PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720696}
7,3 18 tys. ocen
7,3 10 1 18108
O mnie się nie martw
powrót do forum serialu O mnie się nie martw

no i stuknęło znowu 1000 postów! :D

działamy dalej, mamy niezłe tempo! :D

ocenił(a) serial na 9
Stenia21

Ja się trochę obawiałam, co do tego niby odejścia Kulig, ale w sumie takie newsy w stylu "znajoma Joanny Kulig powiedziała..." no to wiadomo jak powinno się traktować. I zasada się sprawdziła (na szczęście).

Stenia21

Hahha, wszystkie możliwe strony teraz o tym piszą. Jakie zamieszanie się zrobiło. :D

on_mile

https://instagram.com/p/9v9sZmMbqv/ Krzysztof i strażak pod szpitalem :D

ocenił(a) serial na 8
on_mile

To chyba będzie chodzić o Filipa i Zuzanne gdzieś czytałam że o mało jej nie zabije myślę że chodzi tu o jego gotowanie więc albo puści z dymem willę albo zaserwuje danie ze składnikiem na który Zuzanna jest uczulona...u Maji na fb zdjęcie z ostatniego jej dnia na planie a w tle karetka jest też Krzysztof

on_mile

Tak się zastanawiam… Jak myślicie, czy ta zapowiadana w III sezonie petarda już wystrzeliła czy dopiero wystrzeli w okolicy finału? Do tej pory co mogło być tą petardą (oczywiście dla przeciętnego widza, bo wiadomo, że filmwebowych forumowiczów trudno zaskoczyć:))? To, że Marcin jest adoptowany, a jego rodzice zginęli w wypadku, czy może zaręczyny?

Mela_5_100

Wcale się nie zdziwię jak petarda już była, a my jej zbytnio nie zauważyłyśmy, hahah :D

Mela_5_100

Dla przeciętnego widza to petardą było chyba to, że Iga i Marcin są tak zaawansowani w związku. Że to nie jakieś nieśmiałe początki, tylko od razu z grubej rury pomieszkiwanie ze sobą, wychodzenie nad ranem i ten pęd Marcina do wspólnego mieszkania i zaręczyn. No czy to nie jest petarda po tych męczarniach II sezonu, gdzie trudno było przewidzieć, czy w ogóle będą jeszcze w stanie normalnie ze sobą porozmawiać? Pocałunki nad Wisłą wskazywały na takie tempo? :)

ocenił(a) serial na 10
Mela_5_100

Adopcja, zaręczyny, teraz aresztowanie Marcina i "dzwony weselne", to takie zaskoczenie ale na razie nic nie wybucha. Ale petardą faktycznie jest to, że są wreszcie razem i się nie kłócą. A totalnym zaskoczeniem jest to, że nie mają w ogóle czasu dla siebie, poza kilkoma kradzionymi chwilami czułości w pracy, a mimo to nie wyprowadzają się do motylków. Czekam jak rozwinie się w następnym odcinku, ta kumulacja w kuchni, no przecież tak dalej nie da żyć, nawet przy tak wielkiej wyrozumiałości Marcina i pobłażliwości Igi. Ktoś kiedyś napisał, że w łóżku Igi to można znależć każdego, oprócz Igi i Marcina razem! Obaj tatusiowie to potwierdzają. Ciekawa jestem kto wyjdzie z kuchni pierwszy, czy faktycznie porozmawiają, ustalą coś, czy znów każdy zostanie przy swoim?

Mela_5_100

Scenarzystki nie poszły tendencyjnym schematem, czyli rozstanie głównej pary po 3/4 odcinkach, potem każde z nich osobno, patrzenie się na siebie z daleka i może kłótnie aż do ostatniego odcinka, gdzie następuje happy end. Nie. One zaskoczyły fanów - połączyły głównych bohaterów i pomimo, że była jedna kłótnia, ewentualne małe sprzeczki, przeszkody w postaci innych osób: siostry, ojca, byłego męża i itd. oni nadal są razem, ba, nawet razem mieszkają, zaręczyli się. Pytanie tylko co zafundowały nam na koniec - szczęśliwe zakończenie, czyli mimo przeciwności para nadal jest razem czy może jednak brak happy endu i wielkie rozstanie.

Mela_5_100

Wg mnie petarda przed nami. I&M uporają się z problemami do ostatniego odcinka 3 serii i będą wreszcie, ku uciesze wiernych widzów, spijać sobie z dziubków;) W ostatniej minucie coś wypali, a raczej wysadzi nas w powietrze. Przeczuwam, że zostaniemy z wielkim znakiem zapytania na 4 sezon. Widzę zjawę w futrynie czyli wielki powrót tej, która z podkulonym ogonem... wiadomo;P Brazyliada, wiem. Ale wcale nie jest to niemożliwe;))) Będziemy do kolejnego odcinka snuć możliwe scenariusze, analogicznie jak w przypadku 1 i 2 sezonu;))))

emka98

Przy czym, żeby była jasność, wcale nie kibicuję takiemu rozwojowi wypadków:))))) Dla mnie, może się na dziubkach skończyć i np. na wieści o efektach inspiracji motylkami;P

ocenił(a) serial na 8
emka98

Tak tak ...wieści o efektach inspiracji motylkami...zresztą dość często to powtarzają to może jednak...

ocenił(a) serial na 8
emka98

Wiedząc, że powstanie 4 sezon, ja właśnie spodziewam się cliffhangera na koniec tego sezonu..

Bielak_812

W tej sytuacji zastanej, niezbędne wydaje się, zaparzenie cysterny melisy na ostatni odcinek;P

emka98

to się wydaje nieuniknione :)

emka98

Nawet nie strasz tym, że ona może wrócić. No bo teraz Marcin nie ma jej NIC do zaoferowania xD No chyba, że by miało powiat brazyliadą i by wróciła z brzuchem. Ale ja w jej powrót nie wierzę, poza tym portale już by o tym pisały ;)

Roksi0318

Nie straszę, ale wciąż brzmią mi w uszach słowa Laury do gada w 18 odcinku, że numer z "wystawieniem" laski z brzuchem jeszcze przed Kaszubą;P

on_mile

Nowy filmik znaleziony na YT o Idze i Marcinie
https://www.youtube.com/watch?v=FwV1lMy9GnA

Ale jak już dziewczyny w jesteście takie zdolne i lubicie robić filmiki o naszej ulubionej parze to może któraś z Was wykorzysta jako podkład piosenkę- Ed sheeran- Thinking out loud, ostatnio wpadła mi w ucho może nie cała ale jej fragmenty przypominają mi o Idze i Marcinie

on_mile

https://instagram.com/p/9zEMKcMbkv/ urocza para xDD

on_mile

Niestety nie mogę dodać linku, ale na fb OMSNM pojawiło się dość zaskakujące ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu zdjęcie :D

ocenił(a) serial na 6
lavendeer

https://www.facebook.com/334267110059224/photos/a.334379383381330.1073741828.334 267110059224/539977156154884/?type=3&theater
chodzi Ci o tę fotkę? Doprawdy, para idealna :D I te miny!

1990kozakm

Dokładnie o te ;) Hah, jakaś niespodziewana komitywa się zapowiada.

ocenił(a) serial na 6
lavendeer

I jeszcze to piwo i paluszki... Mecenas zagustował w plebejskich trunkach...? Mam nadzieję, że Krzysiu mu nie urządza kawalerskiego (oczywiście za pieniądze Marcina :p).

lavendeer

Przewidywałam, że skuteczne pozbycie się Doroty przez Krzysia odsunie w czasie mordobicie;P Ale aż takiej zażyłości to się nie spodziewałam;))))_

1990kozakm

Czy to jest w poziomkowie? ;) Czy mi się wydaje?

ocenił(a) serial na 10
Roksi0318

Takiego obrotu sprawy nikt się nie spodziewał. Co ten Krzychu w sobie ma, że nikt mu się nie oprze? Ciekawe co tym razem wykombinował, że Marcin nadal go toleruje? Bo nie uwierzę, że tak bez przyczyny. Chyba, że to znowu sprawa "delikatna, intymna i priorytetowa". To na pewno jest na Poziomkowej.

ocenił(a) serial na 10
Infiniti9

Krzychu ma po "części" Oliwkę i tylko to, to wystarczy i M o tym wie.
Marcin ma minę tolerującą, chłopina dla Igi zrobi wszystko. Nie dość, że w pracy spotyka od groma oryginałów, odchyleńców i wariatów, to na całe życia ma zapewniony oddech Krzycha za plecami.

ocenił(a) serial na 10
wiseacre

To zdjęcie może być pozowane i tak sobie myślę że Kaszuba będzie żałował że tak blisko Żelaznej zamieszkali,Małecki będzie ich często odwiedzał.

ocenił(a) serial na 10
kornmanson112

...z krajobrazu się go nie pozbędzie:)

1990kozakm

hahahah, wybuchnęłam śmiechem - humor poprawiony do końca dnia, jak nie dłużej :D no tego to się nie spodziewałam, i to jeszcze jeszcze takie spotkanie na Poziomkowej. :D

on_mile

wgl w co oni się tak wpatrują? :D

on_mile

przyszła mi zła myśl - Igunia porzuciła Kaszubę mecenasa, a Krzysiunio postanowił go 'pocieszyć'. :D

on_mile

Po tej minie widać jak mu "przykro" :'D

Roksi0318

'totalna rozpacz' :D

on_mile

Serio jestem ciekawa ile Marcin jeszcze da rade znosić Krzyśka. Bo on to ma do niego świętą cierpliwość. Mnie już to "Kaszubo" doprowadza do szału momentami, a Marcin za każdym razem go olewa ;p

Roksi0318

Nawet na Poziomkowej Marcin nie może się przed ukryć, hahha. :D Tak to jest jak się chcę zamieszkać 5 minut od Żelaznej. On ma anielską cierpliwość (tak jak w kuchni w 10 odcinku, Marcina powaga, kiedy Krzysiek cały w nerwach zabawił się w wyciskacz do soku xD).

on_mile

Marta walczyła ze sobą, aż w końcu się zapomniała i wypaplała Krzysiuniowi. Ciekawe jak końcówka sezonu będzie wyglądać. Czy Małecki będzie skakać z radości jak się dowie o kryzysie IgMy i problemach Marcina, czy pomoże mu jak w 2. sezonie? ;p

Roksi0318

Ano zobaczymy, też jestem ciekawa. Ale myślę, że możemy być przygotowane na wszystko, Krzysiunio jest nieobliczalny, nie wiadomo co mu wpadnie do głowy... Raz się będzie cieszył, a może już za chwilę będzie pomagał Kaszubie mecenasowi. :)

on_mile

W sumie kto wie, może jeszcze się okaże że Krzyś zostanie świadkiem Marcina, a ojcem chrzestnym potencjalnego potomka Kaszubów :D Nie no chyba się trochę zagalopowałam w tych rozwiązaniach :)

lavendeer

No wiesz dziewczynki wpadły już na taki pomysł... co do świadkowania... to kto wie :D hahaha!

on_mile

W sumie w tym serialu coś co zostanie raz powiedziane często okazuje się być czymś w rodzaju słów proroczych, więc nawet taki obrót sytuacji jest niewykluczony. ;)

lavendeer

Ciekawe czy tego syna też im wywróżył :p

Roksi0318

przepowiednia Krzysiunia + motylki = jest scenariusz na kolejny sezon :D

on_mile

Cóż za zdjęcie?! :))) Własnym oczom nie wierzę! ONI to wiedzą jak widzów pobudzić :) Jedno zdjęcia, a ile domysłów?! :)

ocenił(a) serial na 10
on_mile

Gdyby tak wziąć pod uwagę wszystkie przepowiednie Nostradamusa-Krzysztofa to: Iga ma kochanka, będzie miała syna, jej usta spotkały się w tajemnym miejscu z ustami Marcina (pod mostem). Teraz dotyczące Marcina: woli rozwódki, co prawda nie domaga się agresywnie zupy, ale chciał pozmywać i skory do bitki, o czym się przekonamy w 11 odc. Ciekawe co jeszcze niechcący Krzysztof przepowiedział!?!

on_mile

My zakładamy, że 4 sezon będzie ostatnim. Ale może jak będzie oglądalność i scenarzystki fajnie to wymyślą to może będzie i 5 sezon ;)

ocenił(a) serial na 10
lavendeer

"Słowo tutaj zmienia się w zaklęcie, i zawsze i zawsze znaczy dużo więcej"- już kiedyś chyba cytowałam z "Lata Muminków" ale pasuje do serialu idealnie:)

ocenił(a) serial na 6
lavendeer

takie rzeczy to już chyba tylko w "Modzie na sukces" :)

ocenił(a) serial na 10
Roksi0318

Marta się nieżle trzymała, nawet Tomkowi się nie wygadała. Ale Małecki, to jest Małecki! "to ona jest alkoholiczką?" No i się wygadała. Małecki już raz pomógł mecenasowi (z piratem). Pewnie na początku się ucieszy, ale jak sobie przypomni "noc z elementem". Albo to czekanie na przesłuchanie (ciekawe, czy będzie też ten sam policjant, który przesłuchiwał Igę?), to chyba pomoże na" swój sposób."

ocenił(a) serial na 6
Infiniti9

pierwszy raz od sceny z pamiętnym znaczeniem "pe" w "Skutecznym P.", nie miałam ochoty udusić/walnąć Krzysiunia tylko wybuchnęłam śmiechem, jak usłyszałam ten tekst. Scena była świtna! Prawdziwa komedia omyłek :D