Steven Seagal

Steven Frederic Seagal

5,9
15 582 oceny gry aktorskiej
powrót do forum osoby Steven Seagal

To już marni polscy aktorzy są wyżej, szczerze mówiąc to na chwilę obecną biorąc pod uwagę poziom obecny Seagala wcale się nie dziwię, że jest tak nisko!

AdamBayern01

Fajna walka .Podobało mi się ten chwyt Stevena na początku jak ten gośćiu celuje do Stevena bronią ,Steven mu ją wybił z ręki i tego gością pchnoł aż on przeleciał przez fotel .Lubię takie akcje Stevena ....

bradock

Za swoich czasów był naprawdę świetny, a jego filmy oglądało się czasami z ogromnym zaciekawieniem i otwartymi ustami(ja tak miałem przynajmniej) :)

AdamBayern01

Wszyscy w swoich czasach błyszczeli :Van Damme ,Lundgren ,Norris itp

bradock

Dokładnie, lecz każdy stracił swoje świetne lata, ale najbardziej niestety to widać po Stevenie.

AdamBayern01

Jest w końcu starszy od Van Damma i Lundgrena ,wiec czego się spodziwałeś ?

bradock

Seagal stracił je już dawno temu.. Dokładnie w 2002r. ostatnim jego w miarę oglądalnym filmie był Wpół do śmierci!

AdamBayern01

Ale to że Steven słabo wypadł w walkach w póżniejszych filmach typu Cudzoziemiec to nie jest winna jego formy ,tylko z tego powodu że to są bódzetówki ,słaby bódzet ,słabi aktorzy ,słaba cheografia walk ,rezysera itp Nie wiem czy to rozumiesz ?? Film to nie życie !!!! Szczególnie ze w filmie Sprawiedliwość Ulicy nawet nieżle sobie radził .

bradock

Rozumiem, ale nie mam tylko tego na myśli, tylko samego Stevena - jego formy oraz sylwetki..

AdamBayern01

Tak naprawdę to on już słabo walczył od 1997 roku .Od czasu filmu W morzu ognia ,film fajny ale zauważyłem że jego walki nie są tak spektakularne jak za czasów jego pierwszych filmów .Zresztą co się bedę nim przejmował ,i tak nagrał w swoim czasie wiele znakomitych filmów że można je oglądać aż do bólu ....

bradock

To to się akurat zgodzę.. I Nieuchwytny był jednym z tych najlepszych :)

AdamBayern01

Bezwątpienia !!!

bradock

Bradock to że nowe filmy Seagala są jakie są to nie jest wina budżetu. Na niskim budżecie da się zrobić dobry film, kwestia pomysłu i talentu twórców. Z Seagalem jest tak że ludzi powoli zaczyna męczyć to co on robi. On tak naprawdę kręci jeden i ten sam film od lat zmieniają się tylko szczegóły. Ile można oglądać to samo? Seagal tak naprawdę sam sepsuł sobie karierę na własne życzenie. Poczytaj o jego życiu prywatnym. Zadawanie się z bandziorami, bicie, zdradzanie żon, bigamia, pogłoski o jego służbie w CIA. Takie rzeczy w Hollywood są w stanie zniszczyć karierę aktorowi o wiele lepszemu niż Seagal (przykłady Sheen, Gibson) do tego Seagalowi jak był u szczytu sławy sodówka uderzyła do głowy. Gadał że jest Buddą, odrzucał dobre propozycje filmowe bo twierdził że od nich popsuje mu się karma, pchał się do grania w biografiach muzyków (jeśli mnie pamięć nie myli) do których nie był za chiny podobny. Można by tak wymieniać. A druga sprawa to to że niestety kończy się moda na kino akcji co tu kryć. Lubię Seagala ale fakty są faktami Seagal jest sam sobie winny jeśli chodzi o upadek kariery

użytkownik usunięty
frycek49

Widać kolego że masz spore pojęcie o Seagalu.

Jak byłe dzieckiem to Seagal był obok Norrisa moim największym idolem i czytałem o nie wszystko co wpadało mi w ręce.

użytkownik usunięty
frycek49

Jeśli lubisz kino akcji a myślę że tak to zagłosuj.
http://www.filmweb.pl/film/Niezniszczalni+2-2012-595010/discussion/Najlepsze+fil my+akcji+sensacyjne+lat+-+g%C5%82osowanie,2038051

frycek49

W sumie masz racje ,bo w latach 90 powstawało wiele tanich ale dobrych budzetówek np Szpony Orła ,Hycel czy Odział specjalny .Ale głównie mi chodziło że jak Steven grał w kinowych filmach akcji to było dobrze ,nawet bardzo dobrze .Ostatnio nawet obejrzałem film W morzu Ognia i muszę powiedzieć że mimo że z 1997 roku to świetne kino akcji .Natomiast zgadza się że po 2002 roku to krecił słabe filmy ,ja po obejrzeniu Cudzoziemca podajrze w 2003 roku na wiele lat odwróciłem się od niego .Dopiero niedawno ,jakiś czas temu obejrzałem Sprawiedliwość Ulicy i zaczełem leko wierzyć w Stevena .Natomiast też się zgodzę że głównym powodem upadku kariery Stevena był zanik Mody na filmy akcji ,karate itp .Natomiast co do kariery prywatnej to też szłyszałem o nim że gadał że jest buddą ,że służył w CIA ,że zdradzał żonę ,że był seksocholikiem ,że zadawał się z bandziorami itp ale nie sądziłem że to może mieć jakiś szalony wpływ na jego karierę .Przecież Van Damme też nie miał jakiś poważnych problemów poża użalezniem od narkotyków ,prób samobójczych i jednorażowych pobiciu żony a też skończył karierę na dużym ekranie .

bradock

W Hollywood życie prywatne może ci łatwo rozwalić całą karierę popatrz na Gibsona od kiedy wyszły te jego brudy i skandale to nikt z nim nie chce pracować to samo Sheen. Wielu innych tak miało że byli na szczycie a potem przez parę głupich rzeczy ich kariera posypała się w drobny mak.

frycek49

OK ,rozumiem .A teraz jeszcze ciekawsze pytanie : Dlaczego kariera Chucka w latach 80 po paśmie sukcesów (Samotny Wilk ,Zagioniony w akcji ,Inwazja na U.S.A ,Odział Delta itp ) pod koniec lat 80 uległa załamaniu ? Zaginiony w akcji 3 ,Bohater i strach i Delta Force 2 mimo że świetne nie stały się hitami kasowymi na co liczyli producenci Co mogło mieć na to wpływ ? Bankructwo stacji Cannom Films której Chuck był flagową postacią ? .Zwiążanię się z swoim bratem Aronem który żaczoł reżyserować jego filmy czyli Nepotyzm ? Czy przez to że Chuck w ostanich filmach mniej walczył ,pokazywał sztuki walki a bardziej strzelał ? A może dojście do rynku kina akcji młodszych ,bardziej przystojniejszych fighterów typu Seagal ,Van Damme ,Lundgren itp Jak myślisz co mogło wpłynoć na to że Chuck spadł na początku lat 90 do telewizji ? A był dobry ,mógł jeszcze wiele hitów kina akcji pociągnoć

bradock

W przypadku Chucka granie w produkcjach telewizyjnych to zagrywka czysto marketingowa. W filmach kinowych, powiedzmy sobie szczerze osiągnął wszystko. a że w tedy seriale, i telewizyjne budżetówki były na topie to spróbował uszczknąć z torcika.

frycek49

No serial Strażnik Teksasu był świetny ,szczególnie 4 pierwsze sezony .A nie wiesz czemu ktoś ocenzurował ,pocioł odcinki Strażnika Teksasu które znajdują się na chomiczku ? Nagrywane one były z Universal Channel ,i tam właśnie zostały chaniebnie pociete ,głównie sceny akcji ,walki w wykonaniu Chucka !!! To jest nie pomyślenia .Kiedyś te odcinki w całośći pokazywał Polsat w latach 90 .Nie wiesz gdzie można obejrzeć te odcinki w całośći z polskim lektorem ? Bo na You Tube są w całości ale znowu po angielsku .

bradock

Polityczna poprawność. Mnie też takie coś wkurza.

frycek49

Czy też przez to żeby serial mogli pokazać od 12 lat ? Większa ogladalność ,wiencej kasy

bradock

Dokładnie tak może być albo wzięli wersje Niemiecką ew. Australijską. Jak wiadomo w tych krajach lubią cenzurować wszystko co popadnie.

użytkownik usunięty
bradock

Sprawiedliwość Ulicy to pewnie wypadek przy pracy że tak dobrze wyszło. ;p

Nie widziałem wszystkich nowszych jego ale ponoć niektóre są dobre .Teraz we wtorek leci na Polsacie Szalony Lot ,piszą w TeleTygodniu że to solidna porcja sensacji ,przeznaczona głównie do fanów Stevena Seagala .Zobaczymy we wtorek jak wyszło ...

użytkownik usunięty
bradock

Wczoraj oglądałem Życzenie Śmierci 3. :)

No i ?

użytkownik usunięty
bradock

Świetny, dużo akcji. Mimo to jednak najlepiej podobała mi się pierwsza część.

Mi 2 i 4 cześć .

bradock

Co do Szalongo lotu to ja widziałem ten film, Remake Czarngo gromu moim zdaniem lepszy niż oryginał, o coś gorszego trudno by było:). Będziesz się śmiał z nieporadnego wykonania tego filmu.

frycek49

Ok ,W TeleTygoniu napisali że to solidna produkcja .Przedchwilą obejrzałem Snajper 3 i nawet fajny ,dobry choć nie tak świetny jak pierwsza cześć czy nawet druga .Tom Bernger w wersji Thomasa Becketta był by mile widziany w Niezniszczalnych 3

użytkownik usunięty
bradock

Wierzyć TeleTygogniowi ehh.

Co Ty cierpisz od Tele Tygodnia. Ja kupuję tę gazetę już od wielu lat i jestem z niej zadowolona. Tylko horoskop mi się nie podoba, bo jest lipny. A tak reszta jest fajna.

bradock

No znośny był, ale było w nim kilka głupich i nieudolnie nakręconych scen które mnie rozbawiły.

frycek49

OK ,dzięki za opinie

bradock

Momentami widziałem na TV4 po Kickboxerze, ale był za późno(0:00 w nocy, i o 6:00 wstać do roboty). Zapowiadał się ciekawie, na pewno obejrzę!

frycek49

Ten film we wtorek chyba na Polsacie ;)

AdamBayern01

A dziś ,,Czas zemsty'' z Seagalem na TV Puls po 20-tej.

użytkownik usunięty
karoman4

Oni już nie mają co puszczać tylko gnioty z Seagalem.

Na pulsie i tele 5 często puszczają takie. Ostatnio na tvn leciało W morzu ognia i to było fajne.

użytkownik usunięty
karoman4

W morzu ognia rozumiem bo film jeszcze OK ale te niektóre gnioty za często puszczają. Wolałbym by częściej pokazywali filmy z Norrisem, Bronsonem...

Dobra, zostawmy Seagala i powiedz mi lepiej, czy kojarzysz jakiś film o krwiożerczych piraniach. Taki stary film, pokroju Szczę, tylko zamiast rekina, były piranie i zjadały ludzi. Wiem, że kiedyś oglądałam taki film, ale nie mogę tytułu skojarzyć.

użytkownik usunięty
karoman4

Nie kojarzę niestety.

A szkoda. Może ktoś inny kojarzy HALLO !!!

bradock

Swoją drogą to interesujący i zachęcający dialog nam się tu ułożył :)

AdamBayern01

Po tych 16-tu stronach nie może być inaczej. ;-D

bradock

Mi najbardziej się podobało potem, jak Steven tak machał tymi łapkami - bardzo to w nim lubię :)

bradock

Jeszcze Bradock chciałem Ci powiedzieć, że w tej scenie było te Stevena "All the time". Nie wiem dlaczego, ale mi się podobały te słowa przez niego wypowiedziane :)

AdamBayern01

Ja ogólnie lubię pierwsze filmy Stevena ,takie jak Niko czy Szukając Sprawiedliwośći ale nie lubię Stevena tak mocno jak Van Damma .Nie wiem czy zauważyłeś ale Steven w swoich filmach trochę wydaje mi się dziwny ,taki jak by był arogancki ,zarozumiały ,leko cyniczny ,ironiczny uśmieszek .Natomiast ostatnio obejrzałem z nim film W morzu ognia i tam podobała mi się jego gra aktorska ,dla zwykłych dobrych ludzi był w porządku ,miły a dla czarnych charakterów bezwzględny.

użytkownik usunięty
bradock

Tak sobie myślę że w latach 90 aktorsko Seagal był lepszy od Van Damma. Jean strasznie sztucznie grał ale teraz za to bardzo się poprawił a Seagal upadł do poziomu .......