Założyłam ten temat, by wszyscy, którzy znają szczegóły z tego, co będzie w następnych
odcinkach mogli się w jednym miejscu tym podzielić. Także po to by ci, którzy nie lubią
wiedzieć 'co będzie' przez przypadek nie przeczytali i się nie dowiedzieli. Proszę o
dzielenie się swoimi informacjami o VD.
Właśnie, ja zaczęłam oglądać serial w tym samym momencie:)więc kompletnie nie jestem przyzwyczajona do przerw:((no i zakończą to pewnie tak, że szlag człowieka trafi z ciekawości co dalej, a tu później tyle miesięcy czekać. Dodatkowo rozbudzili ciekawość tym tytułem ostatniego odcinka.Masakra!
Odcinek 22 skończył się tak że ja bym nie wytrzymała tyle miesięcy czekac na odcinek 1. Serio podziwiam te osoby które musiały czekac. Szkoda że nie zaczęłam tego oglądac kiedy wszystkie sezony będą gotowe. Niby fajnie czekac i domyślac się co będzie dalej ale ja wolę wszystko za jednym zamachem i już.
Właśnie wiem, jak było z tym 22. ja sobie od razu włączyłam 1 (jeden z moich ukochanych odcinków zresztą) z 2 serii i było po kłopocie, a teraz nie wiem, jak to wytrzymam...Ty się lepiej przygotuj, że teraz czekać nas może taka sama sytuacja, jak ich wtedy. Tak, lepiej za jednym zamachem, najlepiej sobie włączać jeden za drugim, ja tak spędziłam jedną sobotę i było super:))
Najlepiej jest oglądać bez żadnych przerw, ale niestety tak się nie da :/ Jeszcze trochę zostało do kolejnego odcinka :)
Ah, ja przynajmniej miałam przyjemność obejrzeć 17 odcinków 1 sezonu za jednym zamachem ;) Poźniej musiałam już czekać, grrrrr. To zdjęcie u góry, gdzie Damon i Elena się całują to manipulacja, sprawdziłam. Damon wymieniał ślinę z Rose, a Elena, ekhem, ekhem, wiadomo z kim.
Wiecie, że ukazał się nowy plakat z TVD? To prawdopodobnie żaden spoiler, ale nie bardzo wiem, gdzie to zamieścić. W każdym razie napis na nim baaaardzo mi się podoba.
http://27.media.tumblr.com/tumblr_lj4hg32MI61qibecuo1_500.jpg
Wcześniej mieliśmy plakat z Deleną z napisem "Drawn together and not pulling away", teraz mamy ten ;). Szanse rosną, rosną, rosną!
Tak myślałam, przecież od razu widać bylo że to fotomontaż.
Ooo, napis intrygujący. Ale na plakacie jest Katherine nieprawdaż ? Tym bardziej można to na różne sposoby interpetować.
http://twitter.com/PaulMSommers/status/54616419060555776 HA! Elijah !!!! xD
No i wynika z tego, że Jenna i Bonnie nie zginą. Któż to może być?
hmmm.. coraz ciekawiej się robi;) krąg się zwęża
na pewno jakaś znacząca postać skoro sam Damon się zjawił na pogrzebie hm...
Może rzeczywiście Dżon ;]
Kiedyś też zapowiadali, że zginie ktoś bardzo ważny i fani drżeli, a tu chodziło o Masona;)
Właściwie to nie wiemy, kto jest na tym plakacie ;). Skłaniam się ku wersji, że to Elena, bo jeśli chodzi o Katherine, to przecież już od dawna zdajemy sobie sprawę z tego, że Stefan jej nie kocha. To byłoby zbyt przewidywalne.
Ale zostawiając daleko w tyle napis, praktycznie na wszystkich plakatach z drugiej serii, Nina jest ucharakteryzowana tak jakby była Katherine. Tak mi się przynajmniej wydaje. Muszę odgrzebać poprzedni plakat z tym zdjęciem i zobaczyć napis;) o ile jest.
Jakby tak kombinować , to "is dead" może być też aluzją do śmierci Eleny i przemianą w wampira.. nie jest powiedziane, że to się w tym sezonie jeszcze nie wydarzy a taka sytuacja na pewno wpłynęłaby niekorzystnie na ich związek..
Dobra, cofam to gdyż to rzeczywiście Elena.
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/posters#p icture-28 - tutaj na bank jest ona, więc..
A tamten plakat jest na serio nowy? ;)
Zastanawiam się właśnie. Jest prawdopodobieństwo, że pojawił się jeszcze przed odcinkiem 6, w którym to Stelena ze sobą zerwała - być może plakat odnosi się do tego wydarzenia.
No właśnie, bo teraz sobie tak zerknęłam w filmwebowe plakaty i jest on dużo wcześniej dodany.
Tylko w takim razie nie ma co się sugerować zbytnio tymi napisami biorąc pod uwagę że to zerwanie długo nie trwało..;]
Skoro wątek o spoilerach, to dodam kolejny, oto tytuł odcinka 21 http://vampirediaries.pl/artykuly/newsy/1479-tytu-21-odcinka, może część z Was już widziała :)
Jeżeli tytuł jest nawiązaniem do powieści Hemingwaya, to możemy się spodziewać jakiejś walki.
Ale ja sobie tylko gdybam, nie bierzcie mnie na poważnie.
"ostatni taniec " ,"ostatni dzień", "kiedy leżę umierając" - patrząc tylko na tytuły można stwierdzić że będzie rzeźnia i niestety ktoś przypłaci za to życiem. Zapowiadają się dramatyczne odcinki.
"ostatni taniec " ,"ostatni dzień", "kiedy leżę umierając".
No to faktycznie. Rzeźnia bydzie;)
Damon przypadkiem nie tańczył z Eleną? Tylko nie wiem z którego odcinka było to zdjęcie. Coraz mniej czasu już, zobaczymy w piątek chociaż częśc tego co przygotowali dla nas przez ten czas:D Myślę że nie będzie żadnego happy endu i dlatego nie moge się doczekac, lubię kiedy ktoś umiera w filmie
Z 18. Tak, tańczył:) Z Bonnie też, ale to obściskiwanie mnie troszeczkę przeraziło:P
Zdjęcie jest z odcinka 18 "The Last Dance" :) Ale wątpię, żeby ten ostatni taniec dotyczył Eleny i Damona, bo przecież wszyscy dobrze wiemy, że oboje będą żyć jeszcze huhu i pewnie dane im będzie jeszcze kiedyś razem zatańczyć ;) Może ten tytuł będzie się odnosił do Caroline i Matta? Być może, tak jak wiele osób spekuluje, Matt zginie i to będzie ich ostatni taniec? Przekonamy się niebawem :)
Może byc i Matt. Myślę że ta postac się wypaliła. Kiedy dowiedział się, że Caroline jest wampirem coś mogło zacząc się dziac, ale po zdjęciach widac, że będą razem i szczęśliwi więc może skończą tą sielankę nagle, Matta spotka nieszczęśliwy wypadek i będzie koniec roli.
Nie oglądałam jeszcze tych zdjęc:D Damon się bawi dobrze jak po otwarciu grobowca z 4 studentkami:D Nie widziałam tez zdjęc z Bonnie, od kiedy oni tak się lubią? Mam nadzieję, że scenarzyści nie wpadną na jakiś głupi pomysł w stylu romansu.
Może nie, skoro Bonnie ma teraz Jera... A Damon jest dla niej miły od dawna, tylko ona zawsze coś do niego ma. Ciekawe, dlaczego nagle się jej odwidzi?
Podoba mi sie zdjęcie gdzie Stefan i Damon patrzą na siebie wymownie, Damon ma złe oczy:D Ciekawe o czym tam gadali, znaczy w sumie wiadomo że o Elenie ale co konkretnie. Stefan już robił sceny zazdrości i do tego groźne "Do you understand??" powiedziane jakby w zwolnionym tempie. Niech się pobiją:D
No dostanie tylko niech wymyślą jakiś dobry powód a nie że Damon nagle wyskoczy że on już miłości ukrywac nie będzie i chce udowodnic tu i teraz że Elena jest jego. To musi jakoś narastac żeby każdy mógł wybuchnąc:D Ostatnio Deleny nie było, wszyscy żyli w przyjaźni więc muszą się postarac żeby to zaognic
Będą się kłócić o sposób chronienia Eleny.
IMO Damon będzie chciał pokazać Stefanowi, że on również zrobi wszystko dla Eleny i że nie tylko Stefek jest wielkim herosem który wie najlepiej co dobre dla jego dziewczyny.
Im bardziej przyglądam się tym zdjęciom tym myślę, że on przekonuje do czegoś Bonnie.
Hmm... Być może moje pytanie wyda się głupie :D Ale muszę zapytać: czy jest możliwość, aby w jakiś dziwny sposób cała scena z Damonem i płaczącą Eleną wyciekła do sieci przed premierą odcinka? Na polskiej stronie fanów w temacie, gdzie był zamieszczony ten zwiastun dwóch odcinków, wczoraj pewna dziewczyna dodała komentarz, w którym jest rzekomy zapis (w oryginalnym języku, czyli po ang) tej rozmowy pomiędzy Deleną. Napisała "Akurat nie mówi o śmierci... nie no dobra mówi... a zresztą sami zobaczcie
Elena: I thought I had more time, but he?s here. He?s here and he will destroy everything. He already started, Damon. I just need to die, it?s the only way." następnie jest ta kwestia, którą mówi Damon iii dalej nie przeczytałam, bo nie wiem czy to może być prawdziwy spoiler (więc nie chciałabym sobie popsuć niespodzianki) czy tylko wymysł. Ale skąd ktokolwiek mógłby już znać przebieg całej tej rozmowy? Jakiś wyciek? Kusi mnie, żeby przeczytać całość, ale się powstrzymuję, mimo, że pewnie moje obawy są bezpodstawne i po prostu ktoś sobie jaja robi :D (na końcu jeszcze dostrzegłam słówko 'die' w kwestii Damona i w tym momencie już zupełnie zamknęłam stronę, żeby mnie nie kusiło, tak na wszelki wypadek..)
Widziałam już wcześniej i zauważyłam, że fragment, w którym Kat mówi o "Team You" jest inny niż ten, który pokazywali w zwiastunie ;) może im nie pasowało i zmienili.
Katherine jest boska, Nina Dobrev jest genialną aktorką że w jednym serialu stworzyła dwie postacie które są zupełnie różne od siebie. Ten odcinek myślę będzie najsłabszy z tych 3 bo na zdjęciach jest cały czas mamusia z córeczką, podejrzewam że pół odcinka będą wypominac sobie wspólne żale, im bliżej końca tym będzie lepiej
Hm... Katherine zasugerowała braciom kolejną zamianę ról z Eleną, pewnie do tego dojdzie zwłaszcza, że Elena nie będzie mieć naszyjnika w którymś odcinku..
Wszystko jest możliwe, wyciekały do internetu nie takie rzeczy, całe fragmenty książek albo całe płyty jeszcze przed wydaniem. Możliwe że wyciek jest prawdziwy ale masz rację że lepiej nie czytac. To będzie ważna scena i ja chcę zobaczyc ją w oryginale
Wiesz co, moim zdaniem gdyby wyciekł fragment to ta dziołcha by go skopiowała i wrzuciła na jakiś serwer a nie spisywała dialogi ;)
Akurat VD jest dobrze chronione w porównaniu z przemysłem muzycznym np.:P
http://www.youtube.com/watch?v=XaC0FKnNtEE
promo następnych paru odcinków.
mógłby ktoś przetłumaczyć? ;)
E: Isobel.
I: Witaj, Elena.
"Oczekiwanie dobiegło końca"
E: Zaprosiłaś ją do domu?
L: Nikomu w tym mieście nie mogę zaufać.
K: Zmieniam podejście. Teraz jestem wyłącznie w waszej drużynie.
"Sześć zupełnie nowych odcinków"
B: Istnieje powód, dlaczego zostałam do tego powołana. (Swoją drogą, Bonnie strasznie mnie wkurza tym patetycznym podejściem do magii -.-')
M: Muszę wiedzieć więcej.
C: Co będzie, jeśli komuś powie? Jeśli powie wszystkim?
S: Ja byłem pod wrażeniem.
"Wszystko, co znasz...."
S: Gdzie ona jest?!
"...wkrótce..."
E: Jenna, musisz ze mną porozmawiać.
"...się zmieni"
D: Musisz mnie posłuchać i przygotować się na to, co zaraz ci powiem.
Napisów nie potrafię robić. Mam nadzieję, że wszystko jest jasne. Chociaż nie jestem pewna pierwszej części tego, co mówi Kath.
dziękuje bardzo ;)
a nie wiesz może czy są już napisy do tej sceny?
http://www.youtube.com/watch?v=fow_MKzqcHM
a jak nie ma to mogłabyś mi też to przetłumaczyć?
;-)
a nie możesz poszukać ? ;)
zobacz na polskiej stronie vampirediaries, powinny być.
A w rozmowie najpierw Stefan z Damonem mówią o pojawieniu się Isobel, potem Katherine stwierdza, że nie powinni mówić Isobel o tym, że wyszła z grobowca. Na co Damon odbija piłeczkę stwierdzając że sama z nimi współpracowała (z Isobel i Johnem) i działała przeciwko niemu. Ta odpowiada że robiła wszystko żeby wyjść z grobowca ale teraz chce śmierci Klausa więc jest w teamie Salvatore.
dziękuje bardzo ;)
a nie wiesz może czy są już napisy do tej sceny?
a jak nie ma to mogłabyś mi też to przetłumaczyć?
;-)
S: Zwyczajnie pojawiła się na progu domu.
D: Co ona tutaj robi?
S: Nie wiem. Tego się dowiem.
K: Uważam, że nie powinieneś jej mówić, iż tu jestem.
S: Co? Czemu?
K: Lepiej, żeby ona i John nie wiedzieli, że zostałam w mieście po tym jak wydostałam się z grobowca.
D: To Ty jesteś z nimi w zmowie. Zawarłaś z Johnem umowę i prawie sprawiłaś, że zostałem zamordowany.
K: Zrobiłam to, co musiałam by wydostać się z grobowca. Teraz jednak ponownie rozważam swoją lojalność.
S: Co wiesz?
K: Wiem, że chcę by Klaus umarł, co całkowicie ustanawia mnie w Teamie Wy. Poza tym jeśli Wy dwaj kiedyś znowu będziecie chcieli bym zamieniła się miejscami z Eleną... Im mniej ludzi wie, że tu jestem - tym lepiej. Pomyśl o tym, Stefanie. No dalej, bądź rozsądny.
S: Wiesz co? Czemu nie zadzwonisz do Alarica by uświadomić mu, że jego żona właśnie pojawiła się na progu domu jego dziewczyny?