SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 8 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P
Zanim przypomnę Wam wszystkim krotko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.
A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieje, ze wytrwamy w niezmienionym składzie.
A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy, można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie wyżywać się na innych :).
A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
I jeszcze jedno. Jeśli masz zamiar pisać tu teksty w stylu "Dziecko, ogarnij się", to możesz stąd spadać. "Regulamin" został stworzony tylko i wyłącznie dla zabawy i nikt nie bierze tego na serio. Więc proszę-skoro masz zamiar kogoś obrażać, nie pisz wcale. Wszyscy będą szczęśliwsi.
Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za co bardzo jej dziękuję :*)
NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa
DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa
DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99
DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa
DLA DANA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-monisia99
Czwartek-alexxa
Niedziela-_Joy
DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown
Hahahaha ;D Oczywiscie, ze tak! :) mysle, ze juz najwyzsza pora oglosic to calemu swiatu i wreszcie przedstawic innym nasze prawdziwe JA ;P
A jaką zdobędziemy popularność... W końcu to teraz takie tap madl, jakby to powiedział mój wf-ista ;P
Hahaha a ilu dodatkowych hejterow ;D zaraz z "bandy nierozgarnietych dzieciakow" przerodzimy sie w bande nierozgarnietych homosiow :P bedzie mozna w nas rzucac tyloma nowymi epitetami :D:D:D
Ahahha, ja już nawet wiem co takim pokażę ;P
http://cdn.uproxx.com/wp-content/uploads/2011/07/haters-glee.jpg
(jakby ktoś nie wiedział to to jest Kurt z Glee-jeden z najbardziej gejowskich gejów jakich widziałam, a widziałam dużo ;P)
Cholera, Sandy, skołujemy sobie jeszcze naszywki na ubrania i jedziemy na Paradę Wolności! :D
Sorry, Równości, ja już za dobrze o tej porze nie myślę ;P
Może nawet będziemy w TV? Pomacham mojej mamie, na pewno będzie taka dumna! :D
A żeby kolejni hejterzy się do nas nie doczepili to od razu mówię, że nie naśmiewamy się z gejów i w pełni ich szanujemy.
Oooo jenyyy faktycznie ;D bo zaraz jeszcze Ci pseudo obroncy praw sie na nas rzuca z pazurami :P .... kurcze nie patrze na ludzi przez pryzmat ich orientacji seksulanej moze dlatego nie jestem wyczulona na to z czego moge sie otwarcie nabijac a z czego nie :P Gej to dla mnie czlowiek jak kazdy inny ;)
Opowiem Wam dziewczynki zabawną historię, która mi się zdarzyła wczoraj;D Jechałyśmy na imprezę i wstąpiłyśmy po prowiant do sklepu i tam sprzedawała kobita i jej synek tak łaził. My byłyśmy wszystkie w mini i wchodzimy po schodach a ten mały(więcej niż 5 lat nie miał) gada na cały głos: mamo o te dziewczyny to fajne;D Jak wszyscy śmiali to szok;D Jeszcze do nas przyszedł i zagadywał;D Ja nie wiem jak to teraz szybko to dojrzewanie postępuje;D
Iza, Ty i te Twoje przygody ;P
Dziewczyny, ogladnelam wreszcie Trzy Metry nad Niebem i podczas gdy moja kolezanka wzdychala przez caly film do glownego bohatera ja zastanawialam sie jak mozna stworzyc jakikolwiek zwiazek z kolesiem, ktory jest tak niezrownowazony psychicznie jak kolega na H., ktorego imienia nie jestem w stanie zapamietac ;D I stad tez moje pytanie do dziewczyn, ktore ten ze film ogladaly: jakie jest wasze spojrzenie na zwiazek glownych bohaterow? Mial przyszlosc czy byl podrecznikowym przykladem toksycznej relacji?!
No co no co:P To nie ja tylko ten mały, prze talent:P
Mimo wszystko uważam, że mieli szansę, a on się przy niej zmieniał na lepsze. Jeszcze nie oglądałam 2 części a,le po wypowiedziach ludzi stwierdzam, że ich role się zamieniły i dojrzał a ona się zamieniła w swoją matkę. Ale mówię to tylko i wyłącznie z wypowiedzi innych osób, bo ja jeszcze nie miałam okazji oglądnąć.
Sandra koleś Ci się nie podoba czy jak??:P Wygoniłabyś go z łóżka??:P
to ty jakieś zboczenie miałaś jak myślałaś nie o tym jaki on przystojny i zabójczy tylko o toksycznym związku Sandy :p mi się cholernie facet podoba i ta jego mroczność i wyraz oczu nieziemski. fakt związek toksyczny był ale na końcu brzydula teź nie była fer wobec Hache oskarżając go o to źe zabił swojego kumpla gdzie on w te miejsce poświęcił się dla niej i przyszedł na jej przyjęcie...mi się film bardzo podobał druga część zdecydowanie gorsza
Hmmm, nie chodzi o to czy bym wygonila z lozka czy nie :P ogolnie film mi sie podobal, ale zawsze mam problem kiedy autor probuje sprzedac mi scieme, ze cos jest piekne i romantyczne kiedy w rzeczywistosci ten ich zwiazek byl tak dziurawy jak sito ;P
Pomyslcie. Bylybyscie w stanie byc z kims i bac sie z nim wyjsc do ludzi?! Jecie sobie kulturalnie kolacje w restauracji, a tu przez przypadek kelner przynosi wam nie to danie, ktore zamowiliscie i gosciu bez ogrodek mu wali prostu w ryj ;P albo dochodzi miedzy wami do sprzeczki, powiesz o pare slow za duzo i dostajesz z liscia! ;P Chryste ... nie tak wyobrazam sobie romantyczna relacje i coraz czesciej czuje, ze wizerunek pozadanych przez dziewczeta bad-boyow zostaje naciagniety do granic mozliwosci, ze ociera sie o absurd chwilami ;P
Wracajac do pytania: nie wyrzucilabym ;) nie zbudowalabym z nim nic trwalego, ale na letni romans w sam raz :D
No właśnie;D Wiesz co mnie zbulwersowało to jak onją uderzył, mimo wszystko mogła go wkurzyć nie wiem jak ,ale jak facet panne uderzy top d la mnie jest zerem. Mi tu chodzi o to, że on się zmieniał dzięki niej na lepsze. A to, że był cholernie nerwowy i wybuchowy to już inna bajka. To taki związek na krawędzi,ale czy toksyczny?? Sama nie wiem dla mnie chyba jeszcze nie, kulawy i tak jak określiłaś dziurawy, ale jeszcze nie toksyczny.
Moze faktycznie nie toksyczny ;) ale normalny w kazdym razie nie byl ;P i zgodze sie z tym, ze dla mnie szczytem jest kiedy koles uderzy dziewczyne, niewazne jak bardzo by sobie na to wczesniej zasluzyla ;)
Dokładnie jak odstawiła coś na prawdę wrednego to ją może wyklnąć nawet, ale nie uderzyć. A kobieto ze związków nie normalnych to ja bym mogła książkę napisać i to w tomach:D
A tak mi się przypomniało jak pisałaś o tym ojcu Twojej koleżanki, co chciał kupować jej chłopakowi co trzeba jak ją chce wyobracać to mnie zszokowałaś, jak takie ch***e mogą chodzić po świecie to ja nie wiem:P
Madzia dzisiaj Trucicielkę wypożyczyłam:D
Dla mnie to taka patologia jest lekka :/ wiesz ... az mi sie glupio zrobilo! oni sie wszyscy smiali, a ja nie wiedzialam gdzie mam sie patrzec bo mi bylo glupio za innych, ze klasy nie maja ;P
No, a skoro juz zdajemy Magdzie raport ksiazkowy to ja wlasnie koncze City of Glass i zamawiam 4 czesc ;P
przestań, bo sobie przypominam, że mam to też przeczytać;P Weź mi przypomnij tytuł i autora, bo zapomniałam;D
Z dumą muszę powiedzieć, że dziś odebrałam prawko:D
A co do książek z trudnymi miłościami, to polecam "Spotkajmy się pod drzewem Ombu" Santy Montefiore o miłości kuzynów:P Faaajna;D
No tak patologia i to nawet nie lekka;/ Współczuje dziewczynie, bo wiesz z takim szowinistą mieszkać to masakra;/
Przestań, bo sobie przypominam, że mam to też przeczytać;P Weź mi przypomnij tytuł i autora, bo zapomniałam;D
Z dumą muszę powiedzieć, że dziś odebrałam prawko:D
A co do książek z trudnymi miłościami, to polecam "Spotkajmy się pod drzewem Ombu" Santy Montefiore o miłości kuzynów:P Faaajna;D
Iza, gratuluje ;) pamietam te chwile, tez czulam sie wtedy taka dumna z siebie ;P
Tytul i autora sagi?! kurcze po polsku to byly chyba Dary Aniola, Cassandra Clare, a pierwsza czesc to "Miasto Kosci" ;)
Dzięki;D
Ja dzisiaj dalej nie mogłam uwierzyć jak je odbierałam;D
A jak się ochlałam jak się koledzy dowiedzieli, że zdałam;D
Ja mam taki zeszyt i tam zapisuje książki, które chce przeczytać, jest tam już 168 pozycji;P A to nie są wszystkie, bo jeszcze na jakiś kartkach mam popisane;P Idealnie by było mieć drugą równoległa rzeczywistość na oglądanie filmów, seriali i czytanie książek;D
oj tak ;D mi tez by sie taki dodatkowy wymiar czaso-przestrzenny przydal ;P
Po co zapisujesz na kartkach?! Nie korzystasz z profilu na LubimyCzytac ???
Korzystam, ale o różnych książkach dowiaduje się z różnych źródeł i nie zawsze mam kompa wtedy włączonego, a jak ide do biblioteki to muszę to mieć na kartce i też nie zawsze jestem przygotowana a tak to mam na kartce. Tam na tym portalu to mam jeszcze więcej, bo i te z zeszytu i jeszcze takie co tam zobaczę;D
Po prostu z tym wszystkim nie wyrabiam:D
Warman Jessica
Elizabeth Valchar – śliczna, popularna i idealna – budzi się na jachcie po imprezie z okazji swoich osiemnastych urodzin, które świętowała w towarzystwie szóstki najbliższych przyjaciół. Słyszy uporczywy łomot. Idzie sprawdzić źródło hałasu, a to, co widzi, zmienia w jej świecie wszystko. Nagle dostrzega, że myliła się co do siebie i swoich bliskich. Mozolnie, krok po kroku, odtwarza układankę ze wspomnień – pełnych gorzkiej prawdy, brudnych tajemnic i miłości – żeby wreszcie znaleźć odpowiedź na najważniejsze pytanie – o własną tożsamość i najcenniejsze wartości w życiu. Jessica Warman zabiera nas w zapierającą dech w piersiach podróż pełną tajemnic, boleśnie prawdziwych postaci i wzruszających romansów, a przede wszystkim opowieść o nadziei, odkupieniu, miłości i wybaczeniu.
Z początku myślisz - jeny, jaki pustak (:D), ale z czasem obserwujesz zmianę głównej bohaterki i w ogóle... wciąga jak nie wiem:D Całe szczęście jednoczęściowe;P
Dzięki;D Jak już skończę te 8 książek, które mam teraz w domu to poszukam czy w bibliotece jest ta o której mówisz;D
To się dziewczyny musimy zgadać na gg i podyskutować jak już skończycie te książki ;D
No to kolejna pozycja leci do mojej listy, będzie już z 80 ;P
Dziewczyny, robimy ranking filmow wszechczasow?! Podzielimy filmy na kilka grup i bedziemy glosowac, az zostanie jeden :D
Nie no bez watpienia ;P u nas czy na glownym forum? Ale tam to nie ma co bo nas zjedza, ze offtopujemy ;P
Moge sie tym zajac jak cos ;D przez nastepne kilka dni mozecie podawac swoje propozycje :) ja to spisze, rozlosuje do grup i zaczniemy glosowanie :) ale zeby sie nie zrobil smietnik i zebym byla w stanie to ogarnac, zawsze jak bedziecie chcialy nominowac jakis tytul podpiszcie go pod tym komenatrzem, zebym wiedziala jak szukac, a zebyscie mogly tym samym prowadzic normalna dyskusje odnosnie innych tematow ;) No i wydaje mi sie, ze kazdemu powinna przyslugiwac dziennie ograniczona ilosc nominacji, zeby nie bylo, ze Iza mi zaraz zrobi liste 60 filmow ;P Dziennie powiedzmy, ze kazdy moze nominowac 3 tytuly :)
To ja moze zaczne, zeby wam bylo razniej i wykorzystujac swoj dzienny limit, nominuje takie tytuly jak:
- TITANIC
-SKAZANI NA SHAWSHANK
- GREASE
:) kazdy z innej beczki, zeby bylo z czego wybierac i nad czym sie trudzic :P
ZIELONA MILA
CZAS ZABIJANIA
TROJA
Wcale mi nie chodziło o to, bo limit mi się podoba tylko, że od razu izka, pewnie co złe to na mnie:P
Monia, nie powtarzamy nominacji! ;) to jeszcze nie jest glosowanie :P dlatego chcialam, zeby podawac w jednym miejscu, zeby bylo latwiej ogarnac wzrokiem jakie tytuly juz padly :)
to ja nie wiedziałam że nie można choć to tak dziwnie bo tych filmów to nie namnożysz. ale oki czytam drugi tom dary anioła i myślę jak się rozkręci akcja dalsza
OSTATNI SMOK
PIRACI Z KARAIBÓW NA KRAŃCU ŚWIATA
PRZEMINĘŁO Z WIATREM
Nie macie pojęcia ile się musiałam nagłowić, którą część Piratów wybrać:p
LISTA SCHINDLERA
KEVIN SAM W DOMU
TYLKO MNIE KOCHAJ (zeby nie bylo, ze nie ma zadnych fajnych filmow w naszym pieknym kraju :P)
A i mam takie pytanie, moze po prostu wrzuce Piratow z Karaibow jako sage? Monia, wydaje mi sie, ze spokojnie dobijemy przynajmniej do 50tki ;)
Też mi się wydaje, że spokojnie te 50 uzbieramy, mimo wszystko trochę tych filmów jest przeciez;) Tu nie chodzi o arcydzieła tylko filmy, które nas ujęły, krytyków nie musiały:P Mam rację Sandy???:)
A co do piratów to najlepszy pomysł tak samo np. Władcę Pierścienia.
Zdecydowanie Tylko mnie kochaj jest boskie;D