PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87492
6,9 27 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Temat tego forum jest bliżej nieokreślony. Będziemy tutaj rozmawiać o wszystkim, co ma jakiś związek z Hannibalem. I nie mówię tu tylko o serialu; nikomu nie bronię odnosić się do książek czy filmów. Być może postaramy się podzielić swoimi spostrzeżeniami w poszczególnych kwestiach. Będziemy wysnuwać własne teorie, rozkładać na czynniki pierwsze interesujące momenty z serialu, rozkminiać symbolikę, gawędzić o relacji Hannibal/Will...
Możecie tutaj poruszyć absolutnie każdy dowolnie przez Was wybrany temat.
Pomyślałam o stworzeniu tej dyskusji, ponieważ brakuje mi w innych forach wszechstronności. Zazwyczaj podejmuje się jeden temat, który zostaje mniej lub bardziej omówiony – tutaj będziemy omawiać każdy. Możecie pisać wszystko, co przyjdzie Wam na myśl.
Zapraszam do ożywionej dyskusji :)

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Wyobraźmy sobie jak biega radośnie zarzucając kudłatą dupką, ślini się i roznosi skarpety po całym mieszkaniu. Miód z cukrem.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Ja już to widzę *.*

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Ja też. Chwilowo nie potrafię myśleć o niczym innym.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Takie piękne, takie piękne...

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Jak sobie pomyślę, że takie piękne życie mogli mieć z Abigail. Oni dwaj, córka, piesek... tatuś Hannibal przyrządzałby kolacje, tatuś Will przyklejałby plasterek na zdarte kolano, a szczeniaczek ślinił się nieprzytomnie ze szczęścia. Jezu. Nienawidzę mojego mózgu.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Teraz w mojej głowie jest tylko to co napisałaś ...

ocenił(a) serial na 10
ethi

Wszystkie te sceny przelatują mi przed oczami. Startuję w kosmos w tym momencie.

ocenił(a) serial na 10
ethi

O tak! :D A jak kładzie się do łóżka jeden z właścicieli to zajmuje połówkę drugiego z nich i za nic nie chce potem zejść i powarkuje ...

Poziom węglowodanów mam zawyżony na najbliższy miesiąc.

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

I dlatego obaj muszą spać na jednej połowie łóżka, bo szczeniaczek zawsze rozwala się w poprzek jak długi i ani się ruszy. Eh.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Tak splecieni ze sobą śpią spokojnym snem a, ich ciała pasują do siebie idealnie.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

I nikt nikomu nie zabiera kocyka.
Jesteś bardzo okrutnym człowiekiem. Serdecznie dziękuję i kłaniam się do ziemi.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Tak, nie muszę walczyć o kocyk. Zmieszczą się...

Och, aż tak bardzo okrutnym? Nie ma za co ^^

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

O tak. Na pewno się zmieszczą. Skoro już umieściłaś ich pod tym kocykiem tak ciasno przytulonych. Żaden z nich nie zmarzenie. Kamień z serca.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Nie wiem czy uda mi się to wyprzeć z pamięci abym i ja mogła dzisiaj spać spokojnym snem...

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

https://www.youtube.com/watch?v=zC0vwJbFtGE

ocenił(a) serial na 10
ethi

Dzięki :)
Ta przynajmniej nie kojarzy mi się z Hannigramem, tak jak ta, którą podałam gdzieś dzisiaj w jakimś poście - a zanim weszłam na to forum to mi się z nimi jakoś nie łączyła...

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Place your past into a book
Put in everything you ever took
Place your past into a book
Burn the pages let them cook

And you stood tall
Now you will fall
Don't break the spell
Of a life spent trying to do well
And you stood tall
Now you will fall
Don't break the spell
Of a life spent trying to do well

Cieszę się bo mnie niestety dobiła :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

Dobra. Cofam tamto...

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Send a hope upon a wave
A dying wish before the grave
Send a hope upon a wave
For all this souls you failed to save

Kurde. Przepraszam.

ocenił(a) serial na 10
ethi

...chyba już mi wystarczy. Aż strach pomyśleć co mi się przyśni

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Trzymajmy się wersji, że z tego wszystkiego nie zaśniemy :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

Najlepsze wyjście z tej sytuacji. Spanie może się źle skończyć. Ryzykowne...

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

O, nawet to samo myślimy :p Tylko wy tutaj a ja pod tamtym postem xd
W sumie w nocy jest chłodno, można zrobić tyle pożytecznych rzeczy... posprzatać czy coś.

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Ze świecą szukać drugiego takiego forum, jak to nasze. Można powiedzieć, że tworzymy odrębną galaktykę.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

O tak. Nie wiem czy byśmy takie znalazły... W kilku słowach - odrębność, inteligencja i humor. Albo inaczej - forum bawi i uczy :p

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Uwielbiam takie forumowe skrytki :)

ocenił(a) serial na 10
ethi

Ja również. Można sobie kulturalnie konwersować do woli.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Bez obrażania gustów, wypowiedzi, gramatyki czy za co tam jeszcze można inne osoby objechać.

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Są miejsca, gdzie tylko rzucam temat i zaraz zwiewam, bo się robi gęsto. Nie mówiąc że potrafią cię wykopać po latach w jakimś temacie i udowodnić że jesteś kretynem. Godne podziwu :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

Cóż. Są ludzie i kulturalne parapety. Wtedy widać, że osoby, które cię wykopały a z którymi tyle czasu spędziłaś były tego czasu i uwagi nic nie warte.

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

No nie, dla mnie to naprawdę godne podziwu, żeby wygrzebać jakiś stary temat sprzed 5 lat i udowadniać swoje racje. Hm... "Przyszedłeś do mnie z siekierą, znaczy nie jestem ci obojętna" że się posłużę cytatem z Drżących Trąb... :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

Może ktoś przez te 5 lat był tak zaparty w swoją rację, że szukał słów i dowodów jej poparcia :p

haha, dobry cytat :D

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Nie wiem. Już nie próbuję rozumieć ludzi. Każdy ma swoją fazę. Szanuję to o ile nie jest inwazyjne.

Polecam film, jest na jutubie. Krótka animacja. Zabija :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

Właśnie już wczoraj mnie zainspirowałaś do obejrzenia tego filmu. Świetny - prosty ale trafia sensem :p

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Miło, że mogłam zainspirować :)

ocenił(a) serial na 10
ethi

Niezwykle piękny cytat. Chyba obejrzę.

No właśnie, że się tym ludziom tak chce. Mi bu się nie chciało szukać czegoś tylko po to, by komuś coś wytknąć. Ale... różni ludzie są i różne charaktery.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Okey, obejrzałam.
"A więc ty jesteś taki, a ja myślałem, że ty jesteś owaki" - rzuciło mi się na uszy.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Tak. Przepiękne. Siła w prostocie przekazu :)

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

JFC, I HATE ALL OF YOU

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Proszę nie chcę nie uspokajające się opowiedz nam bajkę bi rzeczywistość przeraża :D

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

No nie mogę...
Przecież relacja Willa z Hannibalem w serialu jest kompletnie inna niż w książce, ta serialowa jest prawie jak związek Hannibala z Clarice (tylko lepsza)... Było to dosyć wyraźnie zasugerowane ładnych parę razy... I co, i ma się stać to samo co u Harrisa? Czy chęć zastosowania dewizy Hannibala co do związku z Willem "If I can't have you, no one can" osiągnęła u niego apogeum, czy co, ja nie... Bryannn...

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Ach, relacja Will/Hannibal jest o niebo lepsza od relacji Clarice/Hannibal. Można się w nią bardziej zagłębić, wręcz zatopić się w niej, a scenariuszy dotyczących rozwinięcia się historii jest więcej niż dwa. Bo w książce były tylko dwie opcje: ta filmowa i ta książkowa.
Związek Hannibala i Willa ma wiele płaszczyzn. Może analizować go w nieskończoność, a i tak co rusz będzie się odkrywać nowe rzeczy. Piękne...

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

W tym sensie, że... że Willa też trzeba poświęcić... Przecież to nie ma sensu.
Ale słodkie, że bez owijania w bawełnę Lecter się przyznał.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

W sensie że "zniszczyłeś naszą piękną rodzinę teraz ja zniszczę twoją i ciebie też fakjutu". Masz rację.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Tak, właśnie w tym. Tylko że to mi jakoś nie pasuje do fabuły. Hannibal nie będzie taki bezpośredni w stosunku do Willa po to, żeby móc się napawać widokiem Grahama z całych sił próbującego zapobiec tragedii, ale ostatecznie bezradnego wobec terroru Czerwonego Smoka.
Przecież wszyscy wiemy, że powie mu prawie od razu po to, by mieli czas na opracowanie planu ucieczki Hannibala z więzienia i powstrzymania Francisa, po co się oszukiwać... ;___;

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Tutaj musi chodzić o coś więcej.
Niech uciekną razem, pls! Ja chcę to zobaczyć.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Muszą uciec razem, muszą. A na końcu owca Clarice zdenerwuje się bardzo i dostanie gorączki.

ocenił(a) serial na 10
ethi

I zrzuci futro (wełnę) w ramach focha.

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

I wydzierga z niej gryzący sweter.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Dokładnie! Tylko komu go wyślę... Pewnie Hanneczkowi.