PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37867
6,3 3 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina
agga_95

Ja mam 300, ale każda w sobie ma ponad 10 komentarzy w sobie xD
czyli 3000 powiadomień bym ogółem miała xP dobrze, że nie wyświetlają mi się każdy komentarz oddzielnie :)

ocenił(a) serial na 9
martyna111b

U mnie też nie, ale wolę nie patrzeć ile w sumie by tego było :D

ocenił(a) serial na 9
martyna111b

A nasz temat znowu w gorących dyskusjach :D My już powinniśmy mieć tam stale zarezerwowane miejsce!

ocenił(a) serial na 10
agga_95

To miejsce mamy zagwaranotwane jeszcze przez co najmniej 8 tygodni :D

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

Oni powinni już tam wstawiać nasz temat zaraz po założeniu :D Ale może za kilka tygodni się nauczą xD

ocenił(a) serial na 10
agga_95

przyszło mi teraz na myśl, że może jak na tej bitwie z wizji morgany artur zobaczy jak EMRYS odezwładnia morgane to stwierdzi, że magia jest dobra i zaprosi EMRYSA do camelotu a merlin nie bardzo będzie wiedział jak się ujawnić.

ocenił(a) serial na 9
Milka3105

Może tak być. Ja się zastanawiam, czy ta bitwa z wizji Morgany i Merlina będzie już w tym sezonie czy jeszcze będziemy musieli na nią czekać...

ocenił(a) serial na 10
agga_95

mam nadzieję, że czekać bo nie chcę się już żegnać z mordredem

ocenił(a) serial na 9
Milka3105

Ja też... Matko kibicuję prawdopodobnie złemu charakterowi :D

ocenił(a) serial na 10
Milka3105

Wszyscy poszaleli na punkcie tego Mordreda...

ocenił(a) serial na 10
Roksolana_13

wiem, że to chyba toche wredne ale strasznie go polubiłam i nie chce, żeby zabił artura. A Twoja ulubiona postać?

Milka3105

Ja tam Merlina wielbię :)

ocenił(a) serial na 10
martyna111b

och no to to zawsze.... :) ja już znikam cześć :)

ocenił(a) serial na 10
Milka3105

Moi ulubieni to Merlin i Artur- nie mogę powiedzieć, który lepszy, ba każdego lubię na swój sposób inaczej...A tak w ogóle to wszystkie postacie mi się podobają, z wyjątkiem może Gwen...

ocenił(a) serial na 8
Milka3105

Kurcze, a ja uwielbiam ich wszystkich. Nawet Gwen ostatnio mi nie przeszkadza. Też mam nadzieję, że nie będziemy się po tym sezonie żegnać jeszcze z Mordredem, ale boję się, że jest on postacią jedno sezonową jak Agravaine czy Nimueh...

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

Ja wielbię najbardziej: Merlina, Mordreda, Artura, Gwaine'a, no i jeszcze Lancelot, ale zmarłych nie liczę.
Też strasznie się boję, że Mordred to postać tylko na jeden sezon... Agravaine'a i Nimueh mi nie było szkoda, jak ich Merlin zabił, ale jak twórcy postanowią się pozbyć Mordreda to nie wybaczę!

ocenił(a) serial na 9
agga_95

Pewnie dostanę ochrzan zaraz, ale dla mnie na razie taki nijaki jest ten Mordred. Ale to chyba kwestia tego, że tak szarpią tę jego rolę, raz jest, potem 3 odcinki go nie ma.... Aktor fajny, z perspektywami, ale jak na razie albo leży ranny i nie ma jak się wykazać, albo inni ważniejsi. Jakoś tak ciężko mi się do niego przekonać-może własnie przez tę nieregularność występowania w odcinkach. Do mnie przemawia za to Morgana-jest genialna, Artur i Merlin to wiadomo:) Ginewrę tez lubię, z sezonu na sezon bardziej:)

ocenił(a) serial na 8
Banioleks

Dlaczego ochrzan? :P Tu nikt nikogo nie ochrzania. xD
Też uważam, że lepiej by było gdyby go było więcej, niestety nic na to nie poradzi się. :(

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

No tak mnie irytuje, że nie mogą się zdecydować-ważna postać, czy nie? Agravaina niby dużo nie było w 4 sezonie, ale zawsze gdzieś się pokręcił, coś pokombinował i od razu barwna postać:) A rola Mordreda na razie ograniczona do minimum koniecznego. Więcej o nim mówią, niż go widać. A z tym ochrzanem, to napisałam dlatego, że tu takie ochy i achy nad Mordredem:D Generalnie aktor słodki:)))))

ocenił(a) serial na 9
Banioleks

E tam ochrzan od razu :D Tu nawet jak się ktoś pastwi nad Gwen to ochrzanu nie dostaje.

ocenił(a) serial na 9
agga_95

Bo jesteśmy jedną wielką rodziną:D I każdy każdego kocha za miłość do Merlina:) A do tej Gwen to z czasem naprawdę można się przekonać. Ja się ciesze, że nie ma jakiejś cukierkowej aktoreczki z blond loczkami. Jest inna, ma swój charakter. Jest jednocześnie subtelna i twarda, w końcu życia łatwego nie miała jako ta, która nie wywodzi się z elit.

Banioleks

A ja tam nie lubie Mordreda, najbardziej lubie Merlina, Artura, Mrgane i Gwaina.

ocenił(a) serial na 10
Banioleks

Nikt tu nikogo nie ochrzania i to jest fajne, a nie kłótnie jak na innych forach. Masz swoje zdanie? I bardzo dobrze! :D
Co do Mordreda- ten wątek mnie wciągnął, żal mi bardzo Merlina. Ulubione postaci: Arthur, Merlin, Morgana, Gwaine i Gaius ;) (lubiłam też Nimueh, miała w sobie to "coś" ;))

Banioleks

Ja najbardziej lubię Merlina, Artura, Morganę, Gwaina. Gwen i Gaiusa też lubię, ale na razie za dużej roli nie mieli. Nie ufam Mordredowi ale też go nie nienawidzę - no dobra tylko czasem go nienawidzę jak myślę, że ma zabić naszego kochanego Arturka :) Najmniej obchodzi mnie Elyan - coś najmniej popularny wśród rycerzy jest :D Jak ktoś już tu pisał jego śmierć by mi nie przeszkadzała za bardzo - może iść pierwszy do odstrzału - kurde wrednie to zabrzmiało :D

ocenił(a) serial na 9
Lady_MM

No cóż, jak ktoś ma ginąć, to "najsłabsze ogniwo" :P

Banioleks

Zgadzam się z tobą. Bardzo lubię mordreda, ale traktują go trochę po macoszemu, jak na głównego przeciwnika Artura :P

ocenił(a) serial na 9
Banioleks

Fakt, na razie Mordreda za dużo nie było, ale ja jakoś już go polubiłam. Na razie wydaje się w porządku, jest lojalny i ma całkiem fajny charakter (na razie!) no i jest taki słodki :D
A Morgana jest forever the best. Jest diabelnie ładna no i ma w sobie to coś :D

ocenił(a) serial na 10
Banioleks

Ochrzan? No błagam Cię :P Tutaj każdy może mieć swoje zdanie i nie zamierzamy (a przynajmniej ja nie zamierzam) nikogo ochrzaniać za to, że uważa inaczej niż ja :)
A z tą rodziną to jakoś tak miło mi się zrobiło teraz :D
No i nie wiem, ale Gwen tak jak jej brat jakoś do mnie nie przemawiają. Chociaż fajnie, że nas trochę zaskoczyli z wyborem aktorki, bo jak wiadomo, Ginewra w legendach była białą kobietą. Nie przeszkadza mi to bynajmniej, ale w sumie twórcy nie raz dość mocno odbiegali ze swoją wizją Camelotu ;)

ocenił(a) serial na 9
rasp_filmweb

Że tak to ujmę: miło sprawić komuś przyjemność:P Dobrym słowem!:) A co do brata Ginewry: jakiś taki bezpłciowy:P

ocenił(a) serial na 10
Banioleks

A nawzajem :P
Bezpłciowy? Wyjęłaś mi to z ust :P W sumie to on mnie ani ziębi, ani grzeje...
No i oczywiście jednak pomimo tych głupot, jakie nawyczyniał w ostatnim odcinku, to najlepszy jest Merlin :D

ocenił(a) serial na 9
rasp_filmweb

To prawda!:) Ja się powoli zaczynam zastanawiać, czy on nie zrobił dobrze.... Odradzając Arturowi powrót magii.... Podejrzewam, że dopiero byłby chaos.... To się musi wyklarować w innych okolicznościach, to było niegłupie wcale posunięcie z jego strony...

ocenił(a) serial na 10
Banioleks

Ale Merlin jak na razie jest załamany i chyba nie prędko zobaczymy słowne potycznki Bromance ;) a szkoda, bo baardzo mi tego brakuje (tak naprawdę to już zaczęło się w 1 odc 1 sez tak to sobie teraz uświadomiłam... no i jak to tak 4x13 + 4 ze słownymi grami i w ost odc nic? Nawet słówka? (no dobra, Arthur coś próbował, ale...)

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

Fakt, załamany jest, smutny.... I fakt, tych gier słownych strasznie brakuje! A fajnie się osłuchać i potem komuś polecieć takim "Arturem do Merlina" lub odwrotnie:) No mroczność, to mroczność. Nie ma pocałunków, nie ma uśmiechów, nie ma gier słownych.... :)

ocenił(a) serial na 10
Banioleks

Gdzie mój Merlin?! ;( Ten mi się podoba, ale baardzo tęsknie za tym wesołym :P (odcienk "Death Song.." awansował u mnie na I miejsce odcinków (no, servant... są na równi) i był genialny :)) Zobaczymy, obyśmy jeszcze ujrzeli ten uśmiech Colina w tym sezonie (nie na końcu, wcześniej, wcześniej :D)

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

O tak, ten uśmiech grzecznego chłopca pod którym kryje się tyle...... WSZYSTKIEGO :D

ocenił(a) serial na 9
Banioleks

Mi właśnie też jak na razie ten Mordred nie pasuje ;) Najlepszy jest Merlin i Gajusz :) A i ja tez z południa - Katowice :) Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 6
hexxxa

Heh, ja też z Katowic :D

ocenił(a) serial na 10
agga_95

ja też widły i pochodnie jeszcze szybciej pójdą w ruch :)

ocenił(a) serial na 9
Milka3105

Dokładnie! Kolejny powód do naszej napaści a la wieśniacy ze Shreka :D

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Ja mam ustawione powiadnomienia na GG i na szczęście nic nie musze usuwac :P

ocenił(a) serial na 9
Nimfadora_2

To tak można? Chyba sobie zmienię.

ocenił(a) serial na 10
agga_95

Tak, na ustawienia->powiadomienia i masz na co przychodzi (albo i nie ;D)

ocenił(a) serial na 8
agga_95

http://fc07.deviantart.net/fs70/f/2012/309/3/e/arthur_s_finest_knights_by_star_j em-d5k30zt.jpg lol

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

hahaha opancerzona koszula xD padłam! :D Ale pasuje do ostatniej sytuacji z odcinka!

ocenił(a) serial na 8
agga_95

Albo np w ostatnim odcinku, najpierw Artur pojechał tam z całym zastępem - jakby mogli oni coś poradzić przeciwko 3 wiedźmą - a potem już tylko z Merlinem się wybrał. Jakby Merlin mógł go uratować gdyby ich napadli. xD No znaczy mógłby, ale Arti o tym nie wie...

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

On zazwyczaj na te najbardziej niebezpieczne misje bierze tylko Merlina :D

ocenił(a) serial na 7
agga_95

But whyyy Sire?!
Haha, takie duże dziecko :D

ocenił(a) serial na 9
Lellandra

http:// browse.deviantart.com/?q=mordred+and+merlin#/d5hwt1o to doskonale ukazuje stosunek Artura do Merlina :D

ocenił(a) serial na 8
agga_95

Link nie działa :) I naprawdę nie trzeba robić przerw, chyba, że to są jakieś linki do ściągania czegoś. :P

ocenił(a) serial na 7
Lellandra

No nie wiem, mnie nigdy filmweb nie pozwala wklejać pełnych linków. Coś w stylu: There can be no place for links in/on filmweb :P