Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73554
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SWJ+offtopy cz.8

ocenił(a) serial na 7

SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 8 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P

Zanim przypomnę Wam wszystkim krotko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.

A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieje, ze wytrwamy w niezmienionym składzie.

A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy, można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie wyżywać się na innych :).

A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
I jeszcze jedno. Jeśli masz zamiar pisać tu teksty w stylu "Dziecko, ogarnij się", to możesz stąd spadać. "Regulamin" został stworzony tylko i wyłącznie dla zabawy i nikt nie bierze tego na serio. Więc proszę-skoro masz zamiar kogoś obrażać, nie pisz wcale. Wszyscy będą szczęśliwsi.

Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za co bardzo jej dziękuję :*)

NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa

DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa

DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99

DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa

DLA DANA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-monisia99
Czwartek-alexxa
Niedziela-_Joy

DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown

sandra_crashdown

No przestań nie masz za co dziękować;*;P

A tam Oscary to jak dla mnie już od pewnego czasu straciły na prestiżu patrząc co nagradzają... Wiesz mnie to wkurza, ze role komediowe tak pomijają i traktują jako gorsze, ja właśnie uważam, że często gęsto są trudniejsze do zagrania. Najczęściej w takim przypadku mi się przypomina Johnny Depp i jego Jack Sparrow no rola na miarę Oscara co najmniej.

Wiesz co chyba ten 2 krótszy jest i się jakoś łatwiej ogląda choć nie powiem też go oglądałam na raty:P Ma trochę za dużo przydługich fragmentów:P Strasznie jestem ciekawa czy polubisz Gin:P

Boską książkę przeczytałam wczoraj :P Moc Sześciorga:P 2 część Jestem numerem cztery;D

izka21gramowa

WOW!!! to Jestem numerem cztery bylo na podstawie ksiazki??? Zdziwko na maksa ;P Tez bym chetnie przeczytala jak tak :D

Jak tylko mi sie uda w koncu ogladnac ta druga czesc to na pewno sie podziele wrazeniami z moim Stwarzyszonkiem kochanym ;*

Co do Jacka Sparrow'a sie zgodze bez dwoch zdan ;) Depp stowrzyl role zycia grajac w Piratach :)

sandra_crashdown

Rolę życia swoją drogą, ale w ogóle rolę przyćmiewającą wiele innych ról:P
Tak kochana 1 część też jest bardzo fajna i to się czyta a punktu widzenia chłopaka a nie dziewczyny, zawsze jakaś miła odmiana :P Polecam Ci serdecznie bo bardzo fajne książki;)))

izka21gramowa

A jaka jest kolejnosc tych ksiazek?! Bo ja widze na profilu autora na LubimyCzytac, ze napisal ich wiecej niz 2 ;P

sandra_crashdown

no bo to idzie tak: główne książki to:
1. Jestem numerem cztery
2. Moc Sześciorga
3. The Rise of Nine wychodzi gdzieś sierpień- wrzesień, więc u Ciebie będzie wcześniej
Pozostałe książki z serii: ZAginiona kartoteka z różnymi numerami dotyczą przeszłości na Ziemi innych numerów i są jakby uzupełnieniem całości;)

P.S. a tytuł 3 części oznacza Powstanie dziewiątki??
Po

izka21gramowa

Albo powstanie albo wiesz ... rosniecie w sile ... kurde ciezko to sensownie przetlumaczyc nie znajac kontekstu :/ Ale pewnie chodzi o to, ze Numer 9 pojawia sie na horyzoncie ;)

sandra_crashdown

Numer dziewięć już się pojawia w 2 części;) Właśnie mi się wydaje, że w tej odnajdą resztę numerów, w zasadzie to zostanie im tylko 5 i 8:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

No to witaj kolejna serio do przeczytania :D

_Joy

Polecam,bo jest świetna:D I Madzia spodoba Ci się ,bo tam głównym narratorem jest nasz przystojniak czyli facet a nie jakaś głupia laska:D W drugiej części jest co prawda też dziewczyna czyli nr. 7,ale o dziwo jest bardzo fajna:D

_Joy

Z tego co pamiętam z ksiązki to on właśnie taki był. Mnie ona bardziej przeszkadzała:D:)
Niemniej jednak mnie film nie uwiódł:)
Spać dziewuchy!:) A nie po nocach mi skrzynkę zapychacie;P

_Joy - nie jesteś jedyna:)

Hoax

Oj, nie _Joy:D Sandra!!:)

ocenił(a) serial na 7
Hoax

Żadnego Joy tylko Magda, ewentualnie Madzia,czasami do mnie nawet Lena mówią ;) Tylko nie Magdalenujcie, bo nienawidzę swojego pełnego imienia ;P

_Joy

Mój kuzyn chciał nazwać córkę Lena, ale jego kolega wcześniej nazwał i chcieli Magda, żeby był skrót Lena:P No i się nazywa Wiktoria, bo się nie mogli zdecydować:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Ja tam dużo bardziej lubię swoje drugie imię i miałam się nawet tak nazywać, ale tata się uparł że musi być na M, bo on nazywa się Mirosław, a moje siostry Marta i Marlena :P

_Joy

Haha jaka zgodność co do litery z alfabetu:P Ja się cieszę z mojego imienia, jakbym się nazywała tak jak mam na drugie to bym go nienawidziła:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

A jak masz? ;D

_Joy

Ach, jak lubię Twój avatar;D

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Ty lubisz mój, ja lubię Twój ;D

_Joy

Przypomnialo mi sie jeszcze, ze mialam cos dla Madziulka ;)

Jace: Alec keeps sending me annoying photos. Lots of captions like: "Wish you were here, except not really." :):):)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Ahahah, pamiętam że jeszcze wtedy powiedział coś w stylu że na jednym ze zdjęć jest Magnus w kimono,a niektórych rzeczy się nie zapomina, czy jakoś tak xD Wgl. to bardzo lubię parę Magnus-Alec. Są razem tacy słodcy :D

_Joy

Czekaj Wy gadacie o tych Darach Anioła>??:P

_Joy

Nom, bylo cos z jakims safari chyba ;P Ja tez lubie ta pare :) Alec jakie mial pretensje, ze Magnus nie odbieral od niego telefonow i potem zaatakowala ich horda demonow i Alec stwierdzil, ze jak przezyja to przedstawi go calej rodzinie <3 hehe

Tak Mirabelko, rozmawiamy o Darach Aniola ;)

sandra_crashdown

Muszę się za to zabrać w końcu:P
Ciekawi mnie czy w przekładzie pl też będzie taka zabawna jak u Was w oryginale:P
Nawet mi się ta Mirabelka podoba:P

izka21gramowa

Tak slodziutko, nie?! ;D

No zabierz sie, zabierz :) Szybko przebrniesz znajac Twoje tempo :) tylko ja sie zwykle guzdram z ksiazkami ;P

sandra_crashdown

Mnie jak jakaś wciągnie to siedzę aż przeczyta;D Gorzej jak muszę coś zrobić w między czasie;P Dość złośliwa jestem wtedy;P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Znam to, mam dokładnie tak samo :D A skoro Sandy Cię nazywa jak owoc z którego robi się dżem, to ja też zaraz wymyślę jak będę na naszą Izkę mówić :P

_Joy

Nie lepiej nie:P Sandy się tak skojarzyło, bo akurat miała placek z mirabelkami:P

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Ale ja już miałam taki świetny pomysł :(

_Joy

No dobra dawaj:P Jakoś to przeżyję:p

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Izzy - aż takie okropne? :P

_Joy

No nie wiem co wymyśliłaś:p

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

No, wymyśliłam Izzy :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

A nie przypadkiem sari, a nie safari Sandy? xD

Ogółem to wiadomo że książki w oryginale są zazwyczaj lepsze, bo u nas dużo rzeczy nie można dosłownie przełożyć, a one są z reguły dosyć śmieszne :P No i czasami trafi się taki nieudolny tłumacz że stwierdzam że chyba ja już bym to lepiej przetłumaczyła jak porównam ją z oryginałem :P Ale Dary Anioła po polsku są chyba nawet w porządku, przynajmniej 1 część, bo następne już w oryginale czytałam.

_Joy

Hahaha, a moze to bylo sari ;P nie wiem, z pamieci pisalam i moglam sobie wymyslec ;P

Izzy tez mi sie podoba ;D ale juz przywiazalam sie do Mirabelki ;P

_Joy

Madzia ja też nie lubię Babi:P Mi się 3 metry nad niebem dużo mniej podobało niż 2 część Tylko ciebie chce:P Tam głowny bohater się zmienia i jest spokojniejszy i mądrzejszy no i jest taka bardzo fajna dziewczyna w konkurencji do Babi:P Jakl dla mnie dużo przyjemniejszy film i mnie wcale nie porywa ta "epicka" miłość Babi i Hache.

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Bo my z reguły jesteśmy wrogo nastawione do tych głównych bohaterek Izka, zauważyłaś? :P I tak najlepiej by było jakbyśmy to my były tymi bohaterkami a nie te irytujące dziewczynki :P

_Joy

No wiem, że jesteśmy, ale to nic osobistego przecież, one są po prostu beznadziejne i dlatego ich nie lubimy:P
Wiadomo jak my byśmy tam były to takich emocji negatywnych byśmy nie wzbudzały:D

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

obejrzałam dziś PLL i powiem że fakt że pokazali dwoje A na końcu wcale mnie nie zaskoczył.....

Oj naiwność Arii jest niedorzeczna toz wiadomo że ona nie usunęła tego dziecka i że ma je z Ezrą, tamten drugi naiwniak uwierzył że po tym wszystkim co Maggie przeżyła z jego matką jest szczęśliwa itp..... idioctwo......

Maya pięknie wyglądała w tej kiece i muszę przyznać że jest najśliczniejsza z dziewczyn pomimo pięknych oczu i włosów Arii....... Paige robi wszystko co w jej mocy żeby odseparować dziewczyny od Emily i i jak widać to jej się udaje, myślę że to jej zemsta za to jak traktowała ją Allison, sam fakt że Paige nie zafochała się na Emily jest dziwny,,,,

Jenna uprzedzająca Emily to nowość, dosyć nietypowa

na szczęście nic w odcinku nei bylo o Mai i dzięki Bogu :) bo nie lubię tego wątku

Caleb jest momentami straszny, te jego zakradanie i wogóle jest dziwne

Spence jakoś zbytnio nie była poruszona z relacja Hanna- Wren bo jak sama stwierdziła każdy musi paść w jego ramionka i ona była tego dobrym przykładem hehe ten tekst: jego uśmiech, akcent :)

Jedynie co mi sie nasuwa odnośnie Allison to to że niezła z niej suk aaaa była a dziewczyny to były jej zdzir yyy ktore wykorzystywała i wmieszała w nielada kłopoty. Wychodzi na to że to że Cece była jej prawdziwą przyjaciółka którą się zwierzała ze wszystkiego a dziewczyny jedynie pionkami w jej grze....

ocenił(a) serial na 7
monisia99

Miałaś chyba na myśli "Emily pięknie wyglądała..."?

A ja tam zauważyłam cień zazdrości u Spencer, szczególnie kiedy jakoś w połowie odcinka była u Hanny, do której zadzwonił telefon, chyba, że to zaaferowanie wynikało z rozmowy.

ocenił(a) serial na 7
katia_2007

ta Emily, ja raczej zauważyłam zdziwienie na twarzy Spence a nie zazdrość

ocenił(a) serial na 5
monisia99

Też niestety na początku nie dostrzegłam żadnej zazdrości w oczach Spence ( musiała dobrze się maskować, no bo przecież chodzi o Wrena), ale to "Kto to? Czy to Wren?" faktycznie zastanawiające.

ocenił(a) serial na 7
Fabulous_Killjoy

Zdziwienie? Nie bo już przecież raz widziała jak dzwonił. Chyba, że pomyślała sobie jak Hanna mogła jeszcze od niego nie odebrać telefonu, od kogoś takiego? biedak od rana wydzwania xD

ocenił(a) serial na 7
izka21gramowa

Jestem wręcz pewna że wszyscy by powiedzieli że w końcu jakieś bohaterki które da się polubić :P

ocenił(a) serial na 7
_Joy

Madzia piękny Avek :)

ocenił(a) serial na 7
monisia99

Dziękuję, dziękuję :D Nowy członek mojego haremu, hahaha :D

monisia99

A ten u Ciebie to kto? ;>

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Lucho Fernandez z tres metros sobre cielo :)

_Joy

Dziewczyny, chcialam zamknac juz grupe A, ale chwilowo jest remis :P Zaglosujcie albo na Armageddon albo na 15 minut do jutra, zeby roztrzygnac to glosowanie :)

ARMAGEDDON vs. 15 MINUT

sandra_crashdown

ARMAGEDDON

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

ARMAGEDDON