Sezon 3 to już historia ...przed Nami nowe wyzwanie...ciekawe dyskusje...itd...itp...
Przepraszam że sieje zamęt,być może mam zwidy i w ogóle mi już odwala ale czy na tym filmiku obok Kaszuby nie stoi ten chłopczyk z kaskiem w ręku?
Też mi to zaświtało w głowie jak zobaczyłam filmik, ALE nie siejemy zamętu. Czekałam aż ktoś o tym wspomni.
Słuchaj,z dziewczynkami poszedłby na gokarty?nie chcę przez to powiedzieć że dziewczyny nie jeżdżą.
Ej, no spokojnie! Z Waszych komentarzy wynikało, albo z tych nerwów samo mi tak przyszło do głowy, że Kaszuba przyprowadził tego chłopca na gokarty. I z tych nerwów same głupoty wypisywałam, bo tak szybko chciałam ten filmik zobaczyć, tak mnie wkurzyło! Ale Kaszuba zachowuje się tak, jakby szukał kogoś z kim się umówił, on nawet nie patrzył na tego chłopca(jeśli to był on). Przecież "gdyby" z nim przyszedł, to by z nim rozmawiał, założył kask, albo trzymał za rękę (tak jak Oliwkę), a on próbuje porozmawiać przez komórkę, a chłopiec stoi sam, bez opieki. Może właśnie tam umówiła się ta kobieta z Kaszubą, a on jeszcze nie wie, że ten chłopiec to może być jego syn.
Trochę dziwne miejsce by sobie wybrała na spotkanie. Ja już sama nie wime co o tym myśleć.
Ja tak to sobie tłumaczę, pocieszam się tylko, bo Kaszuba tak dziecka, nawet obcego, by nie zostawił.
Albo umówiła się tam z nim (choć nie wiem akurat dlaczego tam) nie mówiąc o co chodzi a zamiast niej spotkał tam chłopca, który stwierdzi: "mama powiedziała, że jesteś moim tatą" i świeżo upieczony żeby nie powiedzieć spalony tata w nerwach będzie próbował się dodzwonić do tej kobiety.... jakby nie było, wesoło to nie wygląda.
Gdyby tak było, to Kaszuba wziąłby za rękę tego dzieciaka i poszedłby szukać matki. Moim zdaniem Marcin jeszcze o niczym nie wie. Ten chłopiec stoi tam trochę zagubiony, a Kaszuba nerwowo kogoś szuka.
Ale co do tego że to jest TEN chłopiec się zgadzamy? Bo ja jestem niemal pewna że to on a to nic dobrego nie wróży
Może być tyle samo nerwów co z Gadomską,powtórka z rozrywki,na samą myśl już się denerwuję choć to tylko domysły.
Tak sobie myślę, że ta kobieta powie Marcinowi, że to jego syn, on zrobi badania i oczekując na wynik, polubi tego chłopca. Na wynik trochę się czeka i to nie jest tanie,nie sądzę by samotną matkę było na to stać. Bo przecież gdyby zrobiła wcześniej(skąd miałaby materiał do ustalenia ojcostwa), to wcześniej wystąpiłaby o alimenty. Bo czego jeszcze może chcieć od Marcina dopiero teraz? Myślałam, że ta smutna mina Marcina na tym zdjęciu z Oli w kuchni, to po tym spotkaniu z chłopcem na gokartach. Ale ma inny krawat, nic już nie wiem!
Ja mam takie obawy że to może być syn Marcina... bo jednak twórcy serialu chyba zechcą zarysować ten Kaszubski diament. Ale to tylko moje przeczucia.
Może i tak być, ale myślę, że to będzie jakaś prowokacja, ze strony tej kobiety. Co ona tam wymyśli,żeby Marcinowi zatruć życie. Ona wg mnie będzie chciała się jakoś na Marcinie odegrać i pewnie posłuży się dzieckiem. Ciekawe dlaczego ŚS sugerował, że albo Marcin, albo Łukasz. Nic ich nie łączy, poza tym, że są prawnikami. Ani razem nie studiowali, ani nie pracowali, ale faktem jest,że Łukasz miał legitymację z imieniem i nazwiskiem Marcina. Zniszczył ją, gdy zobaczył Marcina. Może trzeba skupić się na tym wątku, czyli jakaś afera sprzed lat,ale wtedy Marcin jeszcze studiował? Nic już nie wiem:)
Przecież Kaszuba jest prawnikiem i tak latwo daje się wmanewrować w ojcostwo. Chyba powinien postąpić, jak normalny mężczyzna w takim przypadku, bedąc w dodatku prawnikiem. Nagle zjawia się jakieś dziecko, kobieta i on kobietę zna, utrymywał z nią kontakty, a nie byla to jednorazowa znajomość. Ale to nie przesądza jeszcze jego ojcostwa. Pytanie czy Marcin bedzie dążył do konkretnego ustalenia ojcostwa? Moim zdaniem tak. Jak to usalenie bedzie wygladało to inna sprawa. Jak dalej potoczą się losy tego chłopca i kobiety, to tutaj obawiam sę, że scenarzystki pójdą w stronę brazyliady, co coraz częściej u nich występuje. W kazdym razie ze strony Marcina ani Igi nic złego w stosunku do chłopca nie nastąpi. Ciekawe czy Marcin bedzie sprawdzał metrykę chłopca w USC albo czy wystąpi o ustalenie ojcostwa. Ciekawe, jak do tego podejdą rodzice Marcina.
Możemy się tylko domyślać, nie sądzę by to była jakaś poważna relacja, pamiętał jedynie, że jakaś dziewczyna "nie oddała mu ulubionej płyty rodziców". Nie sądzę, by był aż tak zadufany w sobie, że nie pamiętałby dłuższej relacji z tą kobietą. Chyba, że za bardzo dążyła do podporządkowania go sobie, wtedy faktycznie Marcin ucina szybko taką znajomość, wybierając wolność. Ale to i tak nie wyjaśnia dlaczego Marcin, albo Łukasz może być ojcem? Co takiego ich w przeszłości łączyło?
Faktycznie tak mogło być. Jednak nie świadczy to o tym, aby Marcin od razu zaakceptował swoje ojcostwo. Mnie ciekawi czy i jakie podejmie kroki i oczywiście czym to się zakończy. Marcin w sprawach dzieci, ze względu na swoje życie jest bardzo delikatny, wyrozumiały. Nie świadczy, to jednak, ze w tym przypadku ulegnie bezwarunkowo, machnie ręką i od razu przyzna się do ojcostwa. Oczywiste, że pozostaje jeszcze łukasz i jego zachowanie.
Ciekawe, a jednocześnie smutne. Bo co, jeśli Marcin polubi z wzajemnością tego chłopca, a potem okaże się, że to jednak nie jego syn? Może ta kobieta, ma inne plany, np jakiś wyjazd i będzie chciała, aby Marcin zajął się nim tylko przez jakiś czas. Ja życzyłam I&M tego syna, a nie tam jakieś 3 dziecko, po latach i jeszcze nie wiadomo dokładnie czy na pewno jego. Bo ledwo sami się zgrali, a teraz jeszcze "obce" dziecko w tym ich dziwnym dość układzie. Pozostaje nam cierpliwie czekać, ale mam nadzieję, że te wszystkie nerwy rozładowane zostaną sporą dawką komedii i przede wszystkim czułości między I&M. Ja czekam, na szczęśliwy finał:) Ale jednocześnie nie chciałabym, aby to było tak, jak na koniec 2 części, że wszystko rozegra się znów w ciągu kilku ostatnich minut. Jasne, że łatwiej nam się czekało na 3 serię, ale znowu wszystko się popsuło(choć było już pięknie), żeby do ostatniej chwili nas przetrzymać, a zakończenie było bardzo zagadkowe. I jak to w tym serialu było nie raz, nie dwa, będą razem, ale znów "ktoś" im będzie mieszał:)))
Finał bedzie z całą pewnością radosny. Czy pokaża to przez kilka sekund, czy kilkadziesiąt? Czy pozostawią nas z pewnym niedomówieniem czy też oczywistością? Wszystko to bedzie pewnie zależało od tego czy scenarzystki planują 5 sezon. To jedno, drugie czy władze tvp wyrażą zgodę. Duże znaczenie bedzie miała oglądalność - bo to pieniądż - oraz wyniki konkursu telekamery. Pożyjemy i zobaczymy.
Masz rację, oni są na półmetku, tak naprawdę to każda seria nas czymś zaskoczyła. Scenarzystki tak poprowadziły akcję, że trudno nam było niektóre sprawy przewidzieć, a do tego jeszcze artykuły prasowe, które totalnie nas wyprowadzały w pole. Ale skoro w tej serii ślubu nie będzie, to albo planują 5 serię, albo co...?
Jak tylko sobie odtworzyłam ten filmik i patrzę Marcin na gokartach to jedna myśl przyszła mi do głowy. I jeszcze to dziecko obok. Nie chcę siac paniki, ale...
Jak się człowiekowi nudzi to szuka niusów. :D Na jednej ze stron agencji aktorskich dostrzegłam informację, że do obsady w styczniu dołączył niejaki Konrad Skolimowski. Z tego co zauważyłam już raz zagrał w serialu - chłopaka z autobusu. O ile się nie mylę to chodzi o jednego z tych od incydentu z Karoliną. Teraz natomiast ma grać Grześka, podobno stała rola.
Zgodnie z programem TVP2 nowy sezon startuje 4 marca :) Jednak chyba zmiana godziny emisji nam się szykuje na 20:40.
Skąd masz te informacje?Z jakim wyprzedzeniem są pierwsze streszczenia odcinków?
https://www.tvp.pl/prasa/programTVP2/p0304_T2D.txt
streszczenia jeszcze nie ma - tu nie wiem, kiedy się go można spodziewać. :)
Zauważyliście, że na zdjęciu na którym Iga opiera się o Marcina (Marcina ma czerwoną czapkę a Iga niebieski płaszcz) to Marcin trzyma wędkę :D
Chyba na 99% razem wyjadą z Warszawy na zimowe wakacje :)
Też dziś to zauważyłam,mecenas ryby łowi:)fajnie to wygląda:) z czyjegoś instagrama wynika że byli w Serocku.
Dziewczyny po długim czasie bawienia się w Sherlocka na 99,9% znalazłam miejsce gdzie Iga i Marcin spędzili swój czas wolny :D
Wszystkie informacje były analizowane ze zdjęciami z instagrama a najbardziej z wywiadem przeprowadzonym na planie przez pytanie na śniadanie (tu macie link http://pytanienasniadanie.tvp.pl/23822418/tylko-u-nas-serialowa-zakochana-para-j oanna-kulig-i-stefan-pawlowski )
Tu podam wam link do tego miejsca -> http://www.eholiday.pl/noclegi-in3155-galeria.html
A wy jak sądzicie? :D
I jeszcze jeden link który mnie utwierdza w 100%, że to mam Iga i Marcin się wybrali :D
http://www.lipowy-przyladek.pl/galeria/galeria-2/
Jak zauważyłam wędkę w rekach Kaszuby :D
Z nudow zaczelam myslec nad wszystkimi zdjeciami jakie pokazano nam z 4 sezonu i ukladajac sobie wszystko w całość zaczelam szukac, trudno bylo znalesc ale po krok po kroku, wpisując rózne frazy w google(przez moment czulam że bylam na końcu internetu xD) znalazlam maly obrazek z domkiem porównalam go z ujeciem z wywiadu i byl taki sam później poszlam jak spłatka:D
Teraz jestemy pewne że razem pojechali :)
I potwierdzające zdjęcie Mustanga z profilu tego miejsca na fb :)
https://www.facebook.com/lipowy.przyladek/photos/a.332345560151789.89627.1265489 00731457/1073454616040876/?type=3&theater
Jeszcze znalazłam zdjęcie na instagramie na którym jest nieznana dla mnie aktorka, która jest ubrana w mundur policyjny i prawdopodobnie wystąpi w 6 odcinku nowego sezonu. Ciekawe po co znowu muszą wkraczać służby wyższe?
Linka wam teraz nie podam bo jestem na telefonie;/
O mnie sie nie martw za kulis 2 sezonu. Można się ciekawych rzeczy dowiedzieć:D
https://www.youtube.com/watch?v=4IElKMA29AE
O widzisz, całkiem niedawno dodane dopiero. Kawałki z tego materiału gdzieś przy okazji jakiś innych nowinek z planu juz były, ale większość to zupełna nowość. Kupiłam dziś śs i teletydzień, bo myślałam że może będą jakieś nowe zdjęcia i opisy, a tu kompletnie nic o naszym serialu. Nawet oficjalne źródła, jak fb i instagram żadnych nowości w ostatnich dniach praktycznie nie dodają, tylko bazują na tym co wcześniej już pokazali, a mnie tu kurczę z ciekawości już skręca. Mam nadzieję, że się doczekmy w tym tygodniu chociaż zwiastunu.