PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644652}

Arrow

2012 - 2020
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 63893
6,0 13 krytyków
Arrow
powrót do forum serialu Arrow

Na szybciutko założony byśmy mieli gdzie skomentować dzisiejszy finał mid seasonu :) A tu rzeczy, które udało nam się uzbierać między różnymi tematami :

Tytuły członkowskie:
Bzyczek - Smerfetka
Chris - Wynalazca trzepacza paprotki
Magdalena - krejzol
Grzybek - Romantyk
Kawusia - najmłodszy członek stada
BlueRose - odbieracz nadziei

Poprawka Listy "bee":
1. Dinah Laurel Lance
2. Oliver Jonas Queen
3. Isabel Roshev
4. Thomas "Tommy" Merlin
5. Ray Palmer
6. Amanda Waller
7. Nowy DJ z grzywą Biebera (Chase)

Przygody Anonimowych Arrowholików
http://kawusia25.tumblr.com/tagged/rodzynkowa%20rodzinka

Nowa lista podejrzanych o zabójstwo Sary
Ra's 
Slade
Nyssa
Malcolm
Felicity
Digg
Laurel
Olivier
Maseo
Katane
Palmer
Roy
Komodo
Magdalena
Christhoper
Syn oliviera
Shado
Gosposia Queenów
Mała Sara
Walter Steele 
Moira
Robert
ojciec Shado
i ta cała reszta która była na wyspie i nie zyje 
Iris
Wonder Woman
Dr Wells 
reszta obsady serialu Arrow i The Flash 
Batman 
Joker
Alfred 
Tadzio
Norek 
Tusk
Nie powiem, mamy tych nazwisk do skreślania co Oliver :P 

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

Wiesz co ja się jednak poświecę..w sumie jestem ciekawa co tam wymyślili dla Laurel..ona jest straszna ale może być całkiem zabawnie;D..poza tym najważniejsza będzie wiadomość o śmierci Olivera dla Arrow Team i ..reakcja Felki;(

ocenił(a) serial na 8
agueda0712

ja nie wytrzyamam, nie oglądać, dla Team Arrow i reszty... nie BC :P
no ja po prostu chyba lubie się tak nad sobą katować :P
i do tego ta muzyka w tle... :(

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

..haha ale przyznaj jak new BC dostanie parę razy łomot to będzie całkiem miło;D..i moze ta kretynka w końcu powie Quentinowi o śmierci Sary...

ocenił(a) serial na 8
agueda0712

no meczy mnie już to, to nawet matka wie ( na obronę jej matki w ostatniej scenie powiem, że ona pewnie myśli że Laurel owszem znajdzie i rozprawi się z mordercą Sary ale jako prokurator a nie Black Canary :P )
szkoda mi Lance'a... zajebisty jest a ma taką córkę.
Magda zobacz link z dołu :D

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

..szkoda gadać..;D

ocenił(a) serial na 8
agueda0712

ty Agatka też zobacz ten link :) dla mnie zdj meegaaa!!!

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

Oj ..a ja myslalam ze spokójnie wytrzymam do stycznia..!! ..jestem bez szans !

ocenił(a) serial na 8
bzyczek881126

fajne zdj http://moviepilot.com/posts/2014/12/12/oliver-queen-a-k-a-the-arrow-is-returning -from-the-dead-officially-as-arrow-2-0-2502495?lt_source=external,manual,manual, manual,manual

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

Czyżby to było to co myślę!?..;D

ocenił(a) serial na 8
agueda0712

to pewnie FanArt albo coś ale i tak robi wrażenie fajne :)

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

Oby tylko fanart;D

ocenił(a) serial na 10
agueda0712

Oby Oby;p powtórze się jeszcze raz żeby tylko nie wprowadzili jamy Łazarza;p;p

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

...tak wszystko tylko nie ta jama..:-)

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

albo wprowadzą ale jakoś zmodyfikują jej efektywność żeby w miare pasowało do serialu, no i powinien byc przeskok w czasie dla lepszego efektu ( powrót Olivera po roku np ??:P )

ocenił(a) serial na 10
bzyczek881126

jak już mają wprowadzić to niech jej efelty trochę pozmieniają- tak jak piszesz;p a co do tego przeskoku to mi to nie pasuje;p;p

ocenił(a) serial na 8
agueda0712

hihi ja już chyba wszystko przyjmę aby tylko jak najszybciej minął mi czas do tego 21 stycznia. no twórcy mówili że po mid season serial wejdzie na zupełnie inny tor, wiec wole się nastawiać w tym kierunku :)

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

..On musi przeżyć cudem nie żadną jamą Łazarza;D

ocenił(a) serial na 8
agueda0712

w temacie o wrażeniach napisałam jego zestawie przetrwania ;P
Merlyn+ziółka + hipotermia i termosik z wodą z Jam Łazarza :) ale to tylko na rozgrzanie ta woda, bez właściwości :P

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

Yhym czytalam co pisałaś:-) ..i to mi bardzo pasuje;p

ocenił(a) serial na 7
agueda0712

..w końcu ta wyspa i wszystko co tam przeżył ..wzmocniło go i musi sobie poradzic!

ocenił(a) serial na 8
agueda0712

:D juz wiadomo że to FanArt :P ale potrafi rozgrzać emocje na nowo jak nic, tylko jedno zdj :P

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

Uff ulga;D..oj przyznam ze się juz martwilam :-)

ocenił(a) serial na 10
agueda0712

mi tez:-)

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

Na pewno tak właśnie będzie:-) ..

ocenił(a) serial na 8
agueda0712

stacja nie wypuścilaby tak krótko po odcinku takiej bomby :P
no właśnie Ollie przetrwa wszystko, pokonał wyspę, Slade'a to i uniknie własnej śmierci:)
poza tym Felka czeka... Helloooo!!! :D

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

..i tego nie trzymajmy dziewczynki! :-)
..żeby tylko w ,,dochodzeniu'' do siebie nie pomagała mu znowu jakaś super piękna kobieta..

ocenił(a) serial na 8
agueda0712

jedynie mogłabym zaakceptować Nyssę, reszta nie wchodzi w grę :P

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

Ja nawet nie chciałabym żeby to była Nyssa..tak dla pewności;D

ocenił(a) serial na 10
agueda0712

mi jest to obojętne kto mu pomoże byle by ktoś mu pomógł;p;p

ocenił(a) serial na 10
agueda0712

nawet gdyby Mu pomagałą super piękna kobieta to Oliver kocha felke;p

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

Oczywiste ze kocha..ale wiesz jaki On jest;D..

ocenił(a) serial na 10
bzyczek881126

Jama łazarza jest zbyt banalna- prawie każdy ma to na myśli wiec myśle że producenci nas zaskoczą i Oliver przeżyje bez tego.

MagdaLena121

Gdyby wprowadzili JŁ to 1) byłoby głupotą- dlaczego Nyssa/AL Ghul nie zrobili tego samego z Sarą... 2) po co Oliver bral swoje magiczne ziolka ?

BlueRose_0709

3. Oliver na szczescie nie dostał w serce tylko pewnie w płuco. A wiec Al Ghul dał mu malutką szansę na przezycie...

ocenił(a) serial na 7
BlueRose_0709

Dla mnie najlepsza opcja to 2 opcja;D

ocenił(a) serial na 10
BlueRose_0709

właśnie. Nie wbił miecza w serce wiecx jest duza szansa że Oliver przeżyje bez tej całej Jamy Łazarza. I tak jak piszesz skoro użyli by jej na Oliverze to czemu by nie też na Sarze? to nie ma wogole sensu.

ocenił(a) serial na 8
BlueRose_0709

1) bo żeby kogoś ożywić za pomocą JŁ trzeba go tam w miarę szybko po śmierci zanieść
2) tu nie mam odpowiedzi :P może chciał się zjarać przed walką i sobie po prostu zapalić :D
3) i właśnie jakby Ras chciał go naprawdę wykończyć to by dźgnął go w serce a tak...
Śmierć Olivera to jest tylko część większej układanki :)

ocenił(a) serial na 10
bzyczek881126

z tym że śmierc olivera jest częścią układanki coś mi nie pasuje. Powiedzmy sobie szczerze Ra"s jest prosty jak budowa cepa. Walczy z kimś żeby zabić tu nie ma nad czym polemizować i doszukiwać się drugiego dna. Sam Maseo powiedział że on nie jest litościwy.

ocenił(a) serial na 8
MagdaLena121

no niby tak ale jest tu drugie dno albo ze strony Rasa albo Malcolma :D liczę na to wręcz :P

ocenił(a) serial na 7
bzyczek881126

..raczej ze strony Malcolma;p

ocenił(a) serial na 10
agueda0712

mi się wydaje że Malcolm nie chciał się pozbyć Olivera tylko ra;sa myślał że dla Olivera Thea jest tak dużo motywacją że ten da rade zabić Ra'sa. wtedy jego grzeczy były by odpuszczone i spokojnie mógłby przestać się ukrywać przed Ligą. dlatego też to że on właśnie uratyje Olivera jest bardzo prawdopodobne.

ocenił(a) serial na 7
MagdaLena121

W sumie..w drugim sezonie widać było ze Malcolm boi się Ra'sa i ucieka przed nim...Mozesz mieć wiec racje:-)

MagdaLena121

układanka- Jeśli nie użyją JŁ to może oznaczać jedno Oliver dostał drugą szansę od losu i w końcu wybierze życie. On widział przed "śmiercią" 4 osoby- 2 osoby które poświeciły dla niego swoje własne życie by obydwoje z Theą mogli żyć a nie egzystować i tylko czekać na śmierć. A ten flashback z Felicity może oznaczać jedno, że to własnie dzieki niej moze stac sie kims wiecej i dzięki niej może żyć pełnym życiem

ocenił(a) serial na 7
BlueRose_0709

Twój optymizm dalej trwa!..oby trwał jak najdłużej bo to co napisałaś to czysta prawda;D..

agueda0712

Agatko, ta cala ostatnia scena z flashbackami najważniejszych osób jest piękna i pełna nadziei- dlatego, że do Olivera w końcu dotarło, że jest tak naprawdę Oliverem Queenem i to pozwoli mu przeżyć (słowa Barry'ego- myśle, że to dzieki swojej humanity przezyles i stałes sie bohaterem). Słowa Al Ghula też nie są przypadkowe jak mowił o swoim pierwszym zabojstwie: "czułem wstyd bo odebrałem mu to co najcenniejsze- życie" i jednoczesnie dumę bo obronił swoją rodzinę. Dwie najwazniejsze wartości życie i rodzina! Tu mamy powrót do 2 odcinka, kto powiedział, że zycie jest precious? Kto powiedział ze musimy kochać rodzinę no matter what:D Oliver umrze i narodzi się na nowo...

ocenił(a) serial na 8
BlueRose_0709

Pięknie powiedziane ;*

BlueRose_0709

Ta scena ma głębsze znaczenie niż tylko wywołać szok u widza. Poważnie wątpię w to, że Oliver wróci w takim samym nastroju jak w pierwszym sezonie. Beda przeszkody to na pewno ale myslę ze bedzie troszkę lepiej

ocenił(a) serial na 10
BlueRose_0709

o tak to pięknie powiedziane:-) i też myśle że Oliver wróci całkiem inny ale w pozytywnym znaczeniu :-)

MagdaLena121

Dokładnie my idziemy naprzód nie cofamy się, jeśli Oliver wróci jeszcze gorszy niż był to co ta jego "śmierć" dała?

BlueRose_0709

to będzie taktyka małych kroczków- najważniejsze, że Oliver wróci uświadomiony ze te dwie wartości są najważniejsze a reszta sie ułoży jakoś