Ville Valo

Ville Hermanni Valo

7,7
14 ocen występów osoby
powrót do forum osoby Ville Valo

jak poznaliście HIMa?

użytkownik usunięty

Tak jak w temacie, kiedy to było, jaka piosenka itp.
No to może ja zacznę ^^
Pierwszą pioseką jaką usłyszałam było "Funeral Of Hearts", które do dziś jest moją ulubioną piosenką.
Wcześniej słyszłam też "Bittersweet" (słuchałam tego ze względu na Lauriego z The Rasmus, których to nadal bardzo lubię), ale nie wiedziałam wtedy jeszcze, że to ten Ville z HIM.
A jak to było z Wami?

użytkownik usunięty

Pierwszy raz zobaczyłam GO na jakimś zdjęciu do powieszenia dołącznego do prawdopodobnie Bravo...kiedy zobaczyłam jego oczy, diaboliczną (wtedy w makijażu nawet bardzo) urodę ...przepadłam...potem usłyszałam piosenkę, pierwszy raz, ten jego głos, byłam jak zaczarowana, zaczełam szukac o nim wszystko co wiadomo...namiętna miłość po kilku latach przycichła(cholera czemu to nie wiem),a potem znów usłyszałam w radiu kawałek HIMa...i teraz znów mi wróciło, znacznie silnijesze niż wcześniej...i mam nadzieję nie minie

użytkownik usunięty

o nie taka miłosć nie moze minąć!
mam nadzieję, że moja obsesja na jego punkcie będzie długo trwała, ale nawet jak minie (oby nie) to i tak bedę lubić HIMa

użytkownik usunięty

ż moja obsesja na pukcie Villego zakrawa na chorobę psychiczną

użytkownik usunięty

bo fani HIMa już tak mają ;D
łącznie z kupowaniem wszystkiego co tylko istnieje z nimi xD

użytkownik usunięty

Dokładnie, a to objawy Villemani, które ja zaobserwowałam:
-W każdym możliwym momencie słuchasz piosenek HIMa, i jakichkolwiek nagrań gdzie słychac głos Villego(zasypaisz i nudzisz się słuchając tego).
-Masz na dysku setki zdjęć Tego Jedynego.
-Na you tubie ogładasz pratycznie teledyski tylko HIMa.
-Oglądając jakiś teledysk masz ulubione fragmenty z specjalnymi minami Villego, które oddwarzasz w nieskończoność.
- Twoje rozmowy z rodziną i znajomymi polegają głownie na mówieniu O Villem, omawianiu jego szczegółów anatomicznych i wokalnych, oraz zdawaniu relacji z wywiadów itp., oraz słuchani jaki to Nasz Wybranek jest cudowny.
-Pozostały wolny czas zajmują marzenia o wspólnym zyciu z Villem.
-Każdy kto osmieli się wypowiedzieć jedno złe słowo Nim , staje się idiotą nie znającym się niczym.
-Każda Jego dziewczyna staje się wrogiem.
-Wszystko przywodzi Ci na myśl HIM, nawetkubek(czemu nie mam z nim kubka).
- Święcie wierzysz,że On pewnego dnia Ci się oświadczy.

Reszte jak sobie przypomne

Heh ^.^ u mnie to taka nie kończąca się opowieść. Ja zaczęłam słuchać HIMu gdy mój (starszy o 5 lat) brat kupił płytę "Rozorblade Romance". Słuchałam bo podobał mi się jego głos, melodia no i ten klimat a nie dlatego, że mi się spodobał gość z okładki xD Było to dość dawno, nie miałam jeszcze neta więc po kilku miesiącach słuchania jenej płyty dzień w dzień, wiadomo ;/ że może się znudzić xD po jakimś czasie zniknął nawet plakat ze ścieny (cóż, byłam gówniarzem a do niektórych rzeczy trzeba dorosnąć). Za to nieawno wszystko wróciło ze zdwojoną siłą i uderzyło we mnie jak piorun xD (widać dorosłam xD) a wszystko dlatego, że kolega słuchał w szkole HIMu i mi się przypomniało jakie to fajne xD Ale jest inaczej niż kiedyś. W ciągu półtora miesiąca zdążyłam już nabyć 9 plakatów, jedną płyte CD (a "Rozorblade Romance" dostałam od brata ^.^), jedną płyte DVD, no i mnóstwo wycinków z gazet xD Jak widze coś z HIM to musze to mieć (na jedną płytę nawet musiałam pożyczyć kase, byle ją mieć xD). No i przez HIM ja się zmieniłam (nie to co iedyś). Noszę zwykle czarne, białe, fioletowe itp ciuchy, łańcuch przy spodniach (oczywiście z wielkim czerwonym sercem xD), oczy na czarno i czasem nawet latem zwiewny szal i rękawiczki bez palcy xD xD
Jak byłam młodsza to bym się wstydziła tak ubrać ale teraz mi to wisi, że sie wiara nia mnie patrzy jak na wampira xD xD No i mój pokój też się nieźle zmienia xD wielki świecznik, stara skrzypiąca szafa na wielki klucz (kocham ją xD) no i takie tam bajery xD xD
Ufffffff to chyba narazie na tyle...

użytkownik usunięty
Bona_Dea

Ville powinien być dumny z takich fanów ^^
Przypomniało mi się jak przyszłam do szkoły w koszulce HIMa (Ville na okładce RR) i jeden koleś z mojej klasy powiedział, że Ville wygląda jak transwestyta! Nieźle się wtedy wkurzyłam, bo niby jakim prawem on może go osądzać?
Nie lubię takich typów -,-
Ja sobie wczoraj zamówiłam piórnik z Ville xDD
O właśnie kubek też trzeba kupić! xDD

xD Ja jak widze coś z HIM to zamieniam się w zakupoholiczkę xD xD

użytkownik usunięty
Bona_Dea

Oo tak te rzeczy aż same się proszą żeby je kupić xDD

użytkownik usunięty

Dokładnie, ja bym chciała miec najlepiej cały pokój wytapetowany z Villem, nie wspominająć o akcesoriach
Ad. fanów Ville powinnien być dumny i szczęsliwy także, z naszej wierności i siły uczucia.
I jeszcze jedno: wszyscy wiedzą,że mam obsesję kliniczną na punkcie Villego i już.Może kiedyś choć na chwilkę go spotkam? Póki on żyje i póki ja żyję jest jakaś ułamkowa szansa

W ciągu dalszym objawów Villemani powinno być jeszcze:
-noszenie szalika i rękawiczek (nawet jak jest ciepło)
-malowanie oczu na czarno nawet jak sie jedzie nad jezioro xD (jak w moim przypadku xD xD)

użytkownik usunięty
Bona_Dea

i bulwers do rodziców 2 godziny przed koncertem żeby już iść pod scenę xD

i śpiewanie z koleżanką (Rip Out)The Wings Of A Butterfly głośno na ulicy xD

Mam pytanie: jak wyglądacie? Jaki macie styl? Bo jak ja się ubiore to luzie patrzą jak by wampira w dzień nie widzieli xD xD u mnie to jest takie pomieszanie metalu, gotyku i... rock'n'rolla oczywiście, czyli metal i goth'n'roll xD niektóre dziewczyny słuchające metalu wyglądają jak chłopak chcąc się upodobnić do swojego "bochatera"... no ale właściwie ja nie mam tego problemu bo to Ville ubiera się zwykle jak baba xD może teraz mniej ale jak był młodszy...nie lubie tylko jak ktoś mnie nazywa satanistą ;/ od jakiegoś roku słabo wierzę w Boga, niebo czy piekło... w liceum postanowiłam zrezygnować z chodzenia na religię bo mam za dużo pytań na które nie ma odpowiedzi. No i przecież nie powinno się osądzać ludzi po wyglądzie.

użytkownik usunięty
Bona_Dea

Lubię czarne ciuchy, ale nie mam ich pełnej szafy xDD
Matka narzeka, że tylko w czarnym chodzę a sama ma połowe ciuchów czarnych -,- (to się nazwywa hipokryzja)
Ja tam gustuję w czarnych bluzkach i trampkach ^^
No i czarna torba z naszywkami z HIM ;D
Co do wiary, wierzę w Boga, ale nie chodzę do kościoła (księża dużo rzeczy sobie wymyślają) jakoś mnie tam nie ciągnie.

A może byśmy tak się zebrały i nawiedziły Villego w jego domu? hehehe xD Tylko adres... ja mam tylko adres agenta, ale można go porwać i wymusić adres Villego xD

użytkownik usunięty
Bona_Dea

Dobry pomysł xDD
Biedny Ville... łatwo mu nie odpuścimy xDD
On chyba nadal mieszka w tej tak jaby wieży (czy co to tam jest) co nie?

Tylko mam nadzieję, że z wiekiem zrozumiał, że dom się czasem sprząta! xD Jak ja bym chciała mieszkać w Finlandii, podoba mi się tam wszystko, zwłaszcza klimat, nie lubię upałów i jak słonko na mnie za mocno świeci ;/ xD xD Chyba się zapisze na jakiś kurs Fińskiego i się wyprowadzam xD

użytkownik usunięty
Bona_Dea

zabierz mnie ze sobą! xDD
Boże muszę namówić starych, żeby ze mną pojechali do Finlandii *__*
Finalndia to moja kraina marzeń...

użytkownik usunięty

KOCHAM FINLANDIE CAŁYM SERCEM BO STAMTĄD JEST VILLE! VILLE JEST MÓJ, BOŻE A KIEDYŚ ŚMIAŁAM SIĘ Z TAKICH DZIEWCZYN
VILLE KIEDYŚ UBIERAŁ SIĘ JAK...KOBIETA, ALE TERAZ ZAUWAŻŁAM,ZE TERAZ JEST TAKI MĘSKI,ŻE KOCHAM GO JESZCZE BARDZIEJ, CHOĆ JAK ZAŁOŻY ŚCIERKI TO I TAK BĘDZIE MI SIĘ PODOBAŁ

WYSTARCZY JEDNA JEGO MINA A JUŻ PO PROSTU MAM ODLOT:-P

MÓJ STYL? KIEDYŚ BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARDZO CHCIAŁAM UBIERAĆ SIĘ JAK GOTKA, METALÓWKA ITP. DZIŚ DOSTRZEGAM,ŻE UBIERANIE SIĘ JAK KOBIETA(W SENSIE W NORMIE) TEŻ JEST MHHHHHHHHHHHH....O JAK PRZYJEMNE
VILLE MÓWI,ŻE NIE MA IDEAŁU, TAKŻE WSZYSTKIE MAMY SZANSE:-D

użytkownik usunięty

fajnie ;D
w sumie nawet jak wygląda jak kobieta (np. w Deep Shadows...) to jest cholernie pociągajacy.

użytkownik usunięty

on zawsze jest tak bezpretensjonalnie seksowny,ze słów brak...........
a teraz się nosi tak,że po prostu....Boże, dleczego????

użytkownik usunięty

yh... po prostu aż niemożliwe żeby istniał, taki ideał...

użytkownik usunięty

wiem, pocieszam się czasemon prywatnie jest zadufanym w sobie głupkiem, bezskutecznie

użytkownik usunięty

xD no za wadę można uznać, że pali.
Powinien z tym skończyć bo jescze dostanie raka czy coś.

użytkownik usunięty

ja już bym przekonała,żeby rzucił:-D oj tak, zdrowy tryb życia,żeby żył dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo

użytkownik usunięty

on musi żyć długo ^^
no i grać w HIMie tak długo jak Rolling Stonesi xDD

użytkownik usunięty

A ja rzeknę:nawet dłużej:-D Zwłaszcza,że On z wiekiem staje się coraz bardziej męski i przystojny

użytkownik usunięty

O tak, nie mogę się doczekać nowego teledysku HIM ^^

użytkownik usunięty

Mój Bożę Ville coś Ty nam zrobił...Gdybyś wiedział, co my czujemy

Ja bym proponowała pojechać na koncert i wbiegając na scene rzucić się na niego xD

użytkownik usunięty
Bona_Dea

xDD
to nie takie łatwe, zuważyliście, że na ich koncertach nie mozna być pod samą sceną? przed nią są jeszcze głupie barierki -,-

Boże kocham ten filmik! http://www.youtube.com/watch?v=1zXG91joKUk&feature=channel_page

It's about fucking xDDD

ja kocham ten: http://www.youtube.com/watch?v=ICqbFgFRbpc&feature=PlayList&p=B67ECBE52B04B920&i ndex=18
mam nawet na telefonie xD
Boże ten ochrypły głos!
LOVE ^.^

Bona_Dea

PS A barierki to nie problem. Zaufaj mi ^.^
xD xD

użytkownik usunięty
Bona_Dea

Tylko,ze jak to zrobimy to On ma masę ochroniarzy:-D Mam taki pomysł:zakładamy fanclub, zaprzyjaźniamy się z menagerem( to na początkek najbardziej możliwe)wydusimy od niego prywatny adres Villego nawiedzamy go wystrojone w stosowne stroje...coż ktoż odmówi trzem pięknym paniom?
Ogładałam z nim kiedyś wywiad z polskim dziennikarzem:
Dziennikarz: Jaki masz wady?
D:Jakiego słowa nadużywasz?
V:Sporo takich jest, ale chyba najbardziej...masturbacja.

Kocham go:-P

Ad. zastanawiam się czy On czasem sprząta w domu?

użytkownik usunięty

Nie,żeby mi przeszkadzało, sama jestem potworną bałaganiarą, ale widziała kiedyś jego zdjątka i tak się teoretycznie zastanawiam:-D.

Życie jest niesprawiedliwe,że On nigdy nie będzie śmiał się tym Swoim cudownym smiechem rozmawiając z nami, nie będzie śpiewał specjalnie dla nas, nie będziemy miały szansy przekonać się jak jest w rzeczywistości...Czy jest zadyfanym w sobie dupkiem(wtedy istniałaby jakaś tak szansa,ze byśmy się odkochały) czy też jest szalenie wrażliwym, inteligentnym, wewnętrznie kruchym i delikatnym , wiernym , czułym, kochającym facetem...
Mój ulubiony pisarz Paulo Coelho napisał kiedyś,że jeśli czegoś naprawdę, gorąco pragnieniemy to oznacza,że owo pragnienie zrodziło się w Duszy Wszechswiata i naszą misją na Ziemi jest spełnienie owego pragnienia(żeby nie było mam też kilka innych pragnienień oprócz poznania Valo). Wtedy potajemnie cały Wszechświat pomaga nam spełnić to marzenie jakbyśmy byli najważniejsi i jedyni w Kosmosie. Cóż jakże pragnełabym,żeby tak było w rzeczywistości(ciekawe tylko ile fanek też ma jak ja).

Gdy w "Summer wine"śpiewa (zwłaszcza w drugiej zwrotce) robi tam takie miny...Jezu..........brak mi słów....albo uwielbiam jak moduluje głos np. w "Venus Doom" w pewnym momencie spiewa jak...gość z Podziemi:-D Kocham to:-P

użytkownik usunięty

http://www.youtube.com/watch?v=4XHDKQb_JR4&translated=1

Najseksowniejszy facet na świecie:-d Kocham jego głos, oczy, miny wszystko...
Czy mi sie wydaje czy On tuttaj troszkę robi sobie polewkę z tego dziennikarza?

użytkownik usunięty

To mnie powaliło:
http://www.youtube.com/watch?v=hXWvT1EsjyM&feature=related

Po raz pierwszy HIma uslyszałam bardzo dawno temu, jednak dopiero kilka miesięcy temu się zafascynawałam ;D mam wszystkie objawy Villemani itd...:P usłyszzałam ich w telewizji na jakimś muzycznym kanale. Teraz znam wszystkie ich piosenki na pamięć a Villego ubostwiam, ten głos oczy wogole ... brak słów.
Za pół roku nowa płyta więc miejmy nadzieje że odwiedzi Polske a jeżeli tak sie stanie ja tam bede ;D i wy chyba tez ;D

bloodecode

http://www.sfora.pl/HIM-w-Polsce-Krakow-2010-wp8643

KONCERT HIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
bloodecode

Kurtka madż, czemu w tym porypanym Krakowie nie w Łodzi!!!! Jedyna nadzieja,że może rozszerzą trasę na kilka innych miast(MUSZĄ!!!!)albo...do tego czasu wyjdę za niego:-P

O matko 0.0 ja muszę jachać!!!! A jak mnie rodzice nie puszczą to uciekne xD xD

Taaaa... tylko ponoć na taki koncert niepełnoletnich nie wpuszczą ;(

Bona_Dea

Mamy nadzieje że wpuszczą ;D chociaz na takie koncerty to zadko... aha i jak coś to ten klub jest mały więc bedzie co najwyżej 200 biletów. Ale miejmy nadzieje że koncert bedzie gdzie indziej zeby wiecej osob moglo sie nacieszyc Ville i muzyką ;P

użytkownik usunięty
bloodecode

Co?!!!!!
koncert HIMa?
nie ma mnie jeden dzień i takich rzeczy się dowiaduję!!!
oby to nie były tylko głupie ploty!!!!!!!!!!
aaaaaaaaa nie nie mogę, to nie może być plotka, bo umrę!!!
ale na koncerty nieletnich też wpuszczają przecież ;p
tylko jak się nie ma 16 lat to chyba trzeba zgodę rodziców, więc spoko, jak to będzie prawda z tym koncertem, to się tam wszystkie spotakmy ;p
chociaż kraków dal mnie trochę daleko jest, ale i tak bym pojechała!

Każdy by pojechał;D Tylko trzeba zacząć koczować na bilety ;P jak cos to i dla Was zamówie ;P

użytkownik usunięty
bloodecode

ej ale tam pisze że koncert jest 18 stycznia, a new płyta wychodzi 14 lutego, trochę to podejrzane... trzeba poczekać na oficjalny wpis na heartagram.com

Codziennie sprawdzam heartagram.com nawet częściej i oczywiiście Myspace ;D
Ja chce już luty !!! To bedą najlesze walentynki w moim życiu xD

bloodecode

A w jakich miastach mieszkacie? Bo jak znam życie to pewnie ja będę miała najdalej :/

Bona_Dea

Katowice xD

bloodecode

A ty???