Temat 55
Dynia pozdrawia wszystkich
Poprzedni (54): http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/Stefan+i+przyjaciele,2731869
No nie mow! http://www.mojegotowanie.pl/var/self/storage/images/swieta/ciastka_krecone_przez _maszynke/822662-1-pol-PL/ciastka_krecone_przez_maszynke_popup_watermark.jpg Byla u mnie w domu kiedys taka maszynka, ale teraz podejrzewam, ze na smietniku a szkoda... Sama wybieralas wzorek z nakladki i dlugosc ciasteczek :D
http://www.przyslijprzepis.pl/gfx/00/22/11/b5/image-0sxnyly_jpg/thumb_300x0_10_w .jpg/__/ciasteczka-z-maszynki.jpg
Ja bylam w szoku, ja na szafe musialam wsadzac, przed kotem :D I czasami po prostu zapominalam i dlatego az miesiac wytrzymaly :D http://imgur.com/6BiAeAu :D Az mi sie swieta przypomnialy przez ta fote :D W ogole teraz na te swieta chcialabym takie miekkie, duze pierniczki a nie ciastkowe :P
Dam znac :D
Ej, to jest taka jak do pierogów? Ja mam taką w domu :D
Tylko bez tych nakładek...
Ale to prawda, ciężko taką znaleźć. Pamiętam jak moi rodzice się tego naszukali po całym mieście i w końcu w jednym sklepie z takimi garnkami i różnymi rzeczami tego typu udało im się kupić. Też nie chcieli tych nowoczesnych kupować :)
Ciastka też kojarzę! :D Nie lubię ich :D Ogólnie nie przepadam za takimi ciastkami suchymi i kruchymi. Lubię natomiast takie bardziej herbatnikowate jakby :D
Śliczne :) A propo... Mam takie foremki do wycinania na liście :D W domu mam serduszka takie, ale właśnie chciałabym zwierzątka. W Ikei jest ładny komplet za 8 czy 9 zł. Następnym razem już sobie kupię :)
Lubię pierniczki :) Takie glazurowane czy w polewie? :)
Pierogow?? :o
U mnie w miescie rodzinnym tez byl taki sklep, ale nie wiem czy nadal jest, informacja sprzed minimum 5 lat :D
Bardzo bym sie cieszyla jak by mi sie udalo kupic taka... Sprzedaj mi :D Dorzuce tunel dla kota w prezencie :D
Pyszne sa! Herbatniki tez nawet :P
:D Z foremek mam tylko te zwierzatka, chcialabym jeszcze jakies dokupic :)
W polewie chyba bardziej, czekoladowej :)) Chociaz glazurowane tez zjem. Wiesz... Ja wszystko zjem :D Naprawde ciezko jest mnie czyms zagiac. Wszystko zjem/sprobuje, jezeli nie znam to chociazby z ciekawosci :)
OK, ide odcinek obejrzec i pokrecic, bo 18 dochodzi...
Tzn pisząc pierogi miałam na myśli farsz do pierogów. U mnie się tym przemiela go :)
Takie te foremki: http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/drommar-formy-do-ciasta-szt-__0093232_ PE230275_S4.JPG
9.99 :)
Podoba mi się, bo jest jeż i lisek :)
U mnie w maszynce do mielenia miesa sie mieli :P
Ale fajne! Ja mam chyba z tego samego rzutu, bo tez mam identyczne metalowe :D
Jezyk najlepszy <3
Nie jest moja to nie mogę sprzedać :D Ale podejrzewam, że gdzieś ktoś na pewno chce i może :D
Mój kot właśnie leży, nieprzytomny :D Chęci do zabaw nie stwierdzono :D
No ładne są :) Ciągle mi na nie żal, ale teraz już kupię :D
Żurawiną :D A taką dżemowatą lubisz? Ja pierwszy raz w życiu jadłam w tym roku oscypek pieczony, z żurawiną. Pyszny. Uwielbiam ogółem oscypki :) Dzisiaj widziałam zdjęcie takiego na blogu i mi się o tym przypomniało :)
To miłego kręcenia i odcinka :)
Nie wiem, nie jadłam. Oscypki dobre :-)
Te odcinki nie są miłe... :D Ale już ostatni sezon, więc koniec koszmaru :D
Może taka by Ci smakowała. Nie ma tej goryczy, słodsze takie. Dobre do sera właśnie. Oscypka czy camembert :)
Czego? Bo nie załapałam ;)
:)) :*
Zapytam ja, a co! :D
Dlaczego sie nie chcesz bawic z nami w procenty? :D
Szczerze to dlatego, że tyle piszecie, że nie mam kiedy tego nadrobić i czytam tylko na wyrywki jak mi coś wpadnie w oko. Ograniczyłam jakiś czas temu mocno internet, bo miałam bardzo absorbującą pracę, dodatkowo przed kompem, więc w domu tylko minimum.
Ale teraz będę pewnie chwile bezrobotna i planuję tutaj więcej zaglądać.
Ojej, to juz pracy nie ma? No ale jezeli bylo wiecej minusow jak plusow to moze wyjdzie to na dobre :)
Nie chce zabrzmiec chamsko, ale ciesze sie :D :PP
No nie ma, jestem nieszczęśliwie bezrobotna, ale mam nadzieję, że szybko coś nowego znajdę.
Haha :P
Znajdziesz na pewno. A jezeli to byla wlasnie stresujaca praca to teraz chwilowy reset i pauza sie przyda, jakis wypad albo po prostu domowe leniuchowanie i nadrobienie zaleglych przyjemnosci :) A gdy baterie sie naladuja -> nowa pracka :)
Chciałabym tak, ale mnie nie stać niestety :P Muszę do 10 coś znaleźć, także max dwa dni odpoczynku.
:)
Domowo :D Szlafrokowo :D Wczoraj, dzis i jutro powinnam byc w pracy a mam wolne. Wiec od srody do niedzieli zaczynam moje szalenstwo robotnicze :D
Tutaj poza tym nie ma tej majowki, bo 3.05 jest normalnym dniem. Za to 5 i 6 cos podobno maja. W maju Niemcy w ogole maja duzo "czerwonych kartek".
A u Ciebie?
A to dobrze, czasami trzeba ;D
O widzisz, nie pomyślałam o tym nawet :P
Spoko, w sobotę świętowałam urodziny, więc wczoraj były porządki i kac, a dzisiaj kończę śniadanie i jadę nad morze :)
Impreza duza? Domowa czy plenerowa czy wynajeta w klubie? :)
I w ogole ktore urodziny? :))
Fajnie! :)) Wieksza wyprawa czy po prostu niedaleko do morza?
Około 10 osób, domówka, później poszliśmy do klubu, ale ja już tego nie pamiętam xD
Lepiej nie mówić :P
Jestem ze Świnoujścia :) Teraz mieszkam w Szczecinie, 1.5h pociągiem.
OMG :-) to grubo :p Ale tak też trzeba czasem :-)
Czemu, hehehe? :p
Fajnie Ci :-)
Ja piję raz na ruski rok dlatego jak już to robić to porządnie xD
Bo stara jestem :P
No i powrót już do rzeczywistości, ale pogoda cudowna była :)
To kto już wygadał ile mam xD?
Nie wiem, nie byłam nawet na plaży prawdę mówiąc xD
Miałam bardzo napięty grafik, ale w weekend jak będzie ładna pogoda to pojadę tak tylko po to, żeby posiedzieć na piachu :D
Kurcze zazdroszcze... Bo jednak morze to nie jezioro... Taki bezgraniczny widok... no zazdroszcze nooo! :D
No jest czego, nie będę kłamać, że nie, uwielbiam morze i bardzo jestem szczęśliwa, że miałam je długo pod ręką :)
No teraz mieszkam w Szczecinie to mam 1,5h drogi nad morze, a w młodości mieszkałam 20 minut od plaży.
Haha, spoko :D To w sumie i tak nie jest jakoś daleko, samochodem czasami i trochę ponad godzinę da rade :P Żałuje w sumie, że nie zostałam dłużej bo chyba i tak oleję zajęcia w ten weekend xD
Rekomendacje :)
http://www.filmweb.pl/serial/Broadchurch-2013-662945 84%
http://www.filmweb.pl/film/Most-2003-107395 85%
68%
63%
Jeny co chwila masz nowe rekomendacje... :) U mnie ciagle to samo, tylko pozycje, przez procenty sie zmieniaja... :P
Bo reszta jest przerażona naszym tempem nabijania postów :D
Nie no, nie wiem. Madame raz na ruski rok wchodzi i o seriale pyta :) Kejt to tak jak się do niej napisze albo jak zaczepić chce. A Marta... to Marta :D Dostała mnie poza forum, to już tutaj się nie kwapi za często. Możemy ją obgadywać i nawet się nie dowie :D
Szkoda, że się nie bawią tak w ogóle. Może te Twoje propozycje nie zawsze są trafione, ale właśnie propozycje dziewczyn chyba bardziej pasowały i Tobie i mnie. Tak mi się wydaje :)
Tzn dostać jeszcze nie dostała, haha :D No ale kontakt mamy :) z Kejt to samo.
No chociaż miałam plany, żeby Martę w tym roku zobaczyć, ale tak jak wyżej pisałam - problemy :D
Mogłabym potruć dupę, ale się wstydzę już :D
I tak to mozolnie idzie wszystko przeze mnie :D
Bo i tak truję już wystarczająco :D Wczoraj musiałam Kejt napisać, że Madame do niej pisała, bo by przecież w naszym gąszczu nie dojrzała :D
Jeszcze o tych życzeniach jej przypomnę :P
Ej, to akurat jest mega dziwne bo nie mam nawet żadnego starego powiadomienia, że Madame pisała do mnie :/
Ciołku, bo od głównego pisała. Dlatego Cię informowałam, bo wiedziałam, że nie zobaczysz, bo nie dostaniesz powiadomienia :D