PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489795}

Przygody Merlina

Merlin
2008 - 2012
7,4 38 tys. ocen
7,4 10 1 37810
6,3 6 krytyków
Przygody Merlina
powrót do forum serialu Przygody Merlina

Colinomania ;P 

ocenił(a) serial na 6

Temat bardzo (nie)bezpieczny ;P Tutaj można popuścić wodze wyobraźni i stać się kreatywnym.
Czekam na Wasze teksty :)

A ja skorzystam z okazji i również tworzę coś niezwykłego - krótkie opowiadanie, składające się z krótkich scenek.

OBSESJA - cz. 1
Plan filmowy na zamku. Wszyscy aktorzy już stoją gotowi do kręcenia sceny. Poza Colinem,
który gdzieś nagle zniknął. Reżyser zaczyna go wołać. Stojący za nim Bradley szuka go
wzrokiem. A potem stoi jak słup soli, gdy widzi Colina, który właśnie idzie w ich stronę - z dużymi
rumieńcami na policzkach (pal licho, że wiele i jest zimno), z potarganymi włosami i krzywo
założoną chustką na szyi - A tobie, co się stało? - pyta reżyser, a Colin spuszcza nieśmiało
wzrok. Stojący na przeciwko niego Bradley zauważa jakąś obcą dziewczynę, która nagle pojawia
się za plecami operatorów - też ma włosy w nieładzie i jakoś dziwnie rozbiegany wzrok. I wtedy
Bradley zaczyna się głośno śmiać, bo właśnie domyślił się, co stało się z jego przyjacielem...
;PPPPP

Część 2:
Dzień następny zdjęć filmowych. Aktorzy, asyście współpracowników idą gęsiego przez bramę
zamku. Pada deszcz. Bardzo pada. Tak bardzo, że reżyser idący przed Colinem zastanawia się,
czy zdjęcie zaplanowane zdjęcia w plenerze nie przełożyć na następny dzień, czym dzieli się
niezwłocznie z największą gwiazdą serialu. Idąc przed siebie, nie zauważa, jak tuż za bramą,
ktoś łapie za rękę Colina i odciąga w bok.

Colin niespodziewanie ląduje w ciasnym pomieszczeniu i ze zdziwieniem widzi przed sobą tamtą
dziewczynę, z którą kochał się dzień wcześniej - Cześć przystojniaku - szepnęła słodko i zrobiła
krok w jego kierunku, ale zaraz zmartwiła się, gdy zrobił krok do tyłu - Co jest? Nie cieszysz się
na mój widok? Tak szybko się zmieniasz, że nie nadążam. Albo naprawdę taki cholernie dobry z
ciebie aktor - Lepiej, powiedz mi, co tutaj robisz - mruknął nerwowo i już chciał sięgnął po klamkę,
gdy dziewczyna niespodziewanie natarła na niego całą sobą i wspięła na palcach, sięgając jego
ust - Tęskniłam za tobą. Całą sobą - szeptała słodko, jednocześnie naprowadzając jego prawą
dłoń na swoje krocze - Chociaż, z drugiej strony, zastanawiało mnie, dlaczego wczoraj, gdy we
mnie dochodziłeś, nazwałeś mnie "Katie" - w tym momencie odsunął ją gwałtownie, patrząc na
nią z niedowierzaniem - Ja tak powiedziałem? - zapytał, a wtedy skinęła twierdząco głową - Bo
jesteś do niej podobna - Albo właśnie się okazało, że na nią lecisz. No proszę, wychodzi coraz
więcej sekretów niewinnego Colina - skomentowała, patrząc mu w oczy - Swoją drogą, czy
wspominałam już, że kiedy mokniesz w deszczu, staje się bardzo gorący - szepnęła słodko, gdy
znów znalazła się przy nim i zaczęła wsuwać dłoń pod mokry materiał koszulki. Aż przygryzła
dolną wargę, wyczuwając palcami ciepłą skórę jego płaskiego brzucha - Mam ochotę cię teraz
wylizać. Całego - dodała, sięgając już jest ust. Nagle oboje drgnęli, gdy właśnie za drzwiami ktoś
zaczął wołać Colina. Tym razem to był głos Bradley'a.

Ciąg Dalszy Nastąpi......

xena_4

Xena, co Ty tu wyprawiasz?:D

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Jestem niegrzeczna ;DDD Jak zawsze ;DDD

P.S. Obejrzałam nowy odcinek TVD i po raz pierwszy nie czułam podczas seansu nic, poza znużeniem. To chyba sygnał, by porzucić serial.

xena_4

Zbałamuciłaś biedne i niewinne dziewczyny, malo czasu Ci to zajęło.
O jeny TVD naprawdę nudne, a Elena to bitch gorsza od Kath hehe.

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

No, a teraz dziewczyny podniecają się na tamtym forum Dexem ;DDDD Śmiech na sali ;DDD

No wiesz, w końcu mam do tego talent, no nie? ;PPPP

xena_4

Dex powinien być dużo wcześniej, albo dużo później. Tym bardziej, że według tvdowskiego czasu, tydzień temu było to http://25.media.tumblr.com/tumblr_mcpzmwV7dz1rbrizgo1_500.jpg
A sam dex mnie nie ruszył ani trochę, to w gołe nie było hot :P

Może i masz talent, ale ja wiem, że Tobie nie można dać się uwieść :D

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Mmmm... Coś sugerujesz odnośnie drugiej części Twojego zdania? ;D

Ja sama dałam się uwieść ;P Sam fakt, że zdradzam Pierwotniaki z dużo młodszym gościem (Merlin/Colin). I wiesz co? Lubię to ;P

xena_4

Oprócz tego, że nie miało być "w gołe jakieś", tylko "w ogóle", to nie, ja nic nie sugeruję, niby co?:)
Jak tak możesz patrzeć na uroczego Merlina? On mógłby być takim kochanym synem :D

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Przecież kilka razy Ci pisałam, że on staje się mężczyzną. I to bardzo seksownym. To naprawdę widać u niego ;P

xena_4

On niedługo będzie miał 30 lat :P To nie podlotek :D

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Ale on bardzo długo wyglądał bardzo dziecinnie (szczęściarz) i dopiero w ostatnich dwóch latach zaczęły się u niego takie spektakularne zmiany. Wypełniła się twarz, wyostrzyły rysy, zmieniła się sylwetka. Ciekawe, jak będzie wyglądał, na przykład, za dziesięć lat.

xena_4

To już emerytura ;p Akurat u niego te chłopięce rysy są urocze i mu pasują. Bradlay też nie wygląda na te swoje 27 lat.

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Co do niego, to ja bym się tutaj kłóciła, bo mam wrażenie, że ostatnio się trochę posypał. Może zmęczenie całą sławą zrobiło u niego swoje :D

Emerytura...hahaha... Oj, Madame, Ty jak już coś napiszesz ;DDDD

xena_4

Posypał - Ty nie lepsza :D
No Xenka tak tak, Ty emeryturka niedługo, przykro mi :D

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Ale ja mam dopiero 31 lat ;D Jeszcze wiele przede mną ;D

xena_4

Tak się pocieszasz? :D Oj to tak zwane wyparcie ze świadomości :D Kryzys wieku średniego, wiele innych :D

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Jakie wyparcie? Nie zamierzam kopnąć w kalendarz w wieku 40, albo 50 lat, więc zamierzam nacieszyć się dłużej życiem. Nie bój się, mój temperament zrobi swoje ;P

xena_4

No no ;D
A czemu nie teraz się nim nacieszyć ;p Wiesz, tak jakbyś chciała.

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Kurde, ale spam my tutaj robimy ;PPPP I to w moim temacie ;DDD

Próbuję i to bardzo mocno, ale zawsze pojawia się w moim życiu coś, co mnie powstrzymuje. Ech, życie :/

xena_4

I to w UK coś Cię powstrzymuje? Łeeeh.

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Bo ja zapracowana kobitka jestem. A poza tym, wbrew temu, co się mówi na świecie, w Anglii jest przeraźliwie nudno. Serio.

xena_4

Aż nie chce mi się w to wierzyć. Na pewno w dużych miastach nie jest nudno ;p

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
xena_4

Czemu Angole nie lubią kobiet innej narodowości? :P Od Pakistańczyków trzymaj się z daleka, masz rację ;D Ejże może zmień kraj?:D

ocenił(a) serial na 6
xena_4

To ja już zmykam do pracy. Zostawiam nową część opowiadania i zapraszam do czytania ;P

Madame, bądź grzeczna;P Bo będę zła, jak się dowiem, że sprowadziłaś kogoś na złą drogę, pod moją nieobecność ;P

WOJNA ZMYSŁÓW – CZ.6

Nie lubiła pożegnań. Wręcz nienawidziła takich chwil. Wtulona w jego ramionach, spojrzała szybko na zegarek.
- Przyjedzie za pół godziny. Myślę, że do tego czasu zdążymy – szepnęła zmysłowo do jego ucha, jednocześnie manewrując przy pasku jego spodni.
- Zaraz, to jedziecie jego samochodem? Ty i Alex? Chyba będę zazdrosny – zamruczał, czując jej palce błądzące wokół jego czułego miejsca.
- Nie sądzę, byś miał ku temu powód. O ile będziesz grzeczny w trakcie mojej nieobecności – uśmiechała się przy tym wesoło, jak tylko zaczęła zsuwać spodnie ze swoich bioder. Złapał ją za ramiona i błyskawicznie ją odwrócił, po czym mocno przyciągnął do siebie.
- Zabrzmiało to jak groźba – szepnął do jej ucha, pieszcząc jej skórę ciepłym oddechem – Grozisz mi? – zapytał, jak tylko znalazł się w jej ciepłym wnętrzu – No i kto tu jest niegrzeczny?! – bardziej stwierdził, poddając się zmysłowemu doznaniu. Nie potrafił tego wyjaśnić, ale od samego rana czuł, że coś może się zmienić. Jakby instynkt podpowiadał mu, by nie wysyłać ukochanej w podróż. Czyżby to miałoby mieć coś wspólnego z pojawieniem się Alexa? A może, szykowało się coś zupełnie innego. Starał się o tym nie myśleć, tylko poddawać się wspólnej chwili. Tego, co teraz czuł, gdy była tak blisko niego. Uwielbiał, gdy działała na niego w taki sposób. Niczym magnez wyciągający wszystkie jego emocje na zewnątrz – Moja Katie. Tylko moja – szepnął do jej ucha, jak tylko poczuł spełnienie.

Ich spojrzenia spotkały się po raz ostatni, kiedy niecałą godzinę później zbliżała się do drzwi. Tak bardzo by chciała go zabrać ze sobą, ale wiedziała, że to i tak było niemożliwe. Colin miał już swoje plany zawodowe, na długo zatrzymujące blisko teatru. W końcu zdawała sobie sprawę, że zakochała się w kimś ambitnym, kto zawsze na pierwszym miejscu stawiał teatr. Bez tego po prostu nie potrafiłby żyć.
- Kocham cię – wypowiedziała bezgłośnie, ale na tyle wyraźnie poruszyła ustami, by zrozumiał. Z ciężkim sercem odwróciła się i opuściła mieszkanie.
- Wszystko w porządku? – zapytał Alex, gdy tylko oboje wsiedli do samochodu. Skinęła głową ze smutkiem w oczach. Nic nie powiedziała. Nie musiała. To było i tak wystarczająco widoczne na jej twarzy. Alex nie drążył już więcej tego tematu. Sięgnął w kierunku stacyjki i uruchomił pojazd, po czym włączył się do ruchu. Przez całą drogę rozmawiał z nią na różne tematy, próbując poprawić jej nastrój. I udawało mu się. Zwłaszcza, gdy zaczął sięgać wspomnieniami do tych dni, gdy spotkali się po raz pierwszy na panie „Merlina”. Wciąż śmiał się z tamtego incydentu z mieczem, gdy zjawiając się wcześnie rano, trafił na Eoina. I potem te próby pierwszej jazdy na koniu. Wtedy też narodziła się przyjaźń między nim i Colinem, która przetrwała próbę czasu. Teraz miał pod opieką jego ukochaną i za nic w świecie nie chciał go zawieść. Nie czuł się w porządku, że nie wspomniał o mężczyźnie, który będzie partnerował Katie w większości scen nowego filmu. Miał nadzieję, że nie wyniknie z tego nic złego.

------------------------------------------------------------------------------

Sorki, za tak krótki tekst, ale zabrakło czasu :( Miłego dnia.

ocenił(a) serial na 9
xena_4

Krótkie, ale jakże profetyczne!!! :)

xena_4

genialne są te Twoje opowiadania xD naprawdę :)

ocenił(a) serial na 10
xena_4

Nie będę oryginalna i napiszę, że Twoje opowiadania są bardziej niż genialne. Jesteś geniuszem! Rano, przed pójściem do szkoły wchodzę i czytam, bo inaczej nie mogę. Błagam, pisz dalej! Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
klaudia_915

Zgadzam się z każdym powyżej napisanym słowem:)

klaudia_915

O czym potem myślisz na lekacjach?:D

ocenił(a) serial na 6
Madame_7

Myśli o tym ;P http://www.youtube.com/watch?v=ZKZr2yKXoaE (tekst piosenki mówi o tym)

klaudia_915

Co prawda, to prawda, ale ja niestety nie mam czasu w tygodniu za bardzo wchodzić na filmweb i potem muszę nadrabiać po cztery części :(

Peach3a3

Ja odkryłam to forum dopiero około 3 dni temu :P i musiałam dość dużo nadrabiać xD ale cóż.. a ja to czytam, po szkole :P

martyna111b

O kurcze! to współczucie
Ale co poradzić ta nauka mnie dobija! Czasami to bym chciała rzucić to wszystko i zamieszkać gdzieś na jakiej wyspie:)

Peach3a3

To wybieram się z Tobą :D można by było odpocząć od tego "zwariowanego klimatu" :P

martyna111b

Njabardziej to mnie wkurzają, jak ja to nazywam, "procedury", brak jakiegokolwiek spontanu i w szkole jest dosłownie to samo. Jedynie filmy no i książki pozwalają poczuć tę "wolność"

Peach3a3

Nasze fora są tym odbiegnięciem od rzeczywistości.. i to jest piękne :)

ocenił(a) serial na 10
Peach3a3

Razem z Colinem;D haha

Roksolana_13

No ależ oczywiście jakże by inaczej :D

ocenił(a) serial na 10
Peach3a3

Też bym się na to skusiła;)

Roksolana_13

Najlepsza to by była taka samotna wyspa - tylko on i ...

ocenił(a) serial na 10
Peach3a3

Pobudzasz moją wyobraźnię:D

Roksolana_13

I to jest piękne ;)
Cobyśmy zrobiły bez tej wyobraźni (poleciałybyśmy do Anglii i porwały Colina żywcem :P)

ocenił(a) serial na 10
Peach3a3

Takie plany już były, więc trzeba je tylko wcielić w życie;)

Roksolana_13

Haha, to jest niezły pomysł xD

ogółem bardzo chętnie pojechałabym do nich i popatrzyła jak nakręcają jakieś odcinki czy coś :) to by było ciekawe doświadczenie

martyna111b

Zawsze marzyłam, żeby być na planie jakiegoś filmu... A na planie "Merlina"... to by było coś...

Peach3a3

Dobra je lecę:(

ocenił(a) serial na 10
martyna111b

A ja zawsze marzyłam o tym, żeby zagrać jakąś epizodyczną rolę w Merlinie, taką na jeden odcinek. Z tego, co było do tej pory, to najbardziej odpowiadałaby mi Freya, a w gorszym wypadku Sophia albo ktoś podobny...:D

Roksolana_13

hmmm, Freya.. fajną rolę grała ^^

Roksolana_13

haha, bez niego ani rusz xD

xena_4

Widzę, że jak Xena wróci z pracy to będzie mieć dużo pochlebnych postów do czytania ;p Ale taka prawda jej opowiadania są super. Ja to bym z tego zrobiła książkę, którą chętnie bym kupiła. Mam nadzieję, że z autografem autorki :)