PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=747572}

Moja nadzieja

Esperanza mía
2015 - 2016
8,2 1,3 tys. ocen
8,2 10 1 1283
Moja nadzieja
powrót do forum serialu Moja nadzieja
Monica_7

Nic nie szkodzi ;)

ocenił(a) serial na 7
Monica_7

Mnie tez pamiętasz ? ha ha

Sławna już jestem ha ha

Ja jestem tylko na filmwebie ,na telenowele nie byłam :D

Monica_7

Cześć Monica_7, jak miło ;) Ja też Cię kojarzę ;) Mi też częściej na cda się otwierają niż na any i nie wiem od czego to zależy.

jagodajulia

:) sporo na tamtym forum fajnego się działo :) potem,byłam długo byłam chora, resetowali kompa i nawet już ani maila,loginu i hasła nie pamiętam, jest tu więcej osób z forum :) wszystkich pozdrawiam.
Teraz oglądam 4odcinek,jak Tomas z tego rusztowania spadł. Lola jest fajna.

Pamiętacie może co było w 30odc.? Bo jak przewijałam tutaj strony to coś pisałyście o 30 ;)

Wczoraj to się zagotowałam, że Maria (dobrze zapamiętałam?) tak Geni pomaga i taka wścibska jest.

Monica_7

Pomyliłam się- nie siostra Maria tylko Pilar. Czemu ona tak się brata z Genią?

ocenił(a) serial na 9
Monica_7

Chciałam napisać Ci wczoraj post wyjaśniający, kto jest kto w serialu, ale mam ograniczoną liczbę postów, więc dodałam to jako nowy temat :-) (tytuł "kto jest kto" :-P).

Gienka ma na początku trzy "pomocnice": Maria (czarne włosy), Carmela (nowicjuszka, taka wiekszej budowy) oraz Beatriz (ta szczupła z grzywką). Beatriz jest z Gienką, bo ta jej w przeszłości pomogła, dwie pozostałe to zwykłe lizusy.

Pilar to ta siostra z pięknymi niebieskimi oczami i blond kręconymi włosami, raczej nie o nią Ci chodziło, bo to dobra siostra. Jej znak rozpoznawczy to wizje, niby ma dar że odbiera jakieś wizje/przeczucia co do przyszłości.

Monica_7

Wciągnęła mnie baaardzo! To coś nowego,naprawdę jest super :D

ocenił(a) serial na 9
Monica_7

ja mogę polecić jeszcze stronkę http://mojanadzieja.novela.pl/opisy-odcinkow/ którą śledzę na bieżąco;)

ocenił(a) serial na 7
maaajenka

Dzięki :D

ocenił(a) serial na 9
maaajenka

Też śledzę tą stronę, ale coś się opóźniają z opisami. dalej nie ma na przyszły tydzień. Ja tak lubię znać "przyszłość" :-P

ocenił(a) serial na 9
manioszkamia

ja też;p czasem jak dodadzą to z 10 opisów, a czasem mają braki, albo dodają na styk;/

ocenił(a) serial na 7
Monica_7

Na cda są szybciej odcinki dodawane.

Na anyfiles dziewczyna pisała,ze nie będzie dodawac,bo jej filmiki kradna.
Nie wiem czy jeszcze dodaje.

Edit. Sprawdziłam i są tylko do 44

ocenił(a) serial na 9
just346

no Espe i Tomas ładna scena w szpitalu jak ją przytulił i rozmowa w kuchni i uściśnięcie ręki. Piękne. W każdej ze scen przeszkodziła Eva. Jest niemożliwa z tymi swoimi zachowaniami, minami i tekstami;p

ocenił(a) serial na 9
maaajenka

Dobrze powiedziane o Evie, ale i tak jakoś nie mogę jej nie lubić. Knuje, spiskuje, przeszkadza, dokucza Espe i Tomasowi, ale jest w tym taka zabawna (takie raczej małe szkody robi tym wszystkim). Poza tym w przeciwieństwie do "Wewy", ma wdzięk i urodę, a jej działania nie są takie złośliwe. Jak sobie przypomnę jej tekst do Espe i Tomasa "jesteście nierozłączni jak tyłek i gacie", albo minę, kiedy zniknął namiot :-)

ocenił(a) serial na 9
manioszkamia

masz całkowitą rację. Ewa w tym wszystkim jest zabawna i do tego świetnie się prezentuje. Niektóre stylizacje ma naprawdę fajne.

A tak w ogóle wydawało mi się, że ona jest mega wysoka, a spojrzałam, że ma tylko 168 cm wzrostu, ale w szpilkach, przy malutkiej Espe (154cm) i niegigantycznym Tomasie (179cm) wydaje się wielka.

ocenił(a) serial na 9
sloneczkO_1

Oj ja też ją lubiłam na swój sposób ale ostatnio po akcji z Espe i po tym co wyczyniała dzisiaj to mam ochotę ją zdzielić i to tak porządnie... Nie rozumiem jak taka osoba może być zakonnicą.
Ciekawi mnie czy Celeste już wybyje z serialu. Bo w sumie początkowo była mi zbędna ale ostatnio w sumie na spory plus się pokazała. Fajnie rozmawiała z Espe, Lolą i dzisiaj z Beti :)

p_o_n_

Jeśli chodzi o Eve to mimo, że knuje to jest śmiesznie z nią i nie mogę jej nie lubić tak samo mam ubaw z dzisiejszego Maxima!! XD

Dzisiaj był świetny odcinek! Haha karzełek xD potem wkurzona Esme i jej rozmowa wpierw z Tomasem , a potem ta scena z Maksimo !!! Ona płacze, a on ją obejmuje a tu wchodzi Tomas !!! Mistrzostwo!!
A potem spowiedź Maksima i to co powiedział o Espe Tomasowi! WOW! To była bomba! A potem zaraz kolejna bomba! Tym razem w klasztorze, Diana z tym sikaniem do Tomasa "zaraz zrobię siku tutaj" xD
Ten z chipsami w aucie z Pereirą ixD albo teksy Maksimo "przebierz się za księdza, za zakonnicę, albo za krzak" xP

ocenił(a) serial na 10
Monica_7

Super, że pojawił się już Gato, on dopiero będzie miał świetne teksty - o ile w miarę z hiszpańskiego przetłumaczą.

agata.15111990

Zabawny koleś,a jak Eva się śmiała xD. Końcówka - nareszcie Espi podzieliła się sekretem (w połowie) z Jorge a tu taka akcja i płyta zabrana....po co on ją wyjął z kieszeni.
No wyżej to się nieźle rozpisałam co mi się najbardziej dziś w odcinku podobało ;)

ocenił(a) serial na 10
Monica_7

Espi z kuzynką będą starały się odnaleźć płytkę, wiadomo kto będzie je śledził :) Biedny Tomas, nadal uważa, że ma wszystko pod kontrolą... Mam na myśli uczucie do Espi.

ocenił(a) serial na 9
agata.15111990

Też się cieszę że jest Gato. Będzie wesoło, razem z Gildą zdają się tworzyć świetną/śmieszną parę :-)

ocenił(a) serial na 10
manioszkamia

Gato w ogóle będzie z każdym śmieszny, z Tomasem będą mieli fajną relację, a z Maximem też się w końcu dogadają - ale do tego jeszcze daleka droga :) Oglądałam cały serial, jest przegenialny :)

ocenił(a) serial na 9
Monica_7

A mi właśnie od momentu jak Espe przyszła do domu Tomasa cały czas się strona zawieszała więc mało co wiem :( Czy na końcu Pereyra ukradł tą płytę Jorge?

Ja należe do tego grona które lubi Eve i to bardzo ;) Z Maxem są dla siebie stworzeni :D

p_o_n_

Ja też lubię Eve :D masz rację że z Maksem tworzą dobrany duet.
Tak zabrali płytę :-(

ocenił(a) serial na 9
Monica_7

Dzięki :)
Kurde oby ją odzyskali jakimś cudownym sposobem :D
Za wiele nie powiem narazie co mi sie podobało dziś bo najlepszego nie oglądałam ale na samym początku jak Carmela przyszła powiedzieć Gience o Evie, Maxie i Espe to mnie smieszyło jak sie zarzekała pare razy że ona nie lubi podsłuchiwać :D

p_o_n_

Dziewczyny, a w którym odcinku Espi, Diana i Nueves poszły do klubu?

Podobno było wesoło;) chciała bym to zobaczyć,pamiętacie który to odcinek był?

ocenił(a) serial na 9
Monica_7

Odc 27 :)
A widziałeś scenę z dzwonnicą, kradzieżą skutera i spowiedzią?

p_o_n_

Tak :D :D z dzwonnicą i skuterem było super!! I jak Espe poszła na to spotkanie i Tomas ją uratował, a potem tańczyła w deszczu. A spowiedź to już w 1 odcinku była, chyba, że czeka mnie kolejna :D
p_o_n_ nie pamiętasz może który to był odcinek jak poszły do klubu? Ja teraz oglądam 12, jak Espi jest zazdrosna o Martite xD
Wiecie co , macie rację, że taki nowoczesny klasztor, ale wydaje mi się, że Espe jest tak zakręcona, że nawet o tym nie pomyślała i na bank nie potrafiłaby zrobić sama kopii, bo pamiętacie jak dostała od Jorge nowy telefon i była zamknięta z Tomasem w piwnicy, ten miał klaustrofobię, a ona się zdziwiła i ucieszyła że ma latarkę w komórce..o_O

Monica_7

Oj nie zauważyłam p_o_n_, że mi odpowiedziałaś, że w 27, dziękuję ;)
Szkoda, że tu edytować nie można.
Ja mam taki zamęt bo oglądam i od początku (właśnie odcinek z niemowlakiem) i do tego teraźniejsze lecące na bieżąco odcinki n tv4 ;-))
Ta telka jest naprawdę świetna, przypomina mi "Zbuntowanego anioła" hehe, szczególnie Espi podobnie jak Mili, na pewno by się dogadały xD

ocenił(a) serial na 9
Monica_7

Akurat weekend majowy więc powinnaś nadrobić sporo :)
Spowiedź wszystkich siostrzyczek, mistrzowska scena z odcinka 38.

Monica_7

Właśnie obejrzałam na cda. Motyw z Karzełkiem był dobry: "Nazywasz się Maximo chociaż bardziej by pasowało do Ciebie Minimo" :D Oplułam monitor :D
Fajnie, że Espe podzieliła się swoim sekretem z Jorge. Teraz pozostaje mieć nadzieję, że komisarz pociągnie ją porządnie za język i będzie ją wspierał w tej całej sprawie.
Ps. Ten serial jest tak "nowoczesny" że nawet zakonnice za murami klasztoru mają smartfony z netem i gadają przez skajpa a tymczasem Esperanza nie mogła zrobić kilku KOPII tej płyty albo wrzucić pliku na jakiś serwer? Słaaaaaabeeeeeee!

strawberry_fields_fv

powiedzmy, że Espe o tym nie pomyślała, jeśli chodzi o płytę :P

ocenił(a) serial na 7
nutty25

"Nazywasz się Maximo chociaż bardziej by pasowało do Ciebie Minimo" :D Oplułam monitor :D "

Ja zrobiłam podobnie.

Jak tak dalej pójdzie,to trzeba będzie zainwestować w jakiś sprzęt myjący ha ha

ocenił(a) serial na 9
strawberry_fields_fv

Gato od początku świetna postać. Ja też się śmiałam, a potem jeszcze do Espe "czekacie na śnieżkę czy co?"

madzik_867

jeśli chodzi o 47 odc. to mam wrażenie, jakbym oglądała zupełnie inny serial :/ wycięli PÓŁ odcinka z oryginału :/ na szczęście nie protów, ale były śmieszne sceny, no i jak Lola się domyśliła skąd ten napad :/ jak dla mnie to spora przesada :|

nutty25

Dziewczyny oglądam właśnie jak Espi i Tomi jadą na rowerze xD i się zgubili hahaha. Potem jak Eva się upiła xD była genialna! Następnego dnia kac hihi. Ja mam z niej ubaw.
Lecę z odcinkami jak burza;) miałyście rację, że powinnam początkowe odcinki zobaczyć :)

ocenił(a) serial na 7
Monica_7

Lecisz jak błyskawica :D

Tu każdy odcinek jest ważny.
Przegapisz jeden i już nie wiadomo o co chodzi :D

W przeciwieństwie do " Mody na sukces "
Tam to możesz 2 miesiące nie oglądać i będziesz na bieżąco ha ha

ocenił(a) serial na 9
Monica_7

To był świetny odcinek (jak prawie wszystkie zresztą :-)). Dobre było jak Espe zostawiła miejsce dla Tomasa w autobusie, a ten usiadł obok Gienki :-), potem jak zawisła na drzwiach autobusu bo jej nie pomógł ;-P, albo tekst "najważniejsza jest Esperanza... to znaczy nadzieja na przyszłość". Potem jeszcze, jak wiedział że stoi za nim (wtedy jak się czaiła za wagonem) i mówi "wiem że tam jesteś", to zresztą tak samo jak na cmentarzu, wyczuł ją instynktownie - rozpłynęłam się :-)

manioszkamia

Ten odcinek jest genialny, kocham :D

manioszkamia

Dokladnie to wszystko było super, taki obrażony a ona zdziwiona i to z "Najważniejsza jest Esperanza..." Haha parsknęłam śmiechem jak tak do i spojrzał i spauzował. Scena na cmentarzu miód malina, wzruszyłam się, a on jeszcze do niej "nie zostawiaj mnie" ajjj:)

Naprawdę wycinają odcinki? Bez sensu,znam hiszpański,bo praktycznie uczyłam się go od dziecka i kilka telenowel oglądałam w oryginale, ale nigdy bym nie pomyślała że skracają. No tak...modę na sukces to by nie skrócili nawet o 10sekund...

Ja jeszcze muszę dziś nadrobić The Vampire Diaries i Lucifera,a z telek to została mi "Odmienić Los" z Danna Garcią (na początku było fajne ale potem same nudy , wiec zawiesiłam oglądanie, podpatrzyłam w necie po hiszp. i te ostatnie docinki zobaczę czyli before wedding no i wedding. ;)

EVA ma świetny styl, super ciuchy i dodatki. Ja ją naprawdę lubię, chociaż bywa namolna to nie ona jest tym złym charakterem - tak myślę i czuję,że będzie z nią jeszcze wiele śmiechu.

ocenił(a) serial na 9
nutty25

no to faktycznie;/ oglądałam zwiastuny na youtubie i to co u nas jest w 48 odcinku to tam jest w zwiastunie 50. ;/ więc sporo. a jakie sceny np wycięli??

maaajenka

Jak Lola chciała wyjść z klasztoru do szpitala i Fede udawał przed Gienką, że upadł i sobie coś zrobił, przesłuchanie zakonnic i oddanie im skradzionych rzeczy - to wszystko było śmieszne. Rozmowę w gabinecie Maximo o wypadku, którą podsłuchał Miguel i poszedł do Espe do szpitala - też była niezła scena tam. No i Lolę z Tomasem w szpitalu, jak rozmawiali i zorientowała się że Oski miał coś wspólnego z napadem i uciekła - dlatego się potem chowali w pokoju. Jednym słowem pół odcinka :/

ocenił(a) serial na 9
nutty25

to faktycznie;/

ocenił(a) serial na 7
nutty25

No masakra z tym wycinaniem scen.

Potem wychodzą jakieś chocki ,klocki i niewiadome .

ocenił(a) serial na 10
sloneczkO_1

trzeba jakąś petycje napisać, bo chyba najlepszy serial w historii TV4 skracają ...

Daga510

Dokładnie. Ale chyba taką wersję już dostali na eksport :(

ocenił(a) serial na 7
nutty25

Mnie się tez wydaję,ze dostali taką wersję.

No cóż może kiedyś ktoś przetłumaczy te wycięte sceny :D

sloneczkO_1

Jeeej jak ja uwielbiam Jorge!! Jest świetny, cudownie się uśmiecha :D
Za to z każdym odcinkiem mam dość Geni, Carmeli i tej trzeciej - Marii, wydry nie zakonnice;/
Czeka mnie odcinek z wycieczką, 24 nie ma na cda,próbuje na dailymotion ale się zacina.
Ten nauczyciel literatury przystojny:P

ocenił(a) serial na 9
Monica_7

Trochę to ci nawet zazdroszczę że to przed tobą :-) wszystkie odcinki są na CDA. Jedne udostępnia "mariellisaa" i tam brakuje 24, a drugie udostępnia aventura_ines i u niej brakuje 18. Pierwsza daje odcinki szybciej, a druga w lepszej jakości, najczęściej oglądam od obu (najpierw ten szybszy a potem jeszcze raz ten w lepszej jakości) :-). U aventury_ines musisz najpierw kliknąć ten obrazek niebieski (taki filmik fake) i potem na dole w opisie ona daje linki do konkretnych odcinków (cz.1 1-30, cz. 2. 30-60)

manioszkamia

Dziękuję ci ślicznie za pomoc <3 :)