To już marni polscy aktorzy są wyżej, szczerze mówiąc to na chwilę obecną biorąc pod uwagę poziom obecny Seagala wcale się nie dziwię, że jest tak nisko!
Thx :) Ale o który post ci chodziło, mógłyś go skopiować? :> Bo te strony niepotrzebnie tera są dodoawane ;)
Adam, nie myślałam, że Twój temat tak długo wytrzyma ;-) Już jest 15 stron i nadal aktywny ten wątek ;-)
Już my się o to postaramy ;-) Jak ciekawe rozmowy się toczą to nie dziwię się, że jest tych 15 stron.
Nie chce mi się szukać. Chodziło mi o ten post w którym pisałeś że Seagal jest żałosny grając w tych gównianych filmach
Adam, przyłącz się do naszego tematu http://www.filmweb.pl/film/Expendables+III%2C+The-2014-663958/discussion/Co+wy+n a+to,2056487#post_8709363
W pełni popieram to, co napisał Bradock. Trochę to nie fair wobec samego Seagala. Bądź co bądź, za te wspaniałe role, które stworzył należy mu się szacunek.
Dzięki za popracie Kasiu .My starzy koneserzy kina akcji spod znaku VHS musimy bronic naszych herosów bez względu czy to chodzi o Stevena ,Van Damma czy o Lundgrena itp Dodam jeszcze że Steven w swoich pierwszych filmach stworzył nowy typ kina typu Karate : To nie było już groteskowe widowisko w którym umięśnieni tytani okładali się pięściami jak młotami kowalskimi .Aikido w jego wykonaniu było śmiertelnie niebezpieczne ,drastyczne i krwiste (Trzask łamanych kości i rzężenie konających było nieodłączną częścią jego rozpraw z czarnymi charakterami ) Ale w ten sposób odświeżył już nieco zatęchłą atmosferę tego typu kina które od czasów Bruce Lee nie podlegało większym zmianom .Oprócz tego ,tak samo jak Bruce ,Steven przyciągnął kolejnych ludzi do sportów walki .Wiec napewno na szacunek i uznanie zasługuje .
Aikido walką widowiskową za bardzo to to nie jest. Seagal może używał jej dużo razy, ale to tylko akcja machania rączkami, w której i tak wszystkiego ze wzglęu na szybkość akcji nie zobaczymy. Generalnie swój styl miał, szkoda tylko, że na chwilę obecną kompromituje się każdą nową produkcją. Cóż,. jego wybór. Widać nie za bardzo mu się spieszy z zakończeniem kariery, gdyż na 2013r juz ma nowe filmy zapowiedziane, co jest dla mnie niezrozumiałe i na pewno bezsensowne!
,,Aikido walką widowiskową za bardzo to nie jest ,, Gdyby tak było to Seagal nie zrobił by oszałamiającej kariery w Hollywood .Był większą gwiazdą niż Lundgren i Norris .Jedynie Van Damme mógł się z nim równać , choć i tak filmy Stevena zarabiały masę pięniedzy ,a najwieksze wytwórnie filmowe w Hollywood jak np Warnes Bros walczyły o jego udział w ich filmach .A tacy znakomici aktorzy jak Tommy Lee Jones i Sharon Stone byli tylko dodatkami w jego filmach .
To, że filmy Seagala zarabiały więcej kasy, to nie oznacza, że były w jakiś sposób lepsze od filmów swoich konkurentów. Uwierz mi, że przypuśćmy takie filmy jak Kickboxer czy Ostry Poker W Małym Tokio są dla mnie duże lepsze, dużo bardziej widowiskowe i z dużo lepszą obsadą, niż każdy film Seagal - Nieuchwytnego pomijając, który jest dla mnie najlepszym filmem Seagala. Wiem, że Ty osobiście sięz tym nie zgodzisz - przekonywać Cię nie będę, gdyż nie mam do tego odpowiednich umiejętności. Jeżeli obejrzę kilka filmów Chucka Morrisa to się do tej postaci też odwołam, masz moje zdanie! Z resztą, co d tego rankingu to zauważyłem, że ludzie tu oceniają obecny poziom aktora, niż były, dlatego Seagal jest tak nisko, bo od czasu Mrocznej Dzielnicy (2001r.) nie zagrał w żadnym dobrym filmie. Ciesze się, że nie tylko ja to zauważyłem, i że taki Tomasz Karolak w tym rankingu jest wyżej.
Nie przesadzaj bo zarówno te 5 filmów Seagala i Krwawy Spot, Kickboxer Van Damma to klasyka kina do której warto wracać dlatego nie przesadzaj z tym słowem "szmira".
Tak, to ta sama osoba. Ale z tego co się orientuję, to Granat czeka aż mu limity zejdą z tego konta.Dlatego pisze jako pomidorek. A potem jak zejdą limity z konta Granat, to zlikwiduje konto Pomidorek.
Czyż tak to miało być panie GranatoPomidorze? ;-D
Ja wiedziałam o tym, ale Adam chyba nie wiedział. Choć zdawało mi się, że wczoraj mu tłumaczyłeś to. Najwyraźniej wyleciało mu z pamięci.
Zwłąszcza dzisiejsza średnia i opinia ludzi to potwierdza, intelignentna z Ciebie osoba, naprawdę :P
Proszę Cię.. Nie mów, że takie filmy jak Wybraniec Śmierci czy też Nico są lepsze od Kickboxera, czy Krwawego SPortu, bo na pewno nie są. Średnia tych filmów wynosi 7,3. Filmy o takich średniach posiada Seagal?
Na IMDB jest to samo: Średnie filmów Van Damma są znacznie wyższe od Seagala. Nie da się więc ukryć, kto miał lepsze produkcję kiedyś i teraz!
Kiedyś pamietam Wygrać że Śmiercią i Szukajać Sprawiedliwości miały 7.5 .Ciekawe czemu te filmy spadają ?
Krwawy Sport też miał 7,5. Filmy spadają z tego powodu, że na chwilę obecną ludziom młodym nie podobająsię tego typu filmy - wiem, bo sam się pytałem rówieśników ;)
To w jaki sposób można wytłumaczyć popularność filmów Jasona Stathama ? Statham jest nową ikoną kina akcji .Jest jak gdyby skrzyżowaniem Bruce Willsa z Van Dammem .Tak to dziś wyglada ....
Pisałem Ci już kiedyś Bradock, że obecnei młodzież niezbyt się interesuje tą postacią. Ulubionym filmem moich kolegów jest np. Undisputed III, Po protu Walcz czy Niezniszczalni.
Krwawy Sport może miał kiedyś wyższa ocenę jak było mało głosów. Teraz ma ponad 19 tysięcy głosów to wiadome że się zmniejszy a i tak ma dobrą ocenę 7.3 jak na kino klasy B.
O właśnie, otóż to. Pewnie Liam Hemsworth je przyciągnąl, bo w innym przypadku wątpię, żeby same chciały przyjść na taki film.