PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=672982}

Dzikie serce

Corazón indomable
2013
7,3 1,1 tys. ocen
7,3 10 1 1103
Dzikie serce
powrót do forum serialu Dzikie serce

Tamten temat się wyczerpał, więc zakładam nowy.
Dalej wymieniajmy się opiniami na temat danego odcinka.

monia198923

Ja aż tak źle jej nie życzę...mi wystarczy, jak porwą ją kosmici:)

Didi_5

To telenowela, ja tam wole zeby zginela bo od kosmitów zawsze moze uciec albo sami beda jej mieli dosc haha :-)))

Didi_5

Mi wystarczy, że ktoś jej kupi bilet w jedną stronę na Marsa i będę zadowolona :)

jagodajulia

Może niech pilot Octavio wykupi Doris lot na Marsa :D

Vanessa100

NIEEEE niech on ja sam tam zabierze to napewno nie wróci :-))))

monia198923

Ale jak? Octavio zabierze Doris promem na Marsa.
Wysadzi ją na Marsie, zamknie drzwiczki i z powrotem na Ziemię? Mogłoby tak być ;)))

Vanessa100

Jak dla mnie to on tam z nią moze zostać i zniknąc. Ja tam bym MA znalazła przystojniejszego i mądrzejszego.

monia198923

Heh ja do wyglądu Octavia nic nie mam - dla mnie 10/10.
Ale inteligencja, fakt, krucha :D:D:D:D

Nie wiem, jak głupi Octavio i głupia Doris poradziliby sobie na Marsie. Survival ;)))

Vanessa100

Mnie to Octavio tak strasznie zbrzydł przez te swoją tępote ze teraz jakbym widziala go w inteligentniejszej roli to bym sie chyba przestawic nie umiała:-))))

Jakby sobie poradzili? Normalnie-Doris zjadłaby Octavia tam nie ma pożywienia gorzej z wodą :-))))

monia198923

Ja nadal daje szansę Octaviovi przez jego wygląd ;)))
Ale w realnym życiu mam tak jak Ty z Octaviem - jak facet jest przystojny, ale tępy, to w mig przestaje mi się podobać.

Kiedyś w Tańcu na lodzie podobał mi się trochę jeden tancerz :D:D
Dopóki nie obejrzałam go w Familiadzie - w odcinku specjalnym. Łojej, nie umiał udzielić prostych odpowiedzi.
I natychmiast się nim oduroczylam ;)))
Wygląd wyglądem, ale człowiek musi mieć też coś w głowie.

Vanessa100

Hahaha ty to jestes niemożliwa :-))) Oduroczylas sie? :))) Ciezko wytrzymac z debilkiem nawet jesli jest mega przystojny:)

monia198923

"oduroczylam się" - haha dobra, to głupie słowo.
Po prostu przestał mi się podobać i to w jednej chwili.

Co można robić z takim przystojnym debilem? O czymś ludzie w związku muszą ze sobą rozmawiać, a z takim o czym? ;))

Vanessa100

Mnie sie podoba to oduroczenie :-)))

monia198923

Haha słowotwórstwo ;))
Niech wpiszą ten mój wyraz do słownika polszczyzny :D:D

Vanessa100

Ja mam (miałam) tak samo. Jeszcze daję Octaviowi szansę, bo mam nadzieję, że może zmądrzeje.

jagodajulia

Hah dajemy Octaviovi szansę jak w Jeden z dziesięciu.
Oni tam 3 szanse mają.
A my ile daliśmy Octaviovi szans? Chyba już kilka razy wyczerpał limit ;))

Vanessa100

W jednym z dziesieciu maja 3 sekundy na odp. Octaviowi by nie starczylo nawet 3 godziny na dobra odpowiedz.

monia198923

Tak samo sądzę :D:D:D:D

Vanessa100

Ja na pewno więcej niż :D Jak wyczerpie limit to dam znać ;)

Vanessa100

A Miguel jaki głupi? Widac ze to u nich rodzinne. On se te weksle podpisuje jak liste obecnosci. Wogole chyba nie rozumie ze weksel to przyrzeczenie spłaty dlugu. Sam se bat na łeb kręci.

monia198923

Dziwi mnie, że on nawet nie liczy ile już podpisał tych weksli...

monia198923

Doris z workiem na głowie - hahahaha dobre ;))
Heh no kosmici mogliby nie wytrzymać z nieznośną Doris :D
Zresztą ona w ogóle zachowuje się i robi miny jak kosmitka ;))

Vanessa100

Ona jest niepoczytalna i niebezpieczna. Jak sie zacietrzewi to az jej dym uszami prawie leci. Juz sama nie wiedziala czy odstąpic ojca czy Octavia haha. Ja tam bym pilnowała głupolka niz ojca ale to tępe jest to co sie dziwić.

monia198923

Hah no Doris jest nieobliczalna i walnięta.
Trochę jak Esther w "Burzy".
Ale Doris chyba bardziej denerwująca.

Vanessa100

Doris bardziej denerwująca ale Esthercita bardziej szalona:))

monia198923

Liczymy, że Octavio jakimś cudem zmądrzeje.
A jeśli jeszcze bardziej zgłupieje? ;)))

monia198923

dla mnie Esther > Doris
Esther wkurzała, ale w pozytywny sposób - wiadomo, musi być jakaś walnięta kobitka która zrobi wszystko żeby zdobyć miłość tego głównego bohatera - ale pozytywnie wspominam tą postać mimo wszystko :D
natomiast Doris.... wrrr... już same patrzenie na nią... mam ochote wejść do tego mojego TV i jej nakopać w dupę, dziwie się, że MA tego jeszcze nie zrobiła :D
dodatkowo, te miny które strzela..

Jedynak popieram ją w tym, że broni ojca przed MA - która w planie zemszczenia się wykorzystuje dobroć i uczucia gubernatora, uważam, że to strasznie nie fair. mogłaby z nim szczerze porozmawiać, zaprzyjaźnić się, wytłumaczyć sytuację, na pewno by jej chętnie pomagał

monia198923

Ten gubernator jest bardzo naiwny i strasznie wyrozumiały co do MA.
Nie dziwota, że Doris się irytuje, że jej ojciec jest taki ślepy w stosunku do obcej laski.
Ale i w życiu tak bywa, że starsi mężczyźni czasem tracą zupełnie głowę dla młodej, atrakcyjnej kobiety.

Vanessa100

szkoda, że MA tak chętnie to wykorzystuje

Vanessa100

Dzisiaj gubernator pokazał, że kasa jest najważniejsza :P

ocenił(a) serial na 5
Vanessa100

OCTAVIO chce bronić MA przed EMIREM , córką gubernatora i wszystkimi w okolo . ale Maricruz bronić mu się nie chcialo przed swoją rodziną a jej postać ucichla teraz w jego priorytetach co do przyszlości . Obrońca kobiet który nawet nie jest fear wobec DORIS . W ostatnim odcinku zasluguje na kopa w dupę

DONEK_filmweb

Octavio chwilę bronił MC przed rodzinką, ale ostatecznie i tak ją tam samą z nimi zostawił, a dobrze wiedział jak oni się "lubią"...

ocenił(a) serial na 5
jagodajulia

jakby z taką gorlwością bronil MC jak MA to happy end już by dawno byl ,

jagodajulia

Na Octavia to już w ogóle szkoda słów. Jego żona z malutkim dzieckiem jest nie wiadomo gdzie a ten chodzi sobie spokojnie do kasyna, obściskuje się z Doris i myśli o niebieskich migdałach zamiast szukać MC.

Ta jego miłość do MA też jest bez sensu, bo jeśli ona nie przypomina mu MC na tyle aby mógł ją rozpoznać (mimo ogromnego podobieństwa w wyglądzie), no to znaczy że one są całkowicie różnymi osobami i nie może kochać ich obu. To tak jakby zakochał się w dwóch różnych kobietach, a w telkach chyba nie o to chodzi.

Ta miłość miałaby sens gdyby Octawio rozpoznał MC w MA i tylko udawał, że się nie zorientował. Mógłby wtedy próbować ją odzyskać widząc, jak bardzo się pomylił porzucając MC, bo tak naprawdę niezależnie od 'opakowania' to wciąż ta sama dziewczyna którą kocha. W takiej wersji MA powinna mieć więcej wspólnego z MC, być bardziej uczuciowa i nieco mniej zawzięta.
To taka moja wizja tej telki :D :D

Didi_5

Ja sobie trochę inaczej tą "zemstę" wyobrażałam.
Że MC stanie się bogatą damą, ale rozpoznawalną przez Octavia, Miguela i innych.
Że będą wiedzieć, że to Maricruz.
Czyli podobnie do Twojej wizji telki :D

Vanessa100

Tak to ukrywanie sie jest glupie i mniej interesujace. Fajnie by bylo jakby wiedzieli ze to Maricruz. Ze sama sie tak wyedukowała i zrobiła sie damą z klasą. A tak to tylko osmiesza bohaterów ze jej nie rozpoznaja. W zadnej innej telce chyba nie bylo tylu słabo myslących.

monia198923

Heh tak w CI jest mnóstwo słabo myślących (nie rozpoznają też np. Teobalda).
A w słabym myśleniu przodownikiem jest oczywiście Octavio :D:D

Vanessa100

Ja to myślę, że jakby Octavia kiedyś uczesali trochę inaczej niż zwykle to biedak sam siebie by nie rozpoznał :D

Didi_5

hahaha dobre :D

Didi_5

Wiesz co, padłam :D:D:D:D:D:D:D:D

monia198923

Moze sie naraze fankom Octavia ale ja to bym chciala zeby MA poznała innego przystojnego faceta i z nim była. Zawsze w tych telkach musi tak byc ze jest jedna prawdziwa milosc. I zawsze musi byc z nim na koncu. Mozna by czasem od tego odejsc. Np tu jak prot jest debilem.

monia198923

Tak, telenowele zwykle są schematyczne.
Już od początku wiadomo z kim będzie prot/protka.

Ja cały czas mam ogromną nadzieję, że Octavio wreszcie zmądrzeje, ale już zaczynam tracić nadzieję :D:D To chyba się nie stanie.

Vanessa100

Ale czasami zdarza się odejście od tych schematów, np. w LQNPA protka 'odkochała' się w chłopaku, który był jej pierwszą miłością.

Ja też chcę, żeby Octavio się zmienił. Telka byłaby 100x ciekawsza gdyby on wykazywał jakieś ślady inteligencji.

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

Masz rację, chociaż w Zakazanym Uczuciu (też z Aną BreCo) zrobili wyjątek, co mnie się osobiście podobało, chociaż wiem że nie wszyscy byli zadowolenia z takiego zakończenia :)

lost_in_a_daydream

EE tam ja tam od razu wiedzialam ze ona bedzie z Rogelio. To był moj typ od samego początku. Gustavo byl fajny ale nie dla głównej bohaterki :)))))))))))) Rogelio rządzil nawet na wózku:)

Vanessa100

Octavio znowu pokazał jaki jest mądry. W rozmowie z gubernatorem wykręcał się od ślubu z Doris jakby nie mógł przedstawić sytuacji jasno. A później jak żałował Lucii...

jagodajulia

Nie obejrzałam dzisiejszego odcinka ale chyba nie ma czego żałować....

Didi_5

Doris powiedziała tatusiowi, że chce poślubić Octavia i gubernator umówił się z nim na rozmowę, a Octavio się wykręcał się od zaręczyn, stwierdzając, że nie jest godzien jego córki, bo on nie mam jej co zaoferować, jest tylko pilotem i takie inne bzdety... ehhh brak słów.

MA umówiła się z Octaviem, ale ich rozmowa będzie dopiero jutro.

jagodajulia

Całe szczęście, że Octavio jest już żonaty, bo jeszcze dałby sobie wcisnąć tą zołzę.

W ogóle to w tej telce roi się od dziwacznych planów matrymonialnych - Octavio żeni się na złość bratu, Teobaldo chciał żeby Eduardo albo ożenił się z Aracely albo ją zostawił, Doris stwierdziła że ma ochotę wyjść za Octavia (pewnie nie pytając go o zdanie, chociaż tego nie wiem bo nie widziałam odc.), MA postanowiła wyjść za gubernatora bo potrzebuje władzy, Esther nagle poczuła potrzebę ślubu z Jose Antonio....no jak na telkę to zbyt wiele miłości w tym wszystkim to nie ma :)

Vanessa100

nie denerwuje was, że MA wogóle nie wspomina ojca? Pochowała go i zachowuje się tak jakby nigdy go nie poznała, tylko zemsta zemsta zemsta... Mogą chociaż pokazać jak wspomina te chwile spędzone z nim. Tęsknie za starą Maricruz.