Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73554
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SWJ+offtopy cz.8

ocenił(a) serial na 7

SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 8 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P

Zanim przypomnę Wam wszystkim krotko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.

A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieje, ze wytrwamy w niezmienionym składzie.

A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy, można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie wyżywać się na innych :).

A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
I jeszcze jedno. Jeśli masz zamiar pisać tu teksty w stylu "Dziecko, ogarnij się", to możesz stąd spadać. "Regulamin" został stworzony tylko i wyłącznie dla zabawy i nikt nie bierze tego na serio. Więc proszę-skoro masz zamiar kogoś obrażać, nie pisz wcale. Wszyscy będą szczęśliwsi.

Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za co bardzo jej dziękuję :*)

NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa

DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa

DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99

DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa

DLA DANA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-monisia99
Czwartek-alexxa
Niedziela-_Joy

DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Dobra, Magda nadchodzi z duuużą ilością cytatów ;P Na razie tylko City of Bones, bo jakbym dała z wszystkich części to byłoby tego... wiele ;P

"-Have you fallen in love with the wrong person yet?
-Unfortunately, Lady of the Haven, my one true love remains myself.
-At least, you don't have to worry about rejection, Jace Wayland.
-Not necessarily. I turn myself down occasionally, just to keep it interesting."

“Clary: Is this the part where you start tearing off strips of your shirt to bind my wounds?
Jace: If you wanted me to rip my clothes off, you should have just asked.” (od razu mi się z Damonem skojarzyło ;D)

“Jace: It means 'Shadowhunters: Looking Better in Black Than the Widows of our Enemies Since 1234'.”

“Don't order any of the faerie food," said Jace, looking at her over the top of his menu. "It tends to make humans a little crazy. One minute you're munching a faerie plum, the next minute you're running naked down Madison Avenue with antlers on your head. Not," he added hastily, "that this has ever happened to me.”

“Clary: Don't stop there. I suppose there are also, what, vampires and werewolves and zombies?
Jace: Of course there are. Although you mostly find zombies farther south, where the voudun priests are.
Clary: What about mummies? Do they only hang around Egypt?
Jace: Don't be ridiculous. No one believes in mummies.”

“What's this?" he demanded, looking from Clary to his companions, as if they might know what she was doing there.
"It's a girl," Jace said,recovering his composure. "Surely you've seen girls before, Alec. Your sister Isabelle is one.”

“What are all these?" Clary asked.
"Vials of holy water, blessed knives, steel and silver blades," Jace said, piling the weapons on the floor beside him, "electrum wire - not much use at the moment but it's always good to have spares - silver bullets, charms of protetion, crucifixes, stars of David-"
"Jesus," said Clary
"I doubt he'd fit."
"Jace." Clary was appalled.”

“Simon: That's why when major badasses greet each other in movies, they don't say anything, they just nod. The nod means, 'I' am a badass, and I recognize that you, too, are a badass,' but they don't say anything because they're Wolverine and Magneto and it would mess up their vibe to explain.” (padłam xD)

“Meanwhile,” Simon added, “I wanted to tell you that lately I‘ve been cross-dressing. Also, I‘m sleeping with your mom. I thought you should know.”

“That sounds terrific, thought Cary, just you, your comatose wife your shell-shocked son, and your daughter who hates your guts. Not to mention that your two kids may be in love with each other. Yeah, that sounds like a perfect family reunion.”

“Was it weird hearing from Jace?" asked Simon, his voice carefully neutral. "I mean, since you found out..."
His voice trailed off.
"Yes?"said Clary, her voice sharply edged. "Since I found out what? That he's a killer transvestite who molests cats?"
"No wonder that cat of his hates everyone."
"Oh, shut up, Simon," Clary said crossly.”

“The most terrible things men do, they do in the name of love."

“Jace: To love is to destroy, and that to be loved is to be the one destroyed.” (jeden z moich ulubionych z całej serii)

“Yeah, well, you clearly also couldn't be bothered to call me and tell me you were shacking up with some dyed-blond wanna-be goth you probably met at Pandemonium. After I spent the past three days wondering if you were dead."
"I was not shacking up," Clary said, glad of the darkness as the blood rushed to her face.
"And my hair is naturally blond," said Jace. "Just for the record."

“Clary: It's so dark.
Jace: You want me to hold your hand?
Clary put both her hands behind her back like a small child.
Clary: Don't talk down to me.
Jace: Well, I could hardly talk up to you. You're too short.”

“Half of your attention is better than all of anyone else's.”

“Not everyone wants you all the time, Jace," he said.
"Don't be ridiculous.” (kocham go, po prostu go kocham ;D)

“Clary wasn't sure what she'd expected-exclamations
of delight, perhaps a smattering of applause. Instead there was silence, broken only when Jace said, "Somehow, I thought it would be bigger."
Clary looked at the Cup in her hand. It was the size, perhaps, of an ordinary wineglass, only much heavier. Power thrummed through it, like blood through living veins. "It's a perfectly nice size," she said indignantly.
"Oh, it's big enough," he said patronizingly, "but somehow I was expecting something… you know." He gestured with his hands, indicating something roughly the size of a house cat.
"It's the Mortal Cup, Jace, not the Mortal Toilet Bowl," said Isabelle." (śmiałam się z tego jakieś pół godziny, serio xD)

“Suddenly reminded, she clapped a hand over her mouth. "Oh—Simon!"
"No, I'm Jace," said Jace patiently. "Simon is the weaselly little one with the bad haircut and dismal fashion sense."
"Oh, shut up," she replied, but it was more automatic than heartfelt. "I meant to call before I went to sleep. See if he got home okay."
Shaking his head, Jace regarded the heavens as if they were about to open up and reveal the secrets of the universe. "With everything that's going on, you're worried about Weasel Face?"
"Don't call him that. He doesn't look like a weasel."
"You may be right," said Jace. "I've met an attractive weasel or two in my time. He looks more like a rat.”

“He strode to the wall and tore aside one of the velvet hangings. “You want to tell me what this is?” he demanded.
“It’s a door, Jace,” said Clary.”

“If there was one thing she was learning from all this, it was how easy it was to lose everything you had always thought you'd have forever.”

“There was something about Jace, though, that made her want to push him, crack that shell of cynicism and make him admit her believed something, felt something, cared about anythinng at all.”

“It's Magnus Bane." He grinned at Alec mockingly. "Rhymes with 'overcareful pain in the ass'.”

“Clary: What are you doing here anyway?
Jace: Here' as in your bedroom or 'here' as in the great spiritual question of our purpose here on this planet?"

“Jace: If only Simon were here. He could probably bore you to sleep.”

“Clary: You know when most girls say they want a big rock, they dont mean, you know, literally a big rock."

“Simon's band never actually produced any music. Mostly they sat around in Simon's living room, fighting about potential names and band logos. She sometimes wondered if any of them could actually play an instrument. 'What's on the table?'
'We're choosing between Sea Vegetable Conspiracy and Rock Solid Panda.'
Clary shook her head. 'Those are both terrible.'
'Eric suggested Lawn Chair Crisis.'
'Maybe Eric should stick to gaming.'
'But then we'd have to find a new drummer.'
'Oh, is that what Eric does?...”

“In future, Clarissa,” he said, “it might be wise to mention that you already have a man in your bed, to avoid such tedious situations.”
“You invited him into bed?” Simon demanded, looking shaken.
“Ridiculous, isn't it?” said Jace. “We would never have all fit.”
“I didn't invite him into bed,” Clary snapped. “We were just kissing.”
“Just kissing?” Jace's tone mocked her with its false hurt. “How swiftly you dismiss our love.”

“Shotgun!" announced Clary as Jace came back around the side of the van.
Alec grabbed for his bow, strapped across his back. "Where?” ;D

“Love makes us liars”

“Isabelle: Do you want some soup?
Jace: No.
Isabelle: Do you think Hodge would like some soup?
Jace: No one wants any soup.
Simon: I would like some soup.
Jace: No you don't, you just want to sleep with Isabelle.”

“He saved your life,” Clary pointed out.
“Details,” said Simon dismissively.”

_Joy

“Clary: What are you doing here anyway?
Jace: Here' as in your bedroom or 'here' as in the great spiritual question of our purpose here on this planet?"

Zdecydowanie moj faworyt! ;P z reszta wszystkie sa swietne! ;P Co chwile tam z czegos leje :D

_Joy

http://www.filmweb.pl/serial/S%C5%82odkie+k%C5%82amstewka-2010-556945/discussion /spin-off+-+bardzo+ciekawe,1993363

Nie podoba mi sie to :/ dlaczego taki dziwny dobor osob?! czyzby sugerowano nam tym samym potencjalna A-TEAM ?! Nawet zgadzaloby sie te 5 wieszakow z bluzami, o ktorych juz wczesniej wspominalam! :/

użytkownik usunięty
sandra_crashdown

Akurat :
Jason - Spencer
Garett - Emily
Lucas - Hanna
Noel - Aria
I Cece jako szef :D

Chociaz wątpie zeby tak na prawde bylo.

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Sandy, weź głęboki wdech. Oni po prostu chcą tym odwrócić naszą uwagę od tego, że to Quasimodo jest A, zapomniałaś? :P

_Joy

Dziewczyny, ogladalyscie juz PLL?! Generalnie odcinek byl nudnawy z leksza niestety :/

Najwiekszy pozytyw odcinka to jak dla mnie Spencer, wybuchajaca zloscia w momencie, w ktorym dzwoni telefon Hanny: "Who is it?! Is that Wren?!?!?!" hahahah, jednak jest odrobinke zazdrosna :P liczylam na to szczerze mowiac :P

Nie wiem czy to tylko ja, ale zaczynam lubic brata Ezry :) faaaajny jest :P Podobala mi sie scenka w mieszkaniu Gargulca, Ezra: "How do You guys feel about Supertramp?", Wes i Aria(razem z takim zdziwieniem na twarzach): "WHO?!?!?!" muahahaha

Oczywiscie pomijam takie bzdurne, oczywiste fakty w stylu, ze Jenna wcale nie mowila o Paige tylko o Nate'cie :/ juz bardziej ewidentnym sie tego nie dalo zrobic :P A i podobalo mi sie jeszcze zakonczenie, w ktorym chyba po raz pierwszy w historii pokazano dwie osoby jako A. :) o ile mnie oczywiscie pamiec nie myli :P

sandra_crashdown

Nie oglądałam, ale już kilka rzeczy co się działo przeczytałam:p
Słyszałam, że Aria znalazła dziecko gargulca, też takie garbate jak tatuś??:P

izka21gramowa

Dziecko jak dziecko. Nic specjalnego moim zdaniem;)

izka21gramowa

Nie no, dziecko chyba wdalo sie w mame ;D

Jenyyy jak ta Aria mnie wkurza! Nie wierze, ze zrobili taka glupia naiwniare z mojej ulubionej bohaterki :/ Wdziewam czern na znak zaloby ;P

sandra_crashdown

A daj spokój nawet mi nie mów o niej:P Początek oglądałam jak mu te kwiatki przyniosła;D Porażka;D

izka21gramowa

Nom i w ogole tak marudzila caly odcinek, ze mialam ochote ja zlapac za barki i mocno potrzasnac, zeby sie opamietala. Mloda dziewczyna, a juz z siebie robi taka meczennice przez jakiegos faceta, ktory na dodatek nie jest tego wszystkiego wart :/ Frajerka- inaczej tego nazwac nie mozna :/

sandra_crashdown

Zrobili z niej taką żałosną kobitkę;/ Ale brat Ezry niezły, mógłby odbić mu Arię i ją jakoś rozruszać;D

izka21gramowa

Jestem tego samego zdania :) A w ogole ogladal ktos Wizards of Waverly Place z Selena Gomez? czy ten gosc to przypadkiem nie jest ten sam kolo, ktory gral tam jej chlopaka-takiego wilkolaka?! ;D skads ta jego mordke kojarze ;P

sandra_crashdown

Tak, to on. ; P

ocenił(a) serial na 7
Request_

i ja obejrzałam odcinek, dziecku się nie przyjrzałam, ale Aria twierdzi, że to skóra zdjęta z gargulca

a zazdrość Spencer, niby ledwo, ale można było zobaczyć ^^

katia_2007

szczegolnie za tym drugim razem jak byla taka podirytowana kolejnym telefonem do hanny :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

tak "kto to? Czy to Wren?" hahaha

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

O Boże, przeczytałam coś innego niż 'rozruszać', hahahahah xD

_Joy

Haha no domyślam sie co:P

sandra_crashdown

Ha ha ha ha ha Gargulec :-))))))))))))))))))))))) genialne !!!! Teraz będę go tak nazywać :-)))))))))))))))

Magi6

No tak, bo wnikliwych obserwacjach dostrzegłyśmy u niego garba:P

izka21gramowa

Niewątpliwie wnikliwe obserwacje :-))))))))))) pasuje jak ulał :-))))))))))))

Magi6

Nie tylko to:P Oj jak się uparłyśmy to dużo tego było:P
Ten psychol a dużo cech charakterystycznych:P

Magi6

Ciesze sie, ze sie spodobalo nasze "firmowe" okreslenie ;)

_Joy

Okay dziewczyny :) z racji tego, ze ide jutro(w zasadzie dzisiaj) do pracy na caly dzien i moze mnie nie byc, juz teraz otwieram wam do glosowania GRUPE A waszych ulubionych filmow. Pamietajcie, ze oddajecie glos tylko na jeden film, ktory po zsumowaniu wszystkich glosow przechodzi do rundy kolejnej :) HAVE FUN!

GRUPA A, czyli filmy na literke A, literke B oraz te z liczbami w tytule ;)

8 MILA
15 MINUT
AMERICAN PIE
ARMAGEDDON
BEZ MOJEJ ZGODY
BODYGUARD

sandra_crashdown

I zeby nie przedluzac oddaje swoj glos na ARMAGEDDON ;)

Dla zainteresowanych: glosowanie w grupie A zamykam w nocy z niedzieli/poniedzialek. Mozna glosowac raz dziennie!

sandra_crashdown

Bez mojej zgody!!!:)

ocenił(a) serial na 7
ocenił(a) serial na 7
_Joy

ARMAGEDDON

ocenił(a) serial na 7
katia_2007

8 MILA

_Joy

15 MINUT

izka21gramowa

ARMAGEDDON

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Dziewczynki, zobaczyłam '3 Metry Nad Niebem' i szczerze powiedziawszy to jestem lekko nieusatysfakcjonowana. Dobra, parę scen może i było takich że buzia sama się śmiała, ale zakończenie do dupy :P Serio, nie wiem czy chcieli żeby wyszło smutnie, ale ja byłam bardziej zirytowana niż smutna ;P

Tych którzy nie oglądali a chcą uprzedzam o spoilerach na dole

Główny bohater może i jest przystojny, aczkolwiek nie mój typ. I ma poważny problem z kontrolowaniem swoich emocji :P Serio, ja w jego towarzystwie bałabym się o swoje zdrowie :P A śmierć jego przyjaciela była do przewidzenia jak dla mnie. Jednak chyba najbardziej wkurzyła mnie Babi. Chłopakowi umarła jedna z najbliższych mu osób, a ta jeszcze się po nim drze że to niby on go zabił? A potem jeszcze płacze w podusię i robi z siebie Sierotke Marysie. Miałam ochotę dać jej po twarzy i powiedzieć żeby się ogarnęła ;P

Ogółem film był całkiem fajny, aczkolwiek po tylu dobrych recenzjach spodziewałam się jednak czegoś lepszego.

_Joy

Nom, mialam to samo ;) z reszta pare stron wczesniej mozna sie natknac na moj elaborat odnosnie tego filmu ;P Dla mnie powazne problemy z agresja sa pierwszym punktem na czarnej liscie rzeczy i zachowan, ktore skreslaja faceta w moich oczach ;) A do tego wszystkiego, owszem Babi byla wkurzajaca, ale niewazne jak bardzo mogla irytowac ciosem ponizej pasa bylo to jak jej sprzedal z liscia :/ Az niesmacznie mi sie zrobilo! Jak stwierdzilysmy pozniej z Izableka-Mirableka [ ;) ] facet, ktory podnosi reke na kobiete nie jest facetem tylko jakims podgatunkiem ;)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

A tego to już nawet nie chce mi się komentować. Facet który podnosi rękę na kobietę jest jak dla mnie niczym. Dlatego ja takiego bym od razu zostawiła, a nie się z nim cackała i jeszcze później go prowokowała jak ta w filmie.

_Joy

Magda, odbiegajac od tematu :P

Clary: “There is no such thing as sexy vampire mojo.” She pointed a finger at Eric. “And don't even say that Sexy Vampire Mojo sounds like a band name, or I'll—”

Hahaha, normalnie leze i kwicze xD

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Ahahah, ja uwielbiam ten ich zespół ;D Poczekaj aż będzie ich koncert i Eric zadedykuje swojej dziewczynie piosenkę o tak dźwięcznym tytule że śmiałam się z niego tak długo że moja siostra się spytała czy aby dobrze się czuję xD

_Joy

W ogole ciesze sie niezmiernie, ze wprowadzili ten motyw, ze Simon powiedzial kim jest naprawde swoim kumplom z zespolu ;P

Clary: You promised to come to that dress fitting with me, remember?
Simon: Wow, he said. I must really love you.
Clary: I know, she said. I love you too.

Awwwwwwwwwwwww <3

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

I spróbujcie mi (tak konkretnie to chodzi mi o Izę :P) tu wmówić że przyjaźń damsko-męska nie istnieje :P

Tak wgl. to przed chwilą skończyłam oglądać Szczęściarza i muszę przyznać, że... jestem pod ogromnym wrażeniem :D Tak właściwie to wzięłam się za ten film tylko dlatego, że dostałam niedawno w prezencie książkę, a ja najpierw wolę obejrzeć ekranizację, a dopiero później wziąć się za czytanie (takie moje małe zboczenie, wiem że ludzie robią przeważnie na odwrót :P). Okładka z Efronem w tle ani trochę mnie nie przyciągnęła oczywiście, po prostu jakoś nigdy nie umiałam zdzierżyć ludzi którzy grali w HSM :P Zabrałam się do tego filmu z dość dużym uprzedzeniem, ale po niecałych 15 minutach byłam po prostu oczarowana :D Co prawda, gra aktorska Efrona w The Lucky One pozostawia trochę do życzenia, bo w jego poprzednim filmie jak dla mnie dużo lepiej wczuł się w rolę (a może miał tak zagrać, nie wiem), ale w końcu nie miałam wrażenia że zaraz obok niego pojawi się super słodka Vanessa Hudgens i zaczną śpiewać o swojej wielkiej, dozgonnej miłości. Do tego ta cała historia była dla mnie po prostu piękna i jednocześnie smutna. A mały Ben kompletnie zdobył moje serce :D Wyglądał jak mini-Jace xD Teraz mogę zacząć czytać z nieco lepszym nastawieniem niż kiedy dostałam tę książkę ;P I w końcu pozbyłam się mojego uprzedzenia do pana E :P

_Joy

No i w dalszym ciagu pozostaje jedyna w tym gronie, ktora pozostala niewzruszona ta historyjka ;P Podobnie bylo z Pamietnikiem, wiec moge juz chyba smialo stwierdzic, ze Sparks to nie moja bajka ;) (wylaczajac I wciaz ja kocham oczywiscie :P)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Szczerze powiedziawszy to czytałam prawie wszystkie powieści Sparksa i są trochę przynudnawe, ale i tak zawsze ryczę pod koniec tych które się źle kończą i i tak zawsze sięgam po kolejną :P

_Joy

Bo Sparks ma taki schemat - zwykle nudnawa, acz piękna i smutna historia;) Osobiście uważam, że najlepszą jego ekranizacją była Szkoła Uczuć (choć zmieniona) - reszta filmów.. No cóż... Szczęściarz nie wypadł najlepiej moim zdaniem:)

_Joy

Jego powiesci sa tragiczne! Przeczytalam moze ze dwie i obiecalam sobie, ze nigdy wiecej! :P to juz ekranizacje trzymaja wiekszy poziom ;) zawsze jestem wdzieczna scenarzystom jego ksiazek, ze wycinaja co nudniejsze fragmenty o kosciele, modlitwie i czystosci przedmalzenskiej :P:P:P

sandra_crashdown

Madzia kochanie daj mi przykład gdzie istnieje przyjaźń damsko - męska:P Co do Szczęściarza i pana E. to mi się dzisiaj śnił XD Był Właścicielem czy jakimś menago jakiejś dyskoteki i ja tam byłam i coś tam odkryłam i mu powiedziałam;D Jaki ten sen byl pokręcony;P
Sandy wiesz co czytałam Pamiętnik i tam nic nie było o religii albo ja nie pamiętam po prostu:P Zaczęłam też czytać jakąś inna powieść, ale mnie znudziła i zmęczła wręcz już na początku i odłożyłam:P Jak dla mnie ma te powieści na jedno kopyto:P A co do Wciaż ją kocham to właśnie mi się nie podobała. Nie mam pojęcia co ludzie w niej widzą:P A Ciebie za co ujęła??:)

izka21gramowa

Ksiazka - za nic ;P nie moglam zdzierzyc tej bohaterki takiej zahukanej ;)

Co do filmu to juz inna historia :) postaram sie byc tutaj bezstronna i nie zwazac kompletnie na to, ze Channing i Amanda to jedni z moich ulubionych aktorow mlodego pokolenia ;) Chociaz nie wiem czy w ogolnym odbiorze filmu nie ma to najwazniejszego znaczenia bo, gdybym nie wyczuwala chemii miedzy glownymi bohaterami to automatycznie ocena komedii romantycznej polecialaby u mnie na leb na szyje ;) Generalnie, ja zawsze oceniam filmy w ramach ich konkretnego gatunku, nie porownuje dramatu do komedii bo uwazam, ze to nie ma zadnego sensu, jedynie staram sie ocenic przez pryzmat innych komedii, ktore ogladalam :) wtedy ocena wydaje mi sie najbardziej fair ;) No, ale wracajac do tematu "I wciaz ja kocham" ... No i wracam tutaj po raz kolejny do doboru aktorow, chyba jednak fakt, ze grali tam Amanda i Channing mialo dla mnie ogromne znaczenie bo podobalo mi sie to, ze panowal miedzy nimi taki wizualny kontrast! Ona taka malutka, slodziutka i drobniutka, On waleczny zolnierz o rozmiarach ciezarowki ;P Caly watek z ojcem tez mi sie podobal ;) Tak dawno ogladalam ten film, ze ciezko wglebic mi sie w szczegoly :/ Pamietam, ze widoczki tez mi sie podobaly ;P hehe I byla tam taka fajna scena z wycieraczkami jak Channing sie wsciekal i mu sie wlaczyly w samochodzie ;P:P:P ... Na minus jedynie to, ze co chwile wracal do tego wojska, na te swoje dziwne misje ;P No i to, ze ona potem byla z tym innym gosciem :/ Normalnie dalabym pewnie 9/10, ale czasem podwyzszam ocene o 1 jak graja moi ulubieni aktorzy, wiec w tym wypadku 10/10 ;)

Nie wiem czy ogarniesz Iza moj ogolny przekaz ;P cos chaotycznie mi to wyszlo ;P

sandra_crashdown

aaaa wlasnie, czy Sparks ma jakas obsesje na punkcie wojska i zolnierzy?! ;P w co drugiej jego powiesci glowny bohater jest zolnierzem! ;D

sandra_crashdown

Może ma jakąś traume wojenną:P
Ja kochana też lubię oboje głównych bohaterów, ale tu akurat Amanda mnie nie ujęła. Channing owszem, ale ona jakoś mnie wkurzyła jak wyszła za tego kolesia i jeszcze jak mu ten list napisała;/ Wątek z jego ojcem był owszem bardzo dobry;) I też kochana mi się podoba jak oceniasz filmy wg gatunku. Mam tak samo i np. nie wiem jak przyznający Oscary moga mieć jedną kategorię np. za najlepszy film czy aktora. Globy są bardziej sprawiedliwe bo nagradzają za rolę dramatyczną i komediową.
Będziesz oglądać Tylko ciebie chcę??:P Jestem ciekawa Twojej opinii o nim:P Moni się dużo mniej podobał od jedynki a mi na odwrót;)

izka21gramowa

W sensie druga czesc tego o tym niebie?! ;P No, przymierzam sie ;) dlugosc tych filmow troche mnie odstrasza bo te "Metry" to mi sie dluzyly z leksza ;P

Izunia, dobry pomysl z podzialem Oscarow. Juz dawno powinni cos takiego wprowdzic, ale wtedy pewnie nagrody stracily by na prestizu bo a duzo filmow by bylo nagradzanych mianem "najlepszy" :/

Aaaaa i dzieki za "lajka" na fejsie ;P