PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108498
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Liga Obrony Chucka to stowarzyszenie oparte na silnych fundamentach, jakie stanowią pozbawiona wszelkiej logiki miłość do Chucka Bassa, niezachwiana wiara w nadejście lepszych czasów dla Chair oraz nieodparta chęć dzielenia się swoimi wrażeniami (dotyczącymi oczywiście wyżej wymienionego Chucka Bassa, jak i całego serialu Gossip Girl) z innymi siostrami-członkiniami niniejszego stowarzyszenia.

Hasło przewodnie, odzew, znak rozpoznawczy stowarzyszenia: I’m Chuck Bass

Wstępując w szeregi LOCu bierzesz na swoje barki pewną odpowiedzialność, decydujesz się na przestrzeganie określonych zasad, których złamanie grozi natychmiastowym wydaleniem z naszej organizacji, a także wiecznym potępieniem przez jej członkinie:

Zasady:
1. Bronić Chucka do ostatniej kropli whisky.
2. Na każdy zarzut odpowiadać "I'm Chuck Bass" (dopuszczalne są również inne wypowiedzi, ale z doświadczenia wiadomo, że tylko to hasło skutecznie kończy dyskusję, tym samym uwalniając nas od obowiązku czytania kolejnych, wciąż tych samych zarzutów).
3. Codziennie dodawać coś, co jest związane z Chuckiem [animacja, zdjęcie, filmik itp.]
4. Odpowiadać ‘Amen’ na wypowiedzi, z którymi się zgadzamy.
5. Codziennie klikać w brzuszek Pajacyka [http://pajacyk.pl/] – zasada ta wiąże się z charytatywnym charakterem naszego stowarzyszenia.
6. Wypowiadać się kulturalnie, także do osób, które tej zasady nie przestrzegają.
7. Możliwie aktywnie uczestniczyć w dyskusji na forum.

Członkowie:
1. Kilmenyy - Angela
2. Aniula_anka - Ania
3. Fusiatko44 - Kasia
4. Alkamb - Ala
5. Karolina1 - Karolina
6. LeNa_ - Ania
7. MotherChucker - Nicola
8. Magoria - Ula
9. Carmelove - Kasia
10. Mitenka
11. Blair__waldorf - Kasia
12. Carmunia
13. Dzastulaa_ - Justyna
14. coconutP - Patrycja
15. Lise – Ola
16. DreamsAreMyLife
17. Mojapleckobieta – Agata
18. Yellow_Kar - Karolina
19. Sazemka
20. Karolina_4400 – Karolina
21. dap88 - Daria

Zarządzenia, ogłoszenia, obwieszczenia :
1. Cały czas poszukujemy nowych chętnych do rozmowy. Jeżeli jesteś fanką (lub fanem Chucka) nie bój się - pisz!
2. Jest to temat off-topowy, w którym możemy rozmawiać na wszelkie dowolne tematy ale pamiętając o Chucku!
3. Uprasza się, aby nowe członkinie LOCu przy wstąpieniu do stowarzyszenia, przedstawiły się.
4. Wszelkie propozycje, sugestie, pomysły dotyczące działalności LOCu są mile widziane i z pewnością zostaną rozpatrzone.

Ogłoszenie wielkiej wagi:
My, tutaj zgromadzone członkinie Ligi Obrony Chucka z całą stanowczością odżegnujemy się od tzw. Chuckistanu, którego działalność całkowicie potępiamy.

Na koniec pragniemy zaznaczyć, że jesteśmy zawsze chętne do dyskusji. Możesz brać udział w rozmowie, nie będąc fanką Chucka, a nawet będąc jego antyfanką. O ile uszanujesz nasze stanowisko – my uszanujemy twoje.

Zapraszamy do dyskusji!

ocenił(a) serial na 9
fusiatko44

A tak jeszcze do wszytkich . Jak narzekamy ze nikogo nie ma i zrobilyśmy te kary to proszę się nie zniechęcać . My po prostu trzymamy porządek , bo Loc przyznajcie miał chwilę słabości i było krucho z forumowiczami , wiec nie chcemy aby się to powtórzyło :)
Nikt nie ma do nikogo pretensji . Po prostu jest fajniej jak jest dużo osób i oczywiście rozumiemy kiedy ktoś np nie może udzielac się na forum :)

fusiatko44

Ja chyba też... czas pospać we własnym łóżku ;P
Dobranoc do jutra ;]

użytkownik usunięty
alkamb

Okej, a ja pierwsza jestem ! O ! ;p
Dzień dobry ;) Jest tu ktoś??

Ja wpadłam na chwile bo muszę się szykować bo na kręgle jadę. ;]
I mam z tego powodu problem bo się dwie osoby wysypały a zarezerwowałam dwa tory.. i teraz będę musiała odwoływać.. arr nienawidzę ;/

ocenił(a) serial na 9
alkamb

Uwielbiam grać w kręgle :) Choć buty do kręgli to niezbyt :/ Ja właśnie wróciłam ze sklepu i wpadłam tylko na chwilkę, także do napisania później :P

użytkownik usunięty
coconutP

O, kręgle. Byłam tylko dwa razy, ale cholernie mi się podobało ;P To baw się dobrze Ala :) I ty Patrycja też, gdziekolwiek idziesz ;)

ocenił(a) serial na 8

Witam Witam was :D Dziś jest taka piękna pogoda, że aż się w domu nie chce siedzieć :D

użytkownik usunięty
Sanjay

U mnie też w miarę ładnie, ale potem pewnie znów będzie padać...

U mnie było pięknie, ale już się chmurzy... czyli pewnie niedługo będzie padać.
W kręgle grałam raz w życiu i połamałam sobie wtedy paznokcie. Ale szło mi całkiem nieźle :D

użytkownik usunięty
Magoria

Ja chyba przegrywałam... Ale potem przestałam grać, bo to noc była, a mi się spać chciało :P

ocenił(a) serial na 9

Dziękuję :) Właśnie wróciłam ze spaceru :* I nie wyłączyłam laptopa :/ Trochę się przegrzał. U mnie piękna pogoda ! Termometr wskazuje 36'C ;) Lece już zacząć robić obiad. Dziś naleśniki.

coconutP

Co wy wszystkie macie z tymi naleśnikami?

użytkownik usunięty
Magoria

Ja dzisiaj spaghetti robię ;)

Ja z siostrą skrzydełka ;P

użytkownik usunięty
Magoria

I jak tam skrzydelka?;) moje spaghetti dobre, tak twierdzi brat ;p
ogladalam dzisiaj plotkare; ten odcinek widziałam już chyba z 4 razy, ale ta ostatnia scenę mogłabym oglądać bez końca!;p

ocenił(a) serial na 9

Gratuluje udanego spaghetti :) Moje naleśniki też wyszły ok.

też dzisiaj oglądałam, a ostatnia scena po prostu boooska !

patrzcie : znalazł się jakiś troll, antyfan, który obraża serial
http://www.filmweb.pl/serial/Plotkara-2007-136269/discussion/SZMIRA+XXI+WIEKU+-+ BEKA+Z+WAS+GIMBUSY,1710917

ocenił(a) serial na 7
coconutP

Aż mnie korci żeby odpisać, ale się powstrzymam, bo zacznie się rzucanie grochem o ścianę jak w przypadku tego ćwierćinteligenta - specjalisty do sprawy kobiet.
W ogóle nie ma chyba sensu dyskutować z człowiekiem, który sam siebie nazywa 'znawcą filmowym'...

ocenił(a) serial na 7
Karolina1

'Tak jest gimbusy, znawca filmowy wrócił i będzie was miażdżył swoimi niezniszczlnymi i niepodważalnymi argumentami. Będziecie piać z bólu i prosić abym się zmiłował, lecz sprawiedliwość nie zna litości. Gińcie robaki! '

ŻENADA

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

haaahaaahaaa ! ten opis mnie normalnie rozbroił. Jak to piszą na innych forach : nie warto karmić trolla .

tak, ŻENADA !

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Hej wam dziewczyny :) Wrócilam właśnie od przyjaciółki . robilyśmy urodziny jej 7 letniemu braciszkowi :)
O widzę ze mamy następnego trola na forum , podpisuję się pod żenadą.
Wy tak wszytskie mówicie o obiedzie a ja w sumie tak wyszło ze nawet go nie jadalam z tego wszystkiego , no ale zadowolilam się tortem i jakimś ciastem . Trochę niezdrowo .
Dostałam dziś kartkę ze Szwajcari z Mućką ( krową) która ma na głowie iglaka , jakąś choinkę xD super jest :)

fusiatko44

Cześć robaczki xDDD
Właśnie Kasia wiem ze rozmawiałyście już o tych kartkach ale mogłabyś mi przybliżyć jeszcze raz to?
Strasznie chciałabym sie w to wkręcić. Podasz mi stronę ;]

ocenił(a) serial na 9
alkamb

Hej robaczku :)
O jak miło więcej postcrossowiczów :)
Strona : www.postcrossing.com
Tak więc rejestrujesz się tam i pobierasz adres odbiorcy kartki od ciebie , gdy wylosujesz wysyłasz na podany adres . Wysyłasz zamieszczając na niej numer ID również podany w mailu z adresem. Po prostu wybierasz zwyklą pocztówkę , lub jak chcesz nie zwyklą xD i wysylasz w kopercie lub bez , to moze zalezec od tego czy odbiorca chce. Ja wysyłałam chwile w kopertach ale teraz zacznę bez :) I tak znakczki , masz albo priorytetowe albo zwykłe , średnio kosztują 3 zł . Gdy ktoś otrzyma twoją kartkę wtedy ktoś wylosuje twój adres .
Bardzo polecam ! :)

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Ja też polecam, choć jestem w tym nowa:) Wysłałam dopiero 2 kartki, mam nadzieję, że wkrótce dojdą;) Kasia, a skanujesz kartki, które dostajesz? Bo widziałam, że dużo ludzi tak robi i wstawia je później na stronę;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Wiesz co , mam skaner i przymierzałam się do tego , ale mam go podłączonego do drugiego komputera którego nie chce mi się odpalać , poza tym juz sobie je ładnie pookładałam na mojej mini gazetce i nie chce ich ruszać :). Ale jak będę miała ich więcej to się zmuszę do zrobienia tego . Choć wiesz moja krowa i kartka z Chin były już wstawione przez adresatow wiec tych dwóch nie muszę , bo wstawili przed wysłaniem.

A co do tego co na nich piszę . To zależy , w sumie wyslałam już 6 i na kazdej napisałam chyba na każdej coś o moim mieście i wiadomo coś od siebie. Moje koleżanki piszą różne rzeczy , czasem takie bardzo od nich a czasem ogólne . A te co do mnie doszły to też było różnie np jedna dziewczyna napisała mi : mieszkam z meżem i psem i kotem w Szwajcarii albo inna : Jutro mam egzamin. Bardzo różne rzeczy się pisze . W sumei u mnie zalezy to od chwili w której piszę tą kartkę :)

fusiatko44

Uh to chyba spróbuję ;D
Jak sie zarejestruje to dostane adres tak, a potem jak wyśle to dostaje kolejny czy to jest kiedy chce ;]

alkamb

Dobra to się rejestruję ale wy mi musicie na bieżąco pomagać ;D
A na tych kartkach piszecie cos od siebie ?

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Adres otrzymasz dopiero, jak klikniesz 'Send a postcard':)
Nie wiem, jak dziewczyny, ale ja się strasznie opisuję, aż mi miejsca brak... Za pierwszym razem napisałam, co jest na kartce (bo był to akurat rysunek zamku w mojej okolicy wykonany przez jakiegoś dzieciaka) i jakieś tam pierdoły, że to mój pierwszy raz etc, a na drugiej napisałam o jednym z moich ulubionych filmów (bo dziewczyna, do której wysyłałam jest fanką filmów) i napisałam, że chciałabym kiedyś odwiedzić Rosję (ona jest Rosjanką), szczególnie Petersburg, bo chciałabym zwiedzić miasto 'Zbrodni i kary'. Razem z adresem dostaniesz profil tej osoby wraz z jej opisem, więc myślę, że możesz napisać różne rzeczy, w zależności od zainteresowań tej osoby:)

Karolina1

No dobra to tak.:
Zarejestrowałam się ... I teraz ma kliknąć na Send a postcard, tak?

ocenił(a) serial na 9
alkamb

Tak i zahaczyć tam takie cuś , w którym coś potwierdzasz , przyznam się ze nawet tego nie przeczytałam :)

fusiatko44

Zaznaczam i mam kliknąć Request address?

ocenił(a) serial na 9
alkamb

Tak :) i wtedy pojawi Ci sie adres na stronie i wyślą ci na maila

fusiatko44

Ok a co do ID to mam to co mi się tam wyświetliło napisać na kartce tak?

ocenił(a) serial na 9
alkamb

Tak , wtedy ta osoba wpisze je po otrzymaniu i wtedy ktoś wylosuje ciebie :) Gdzie wysyłasz ?

fusiatko44

Do Holandii ;D
Jutro lecę po pocztówkę ;D
Ale fajnie...!
Musze zrobić swój profil ...

ocenił(a) serial na 9
alkamb

Koniecznie go pouzupełniaj , bo od razu nie prosi cię o napisanie paru słów o Tobie , tylko musisz zedytować . Ale fajnie Holandia :)

fusiatko44

A wy dokąd już wysyłałyście?

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Fajnie ci się trafiło, ja na razie USA i Rosja, a więc trafiłam w najbardziej popularne kierunki;) Następną wyślę chyba dopiero w przyszłym tygodniu, w poniedziałek mam wizytę u dentysty, więc przy okazji zaopatrzę się w jakieś ładne kartki, bo w domu chyba już nic nie mam.

ocenił(a) serial na 7
alkamb

Tak, koniecznie, bo ten numer wpisuje osoba po otrzymaniu kartki, w ten sposób wiadomo, że twoja kartka doszła;)

Karolina1

Dobra wszystko wiem, dzięki ;*
Choć znając mnie jeszcze będę miała pytania to się do was zwrócę ;D

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Jej podobała Ci się Zbrodnia i kara ? Moja koleżanka mówila ze końcówka psuje całą ksiązkę , nie wiem co to bylo ale chyba to ze albo ktoś się w końcu zabija albo nie . Wiem ze własnie narzekała na tą ksiażke ze cala była fajna ale końcówka całkowicie zmieniła jej patrzenie na nią

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Ja uwielbiam tę książkę. Końcówka jest właśnie wręcz przeciwnie do tego co ci się wydaje - bardzo pozytywna, można powiedzieć 'happy end':) Główny bohater przechodzi przemianę i jest w szczęśliwym związku. Mnie to zakończenie troszkę się nie podoba, ale akurat właśnie z tego powodu, że jest wręcz zbyt pozytywne. Końcówka 'Zbrodni i kary' może być lekko inspirowana życiem samego Dostojewskiego, który po zesłaniu na katorgę z opozycjonisty stał się pierwszym zagorzałym monarchistą. Ale zaznaczam, że jest to tylko moje zdanie, oparte na minimalnym pojęciu jakie mam o życiu i zmianie poglądów Dostojewskiego, więc nie radzę się tym moim 'gdybaniem' sugerować;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Jak mi powiedziałaś jak się kończy to teraz pamiętam ze właśnie ona była niezadowolona ze się na końcu nie zabił .Wiem trochę dziwne , no bo dziwnie życzyć śmierci nawet bohaterowi z książki . Kiedyś próbowalam czytać klasykę rosyjską , ale nie mogłam przebrnąć przez Wojnę i Pokój , bo po pierwsze pół strony było po fancusku , a drugie tyle przypisy tłumaczące. Dobrze mi szło z Anną Kareniną ale niestety gdzieś przeczytałam jak sie kończy i już mi się odechciało czytać dalej . Kiedyś do tego wszytkiego wrocę jak już nie będę pamietać o czym było :)

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Ja muszę przyznać, że z literatury rosyjskiej czytałam tylko 'Zbrodnię i karę', nigdy jakoś nie wpadło mi do głowy, żeby zajrzeć do czegoś innego, ale jak tak teraz o tym napisałaś, to nabrałam ochoty:)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

W sumie to ja też trochę nowa w tym jestem , dopiero 1,5 miesiąca się tym bawię , ale pewnie jak coś to pytaj :)
Ja ju wysyłałam do USA , 2 razy do Rosji , 2 razy do Niemiec i do Finlandii i tyle na razie . Ja wysylam kartkę jedną na tydzień zawsze w niedzielę losuję :) razem z przyjaciółką sobie tak ustaliłyśmy :)

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

A jaki masz nick na stronie?

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Taki sam jak tutaj :)

ocenił(a) serial na 7
fusiatko44

Ok, zaraz cię wyszukam:)

Karolina1

Profil gotowy ;)
Musze pomyśleć na treścią tej kartki ;P
Fajny pomysł z tym ustaleniem ze co niedziele losujesz. Może też sobie tak postanowię ;D

ocenił(a) serial na 7
alkamb

A kogo wylosowałaś, skąd i co o sobie pisze?

Karolina1

Z Holandi.
Jakąś kobietę. Właśnie sobie czytam zaraz wam powiem ;P

Mam prośbę możecie mi przybliżyć o co chodzi z tymi Your Postcrossing options w edycji profilu?