Kuroshitsuji

2008 - 2009
7,8 9,9 tys. ocen
7,8 10 1 9903
Kuroshitsuji
powrót do forum serialu Kuroshitsuji

moj to Grell i Sebasian :] ...............................

Eriis

Jak pokojówa pokazuje swoje ukryte zdolności obronne! To ja przejżałam XD

Cpt_Pchelka

Swoją drogą zastanawia mnie skąd ten co robi "za niby kucharza" wytrzasnął taką maszynerię w kuchni:D

ocenił(a) serial na 9
Cpt_Pchelka

Noo wiesz, ja się raczej pytam skąd Finnie wytrzasnął taką siłę :D

Eriis

Finnie to od początku jakiś taki...jak się wkurzy to nawet czołg nie pomoże :D:D

ocenił(a) serial na 9
Cpt_Pchelka

To znaczy, że muszę zacząć czytać mangę. xD

ocenił(a) serial na 9
Yuzuki

Manga jest zajebista :D Jest lepsza niż anime :D ahh, poza tym... podziwiać Sebastiana zawsze warto xD ^

ocenił(a) serial na 9
Eriis

Wiem, wiem... ale mam tyle zaczętych mang(wystarczy zobaczyć na mojej stronie... tragedia) poza tym nie mam czasu:( teraz ta bezsensowna szkoła. A fe. Chcę na studia już T_____T

ocenił(a) serial na 9
Yuzuki

To sobie zobacz u mnie... 16 tytułów w progress ^^
Popieram pomysł ze studiami, popieram =_=

ocenił(a) serial na 8
Eriis

Manga ma takie samo zakończenie jak anime?

ocenił(a) serial na 9
nNesti

Manga wciąż wychodzi.

ocenił(a) serial na 8
Eriis

aaa jak wydzie nowa koncowka to powiedzcie :P

ocenił(a) serial na 9
nNesti

Podejrzewam, że jeszcze trochę czasu minie :PP w końcu autor zarabia tyle kasy na tym... gdybym umiała rysować(niestety, potrafię tylko pisać :P) to też bym stworzyła mangę. A co:PP

ocenił(a) serial na 8
Yuzuki

ja też bym stworzyła, gdybym miała czas. może kiedys to nastapi ha! ps.ostatni odc hanasakeru jest tragiczny :/.

ocenił(a) serial na 9
nNesti

8 odcinek Higashi no Eden po polsku... cholera, żadnego wątku romantycznego(tylko to jedno wydarzenie i teraz nic? Jakby się nic nie wydarzyło?)
I jak oni zamierzają odpowiedzieć na wszystkie pytania w trzy odcinki? Chyba, że będzie 2. seria, ale takowej nie planują... normalnie muszę się dorwać do mangi.
z
Nie spać, zwiedzać!!!! Nudzi mi się i postanowiłam napisać. Oczekuję na odpowiedzi xD

ocenił(a) serial na 9
Yuzuki

9ty ep hanasekuru masz na myśli czy 10ty?

To będzie niewątpliwie ciekawe =_= niby ma być potem jeszcze movie ale muszą zrobić drugi sezon! Niby co, przez 3 epy spotkają się n agle wszyscy selecao, potem się okaże kto jest selekcjonerem i w końcu - wtf z Akirą?

ocenił(a) serial na 8
Eriis

mam na myśli 9, bo 10 jest bardzo dobry!! 11 pewnie tez będzie niezły, nareszcie coś się zaczyna dziać w tym anime! :P

ocenił(a) serial na 9
nNesti

Ma być FILM?! O___O *urzeczona* mam nadzieję, że nie zrobią z tego jakiegoś gniota T_____T

ocenił(a) serial na 9
Yuzuki

Ciekawa jestem co będzie się działo z Kajiką przez 39 epów ;P Ilu tych frajerów będzie musiała spławić ^

Ma być film ^^ Mam nadzieję że to on będzie służył za uzupełnienie fabularne.. a nie to co robią zwykle, czyli szybki przegląd wydarzeń z serii tv.

ocenił(a) serial na 8
Eriis

39? ooo nieźle, zapowiada się dłuugie oglądanie. jeśli chodzi o frajerów których ma spławić kajika to oby było ich duzo i oby byli cute kawaii!! hehehehe . arabski książę lat 15 chyba odpadnie skoro ojciec kajiki jest jego krewnym, a szkoda bo on był fajny. ps. co to za nowy film anime o którym piszecie O.o ?? :P

ocenił(a) serial na 9
nNesti

o Higashi no Eden xD (Eden of the East)

Co do filmu, to ja też mam nadzieję, że to będzie jakaś NIEZALEŻNA produkcja. Bo się wkurzę :PP

ocenił(a) serial na 9
Yuzuki

Hehe, ale Lumati jest ciachem :D

Na pewno nie będzie niezależna...

ocenił(a) serial na 8
Eriis

no właśnie on miał na imię Lumati ha! to był mój typ nr1, bo li ren coś ostatnio przynudza a Eugene jest trochę dziwaczny (chociaz fajny ma angielski akcent :D).....

ocenił(a) serial na 9
nNesti

On jest zdecydowanie ciachasty ^^ <3 Li Ren się martwi po prostu... no on mi się kojarzy z pewnym osobnikiem z innego anime i nie mogę się tego skojarzenia pozbyć =_= AKCENT EUGENE'A TO MASAKRA! Jak on mówi po angielsku z japońskim akcentem... to się czuję amerykanką z moim, serio :D ^

ocenił(a) serial na 8
Eriis

ja tez hahahahhahahahahahahahaha! :P:P:P

ocenił(a) serial na 9
nNesti

No, drogie panie, która już oglądała ostatni ep Higashi? <3
28.11 - the movie first!

ocenił(a) serial na 9
Eriis

aaaaaaaaa! JA NIE WIDZIAŁAM!!!!!!!! *wbija sobie sztylet w serce*
Muszę ściągnąć i obejrzeć, cholera. Ja nadal na tym ósmym odcinku. A jutro jadę do Poznania i nie obejrzę T___T *wali głową w ścianę* spodkojnie, Yuzuki, spokojnie... *odprawia mantrę* OK. Uspokoiłam się. Są wakacje, Akira poczeka jeden czy dwa dni(mrrau, na myśl o nim ciarki mnie przeszły, jest taki boski:))
Wybaczcie, że wpis taki bez ładu i składu(wiele emocji) ale zmęczona jestem dwudniowym maratonem i lecę lulać... do usłyszenia :))

ocenił(a) serial na 9
Yuzuki

Nie wyjechałam i obejrzałam resztę odcinków Higashi. Zakończyli to świetnie, moim zdaniem. Jestem naprawdę zachwycona! Cholera, nie sądziłam, że wydadzą tak wspaniałą serię w 2009 roku no, no :)) Akira jest taki uroczy i taki niesamowity *rozmarzona*
Teraz tylko czekać na te dwa filmy. Pierwszy dopiero w listopadzie :((

ocenił(a) serial na 9
Yuzuki

Akira, ahh, Akira <3 A ja i tak bym chciała wiedzieć jak zakończy się love story Akiry z Saki... ekhm.
Niestety ;( Ale będą dwa :D

A tak wracając do Kuro Shitsuji którego temat bezczelnie spamujemy... będzie jednak drugi sezon :D

ocenił(a) serial na 8
nNesti

No właśnie mi też obiło się o uszy że ponoć drugi sezon ma być
Swoją drogą to jestem ciekawa jak oni zamierzają wybrnąć z tego...zakończenia =P

ocenił(a) serial na 8
kathi

nowy sezon!!!!!! ale fajnie yeah yeah!! Powrót Sebastiana to jest bardzo dobra wiadomość! ps. a ja właśnie skończyłam oglądać hanasakeru 10 i nareszcie coś się zaczyna dziać w tym anime oby tak dalej.

ocenił(a) serial na 8
nNesti

ps2. jak myślicie o czym będzie nowy sezon kuroshitsuji?? :P

ocenił(a) serial na 9
nNesti

Jak oni zamierzają ciągnąć Kuroshitsuji? Cholera, nie wiem czy chcę, by robili drugi sezon. Pierwszy to arcydzieło a drugi mogą zepsuć :// zazwyczaj tak jest. Pozostaje tylko nadzieja xD

ocenił(a) serial na 9
Yuzuki

Właśnie ciekawe o czym będzie... chwilę obstawiałam powrót Sebastiana do innego bogatego osieroconego brytyjskiego szlachcica, ale to ciężko naciągany pomysł.

Może drugi sezon będzie zrobiony na podstawie retrospekcji? Niepokazane lub niedokończone w pierwszym sezonie wątki rozszerzy i zamknie? ;>

Hanasekuru... mnie tam drażni Mahati =_= taka dziołcha =_=

ocenił(a) serial na 9
Eriis

Przecież to oczywiste, że będą się trzymać mangi ;PP (przynajmniej trochę muszą) więc będzie kontynuacja historii. Ciela i Sebastianka, I think. Muszę zacząć czytać mangę, noooo...

ocenił(a) serial na 9
Yuzuki

Noo to ciekawe będzie xD Jak oni to zrobią żeby było chociaż w odrobinie zgodne z mangą :D

ocenił(a) serial na 9
Eriis

Ja mam nadzieję, że będzie zgodne, bo inaczej wyjdzie... coś brzydkiego(nie chcę używać wulgaryzmów xD)

ocenił(a) serial na 8
Yuzuki

Zgodne?? Tzn. że Ciel powinien jednak przeżyć, by dalej ciągnęli fabułę z mangi...W sumie to tak naprawdę do końca nie wiadomo czy umarł...

ocenił(a) serial na 9
kathi

W mandze póki co Ciel jest żywy.. także pod wielkim to wszystko stoi znakiem zapytania. Producenci mogą wyjechać z pomysłem tego że Sebusiowi tak się podobały akcje z Cielem, że postanawia dać mu drugie życie.. albo Undertaker go ratuje.
No coś na pewno wymyślą. Pytanie tylko czy będzie to zjadliwe.

ocenił(a) serial na 8
Eriis

może życie pozagrobowe lol :P:P:P:P:P chociaż gdyby sebastian uratował ciela to by było bardzo romantyczne.

ocenił(a) serial na 9
nNesti

...ale nie w stylu Sebastiana xD to seksowny demon, czekał tyle na smakowitą duszyczkę i ma odpuścić? W życiu! I to jest gorrące xD xD xD

ocenił(a) serial na 8
Yuzuki

Ech...mogliby sobie dać spokój z tym drugim sezonem...chyba że to ma być remake tylko tym razem pójdą zgodnie z mangą?? =P Tak jak to np teraz z FMA jest...
Nie wiem czy mam ochotę oglądać tę drugą serię skoro istnieje duże prawdopodobieństwo, że mojego Cielątka (xD) tam nie będzie =P

ocenił(a) serial na 9
kathi

I teraz wszystkie yaoistki piszczą :D Sebastian kocha Ciela, Sebastian kocha Ciela ;P

Ciel na pewno będzie, wszystkie panny go kochają :D

ocenił(a) serial na 8
Eriis

a jaka jest różnica między mangą - wiem że tam tego psa mnie było (Pluto) a co jeszcze??

ocenił(a) serial na 9
Martus_2

Ciel nie umarł? Martuś włącza się do dyskusji! Yaaaaay! I kathi! Welcome! ^___^

ocenił(a) serial na 9
Yuzuki

No z tego co pamiętam (a wczoraj czytałam 34 rozdział) Ciel wciąż pozostaje w stanie egzystującymi.
Różnica między mangą a anime głównie jest w tym, że w pewnym momencie fabuła się absolutnie rozjeżdza. Nie ma Plutka (i Bogu dzięki!). I ogólnie manga jest bardziej mroczna.

ocenił(a) serial na 8
Eriis

fabuła z mangi jest tak do 8 odcinka (do historii z Kubą rozpruwaczem w każdym bądź razie), potem są fillery z Pluto i znowu powracają na wątek mangowy z Somą...na krótko =P Potem do końca to już same fillery ;( Poza tym zgadzam się manga ma lepszy klimat i fabułę niż anime, które czasem mnie po prostu nudziło...
Co do domniemanego "związku" Ciela i Sebcia to mi tu czymś innym niż yaoi pachnie...=P ;(

ocenił(a) serial na 9
kathi

Soma mi przypomina Lumatiego xD Manga jest genialna w swej prostocie, a anime ma momenty gdzie jest przekombinowane po prostu.
On nie jest domniemany, czym niby się podniecają wszystkie yaoistki? Jest jak najbardziej prawdziwy xD Co masz na myśli?

ocenił(a) serial na 9
Eriis

To nie jest taki... yaoi'owy(cóż za odmiana) związek... to chemia, ale nie taka jak w yaoi. Taka... tajemnicza i ona sprawia, że kręci nas to bardziej niż yaoi;PP

ocenił(a) serial na 9
Yuzuki

Gdyby to był związek yaoi'owy to myślę że pokazaliby coś więcej niż tylko moje jakże ukochane wypowiadane przez przeseksowny głos pasujący idealnie do Sebastiana "Yes, my Lord" z przeboskim japońskim akcentem.
A tak z ciekawości, bo tego pytania jeszcze nie było (lol, cóż za oryginalność! :D): ile waszym zdaniem tak na oko ma Sebastian? Że tak to ujmę, jego cielesność?

ocenił(a) serial na 8
Eriis

Eriis, też mi go przypomina XD
Na szczęście manga i anime nie przekraczają pewnych granic jeśli chodzi o relacje męsko męskie (inaczej by mnie tu było, nie znoszę yaoi =P )
Ekhm....jakby nie było fizycznie Ciel to jeszcze dzieciak, więc domyśl się o co mi chodziło =P