Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [http://pajacyk.pl/] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Aniula_anka - Ania
3. Fusiatko44 - Kasia
4. Alkamb - Ala
5. Karolina1 - Karolina
6. LeNa_ - Ania
7. MotherChucker - Nicola
8. Magoria - Ula
9. Carmelove - Kasia
10. Mitenka
11. Blair__waldorf - Kasia
12. Carmunia
13. Dzastulaa_ - Justyna
14. coconutP - Patrycja
15. Lise – Ola
16. DreamsAreMyLife
17. Mojapleckobieta – Agata
18. Yellow_Kar - Karolina
19. Sazemka
20. Karolina_4400 – Karolina
21. dap88 - Daria
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem Chucka) nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
Ja w zasadzie też jestem, ale na chwilkę bo mi się odcinek ładuję :D
Chociaż potem może dokończę GG w końcu... Ale boje się ost. odcinka, bo jeśli skończy się zagadkowo to nie wytrzymam do 5 serii... :D
Jej jak to ostatni odcinek to współczuje , ja na nim tak strasznie plakalam ,chyba nawet przebilo to płacz ze sceny ze stacji
Na szczęście jeszcze mam kilka przed sobą, ale jak mówisz, że płakałaś to z pewnością ja też będę bo jestem straaaasznie uczuciowa... A skończyłam na odcinku z w miarę normalnym zakończeniem więc jeśli uda mi się wytrzymać (wątpię w to strasznie) to poczekam na początek 5 serii i wtedy nadrobię 4 xd
Skończy, skończy się zagadkowo i to bardzo :) Mi się na razie udaje nie zwariować, bo znalazłam sobie inne seriale do oglądania podczas wyczekiwania 5 serii, ale ledwo co wytrzymuje...
Ja kochane leceeę :* Idę spać - rok szkolny się zbliża, a ja się "rozregulowałam" hehe - kładę się spać o 4:00 a wstaje w południe. Oj od wrześnie tak dobrze nie będzie :( Codziennie o 6:00 budzik i zakuwanie do nocy, więc jeśli się nie przestawię będzie źle...bardzo źlee....
Dobranoc i słodkich snów o Chuck'u lub o czym tam sobie wymarzycie :)) ♥ ♥ ♥
Dzień dobry :)
Mi się śnił ogrooomny dom, który był pusty w środku oprócz jednego pomieszczenia - szafy. I co chwile ktoś tam właził i wyłaził . Dziwny sen :/
O, widzę, że nikogo nie ma :( No w każdym bądź razie mnie też już za chwilę nie będzie. Mam parę spraw do załatwienia :) Także papa ;* będę potem ;pp
Oo, nie jestem pierwsza ;p Ale potem nadrobię to co się tu wczoraj działo, no teraz muszę pranie zrobić i iść na zakupy ;) bd potem .
To ja też się przywitam i od razu pożegnam bo zaraz schodzę;)
A propos snów... Kiedyś pisałam na forum o filmie 'Bliżej' i napisałam, że zagrała tam Julia Robert, której nie lubię i właśnie tej samej nocy mi się przyśniło, że Julia Roberts chodzi ze mną do klasy. Była w moim wieku, ale już miała za sobą wszystkie swoje role i była super sławna, ale w szkole nikt jej nie lubił, bo była kujonką, zawsze siedziała sama i z nikim nie chciała rozmawiać:) Ot taka dygresyjka;) No to do napisania później;)
Witam Witam :D Ja przed chwilą wróciłam z zakupów i z dłuższego spaceru z psem więc teraz pora na relaks przed komputerem :D
No ja się teraz relaksuje, za jakąś godzinkę obiad a potem jadę pilnować syna mojego brata :D
a Ty z Katowic jesteś, tak? :D
Nie, z Mysłowic, ale do Katowic mam chwilę drogi autem. A co, wybierasz się tutaj?;p
Nie, nie wybieram się niestety, ale pytam bo jesteśmy w zasadzie sąsiadkami :D Tak troche haha :D
Kojarzę, ale nie powiem, żebym wiedziała gdzie to jest :P
Właśnie, to mi o czymś przypomniało !
Angela, jesteś wolna 4 listopada? Wtedy jest mecz, a ty byś posłużyła mi za przewodniczkę , haha xD
Myślę że tak, nie mam tak dalekosieżnych planów, ale postaram się specjalnie dla Ciebie zarezerwować ten dzień, haha. ;D
Tylko ostrzegam że przewodniczka ze mnie żadna, bo ja nie wiem dokładnie gdzie to jest, w sensie ten mecz, bo na nie nie jeżdżę, ja tylko niektóre miejsca znam w Jastrzębiu. ;D No ale oczywiście mogę z Tobą jechać, a Jastrzebie jakies duże nie jest to się ludzi popyta i trafimy. ;DD
Okejm, mam nadzieję, że mecz będzie wcześniej niż godzina 20, bo wtedy to mnie mama może nie puścić, bo nie bd miała za bardzo jak wrócić :P
Ale już się cieszę, ze się zgodziłaś xD
Byłam raz w Jastrzębiu i roznosiłam tam ulotki xd Pozwiedzałam troszkę Polski xd
A co to za mecz? :))
No ja tez mam taką nadzieję bo moja mama nadopiekuńcza jest i też mnie może nie puścić, kibole i te sprawy. ;D Zawsze mogę pościemniać że tak se jadę na miasto ale jednak. ;DD Damy radę! :D :D
Kibole na meczu siatkówki nie istnieją :P
Tam jest oprzyjazna atmosfera bardziej xD
Okej, ja spadam, idę robić te naleśniki. A potewm do przyjaciółki ;)
Bd potem.
wytłumacz to mojej mamie, ahaha. ;D
Ale spoko, fajnie będzie, w końcu się zobaczymy. ; )
Ja już pokroiłam pieczarki, mama dokończy resztę, dzisiaj zapiekanki. ;D
Wczoraj miałam zapiekanki :) Dziś miałam pierogi.
Właśnie jest przerwa na tvn, zaraz lecę oglądać dalej "Gossip Girl" więc papapa :* I widzę, że nikogo nie ma :(
Blair : Boże! Wygrałam ,to moja chwila.Bal należy do mnie.
Dan(?) :Kto w ogóle na nią głosował?
Chuck: Ja. Jakieś 150 razy.
hejejejejjj :D
wtrącę się na temat Paulo Coelho, czytałam Alchemika i Bridę - tragedia ;p ale 11 minut i Weronika postanawia umrzeć mi się podobało :D chociaż wybitne dzieła to nie są :D kara poskutkowała, ale tutaj się nagle udzielają wszyscy, hihi :D
btw. dobry sen Karolina :D
Hej wam :) Ale się rozpisałyście . Ja tam raczej nie mam jakichś szczególnych snów , ale za to moja koleżanka ma . Kiedys jej się snilo ze siedziala na łące i spadały na nią krowy ... tak krowy xD Albo ja jej się sniłam na czubku wielgachnego iglaka i co tam robilam na czubku tego drzewa , jak to co całowałam się z chłopakiem a ona stała i się gapiła xD Jej głupich snow to chyba nic nie pobije
Rozwalił mnie ten iglak:D Mojej koleżance się kiedyś śnił rejs jakimś statkiem, w tłumie jej znajomi, jedni się na nią patrzą, inni coś do niej mówią, a ona nie wie co się dzieje więc w końcu wyskoczyła za burtę... A innej mojej koleżance kiedyś śnili się ludzie, których zna: rodzina, przyjaciele, ale też znajomi, z którymi niewiele ma wspólnego, wszyscy po kolei, a ona co jakiś czas powtarzała: 'Nigdy nie przestanę żałować tego, że wyjechałam'. Tak na okrągło:) Mój koszmar z dzieciństwa to klaun, który goni mnie na takiel piłce, na której się skacze (wiecie o co chodzi?) i cały czas się tak do mnie demonicznie śmieje. I też śniło mi się często w dzieciństwie, że jestem w cyrku na szczycie niesamowicie wysokiej drabiny i muszę skoczyć i też ten demoniczny śmiech... Sny to chyba najdziwniejszy element ludzkiej egzystencji:)
P.S. Wysłałam dziś pierwszą kartkę z postcrossing:)
Widzę ze chyba wszytkich cyrk przeraża , mnie również . :)
A ja dziś dostałam 3 kartkę z Taiwanu , ciekawe to drugi koniec świata . Chyba nigdy nie przestanie mnie to fascynować :)
Ja właśnie wypisałam kolejną, do Moskwy.
Chciałam zapytać: wy wysyłacie te kartki normalnie, tak? Bez kopert?
Ja wysyłam w kopertach , bo chciałabym aby doszły w jako takim stanie , mimo to do mnie dochodzą jak na razie bez i nawet dobrze się trzymają :)
Aha;) No ja właśnie wysłałam bez koperty i tak się zastanawiam, jak zazwyczaj ludzie wysyłają:)
coraz popularniejszy ten postcrossing :) Ja na razie się w to nie bawię, ale wydaje się to baardzo ciekawe :D Mam pytanko co do postcrossingu - czy są jakieś ograniczenia wiekowe ? tzn. trzeba mieć ukończone ileś tam lat żeby się zalogować ? Przeoczyłam temat gdzie sypała się masa pytań co do wysyłania tych pocztówek.
edit : z tego co widzę, to chyba nie :) przeglądając stronkę trafiłam na 8 letnią dziewczynkę z zaskakująco dobrym angielskim < chyba,że to sprawka rodziców>
Żadnych ograniczęń wiekowych.
Ja wysyłam wtedy w kopercie gdy ktoś o to prosi na swoim profilu lub gdy znaczki mi się na pocztówce nie mieszczą, bo czasami chcąc znaczek za 3,20 dostajesz 4. A tak to wysyłam normalnie i sama też tak wolę dostawać. ;)
No to jest ciekawe właśnie , nie muszą być specjalne znaczki ale takie co cena po podsumowaniu wychodzi np 3 zl.
Co slychać dziewczyny poza tym ? Jakies fajne filmy dziś ? Ja właśnie skończyłam czytać fajną książkę pt. Zaopiekuj się mną i szukam czegoś podobnego do niej :)
Ja w wakacje do tej pory przeczytałam jedną książkę i to książkę mojego taty "Lalka na łańcuchu" Alistaira MacLeana - książka opowiada o pracowniku Interpolu P. Shermanie, który zajmuję się sprawą przemytu narkotyków. Niedługo wybieram się do biblioteki i mam zamiar wypożyczyć 5 jakichś książek tylko nie wiem jeszcze jakich :)
+ o 20:50 na tvn będę oglądać Detektywa Monka :P a potem 22:10 polsat CSI:NY :p
Czyli serialowy wieczór :) Kurcze ja strasznie dużo czytam , tak etapami i zawsze ostatnia książka etapu jest świetna i szukam podobnych i nic nie mogę znaleźć .
Ja normalnie pożeram książki jedynym tchem, ale obecnie nie mam co czytać :(
Kasiu,a o czym jest " Zaopiekuj się mną " ?
Ogólnie jest o tym że dziewczyna , no w sumie kobieta bierze pod opiekę córeczkę zmarłej przyjaciółki , z którą de facto przez ostatnie lata nie żyła w dobrych stosunkach z powodu pewnej sprawy z którą związana jest córeczka przyjaciółki . No i oczywiście w jej zyciu pojawiają się mężczyźni . Chciałam ci to tak streścić żeby nic takiego nie zdradzić , ale książka jest bardzo fajna , i czyta sie bardzo szybko . Polecam
Tej samej autorki mogę polecić książkę Słodycze na śniadanie , równie fajna. Ta zaś opowiada o losach kobiety ktora wprowadza się do mężczyzny w trakcie rozwodu z 2 dzieci , znaczy się wynajmuje jej strych czy coś . Tyle ze tej ksiażki jak dla mnie końcowka mogła by być troche inna .
O ... może być fajne :) Dziękuję ;* Jak nie wypożyczę to ściągnę sobie ebooka :)
Wcześniej szukałam książek , ale w mojej bibliotece to muszę i tak sobie na nie czekać , ale jest dobrze jestem 1 w kolejce xD
A poza tym przyznam ze się nudzę i słucham muzyki Adele , i właśnie słuchałam Rumor has it i sie zastanawiam czy nie było w GG
Wypatrzyłam ze jest Przepis na życie nie dlugo i może obejrzę :)
U mnie we Wrocławiu w mojej bibliotece raczej nie ma problemu z dostaniem książek. Jak chcesz wypożyczyć książkę, której nie ma na stanie lub miała dopiero premierę biblioteka kupuje i wypożyczasz. Ale za to przeważnie jak są kolejki do jakiejś książki to są dłuuuuugaśne. Masakra :/
Adele ma cudny głos. Ale nie kojarzę żeby "Rumor has it" było w GG, za to "Rolling in the deep" było na bank :)
A z tego co wiem to Przepis na życie leci po Monku c'nie ? ja sobie może obejrzę, ale tylko przez 20 minut bo potem leci CSI:NY :P
o.. Monk się skończył :P