Słodkie kłamstewka

Pretty Little Liars
2010 - 2017
7,5 74 tys. ocen
7,5 10 1 73554
5,3 3 krytyków
Słodkie kłamstewka
powrót do forum serialu Słodkie kłamstewka

SWJ+offtopy cz.8

ocenił(a) serial na 7

SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 8 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P

Zanim przypomnę Wam wszystkim krotko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.

A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieje, ze wytrwamy w niezmienionym składzie.

A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy, można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie wyżywać się na innych :).

A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
I jeszcze jedno. Jeśli masz zamiar pisać tu teksty w stylu "Dziecko, ogarnij się", to możesz stąd spadać. "Regulamin" został stworzony tylko i wyłącznie dla zabawy i nikt nie bierze tego na serio. Więc proszę-skoro masz zamiar kogoś obrażać, nie pisz wcale. Wszyscy będą szczęśliwsi.

Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za co bardzo jej dziękuję :*)

NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa

DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa

DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99

DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa

DLA DANA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-monisia99
Czwartek-alexxa
Niedziela-_Joy

DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown

sandra_crashdown

Pamiętnik, Zielona Mila, Twój na Zawsze

Hoax

Z racji tego, ze Zielona Mila juz byla mozesz nominowac jeszcze jeden film ;)

sandra_crashdown

Oł, nie zauważyłam:D

No to: Weronika Postanawia Umrzeć

ocenił(a) serial na 7
Hoax

ZMIERZCH CAŁA SAGA
8 MILA
STEP UP CAŁA SERIA

ocenił(a) serial na 7
monisia99

REWANŻ
TRZY METRY NAD NIEBEM
CENTER STAGE -ŚWIATŁA SCENY

monisia99

ARMAGEDDON
ROMEO I JULIA
MIASTO ANIOLOW

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

MŁODZI GNIEWNI
THE BREAKFAST CLUB
CHŁOPIEC W KRACIASTEJ PIŻAMIE

katia_2007

SLUZACE
KOCHA, LUBI, SZANUJE
PRETTY WOMAN

O polnocy zamykam nominacje, wiec zachecam do oddania ostatniego glosu ;) I zeby nie bylo, ze gram nieczysto postanowilam podzielic filmy na grupy wedlug kolejnosci alfabetycznej :) jutro bedziecie mogly juz glosowac na filmy z grupy A :)

sandra_crashdown

Szkoła uczuć, Pearl Harbor, Bez mojej zgody

Hoax

Bez mojej zgody<3
A książkę czytałaś??

izka21gramowa

Zaczełam, ale ciągle na niej ryczałam i odłożyłam:D nie zabrałam się dalej:)

Hoax

Ja też przeryczałam przez znaczną część ale dobrnęłam do końca, końcówka to dopiero fontanna łez.

izka21gramowa

Po filmie wiem, więc się tego spodziewam:D
Kurczę, wezmę się za nią w końcu:)

Hoax

Właśnie inna jest końcówka w książce niż w filmie, szczerze mówiąc wg mnie bardziej sprawiedliwa.

izka21gramowa

Przeżyła?:>:D

Hoax

W filmie przeżywa główna bohaterka a jej siostra umiera, a w książce główna bohaterka ma wypadek zaraz po rozprawie sądowej...;/

dodam, że w filmie mi się wydała bardziej sprawiedliwa dla głównej bohaterki.

izka21gramowa

No wiesz? Ale ma wypadek i umiera? Czy jak?

Hoax

Umiera w szpitalu;( Jej siostra dostaje nerki i żyje dalej.
To było takie cholernie niesprawiedliwe, że nie mogłam sie z tym pogodzić;/
Też tak nie możesz wybaczyć matce tego, że była bardziej za jedną córką???

izka21gramowa

Tiaa, jak można zrobić sobie (za przeproszeniem) dziecko, by było dawcą wszystkiego co można..;/ Ale Diaz świetnie zagrała, wreszcie pokazała, że nie tylko głupie komedie są dla niej:)

Jeśli ona umiera to nie oglądam;/ Chamstwo;/ Lepsza filmowa wersja wg mnie;)

Hoax

Też mi się zakończenie w filmie dużo bardziej podobało:)
Szkoda tylko, że kilka wątków było pominiętych, np. jej adwokat i jego związek z jej opiekunką społeczną, w ogóle jego postać była bardzo ciekawa.
Tak masz rację, Diaz zagrała świetnie, jak lubię tą aktorkę, tak w tym filmie ją nie znosiłam przez pryzmat postaci. Matka była dla mnie porażką, jeszcze jak rządała że mała ma oddać nerkę siostrze... Nie rozumiem jak można być taką matką... Jeszcze potrafię zrozumieć, że po to ją poczeli i urodziła te dziewczynkę, żeby ratować starszą, ale normalna matka, by po urodzeniu dziecka zmieniła zdanie a nie traktowała jej jako magazyn części zamiennych... Swoją drogą może to zabrzmi okrutnie,ale myślę, że nie cofnęłaby się przed zabiciem jej gdyby np. potrzeba było serca...

izka21gramowa

Nie wiem czy cofnęłaby czy nie, ale nie rozumiem braku miłości i to nie tylko do małej ale i brata. Jakby w ogóle nie istnieli, gdy było dobrze.
A i jeszcze od tej pory (tego filmu) uwielbiam Abigail. Świetna jest;)

izka21gramowa

Nie wiem czy cofnęłaby czy nie, ale nie rozumiem braku miłości i to nie tylko do małej ale i brata. Jakby w ogóle nie istnieli, gdy było dobrze.
A i jeszcze od tej pory (tego filmu) uwielbiam Abigail. Świetna jest;)

Hoax

Też ją lubię, będzie świetną aktorką;)
A Nostalgię anioła oglądałas/czytałaś??:)

izka21gramowa

Oglądałam:)
Ale jakoś aż tak bardzo mi się nie podobał - szczególnie końcówka, takie jakieś lekkie fantasy - więc książki nie wzięłam w łapki:)

Hoax

Mi sie książka bardziej podobała, ale film też fajny;)
Chyba o to chodziło, żeby pokazać ten świat do którego trafiła główna bohaterka;) No i grała moja ulubiona aktorka Rachel:)

izka21gramowa

No możliwe, ale jakoś do mnie nie przemówił:P

sandra_crashdown

Mam nadzieję, że ich nie było jak coś to Sandi mnie popraw;)

JOE BLACK
TRUMAN SHOW
LEJDIS;D

izka21gramowa

Nie bylo ;)

Aaaa i jeszcze male wyjasnienie ;) GRUPA A to nie tylko literka A ;) bo czasem jest tylko jeden film na dana literke albo nie ma wcale no i obskoczenie calego alfabetu troche by nam zajelo ;P wiec wrzuce kilka literek do jednej grupy, oki? :)

sandra_crashdown

Spoko loko:P
Żałuję, że nie głosowałam w poprzednie dni, bo mi kilka filmów zostało, ale trochę mnie życie osobiste zajęło:P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

DZIENNIK BRIDGET JONES
ROZMOWY NOCĄ
SZKOŁA UWODZENIA

ocenił(a) serial na 7
katia_2007

W RYTMIE HIP HOPU
KOCHA, LUBI, SZANUJE
POLICJA ZASTĘPCZA

monisia99

Monia KOCHA, LUBI, SZANUJE juz bylo ;) do polnocy mozesz jeszcze nominowac jeden film zamiast tego, jesli masz ochote ;)

_Joy

Izunia wiesz, ze Cie kocham ;) tak mi sie napisalo Twoje imie bo akurat z Toba rozmawiam ;D

sandra_crashdown

Dobra dobra nie tłumacz się:P
Oki to ja lecę na piwko, do juterka dziewczynki;D;*

izka21gramowa

Ciao ;*

_Joy

Macie ode mnie prezent na zakonczenie tej pieknej niedzieli :P

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m8y4qldk3j1qdz3mzo1_500.gif

<3

sandra_crashdown

Heej. Wybaczcie że sie wcinam ale chciałam o coś zapytać a nie pasuje mi to do żadnego tematu więc postanowiłam tutaj jeśli nie macie nic przeciwko. ; )
Otóż patrzyłam przed chwilą ranking aktorek i zauważyłam że kilka dni temu Ashley Benson była na 51 miejscu a teraz jest na 181, a Lucy Hale która była gdzieś około 122 jest teraz na 97. Podobnie z Candice Accolą która też była gdzieś około 60 a teraz jest na 96.
To jakiś błąd czy co ? Bo to dosyć dużo miejsc do przeskoczenia jak na kilka dni.

Nevermind_bicz

Hmmm ciezko stwierdzic. Ludzie pewnie regularnie zakladaja konta i glosuja na rozne aktorki, stad ich miejsce w rankingu sie zmienia ;) podejrzewam, ze na tak popularnych portalach jak FW dziennie przybywa nawet po kilkaset jak nie wiecej uzytkownikow. Nawet Ci ktorzy maja juz swoje profile przypominaja sobie nagle, ze nie ocenili jakiejs tam aktorki i robia to teraz ;) Ja bym jednak nie przywiazywala szczegolnej wagio do tego typu rankingow, wiadomo ze duzo osob wystawia oceny aktorom, ktorych nie zna wystawiajac im "1" tylko dlatego, ze np. "jest za wysoko jak na aktorke, ktora gra glowna role w serialu mlodziezowym, wiec trzeba jej dokopac" :P

sandra_crashdown

Wiem, wiem. Ale żeby zmienić ocene tak drastycznie żeby spaść o ponad 100 miejsc to jednak trzeba od cholery tych kont, dlatego zastanawiam sie czy to nie jakiś błąd. Chyba że 10 osób sie umówiło że każdy założy 100 kont i wszyscy zagłosują tak samo. ; P

Nevermind_bicz

Nie mam pojecia ile potrzeba glosow, zeby zmienic komus pozycje w rankingu ;) ale to juz nawet nie chodzi o to, ze ktos glosuje na Lucy Hale konkretnie, tylko, ze np. na inne aktorki, ktore sa za nia i wtedy one wspinaja sie w gore, a Lucy automatycznie spada o kilka miejsc :)

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Oooo, też mnie to strasznie wkurza. Ludzie nie widzieli nawet jednego filmu z danym aktorem/aktorką i już wystawiają , 1 bo grają w 'komercyjnym gó*nie'. Albo jak już widzę tematy w stylu: 'Co ona robi w pierwszej setce, na pewno głosowały na nią słodkie nastolatki, które nie znają się na filmach, nie to co ja, dobrą ocenę wystawiam tylko Audrey Hepburn, bo przecież jestem takim super krytykiem,' to mnie coś bierze (nie że mam coś do Audrey).

_Joy

Hehe, wlasnie mialam pisac, ze Audrey akurat jest cudna <3 ale rozumiem Twoje przeslanie ;) ludzie w 80% glosuja wysoko na tych aktorow, o ktorych ktos im powie, ze sa dobrzy, a reszta to "komercyjne zloooooooooooooo" :D

_Joy

W ogole Madzia, moge juz chyba oficjalnie oglosic, ze Simon jest moja ulubiona postacia w calej sadze Darow Aniola :P Boje sie tylko tego, ze teraz zacznie sie bawic uczuciami Isabel i Mayi i przestane go lubic :(

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

ulalal Simon naprawdę :P Ja jestem na etapie jak dowiedzieli się wszyscy że zostanie wampirem więc narazie nic nie wiem :P ale fakt książka ciekawa bardzo i fajnie się czyta po mimo że na ebooku w telefonie :)

monisia99

Bez kitu, uwielbiam te jego teksty :P np. CLARY: I will totally support You. I am all about support. Support is my middle name. SIMON: So that's why You never told me your middle name. I figured it was something embarrassing" hahahaha :D wybaczcie, ze po angl, ale tylko w takiej wersji to znam :P

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Też go kocham, ale moje serce zdecydowanie zdobył Dżejs :P. Nie lubiłam tak żadnego książkowego kolesia chyba od czasów Edwarda Cullena, serio :P

Malutki spoiler odnośnie Simona :P
No, właśnie teraz nie będzie im o sobie mówił i będzie się z obydwoma naraz spotykał, co mnie trochę wkurzyło i zyskał u mnie małego minusa za to.

Mnie ZAWSZE rozwalają nowe nazwy jego zespołu, po prostu wymiękam jak zaczynają o nich dyskutować ;D Moje ulubione to Lawn Chair Crisis i Salacious Mold. Nie muszę chyba wspominać o tym, że popłakałam się ze śmiechu jak o nich usłyszałam :P A w 4 części będzie nawet ich koncert, który po prostu rozłożył mnie na łopatki ;D No i mam też moje 2 ulubione teksty Simona, chociaż wszystkie są po prostu świetne ;P
"-Jesus!
-Actually, it's just me. Although I've been told the resemblance is startling."

“Luke: Clearly, something's going on that I don't know about.
Simon: Sometimes I think that's the motto of my life.”

_Joy

hahahaha, padlam xD I wlasnie dlatego kocham Simona! <3 ale Jace'a oczywiscie tez lubie ;P tak wlasnie myslalam, ze teraz Simon podlapie u mnie kilka minusow :/ no coz ... nikt nie jest idealem ;P

_Joy

Mam jeszcze kilka fajnych:

* “You're not gay, are you?"
Simon's greenish color deepened. "If I were, I would dress better.”
― Cassandra Clare, City of Bones

* “Look, I asked you here for a reason. Much as I hate to admit it, vampire, we have something in common."
"Totally awesome hair?" Simon suggested.”
― Cassandra Clare, City of Glass

* “Simon!" Clary shouted, and seized his arm.
"What?" Simon looked alarmed.
"I'm not really sleeping with your mom, you know. I was just trying to get your attention. Not that your mom isn't a very attractive woman, for her age.”
― Cassandra Clare, City of Bones

* “And what about us? Do you want a vampire boyfriend?" He laughed bitterly. "Because I forsee many romantic picnics in our future. You, drinking a virgin piña colada. Me, drinking the blood of a virgin.”

Kocham tego goscia! <3

ocenił(a) serial na 7
sandra_crashdown

Ogółem to mam mnóstwo cytatów, które przypadły mi do gustu, nie tylko te od Simona. Teraz akurat nie mam czasu bo lecę do lekarza, ale potem je tu wkleję ;D

_Joy

Zaczelam dzisiaj w drodze do pracy juz czytac "City of fallen angels" i nie musialam dlugo czekac, zeby moj kochany Si rzucil rozbrajajacym tekstem.

“Thank you,” Simon said. “It’s a joke, Isabelle. He’s the Count. He likes counting. You know. ‘What did the Count eat today, children? One chocolate chip cookie, two chocolate chip cookies, three chocolate chip cookies . . .’”

There was a rush of cold air as the door of the restaurant opened, letting in another customer. Isabelle shivered and reached for her black silk scarf. “It’s not realistic.”

“What would you prefer? ‘What did the Count eat today, children? One helpless villager, two helpless villagers, three helpless villagers . . .”

Gdyby nie fakt, ze bylam w metrze pelnym ludzi to pokladalabym sie na glebie ;D