Gra o tron: Sezon 6 Gra o tron sezon 6, odcinek 5
odcinek Gra o tron (2011-2019)

Gra o tron | The Door

57m
8,8 5,1 tys. ocen
8,8 10 1 5087
Gra o tron
powrót do forum s6e5

S06E05

ocenił(a) serial na 9

1 raz w życiu beczałem na GoT, a było wiele innych okazji. Martin znów udowodnił że jest prawdziwym s********m :'(

użytkownik usunięty
gajdozaur

A co ma Martin jeszcze wspólnego z wydarzeniami w serialu?

użytkownik usunięty

Właśnie XD

ocenił(a) serial na 10

Przyznam że scena z Hodorem spoko jak i Innymi. Ale beke miałem z tego jak patrzy Tormund Zabójca Olbrzyma na Brienne, widać że babka mu się podoba i jest w jego typie :D

ocenił(a) serial na 6
Rezyser Na Bezrobociu

Z jakiegoś dziwnego powodu to może być ciekawy wątek. On na nią patrzy jakby była jakimś cudem, ona na niego z obrzydzeniem z trudem ukrywanym. No aż chce się shipować xD

Rezyser Na Bezrobociu

Pewnie mu przypomina tego zmyślonego niedźwiedzia z opowieści przy ognisku...

ocenił(a) serial na 10
Rezyser Na Bezrobociu

Szkoda tylko, że Tormund nie jest w typie Brienne. Z resztą czy ona w ogóle ma jakiś typ? Coś tam niby chyba było z Królobójcą.

dirt16

Jej typ to ewidentnie przystojny, galantny rycerzyk, okazujący jej zainteresowanie, ale bezpiecznie pozostający poza zasięgiem.
Jak Renly i Jamie.

ocenił(a) serial na 9

a jak w książce nazywa się Hodor, skądś się chyba to wzięło, a raczej nie wierzę w dziwny zbieg okoliczności...get it?

użytkownik usunięty
gajdozaur

w książce Hodor nazywa się Walder a nie Willis

ocenił(a) serial na 9

no tak.... ale w liniach dialogowych wszędzie jest Hodor(sorry ale czytałem wszystkie części)

użytkownik usunięty
gajdozaur

Nie gadaj z takimi, którzy oceniają ten serial na 1 ;D Bo to się aż płakać chce.

ocenił(a) serial na 9

Tu nazywa się Willis, by nie myliło się z Walderem Frey. Oczywistym jest, że linie wątków są i tak uzgodnione z Martinem.

użytkownik usunięty
truegod

nie wiem jak można ich mylić

ocenił(a) serial na 9

Dla amerykanów nie ma rzeczy niemożliwych. Zauważ, że w serialu nie ma praktycznie dwóch osób o tym samym imieniu.

ocenił(a) serial na 8

Mało tego zmieniono imię jednej z postaci: Asha na Yara, aby fanom się nie myliło z postacią "dzikiej" Oshy.
Także zamiana Waldera na Wyllisa z tego powodu w ogóle by mnie nie zdziwiła.

ocenił(a) serial na 8
koczywos

Tak samo Robin, syn Lysy, który w książce nazywa się Robert. Zmieniono by nie mylono z królem Robertem. Szczerze to sam wpadłem, bo myślałem, że mówią (w książce) o królu, a to było o tym chłopcu ;P

ocenił(a) serial na 8

Ja nie wiem jak można oglądać 6 sezonów serialu, który ocenia się na 1. Ktoś tu jest masochistą. Albo błaznem.

użytkownik usunięty
Pepsaj

nie płacz kiedy odjadeeeeee...

ocenił(a) serial na 7

Martin pisał, że część fabuły książki może być ujawniona w serialu.

użytkownik usunięty
xUmcyk

W takim razie panię światła chroń nas

"PANIĘ" xD

użytkownik usunięty
Demon_

hłe hłe

Myślę, że akurat wątek Hodora i śmierć Bloodravena mogą być w książkach bardzo podobne.

użytkownik usunięty
NikKlik

całkiem mozliwe

ocenił(a) serial na 8
NikKlik

W którymś z wywiadów twórcy serialu powiedzieli, że wątek Hodora został im zdradzony przez Martina i był to dla nich szok i 'mindblown' ;] Podejrzewam więc, że 'Hold the door' to pomysł przeniesiony z książki, bo raczej nie zmienialiby czegoś co wywarło na nich tak piorunujące wrażenie.

ocenił(a) serial na 10
Thorongil83

Przede wszystkim ten pomysł jest zbyt dobry jak na twórców serialu którzy słyną raczej z braku logiki i masy głupot więc pewnie faktycznie pochodzi od Martina.

Laura_N

O tym samym pomyślałem. Dedeki by nie wpadły na coś takiego ;)

ocenił(a) serial na 6
NikKlik

O co chodzi z tymi "dedekami", wytłumaczysz?

Ageha

David Benioff i D.B. Weiss - twórcy serialu. D&D=Dedeki

ocenił(a) serial na 6
piokam2004

A dzięki za wytłumaczenie , Teraz po tym 5 odcinku jak będziemy prosili kogoś aby przetrzymał mam drzwi wystarczy powiedzieć "Hodor" ^^

użytkownik usunięty
piokam2004

Mylisz się, to jest Dumb & Dumber.

:DDD pięknie Ci to wyszło

ocenił(a) serial na 10
Ageha

Daenerys i Dario

ocenił(a) serial na 10

W omawianiu odcinka przez twórców jest o tym że to jak skończy Hodor jaka jest jego geneza wyszło od Martina.

D&D mówili, że sam Martin im o tym powiedział.

https://www.youtube.com/watch?v=X9Jsj9V_Aqg

użytkownik usunięty
gajdozaur

No trzeba sukinsynom jedno przyznać, że śmierć Hodora to im wyszła świetnie, podobnie jak i naparzanka z Innymi.

A Dzieci Lasu to wyznawcy Allaha.

użytkownik usunięty

ale jak to Hodor

użytkownik usunięty

zdech

użytkownik usunięty

w Nocnym Królu ostatnia nadzieja

Nie było pokazane jak umar, więc nie umar.

Tak jak Stannis.

użytkownik usunięty
Fass_

Ale ze obydwaj zapewne umarli, to ty wiedz.

Nieprawda! Jedyny Prawdziwy Król Któremu Zależało Stannis Baratheon Pierwszy Tego Imienia uciekł ze swoją flotą piratów do Braavos gdzie zaciągnął pożyczkę podpisując się krwią na pakcie z Żelaznym Bankiem iż spłaci długi zaciągnięte przez królestwo, za kasę kupił sobie armię najemników i powróci w przyszłym sezonie!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
Fass_

Też wierzę w Stannisa i jestem jego gorliwym żołnierzem, ale niestety nie widzę jakiegoś większego powodu, żeby utrzymać go przy życiu.

Prędzej podda się nadzieja niż Team Stannis.

ocenił(a) serial na 10
Fass_

W 5 odcinku wspomniany był Stannis.
Stannis confirmed.

Fass_

Fass, drogi e-kolego, myślałam, że jestem fanką Stannisa, ale widzę, żem przy tobie neptek. Muszę się bardziej zmobilizować, podkręcić oddanie JPK, wejść na nowy poziom fanostwa.
Dzięki, jakoś mi raźniej :D

emo_waitress

Takie słowa to miód na moje serce, do tej pory myślałem, że jestem osamotniony w moim oddaniu JPK. Proszę, przesyłam Ci e-piątkę XD

ocenił(a) serial na 9

Nie no jakby teraz jeszcze miał się pojawić Stannis, to byłoby już chyba przegięcie (no chyba że jednak nie zginął, ale nie sądzę żeby przeżył). Jedno wskrzeszenie w zupełności wystarczy.

Diabloo797

To przeczytaj książki, tam kiedy wydaje się że sytuacja staje się klarowna w najmniej oczekującym momencie pojawia się nowy pretendent do tronu :D

SPOILER

Gdyby tak Stannis przejął rolę książkowego Aegona... -.-