PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63893
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Na szybciutko założony byśmy mieli gdzie skomentować dzisiejszy finał mid seasonu :) A tu rzeczy, które udało nam się uzbierać między różnymi tematami :

Tytuły członkowskie:
Bzyczek - Smerfetka
Chris - Wynalazca trzepacza paprotki
Magdalena - krejzol
Grzybek - Romantyk
Kawusia - najmłodszy członek stada
BlueRose - odbieracz nadziei

Poprawka Listy "bee":
1. Dinah Laurel Lance
2. Oliver Jonas Queen
3. Isabel Roshev
4. Thomas "Tommy" Merlin
5. Ray Palmer
6. Amanda Waller
7. Nowy DJ z grzywą Biebera (Chase)

Przygody Anonimowych Arrowholików
http://kawusia25.tumblr.com/tagged/rodzynkowa%20rodzinka

Nowa lista podejrzanych o zabójstwo Sary
Ra's 
Slade
Nyssa
Malcolm
Felicity
Digg
Laurel
Olivier
Maseo
Katane
Palmer
Roy
Komodo
Magdalena
Christhoper
Syn oliviera
Shado
Gosposia Queenów
Mała Sara
Walter Steele 
Moira
Robert
ojciec Shado
i ta cała reszta która była na wyspie i nie zyje 
Iris
Wonder Woman
Dr Wells 
reszta obsady serialu Arrow i The Flash 
Batman 
Joker
Alfred 
Tadzio
Norek 
Tusk
Nie powiem, mamy tych nazwisk do skreślania co Oliver :P 

ocenił(a) serial na 7
Kawusia25_2

Dajmy juz spokój ;D..bo jeszczs coś wypowiemy w złą godzinę...cieszmy się cudowną scenką Oliver/Felka ;D

ocenił(a) serial na 7
agueda0712

Dokładnie :) Poza tym to nie tak, że nas tu obserwują? ( rozgląda się, zagląda pod laptopa, pod słuchawki, jeszcze raz się rozgląda ) Nope. Nikogo nie widzę :D

ocenił(a) serial na 7
Kawusia25_2

Hahah:-) ..teraz tylko musimy przetrwać te przerwę do stycznia i cacy;D

ocenił(a) serial na 7
agueda0712

A wiesz, może tak być zapomni o uczuciu do Felicity i zakocha się w Laurel (scenarzyści lubią nas zaskakiwać):P

ocenił(a) serial na 7
Christopher_filmweb

Haha ;D..nawet tak nie żartujmy ;p

ocenił(a) serial na 10
Christopher_filmweb

e tak na pewno nie będzie:-) pozatym nie mamy pewności że Olivera uratuje ta Jama łazarza. Może on jakimś cudem przeżyje.

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

JA widziałam bardzo fajną teorie mówiącą o tym, że Oliver zabrał ze sobą ziółka ( spakował do torby) i że Maseo wykorzysta je i uratuje go. Nawet podoba mi się ta teoria :)

Kawusia25_2

Też mi się ta opcja podoba.

ocenił(a) serial na 10
Kawusia25_2

też to czytałam. wolałabym takie rozwiązanie. Jama łazarza nie pasuje mi do Arrow po prostu to taka nadnaturalna rzecz a w Arrow takich nie ma (prócz Mirakuru i Flasha). Ja obstawiam że Oliver jakoś przeżyje a w dalszym "dochodzeniu " do siebie pomoże mu Maseo.

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

Też tak myślę, chociaż Ras wspomniał że od 67 lat nie stoczył pojedynku, więc kto wie może jednak skorzystają z Jam...

ocenił(a) serial na 10
Kawusia25_2

ale wiesz jak wtedy by było? żadna smierć w Arrow nie była by tą ostateczna bo przecież można skorzystać z Jamy łazarza- tak wiem że było by ciężko bo Ra's i Liga ale można tak powiedzieć. Dlatego ja wole rozwiązanie z tymi ziółkami. Po jamie łazarza Oliver może się zmienić w jakiegoś psychola a tego byśmy nie chcieli,

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

Wystarczy nam jeden Slade :) Wiesz nawet bez Jam niektórzy wracali z martwych, ale jak wszyscy mogliby z tego korzystać to każde poświęcanie się czy coś nie miałoby głębszego sensu i chyba straciliby na oglądalności

ocenił(a) serial na 10
Kawusia25_2

dlatego nie chce żeby wprowadzali tą Jame łazarza. ale co wymyslili scenarzyści to się okaze za jakiś czas.

MagdaLena121

mam nadzieję że tego nie zrobią. Nie chodzi mi o to że to może pomieszać w głowie Olivera bo to może i by mi się spodobało ale liczyłem że po mirracuru odpuszczą elementy science fiction. Wystarczą mi ewentualne dalsze crossovery z flashem i to że Ras ma grubo ponad 100 lat :)

Zresztą i tak przeżycie Olivera w jakikolwiek sposób wkracza w science fiction :)

ocenił(a) serial na 10
greet

czytałaś może teorie o tym że Oliver może wpaść w hipotermie?i to może pomóc mu przeżyć? powiem Ci że ta teoria + ziółka+ pomoc Maseo bardziej mi pasują. Też nie chce elementów nadnaturalnych w Arrow. Od tego jest Flash.

MagdaLena121

taką opcję jestem w stanie jakoś zakceptować

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

O całkiem możliwe, chociaż nie tłumaczy jak przeżyje ten upadek;)

ocenił(a) serial na 10
Christopher_filmweb

nie pokazali z jakie wysokości spadł- także mają tu pole do manewru.

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

Im mniej czary mary i fiu bździu tym lepiej dla tego serialu. Jak będą coś wymyślać i dodawać to im się może to wszystko posypać. Także ja bym została przy tym by było jak najmniej tych hokusów pokusów. To nie harry potter ani Flash do cholery!

ocenił(a) serial na 10
Kawusia25_2

Oj Kawusiu jak ja się cieszę że się zgadzamy:-) Jak wprowadzą jame łazarza to się nie zdziwie jak potem wprowadzą krzyk Kanarka ( czy płacz nie wiem dokładnie). To dopiero była by parodia.

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

Błagam cię, chciałabyś zobaczyć Laurel skaczącą po dachach i jeszcze do tego wyjącą na całego? JA nie! Chyba bym sobie serial odpuściła. Bo "śpiewająca" Laurel to już przesada. Także jak chcą sobie robić ATOMY i inne płaczące kanarki to nie tu. Niech sobie znajdą inny serial :P

ocenił(a) serial na 10
Kawusia25_2

ja wogole nie chce widzieć Laurel w Arrow:-) a te całe wątki nadprzyrodzone zostawia tak jak mówisz dla Flasha albo innego serialu.

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

To co? Wracamy do planu z topieniem Laurel w Wiśle? :D

ocenił(a) serial na 10
Kawusia25_2

ha ha wracamy;p

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

Teraz mamy większe szanse póki nic nie umie :D

ocenił(a) serial na 10
Kawusia25_2

a wierzysz w to że ona będzie umieć coś więcej niż irytować?
o przepraszam w tym odcinku przyprawiła mnie jeszcze o mdłości. Sceny z nią które powinny ściskać za serce były wręcz odwrotne -ściskałam pięści i miałam chęć zaj***ć jej( ucierpiał by tylko przy tym mój monitor).

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

Szczerze to mi się podczas odcinka jakiś ignor na Laurel założył. Po prostu byłam tak zajęta resztą i tym co się działo, że nie zwróciłam uwagi. Jedynie rozbawiło mnie, że teraz nie problemu mówić KOMUKOLWIEK że Sara nie żyje, ale ojcu nadal nie powie chociaż jemu się to najbardziej należy

ocenił(a) serial na 10
Kawusia25_2

Czsem mam wrażenie że postać Laurel pisze jakiś niezrównoważony Celestyn;p

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

Ja nie wiem kto ją pisze bo na pewno nie GugenTroll, Kreisberg i Berlanti. Oni by tak nie spartolili postaci. Chociaż może chcą zachować jakąś równowagę... no wiesz wszyscy wspaniali tylko Laurel do dupy :D

ocenił(a) serial na 7
Kawusia25_2

Hahah Laurel skacząca po dachach i wyjąca na całego komiczne:D

ocenił(a) serial na 7
Christopher_filmweb

Komiczne to będzie zobaczenie jej jako kanarek, a ona z canary cry to tragedia :P

ocenił(a) serial na 7
Christopher_filmweb

Pewnego razu znowu będzie wyła po nocach i jakiś gość rzuci w nią patelnią żeby się zamkła tą mordę, spadnie z dachu i koniec trylogii kanarka;)

ocenił(a) serial na 7
Christopher_filmweb

To chyba najlepsze zakończenie dla tej postaci jakie słyszałam/czytała :D

ocenił(a) serial na 7
Kawusia25_2

Było pisane że Ra's z Arrow ma być bardzo komiksowy, a w komiksie ma ok 600 lat. A ta Nyssa też nie lepsza nie wiadomo czy ona też nie używała tej jamy..:P

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

Cóż został przeszyty mieczem na wylot, na pewno ma uszkodzone płuco i wątrobę, spadł z nie wiadomo jak dużej wysokości, i na mrozie tylko ubrany w dolnej części...rzeczywiście potrzebuje Cudu by przeżyć:D

ocenił(a) serial na 7
Christopher_filmweb

Raczej tak. A kto wie co wyjdzie z połączenia jego ziółek i Jam Łazarza? Może dostaniemy super Olivera? :D

ocenił(a) serial na 10
Christopher_filmweb

wole Cud niż Jame Łazarza;p

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

No ale ta jama też może być ciekawym rozwiązaniem, są jaj efekty uboczne na psychice więc oli będzie miał jeszcze bardziej zrytą psychike..;D

ocenił(a) serial na 7
Christopher_filmweb

Jak on będzie miał jeszcze bardziej zrytą psychę to się nie wygrzebiemy z jego problemów do 11 sezonu :(

ocenił(a) serial na 7
Kawusia25_2

No ale będzie mieć problem emocjonalne, to Felicty będzie mu pomagać dojść do siebie i mam scenki olicity;p

ocenił(a) serial na 7
Christopher_filmweb

Scenki scenkami, ale to nam całkowicie opóźni nasze olicity, a przecież przy tym sezonie ledwo dajemy radę. Wyobrażasz sobie co by było jakbyśmy się mieli męczyć jeszcze 2 sezonu. Masowe samobójstwo jak w mordę strzelił :P

Christopher_filmweb

beda scenki wg Emily ale bardzo emocjonalne

ocenił(a) serial na 7
BlueRose_0709

i git;)

ocenił(a) serial na 7
Kawusia25_2

http://kawusia25.tumblr.com/post/104941164301/canadagraphs1-arrow-shoots-scene-f or-episode
zdjątko z 3x13

ocenił(a) serial na 7
Kawusia25_2

A tu taki ładny i smutny fanart
http://lordmesa-art.tumblr.com/post/104938974300/ill-call-you-when-its-over-insp ired-by-last

ocenił(a) serial na 8
Kawusia25_2

Lord Mesa zawsze idealnie narysje wszytkie scenki a ta po prostu kapitalna. Chwyta za serducho ;(

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

Ja tylko patrze na te ich smutne minki :(

ocenił(a) serial na 7
Kawusia25_2

A nie mogę też doczekać się sceny jak Felicity dowie się o jego "śmierci" jej reakcja będzie epicka, teraz najbardziej czekam na tą scene;)

Ps a potem jaj reakcja jak go zobaczy jak myślicie ucieknie z przerażenia czy rzuci się na niego, w końcu miał nie żyć:P

ocenił(a) serial na 7
Christopher_filmweb

Tyle opcji...
Też nie mogę się doczekać aż Felka się dowie. A co do jego powrotu to mam nadzieje, że rzuci się mu w ramiona, chwilę popłacze, a później go pobije za to co zrobił :) Albo mogłaby użyć swojego głośnego głosu ^^

ocenił(a) serial na 10
Kawusia25_2

na pewno będzie płacz radość krzyk;p;p(oczywiście co do powrotu)
A co do tego jak zaregauje Felka na "śmierć " Olivera - to myśle że na początku nie dopuści do siebie tej myśli dopiero potem zacznie się płacz kiedy uświadomi to sobie.