no i stuknęło znowu 1000 postów! :D
działamy dalej, mamy niezłe tempo! :D
I jaka cudna zapowiedź przed kolejnym sezonem. Taki cichy ślub też ma swój urok, ale swoją droga to ja widzę juz oczyma wyobraźni Igme przed ołtarzem a dziewczynki sypiące kwiaty i trzymające na tych poduszeczkach obrączki. Aj rozmarzyłam...
Ten cichy ślub to byłaby kolejna petarda w tym sezonie. :) nie powiem... miałoby to swój urok. Ale ja też widzę taki obraz jak lavendeer :)
Zgadzam się, genialna petarda!!!!! jestem za!, reżyser i tak nie ma szans zaspokoić potrzeb i wymagań widzów ad.ceremonii ślubu naszej ukochanej pary.
Obraz lavendeer: oj jednak kuszący.
Oj, lavendeer twoja wizja bardzo mi się podoba. Z kolei loka12 "ciąża, wyjazd za granicę, więzienie" , no wszystko możliwe, ale niech I&M wreszcie się coś uda.
pomimo, że ciągle po głowie jednak chodzi mi jakaś zła petarda na koniec to wierzę w takie szczęśliwe zakończenie i byłabym bardzo zadowolona :)
....nie ma złej petardy(służy zabawie), jak sama nazwa wskazuje, można ją tylko nieumiejętnie odpalić, a wtedy może coś urwać ale czyż nasze scenarzystki można posądzać o nieumiejętność odpalenia, jakąkolwiek? niemożliwe!
Przeskakując po kanałach trafiłam na powtórkę 8 odc., to prawda trzeba dany odc. zobaczyć kilka razy. Zastanowiły mnie słowa Zuzanny, że "mąż niestety nie żyje od jakiegoś czasu" Może to był jakiś gangster i może właśnie to jego zabił Łukasz, a zamieszany w tę sprawę jest również Marek Kaszuba. Po co dodawali by wątek Zuzanny i Łukasza? Ostatnio senior to taki człowiek o wielkim sercu, schowany pod "pancerzem cynika". Za długo jest dobrze, a w tym serialu jak jest dobrze, to zaraz przestanie. Jeszcze 3 odcinki i będzie już wszystko jasne, albo pod choinkę w prezencie dostaniemy zagadkę nie do odgadnięcia.
Chociaż mało wierzę w taki przebieg wydarzeń to bardzo podobają mi się Wasze pomysły. ;)
Pamiętacie zdjęcie Mai na fb z ostatniego dnia zdjęciowego? Wydaje mi się, że kręcili pod domem Zuzanny (potem Oliwka wstawiła, które bardzo na to wskazuje) i tam też karetka z tyłu stała... wszystkich do szpitala chcą dać...
Nie wierzę, że już niedługo będzie koniec tego sezonu, przecież jeszcze nie tak dawno odliczałyśmy te dni do 11 września, a już zastanawiamy się jak sezon się skończy ;)
Póki co zapraszam na nowy filmik :)
https://www.youtube.com/watch?v=5g-WXggTpUo&feature=youtu.be
Prześliczny filmik. Od pełni szczęścia do łez. Ale fragmenty dodałaś wyjątkowe i jeszcze te teksty. SUPER!!!
Podpisuję się pod tym :) Filmik fantastyczny , a co do doboru piosenki , to już wogóle jestem przeszczęśliwa (spodobała mi się od pierwszej nutki i również jak autorka uważam ,że idealnie pasuje do IgMy...
Myślę, że jednak ślub będzie tą petardą, bo na fb OMSNM jest zdjęcie Marcina z rodzicami. Matka wróciła, to pewnie będzie ślub I&M !.
Super kombinujesz:) Może cywilny najpierw, a dziewczynki sypiące kwiaty to ciąg dalszy w 4 sezonie? I "niech I&M wreszcie się coś uda" - zgadzam się:)))
Jeszcze, żeby tan ślub pokazali w całości jak wchodzą po tym dywanie, podczas przysięgi jak łamią im się głosy, ich twarze. Chce to wszystko zobaczyć i na koniec ich szczęśliwe miny. Nie chcę się tego znowu domyślać, zastanawiać się było tak, czy inaczej. To miała być seria Igi i Marcina i to właśnie chcę zobaczyć, chociaż na sam koniec.
Na tej fotce z lewej... - kawałek pojazdu w barwach radiowozu? Radiowozem do ślubu - dobre;P Może Marcin zrobi podobny manewr, jak Wiktor? Iga z racji, że nie żona, będzie miała utrudniony dostęp do informacji na komisariacie i wtedy ślub natychmiast bo wiadomo: "szczególny przypadek";)))
Z tego szczęścia, to tego radiowozu nie zauważyłam. To zdjęcie chyba przed budynkiem Sądu. Marcina przywiozła policja, tatuś go wybronił i teraz we troje szczęśliwi. Czyli chyba ślubu w celi więziennej nie będzie, ani" nocy z elementem". Czyli czekamy !
Ale Renata jest ubrana jak na tym zdjęciu co jest z Marcinem i są balony. Teraz nie mogę go nigdzie znaleźć ;l
Mnie się wydaje, że zdjęcie jest przed budynkiem policji - urocza rodzinka. :)
Może Renata przyjedzie, bo się dowie, że Marcin aresztowany itd. A balony? Może to z okazji powrotu skazańca do domu? :D
Czyli mamy wachlarz kolorów jeśli chodzi o krawat... oby się tylko mecenasowi noc nie pomieszała z dniem:) Bo mnie się już te wszystkie możliwe wersje pomieszały;) Tylko fotka z pościelą działa na mnie wyjątkowo uspokajająco - przynajmniej nie trzeba analizować koloru krawatu;P
Haha tak ;) Dziś mi się śniło, że został jeden odcinek do końca sezonu. Obudziłam się przestraszona, ale włączyłam sobie to Cudne zdjęcie i mi przeszło ;)
To chyba jakaś epidemia z tymi snami... bo mi też się śniło, ale że jednak 4 sezonu będzie. Ale obudziłam się i ogarnęłam, że przecież potwierdzili... ale ten serial działa na człowieka. :)
Hmm, widzę, że jestem jedyną osobą w tym towarzystwie, która nie chce ślubu I&M w tym sezonie. Ja bym wolała wszystko powoli...
Co do zdjęcia-też skłaniam się ku temu, że jest zrobione pod komisariatem albo szpitalem (Stefan jest tak samo ubrany jak na tej fotce ze szpitalnego korytarza). Wydaje mi się, że Renata przyjedzie na wieść o aresztowaniu syna i zadzwonią do niej nie kto inny jak Iga i Marek. Zjednoczą siły? Może wreszcie się dogadają.
Nie jesteś. Jakby był taki cichy ślub to musiałabym to zaakceptować niestety. Ale też wolałabym, żeby jednak z tym ślubem zaczekali, niech się trochę nacieszą narzeczeństwem. :)
A no właśnie, przypomniałam sobie to zdjęcie ze szpitala - faktycznie tak samo. Albo może jak Łukasza wycofa ze zeznania to Marcin przyjedzie z nim porozmawiać. :D Gdzieś tam w asyście Krzyśka, który też się tam przypałęta. :D
A mnie zastanawia jeszcze telefon Krzyska do Marcina w 11 odcinku podobno ma dotyczyć Helenki, może wtedy Małecki wyśle Marcina pod głupim pretekstem po Ige i dojdzie do tej przepychanki i Krzysiek trochę będzie czuł sie winny, stad ta komitywa z Marcinem
Może, wgl dziwne jest, że Marcin pojawi się w końcu na tym spotkaniu Igi i Łukasza - ogarnie się i zrozumie, że musi pomóc, bo Iga jak to Iga zapędziła się w tych poczynaniach i trzeba to przerwać i pomoże Idze czy jednak ktoś go tam wyśle?
Ja też nie chciałabym ich ślubu w tym sezonie, za szybko to wszystko jak dla mnie by było. Po co się tak spieszyć skoro w planach jest kolejny sezon.
Pewnie, że na ślub za szybko. Te zaręczyny tez w sumie szybko, ale niech się cieszą tym narzeczeństwem przecież nikt ich nie goni ;) Jest jeszcze 4. sezon ;p
Ja też nic nie mówię o ślubie. W myślach mi się to w ogóle nie układa. A teraz jak wiadomo, że areszt i sprawa o pobicie to tym bardziej. Ślubu szybkiego nie zorganizują ze względu na okoliczności. Te okoliczności bardziej takie, że myśli się o czymś innym a nie organizuje uroczystości z założenia radosne. A tu by mieli później już zawsze w pamięci takie nieszczególne skojarzenia.
No to jak nie ma być tego ślubu, to jakie są wasze propozycje odnośnie teściów Marcina? Która z aktorek mogłaby zagrać matkę Igi, teściową Marcina? W pierwszej chwili do głowy mi przyszła myśl o Seniuk, bo też ma temperament. Ale ona z racji wieku, to mogłaby być jej babcią. Ciekawi mnie pierwsze spotkanie Marcina z przyszłymi teściami.
Rozumiem, że szukamy w obsadzie 'Czasu honoru'? :D Już ktoś kiedyś tak napisał - nie pamiętam kto - że tak naprawdę praktycznie każdy tam grał. Ale, że ja nie oglądałam to się nie orientuje.
Jako aktorkę grającą teściową Marcina widzę bardzo żywiołową kobietę - odziedziczyły po niej przecież ten wybuchowy charakter.
A ojciec? Skryty, który nie ma nic do powiedzenia, bo żona wie wszystko najlepiej. :D
Mnie przychodzi do głowy jedna taka pani, ale aż się boję wymieniać jej nazwisko ;) I z tego strachu aż zapomniałam jak ona się nazywa ;D Chodzi mi o tę damesę z "Kogla-Mogla", ta której tekstu nigdy nie zapomnę "Marian, tu jest jakby luksusowo". Kobieta-petarda, charakterek Igi byłby wyjaśniony.
O tak, o nią mi chodzi. Wy szukacie w innych serialach, bo to się Wam układa w całość,a ja tu kompletnie jestem oderwana od rzeczywistości serialowej. Nie wiem, co ona robi teraz, czy gdzieś się w ogóle pojawia. Tak mi się ona skojarzyła już kiedyś, jak wyszło, że mama będzie apodyktyczna. A ta Kasprzyk ma sporo komediowości w sobie. I ten nerw taki trudny do ukrycia. Pasowałaby, moim zdaniem.
Ja ją widziałam w zapowiedzi serialu chyba" Nie rób scen" jej męża grał Paweł Wawrzecki i ona tam mówi coś takiego "to ojciec kupił facebooka i nic mi o tym nie powiedział?" no świetna tam była. Tylko ona tak trochę na kobietę pracującą na gospodarstwie to nie wygląda, albo za dobrze wygląda na kobietę ze wsi, ale temperament to ma idealny do roli matki Igi.
Charakteryzacja w sumie może sporo zdziałać. :) A co do charakteru to zgadzam się - pasuje idealnie. :)
Też myślę, że mogą ją odpowiednio ucharakteryzować. Poza tym, nie musi przecież grać stereotypowej kobiety ze wsi. Gospodarstwa obecnie nie prowadzą jedynie babiny w chustach. Teraz to ciągniki i kombajny, a nie widły i takie tam jakieś sierpy czy snopowiązałki.
Jakby grała "po warunkach" to byłoby to świetne :) Natomiast już widzę te komentarze, jaki to babsztyl i cytowanie powiedzeń typu: popatrz na przyszłą teściową, a zobaczysz w niej swą wybrankę w przyszłości. Kaszubo, uciekaj, bo strach się bać... ;)
Sorry, nie chciałabym nikogo urazić ale to za proste skojarzenia. Wszyscy się spodziewają jaka może być, trochę przerysowany banał.
Ja bym widziała mamę Igi zaskakującą, impulsywna, bezpośrednią, piękną, ciut z klasą, może już raczej A. Kulesza. Dorota brunetką jest. E.Kasprzyk, zbyt oczywista.