem na 9, 2 na ocenę 8, resztę po 7). Później coś, że tak powiem pękło. Seagal zaczał podróżować po świecie, dawać koncerty i krećić badziewia w Polsce i Rumunii. Szkoda, że ze Stevena taka gwiazda kina akcji się tak zmarnowała, ale cóż, nic na ten temat nie poradzimy.
PS. Osobiście moim ulubionym filmem i jednocześnie najlepszym jest film pt. "Nieuchwytny(Glimmer Man)". Nie wiem dlaczego, ale to jedyny film Seagala, który mi się nie nudzi!