SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 11 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P
Zanim przypomnę Wam wszystkim krótko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę
sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy
zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.
A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten
krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy
i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie
dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o
tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieję, że wytrwamy w niezmienionym
składzie.
A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu
tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy,
można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych
wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś
zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-
postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w
ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to
choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie
wyżywać się na innych :).
A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
I jeszcze jedno. Jeśli masz zamiar pisać tu teksty w stylu "Dziecko, ogarnij się", to
możesz stąd spadać. "Regulamin" został stworzony tylko i wyłącznie dla zabawy i nikt nie
bierze tego na serio. Więc proszę-skoro masz zamiar kogoś obrażać, nie pisz wcale.
Wszyscy będą szczęśliwsi.
Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za
co bardzo jej dziękuję :*)
NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja
przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa
DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa
DLA TOBY'EGO
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99
DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa
DLA DANA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-monisia99
Czwartek-alexxa
Niedziela-_Joy
DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown
No i macie tego Olliego, niech już stracę :P (zamawiać)
no coż ja mam poradzić, już chciałam to wcześniej stwierdzić odnośnie niego.... Colton może nie istnieć, mam przed oczami ten jego paskudny nos ....
"Say bye bye to Ryan Gosling You stupid bitch!" xD Nie moge, bedzie sie za mna wieki ciagnal ten tekst ;P
Gosling pewnie robi przerwę przez tą małpę Eve Mendes której nie znoszę, jak jest tuman na topie to nagle sobie robi przerwę on mysli ze co hollywood będzie na niego czekać ......?
no robi przerwę w karierze, zawiesza ją i nawet została powołana linia dla zdesperowanych fanek Goslinga :P
Co Ty mowisz??:P hahahah padlam XD Linia dla zdesperowanych fanekXD
Sandy to wez sobie nr zapisz :P;P;P hahaha
co tY internetu nie czytasz :P Sandy numeru chyba jeszcze nie podali nie wiem ale jak znajdę to Ci podeślę :P
AKTUALIZACJA WPISU!
Już teraz ekipa serialu Pretty Little Liars zaczęła pracować nad 4 sezonem.
Serial cieszy się wielkim powodzeniem, więc stacja ABC postanowiła już teraz zamówić 5 sezon, który zobaczymy dopiero na lato 2014r.
nie oglądam....
Ale TVD było fajne :) wyciąć tego przychlasta Elkę i byłoby takie silne 8/10 ;D
Podobał mi się motyw z tym, że Katherine ma na usługach całe miasto :P ja Cię nie mogę, dziewoja ma łeb na karku! ;D to pierwsze co i ja bym zrobiła jako vamp! ;D w ogóle jej relacja z Ellijah <3<3<3 Magda tam już chyba zeszła podejrzewam po tym romansie xD daj znać słodziaku czy żyjesz ;)
Wiedziałam, że to jakiś kolejny numer i Rebekah nie wzięła lekarstwa! to by było za proste ;D Siles jako Caroline na początku, zabójcze! ;P w ogóle wątek Klaroline mnie dzisiaj urzekł ;D
Mój highlight odcinka to DEFAN, którzy od dzisiaj są moim bezapelacyjnym OTP <3 nawet sami w swoim bromansie dzisiaj pojechali po bandzie i byli "on the same page" haha xD I'm loving it! <3
Teraz mój ulubiony moment recki, czyli teksty:
# Damon do Kat: "what about you over there, smiley?" hahahaha <3
# Elka do Ellijah: "Hate to say I told you so, but ... duh!" ;)
# Damon do Eleny na końcu: "Yeeeeeah .... no!" :):):):):):)
Mnie odcinek urzekł właśnie ze względu na Elijahe <3 Jezu w końću! Nie dość ze tęskniłam za nim to też podobał mi się zawsze pomysł jego z Niną i prosze :D Tylko pewnie Katherina go oszuka jak zawsze..Ale jestem ciekawa co teraz wymyślą z tym lekarstwem i Silesem.. Jakoś nie jestem wgl przekonana do tej postaci pewnie dla tego że jeszcze go nie widziałam, ale racja motym z nim jako Caroline był dobry :D I wgl Caroline i Klaus <3
Obejrzałam w końcu i mam do powiedzenia jedno: MÓJ KOCHANY ELIJAH, BOŻEEE, W KOŃCU! <33333 ;D Tak krótko będzie dziś, nie chce mi się rozpisywać ;P
Elenka bardziej wkurzająca już chyba nie mogła być ;/ Jestem taką sucz i to kocham, normalnie kisiel w gaciach.
Rebekah mnie urzekła w tym odcinku :) Od początku wiedziałam, że jeszcze będzie z niej postać do lubienia xD No i podobała mi się razem z Eleną znowu! Niezły team się kroi xDD Byleby tylko znowu nie zaczęły siebie hejtować ;P
Kasia, kolejna z moich ulubionych postaci (tyle wygrać w jednym odcinku! ;P) <3 Kocham ją, ale niech się odwali od Elijah, ani przez chwilę jej nie uwierzyłam, że tak go bezinteresownie kocha ;P
Klaus pokazał trochę człowieczeństwa... Nie powiem że mi się nie podobało :) Wiem, że Caroline ma pełne prawo być na niego wściekła za to co zrobił, ale wkurza mnie już ta postawa zimnej su*i względem niego powoli ;/
Defan urzekający, jak zawsze, ale i tak KLEFAN ALL THE WAY!;PPPP
"Katherine (do Eleny): I'm impressed. I never thought you'd find me here. Oh well, it's a beautiful place to die.
nagle pojawia się badass Rebekah ;P
Rebekah: I couldn't agree more. You've chosen a beautiful place to die." -nie wiem w sumie czemu, ale spodobało mi się, że dla odmiany, ktoś pojechał po Katherine, a nie na odwrót ;P
"So bad for the boys, though. Their special snowflake of human frailty gone." -Katherine
"That guy got his neck snapped in New York and this guy is royally pissed off." -Damon (powiało trochę tym z 1 sezonu ;) )
"Are you really that dumb? Or just naturally blonde?" -Kath do Rebeki
"Oh you mean the three of us. Your little sister decided to join Team Good Guys for the time being." -Stefan do Elijah ;d
"Katherine: Oh when I say friend. I mean…FRIEND.
Damon: Ooh…
Rebekah: Ugh.
Stefan: Ooh…" -ahahaha, kocham tą rozmowę xD
I mój ulubiony:
"No sudden moves. No tricks either. No Katherine-ing." -Damon do Kasi :>
JA jestem #team Defan. Już nawet nie lubię Elki :/ chciałabym, żeby obaj ją kopnęli w ten jej chudy zadek ;D z tym Ellijah to tak myślałam, że się zakochasz znowu ;P był wyjątkowo uroczy w tym epizodzie, aczkolwiek nie mój typ ;)
Dziewczynki, troszkę spóźnione życzenia, pogodnych Świąt bez użerania się z wredną rodziną (całe szczęście, do mnie nikt nie przyjechał ;P) i mokrego Dyngusa ;P
Kuurde, znowu tyle odcinków do nadrobienia ;P Ostatnio dla odmiany wciągnęły mnie książki, więc w sumie to sama jestem sobie winna ;P
Madzia chyba snieznego dyngusa:P
Tez Wam dziewczynki moje zycze wszystkiego naj naj a z aktualnych to szybkiej i cieplej wiosny:***
Ja również życzę wam dziewczyny dużo ciepła w te święta, choć aura za oknem na to nie wskazuje, a poza tym smacznych świąt. :)
tak tak kochane Wesołych Świat Wielkanocnych i śnieżnego dyngusa i króliczka :)
Kurde, wycofują "Cult" i "The Carrie Diaries". Ile tego Culta poleciało, 5 odcinków? ;//
Aaa, właśnie, miałam się spytać czy Ty będziesz oglądać nowy sezon GoT... Bo ja w sumie nie wiem. Jakoś mnie to za bardzo nie wciągnęło, ale jak już zaczęłam oglądać to chyba wypada skończyć ;P
A no będę chyba. Tylko, że na razie jestem w PL i nie mam zbytnio czasu na GoT :/ oglądam tylko to co naprawdę muszę ;P
To będę musiała sobie zobaczyć nowy odcinek niedługo, bo z własnego doświadczenia wiem, że nadrabianie GoT bywa bardzo kłopotliwe biorąc pod uwagę długość odcinków ;P
Ja chyba jeszcze dla Jona i Khaleesi/Daenerys (imię wręcz czaruje swoją prostotą, nawiasem mówiąc ;P)
Khaleesi była fajniejsza jak była taka jeszcze niesplamiona krwią i niewinna ;) ale jedno trzeba przyznać Emilce Clarke, jest prześliczną dziewczyną :) No i jeszcze ten mały Bran jest kochany, hehe :)
Nie, to było już oficjalnie potwierdzone :) Ale jak Sandy właśnie wspomniała, to wcale nie znaczy, że Jason żyje :<
Najwyżej przyjdzie mi na dobre zrezygnować z PPL, jak pozabijają wszystkie warte uwagi postaci.
Sandyy, Finna zabraknie w końcowych odcinkach Glee! Cory wybiera się na odwyk ;o Muszę powiedzieć że mnie to trochę zszokowało, bo nie wiedziałam, że jest uzależniony...
http://perezhilton.com/2013-04-01-cory-monteith-rehab-missing-final-two-episodes -glee-fourth-season
Nie chcę być chamska i całkowicie popieram jego decyzję i wgl. pełne wsparcie, ale ja tam się cieszę że Finna nie będzie ;P Ta postać tak strasznie działa mi na nerwy, że mogłabym napisać książkę o tym dlaczego go (Finna oczywiście) nienawidzę ;P
Hahaha, to ja tak miałam z Chuckiem z GG xD ilość powodów, dla których nie mogę po dziś dzień patrzeć na ten jego gigantyczny łeb zwiększała się z każdym kolejnym odcinkiem, aż w końcu osiągnęła apogeum nienawiści ;P
A co do Finna to przeczytałam tego newsa wczoraj i byłam przekonana, że to żart Prima Aprilisowy, a tu proszę ;/ mogli nie rozbijać Brochel! ale skoro Finna nie będzie w finale to można stwierdzić prawie na 100%, że Finchel nie skończą tego sezonu razem ;)
No dokładnie. Sama teraz w sumie nie wiem co czuć do Brody'ego.... Z jednej strony to szkoda mi biedaka, ale z drugiej... No, wiadomo co z drugiej ;P
Biedny Finn :P hehe Sandy to ja nie wiedziałam że Ty tak kochasz Chucka jak ja Toma Cruisa :P Nie ma jak to dobra miłość podytkowana prawami natury :P
Brody jak dla mnie to męska dziw. ka i tyle może jeszcze ich połączą .....
Nie od dziś wiadomo, że od miłości do nienawiści jest cienka linia ;) hehe
Brody'ego zepsuli i nigdy im tego nie wybaczę! naprawdę mogli sobie darować ten wątek z sexem za pieniądze ;P ale cóż .. Rachel widać nie ma szczęścia do kolesi, jeden dziwkarz, drugi apodyktyczny palant ;D
Ogladalyscie nowe Glee?! Moj Boze co to byl za odcinek! nie sadzilam, ze Glee jest w stanie cos takiego zrobic z moja psycha ;D byl absolutnie genialny, pomimo iz nie w stylu Glee ;P
odcinek fakt inny jak wszystkie, nie dowiedziałam się kto zrobił tą strzelaninę.... bo po angielsku oglądałam ale budował napięcie i emocje i zastanawia mnie kim jest laska z kim pisze Sam
Chyba Ryder nie Sam ?! ;D
Bron przyniosla do szkoly Becky i bron wystrzelila przez przypadek w gabinecie Sue, wiec ta wziela na siebie cala wine ;) mam nadzieje tylko, ze to nie oznacza, ze pozegnamy sie z jej postacia na zawsze :/
A ktos oglada Hart of Dixie jeszcze ?! moje prosby zostaly wysluchane: Lemon&Wade <3 nareszcie! przynajmniej mam nadzieje, ze wszystko zmierza w tym kierunku ;D
Ja byłam pewna, jak się okazało, że to kie ta blondynka, że to Marley stoi za tymi smsami i mailami. Ale teraz już sama nie wiem i zaczynam w to wątpić.
Odcinek fajny, ciekawe połączenie, z jednej strony infantylności Brittney, a z drugiej tak poważnego zdarzenia, i uczuć z jakimi zmagają się osoby niepełnosprawne, co tu dużo mówić upośledzone. I tak sobie myślę, że ten odcinek niósł ogromne przesłanie, jeśli tylko się wgłębić.
Jedno mnie tylko zastanawia. W jakim celu Becky przyniosla do szkoly ta bron?! naprawde miala zamiar strzelac do pozostalych uczniow?! No bo jesli tak to czy Sue nie powinna byla zainterweniowac zamiast zatuszowac cala sprawe?! Przeciez Becky moze byc zagrozeniem dla spoleczenstwa na dluzsza mete ...
Dla Becky to było raczej tak, że pomyślała o tym i zrobiła, ale nie oceniał tej sytuacji. W końcu jej mózg nieco inaczej pracuje. A Sue się zwyczajnie o nią martwiła, wolała wziąć winę na siebie, niż ściągnąć te wszystkie problemy na Becky, która i tak jest już słabsza psychicznie.