Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.
Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass
Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:
Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [http://pajacyk.pl/] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.
Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Aniula_anka - Ania
3. Fusiatko44 - Kasia
4. Alkamb - Ala
5. Karolina1 - Karolina
6. LeNa_ - Ania
7. MotherChucker - Nicola
8. Magoria - Ula
9. Carmelove - Kasia
10. Mitenka
11. Blair__waldorf - Kasia
12. Carmunia
13. Dzastulaa_ - Justyna
14. coconutP - Patrycja
15. Lise – Ola
16. DreamsAreMyLife
17. Mojapleckobieta – Agata
18. Yellow_Kar - Karolina
19. Sazemka
20. Karolina_4400 – Karolina
21. dap88 - Daria
Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem Chucka) nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.
Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.
Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.
Zapraszamy do dyskusji!
A tak jeszcze do wszytkich . Jak narzekamy ze nikogo nie ma i zrobilyśmy te kary to proszę się nie zniechęcać . My po prostu trzymamy porządek , bo Loc przyznajcie miał chwilę słabości i było krucho z forumowiczami , wiec nie chcemy aby się to powtórzyło :)
Nikt nie ma do nikogo pretensji . Po prostu jest fajniej jak jest dużo osób i oczywiście rozumiemy kiedy ktoś np nie może udzielac się na forum :)
Ja wpadłam na chwile bo muszę się szykować bo na kręgle jadę. ;]
I mam z tego powodu problem bo się dwie osoby wysypały a zarezerwowałam dwa tory.. i teraz będę musiała odwoływać.. arr nienawidzę ;/
Uwielbiam grać w kręgle :) Choć buty do kręgli to niezbyt :/ Ja właśnie wróciłam ze sklepu i wpadłam tylko na chwilkę, także do napisania później :P
O, kręgle. Byłam tylko dwa razy, ale cholernie mi się podobało ;P To baw się dobrze Ala :) I ty Patrycja też, gdziekolwiek idziesz ;)
Witam Witam was :D Dziś jest taka piękna pogoda, że aż się w domu nie chce siedzieć :D
U mnie było pięknie, ale już się chmurzy... czyli pewnie niedługo będzie padać.
W kręgle grałam raz w życiu i połamałam sobie wtedy paznokcie. Ale szło mi całkiem nieźle :D
Ja chyba przegrywałam... Ale potem przestałam grać, bo to noc była, a mi się spać chciało :P
Dziękuję :) Właśnie wróciłam ze spaceru :* I nie wyłączyłam laptopa :/ Trochę się przegrzał. U mnie piękna pogoda ! Termometr wskazuje 36'C ;) Lece już zacząć robić obiad. Dziś naleśniki.
I jak tam skrzydelka?;) moje spaghetti dobre, tak twierdzi brat ;p
ogladalam dzisiaj plotkare; ten odcinek widziałam już chyba z 4 razy, ale ta ostatnia scenę mogłabym oglądać bez końca!;p
Gratuluje udanego spaghetti :) Moje naleśniki też wyszły ok.
też dzisiaj oglądałam, a ostatnia scena po prostu boooska !
patrzcie : znalazł się jakiś troll, antyfan, który obraża serial
http://www.filmweb.pl/serial/Plotkara-2007-136269/discussion/SZMIRA+XXI+WIEKU+-+ BEKA+Z+WAS+GIMBUSY,1710917
Aż mnie korci żeby odpisać, ale się powstrzymam, bo zacznie się rzucanie grochem o ścianę jak w przypadku tego ćwierćinteligenta - specjalisty do sprawy kobiet.
W ogóle nie ma chyba sensu dyskutować z człowiekiem, który sam siebie nazywa 'znawcą filmowym'...
'Tak jest gimbusy, znawca filmowy wrócił i będzie was miażdżył swoimi niezniszczlnymi i niepodważalnymi argumentami. Będziecie piać z bólu i prosić abym się zmiłował, lecz sprawiedliwość nie zna litości. Gińcie robaki! '
ŻENADA
haaahaaahaaa ! ten opis mnie normalnie rozbroił. Jak to piszą na innych forach : nie warto karmić trolla .
tak, ŻENADA !
Hej wam dziewczyny :) Wrócilam właśnie od przyjaciółki . robilyśmy urodziny jej 7 letniemu braciszkowi :)
O widzę ze mamy następnego trola na forum , podpisuję się pod żenadą.
Wy tak wszytskie mówicie o obiedzie a ja w sumie tak wyszło ze nawet go nie jadalam z tego wszystkiego , no ale zadowolilam się tortem i jakimś ciastem . Trochę niezdrowo .
Dostałam dziś kartkę ze Szwajcari z Mućką ( krową) która ma na głowie iglaka , jakąś choinkę xD super jest :)
Cześć robaczki xDDD
Właśnie Kasia wiem ze rozmawiałyście już o tych kartkach ale mogłabyś mi przybliżyć jeszcze raz to?
Strasznie chciałabym sie w to wkręcić. Podasz mi stronę ;]
Hej robaczku :)
O jak miło więcej postcrossowiczów :)
Strona : www.postcrossing.com
Tak więc rejestrujesz się tam i pobierasz adres odbiorcy kartki od ciebie , gdy wylosujesz wysyłasz na podany adres . Wysyłasz zamieszczając na niej numer ID również podany w mailu z adresem. Po prostu wybierasz zwyklą pocztówkę , lub jak chcesz nie zwyklą xD i wysylasz w kopercie lub bez , to moze zalezec od tego czy odbiorca chce. Ja wysyłałam chwile w kopertach ale teraz zacznę bez :) I tak znakczki , masz albo priorytetowe albo zwykłe , średnio kosztują 3 zł . Gdy ktoś otrzyma twoją kartkę wtedy ktoś wylosuje twój adres .
Bardzo polecam ! :)
Ja też polecam, choć jestem w tym nowa:) Wysłałam dopiero 2 kartki, mam nadzieję, że wkrótce dojdą;) Kasia, a skanujesz kartki, które dostajesz? Bo widziałam, że dużo ludzi tak robi i wstawia je później na stronę;)
Wiesz co , mam skaner i przymierzałam się do tego , ale mam go podłączonego do drugiego komputera którego nie chce mi się odpalać , poza tym juz sobie je ładnie pookładałam na mojej mini gazetce i nie chce ich ruszać :). Ale jak będę miała ich więcej to się zmuszę do zrobienia tego . Choć wiesz moja krowa i kartka z Chin były już wstawione przez adresatow wiec tych dwóch nie muszę , bo wstawili przed wysłaniem.
A co do tego co na nich piszę . To zależy , w sumie wyslałam już 6 i na kazdej napisałam chyba na każdej coś o moim mieście i wiadomo coś od siebie. Moje koleżanki piszą różne rzeczy , czasem takie bardzo od nich a czasem ogólne . A te co do mnie doszły to też było różnie np jedna dziewczyna napisała mi : mieszkam z meżem i psem i kotem w Szwajcarii albo inna : Jutro mam egzamin. Bardzo różne rzeczy się pisze . W sumei u mnie zalezy to od chwili w której piszę tą kartkę :)
Uh to chyba spróbuję ;D
Jak sie zarejestruje to dostane adres tak, a potem jak wyśle to dostaje kolejny czy to jest kiedy chce ;]
Dobra to się rejestruję ale wy mi musicie na bieżąco pomagać ;D
A na tych kartkach piszecie cos od siebie ?
Adres otrzymasz dopiero, jak klikniesz 'Send a postcard':)
Nie wiem, jak dziewczyny, ale ja się strasznie opisuję, aż mi miejsca brak... Za pierwszym razem napisałam, co jest na kartce (bo był to akurat rysunek zamku w mojej okolicy wykonany przez jakiegoś dzieciaka) i jakieś tam pierdoły, że to mój pierwszy raz etc, a na drugiej napisałam o jednym z moich ulubionych filmów (bo dziewczyna, do której wysyłałam jest fanką filmów) i napisałam, że chciałabym kiedyś odwiedzić Rosję (ona jest Rosjanką), szczególnie Petersburg, bo chciałabym zwiedzić miasto 'Zbrodni i kary'. Razem z adresem dostaniesz profil tej osoby wraz z jej opisem, więc myślę, że możesz napisać różne rzeczy, w zależności od zainteresowań tej osoby:)
Tak i zahaczyć tam takie cuś , w którym coś potwierdzasz , przyznam się ze nawet tego nie przeczytałam :)
Tak , wtedy ta osoba wpisze je po otrzymaniu i wtedy ktoś wylosuje ciebie :) Gdzie wysyłasz ?
Koniecznie go pouzupełniaj , bo od razu nie prosi cię o napisanie paru słów o Tobie , tylko musisz zedytować . Ale fajnie Holandia :)
Fajnie ci się trafiło, ja na razie USA i Rosja, a więc trafiłam w najbardziej popularne kierunki;) Następną wyślę chyba dopiero w przyszłym tygodniu, w poniedziałek mam wizytę u dentysty, więc przy okazji zaopatrzę się w jakieś ładne kartki, bo w domu chyba już nic nie mam.
Tak, koniecznie, bo ten numer wpisuje osoba po otrzymaniu kartki, w ten sposób wiadomo, że twoja kartka doszła;)
Jej podobała Ci się Zbrodnia i kara ? Moja koleżanka mówila ze końcówka psuje całą ksiązkę , nie wiem co to bylo ale chyba to ze albo ktoś się w końcu zabija albo nie . Wiem ze własnie narzekała na tą ksiażke ze cala była fajna ale końcówka całkowicie zmieniła jej patrzenie na nią
Ja uwielbiam tę książkę. Końcówka jest właśnie wręcz przeciwnie do tego co ci się wydaje - bardzo pozytywna, można powiedzieć 'happy end':) Główny bohater przechodzi przemianę i jest w szczęśliwym związku. Mnie to zakończenie troszkę się nie podoba, ale akurat właśnie z tego powodu, że jest wręcz zbyt pozytywne. Końcówka 'Zbrodni i kary' może być lekko inspirowana życiem samego Dostojewskiego, który po zesłaniu na katorgę z opozycjonisty stał się pierwszym zagorzałym monarchistą. Ale zaznaczam, że jest to tylko moje zdanie, oparte na minimalnym pojęciu jakie mam o życiu i zmianie poglądów Dostojewskiego, więc nie radzę się tym moim 'gdybaniem' sugerować;)
Jak mi powiedziałaś jak się kończy to teraz pamiętam ze właśnie ona była niezadowolona ze się na końcu nie zabił .Wiem trochę dziwne , no bo dziwnie życzyć śmierci nawet bohaterowi z książki . Kiedyś próbowalam czytać klasykę rosyjską , ale nie mogłam przebrnąć przez Wojnę i Pokój , bo po pierwsze pół strony było po fancusku , a drugie tyle przypisy tłumaczące. Dobrze mi szło z Anną Kareniną ale niestety gdzieś przeczytałam jak sie kończy i już mi się odechciało czytać dalej . Kiedyś do tego wszytkiego wrocę jak już nie będę pamietać o czym było :)
Ja muszę przyznać, że z literatury rosyjskiej czytałam tylko 'Zbrodnię i karę', nigdy jakoś nie wpadło mi do głowy, żeby zajrzeć do czegoś innego, ale jak tak teraz o tym napisałaś, to nabrałam ochoty:)
W sumie to ja też trochę nowa w tym jestem , dopiero 1,5 miesiąca się tym bawię , ale pewnie jak coś to pytaj :)
Ja ju wysyłałam do USA , 2 razy do Rosji , 2 razy do Niemiec i do Finlandii i tyle na razie . Ja wysylam kartkę jedną na tydzień zawsze w niedzielę losuję :) razem z przyjaciółką sobie tak ustaliłyśmy :)
Profil gotowy ;)
Musze pomyśleć na treścią tej kartki ;P
Fajny pomysł z tym ustaleniem ze co niedziele losujesz. Może też sobie tak postanowię ;D