Hehe szybko poszło :D
sprawa z disir była podchwytliwa i dopiero, gdy zobaczył żyjącego mordreda zdał sobię sprawę co narobił. pewnie dlatego taka dramatyczna muzyka. normalnie nie wierzę, żeby mordred zabił artura. taki niewinny, słodki chłopiec... niemożliwe! :)
Wg mnie Mordred mógłby przyczynić się w inny sposób do śmierci Artura niekoniecznie bezpośredni.
Merlin na pewno będzie próbował oddzielić Artura od Mordreda .
Mordred uratował już życie Artura 2 razy, i mógłby zrobić to ponownie tylko przez działania Merlina może nie mieć okazji
bo zostanie odseparowany od Artura.
Co do wygnania Merlina to uważam że istnieje sporo powodów dla których Artur mógłby go wygnać:
Artur był okłamywany przez wiele lat i wszystko co zbudował i osiągnął zawdzięcza Merlinowi.
Mógłby myśleć że Merlin przyczynił się do śmierci jego ojca .
Merlin był stanie ocalić wiele osób lecz nie zrobił tego by chronić tajemnice.
Bo tutaj reżyser zrobił coś w stylu, że my nie wiemy co się dzieje w głowie Mordreda. Widzimy go takiego, jakiego on chce byśmy go widzieli.
Wiele złych postaci mogliśmy obserwować jak są sami i snują mroczne plany.... A Mordred nic. Wgl nie wiemy jaki jest jego plan, czy mówi prawdę i czy chce naprawdę śmierci Artura
Dokładnie! Dlatego chociaż jego czyny świadczą na jego korzyść, to i tak nie jesteśmy pewni co w tej jego głowie siedzi. Ktoś pisał, że Mordred jest lojalny Arturowi - może i jemu jest ale czy jest lojalny wobec Merlina? Jako dziecko obiecywał, że mu nie wybaczy, mógł słyszeć teraz jak Merlin mówi, że go nie uratuje itp.
Z drugiej strony Merlin mógł widzieć tylko fragment wizji bo przerwał mu Artur. Może dalej coś było? Czuję że dowiemy się dopiero w finale. Ale może być tak, że Morgana w tym sezonie ginie, bohaterowie dowiadują się o magii Merlina a z jakiegoś powodu (którego jeszcze nie znamy) Mordred zdradza Camelot i będzie nowym złoczyńcom w następnym sezonie czy filmach.
Nom, wszystko się wyjaśni w finale. Już nie mogę się doczekać. Z drugiej strony finał oznacza koniec sezonu i kolejny rok czekania. To będzie męka.
Hej, wam też naprawili już powiadomienia? Jeszcze tyle powiadomień w życiu nie miałam. xD
Mi się już naprawiły.Jak wszedłem na stronę to miałem jakieś 400, i jak teraz nadrabiam strony to po każdej przeczytanej mam z 50.
Nadrabiam strony ponieważ słabo rozumiem angielski,a przewidywałem że w tym odcinku będzie dużo gadania,więc czekałem na napisy, i omijałem to forum.
Ta sprawdź sobie maila. Tam dopiero pewnie sajgon jest. :P Coś ty, czytasz te wszystkie strony cośmy wytworzyli? Przecież tego masa jest. xD
Dark Tower - Dialog teasers:
“Sleep my lady, for it could be some time before you do again”
“There is **** ***** coursing through their veins”
“You’re not going to lose her. You’re not. We’re going to find her. I swear. We’ll bring her home”
“I don’t know what I’d be if it wasn't for her”
“I was having a dream about eating a cheese that tasted of apple pie. Anyone else have that dream? Well you’re all missing out”
“We should have made it out of the ****** by now”
“I would have sold my soul for someone to show me kindness such as this”
“*****, you’re a genius”
“I know it’s not you. I know it’s not you. I know it’s not you"
“I have to do this”
Nie, mój świat runął w gruzach, zniszczyłaś moje marzenie... (a może to i dobrze, przynajmniej się nie rozczaruje :P)
A niech was twórcy! Ale swoją drogą ja rozumiem, że przez wydanie tajemnicy Merlina serial może się skończyć (jak niektórzy uważają) ale z drugiej strony ile można to ciągnąć? Zrobi się to kiedyś przewidywalne i takie bezpłciowe (trochę jak House...)
Nie no, ja myślę, że to już ostatni sezon kiedy Merlin działa z ukrycia i czołowi bohaterzy nie wiedzą o jego magii. Producenci chyba właśnie nie są na tyle głupi, żeby z tego telenowelę robić typu klan i będziemy czekać w nieskończoność. Jeśli się dowie jedna osoba, np. Gwen, któryś z rycerzy, ktokolwiek z tych "ważniejszych", to będzie tylko kwestia kilku odcinków jak dowie się reszta. No chyba że dopiero na końcu nagle wszyscy zostaną zbombardowano tą wieścią. Oby nie!
Nie, ta wiadomość nie może ruszyć na wszystkich na raz, tyle wyczekiwania i wszyscy nagle w 1 odcinku się dowiedzą? Chyba że Merlin przyleci na smoku w czasie jakiejś bitwy i rzuci zaklęcie takie, ze wszystkich zmiecie :D
Hah, dobre!:P Ja bym to widziała tak, że najpierw dowie się Gwen. i nie będzie wiedziała czy ma powiedzieć Arturowi czy nie... Ni będzie też wiedziała, czy Merlinowi naprawdę można ufać-w końcu tyle czasu ukrywał TAKĄ tajemnicę. No i jak już Artur się dowie i się zorientuje np. że Gwen wiedziała to będzie wściekły na oboje. I reasumując: Ginewra wszystko załagodzi, w końcu ma być wzorem królowej, więc namówi go do przywrócenia magii w Camelot. Bo przecież Merlin jest "tym dobrym" czarodziejem... :)
To mogłoby mieć sens, tez mi się wydaję, że pierwsza dowie się Gwen (lub Gwaine ;D)
Ja w 2009r. To już tyle lat i ujawnienia ani widu, ani słychu... :(
No bo ile można czekać? Jeśli Arthur się nie dowie w finale, to nie wiem co zrobię.
Ja ich zamorduję, a każdy sąd mnie uniewinni (podejrzewam zaplanowane działanie w afekcie :D:D)
Kuurde nigdy nie mogę rozszyfrować tych gwiazdek.
Ale stawiam, że to pierwsze mówi Morgana do Gwen, trzecie Merlin do Artura, czwarte Artur (pewnie do Merlina xD ), w ósmym na pewno jest jakieś imię, a ostatnie... Merlin? Może jednak? No błagam!
Pasuje i chyba miałoby sens... W 8 pasuje jeszcze Elyan, ale to mało prawdopodobne chyba...
1145 powiadomień! Wróciły! Hurra! :D (ale to. jest. chore. 3 dni bez pow. i co? Szalejemy:P)
ej ja tez wchodze własnie a tu 1243 powiadomienia :o szok, też mi nie przychodziły
Ja nie wiedziałam co się z poczta stało:P Chyba dzięki nam ludzie od filmweba mają prace i to dość intensywną:P
B O Ż E !!!
właśnie do domu wróciłam i wchodzę na filmweb-a, a tu 1134 powiadomień :O
nie chcę mi się tego nadrabiać :D ale chociaż cieszę się, że nareszcie powiadomienia się ukazują :P
Hahahaha, cieszmy się, że odblokowali :P jupi!
teraz chociaż połapać się będę mogła xD będę wiedziała kto mi odpisał na komentarz i nie będę musiał tak jak wcześniej szukać tego po stronach :D
Ale patrzcie, odblokowali kiedy już przestaliśmy z taka częstotliwością pisać komenty, czyżby to jednak nasza wina? :D