SWJ kontynuuje swoją działalność po raz 8 (!)
<wiwaty> <fanfary> <owacje na stojąco> <fajerwerki w tle> :P
Zanim przypomnę Wam wszystkim krotko czym jest nasze Stowarzyszenie, pozwolę sobie dodać kilka słów od siebie do wszystkich naszych wiernych członków, którzy zacięcie i wytrwale angażują się w funkcjonowanie Stowarzyszenia.
A więc... Kochani ... Jesteście duszą i sercem SWJ. Bez Was- nie byłoby nas. Przez ten krótki czas staliśmy się prawie rodziną ;) Dzielimy razem smutki i żale, ale także śmiechy i żarty :) Ale co najważniejsze wspieramy się! Różnice w gustach czy charakterach nie dzielą nas, a jedynie łączą :)
Pragnę wyrazić swój niepohamowany entuzjazm, który odczuwam, kiedy pomyślę nie o tym co było, a o tym ile jeszcze przed nami! Mam nadzieje, ze wytrwamy w niezmienionym składzie.
A teraz krotko i dla przypomnienia, czym jest SWJ? Wbrew swojej nazwie, nie piszemy tu tylko o tym jaki Jason jest cudowny (chociaż to zdarza się dosyć często :P) innymi słowy, można tu natrafić na rozmowy o wszystkim i o niczym :D
Masz chociaż początkowe stadium Jasonozachwytu. Inaczej nie połapiesz się w naszych wypowiedziach na jego temat, uwierz mi.
2.Wiesz, co to jest Ezrowstręt. Niekoniecznie musisz na niego cierpieć, ale jesteś zaznajomiony z tą chorobą.
3.NIGDY nie myślisz źle o Jasonie.
4.Kiedy myślisz źle o Jasonie, patrz punkt 3.
5.Kiedy tylko znajdziesz jakieś interesujące zdjęcie/filmik(nie musi on dotyczyć tylko PLL)-postanawiasz podzielić się nim razem z innymi.
6.GŁOSUJESZ NA JASONA/JARIE W RANKINGU. Nie musi być to codziennie, ale w ramach ukazania naszej bezgranicznej miłości, każdy członek SWJ powinien robić to choć raz w tygodniu.
7.Znasz chociaż 2 tytuły szlacheckie Jasona (poniżej wymienione)
-Ezra's killer, Aria's lover
-Mr Hottie
-McDreamy
-McSteamy
-McSexy
-McBoski
-Cookie
-Boski bóg Jason
8.I najważniejsza zasada: SZANUJEMY SIĘ! Jesteśmy tu po to, żeby porozmawiać, a nie wyżywać się na innych :).
A tak na poważnie, każdy jest tu mile widziany, jeśli tylko przestrzega punktu 8 :)
I jeszcze jedno. Jeśli masz zamiar pisać tu teksty w stylu "Dziecko, ogarnij się", to możesz stąd spadać. "Regulamin" został stworzony tylko i wyłącznie dla zabawy i nikt nie bierze tego na serio. Więc proszę-skoro masz zamiar kogoś obrażać, nie pisz wcale. Wszyscy będą szczęśliwsi.
Podpisano:
_Joy-PREZES
sandra_crashdown-DYREKTOR NACZELNY (która jest autorką tej pięknej przemowy, za co bardzo jej dziękuję :*)
NASZ GRAFIK DLA JASONA (wszelkie niedogodności proszę zgłaszać, komisja przedyskutuje problem)
Poniedziałek-katia_2007
Wtorek-izka21gramowa
Piątek-sandra_crashdown
Sobota-_Joy
Niedziela-izka21gramowa
DLA WRENA
Wtorek-_Joy
Środa-katia_2007
Czwartek-katia_2007
Piątek-monisia99
Sobota-sandra_crashdown
Niedziela-alexxa
DLA TOBY'EGO
Poniedziałek-_Joy
Wtorek-sandra_crashdown
Środa-alexxa
Czwaretk-monisia99
DLA DAMONA
Poniedziałek-monisia99
Środa-sandra_crashdown
Piątek-_Joy
Sobota-alexxa
Niedziela-alexxa
DLA DANA
Poniedziałek-sandra_crashdown
Wtorek-monisia99
Czwartek-alexxa
Niedziela-_Joy
DLA PEETY
Poniedziałek-izka21gramowa
Wtorek-alexxa
Środa-alexxa
Czwartek-_Joy
Piątek-izka21gramowa
Niedziela-sandra_crashdown
Dobra teraz powiem coś okrutnego: Niech Toby zginie albo chociaż go wywiozą do Mongolii, bo jak widzę tego Wrena biednego samotnego to aż mi się serze kraje, niech on będzie ze spencer;D
Przecież Toby wyjechał, to dlaczego teraz Wren nie zakręci się koło Spencer, jestem pewna, że ona nie miałaby nic przeciwko temu.
Za to robi jakiej dziwne "podejścia" do Hanny. Nota bene kolejnej ślepej, bo żeby nie dostrzegać jaki on jest boski to trzeba być ślepym, nie mam innego wytłumaczenia.
Zaraz zabieram sie za odcinek, ale juz po tym sneek peeku wiedzialam czego mniej wiecej sie spodziewac i podzielam wasz zal dziewczeki :( oprocz katowania mnie Ezra to kolejna rzecz, ktorej nigdy nie wybacze Marlene, czyli marnowanie potencjalu jaki ma Wren ;(
A tam reszta Wren boski jak zawsze;D
Zaraz się zabieram do opisania odcinka, bo właśnie skończyłam oglądać;D
Nie wiem jak wy dziewczyny, ale ja uważam, że zamiast poświęcać tyle uwagi Ezrze, powinna zrobić tak z Wrenem, albo chociaż podzielić to by innych przystojniaków(Wren, Jasno, Noel) było trochę więcej.
Dokładnie, święte słowa i może jeszcze na braci Ezry i Noela;P nie tylko oglądamy tego przeszczepa beztrosko opowiadającego o matce swojego dziecka (przecież nie wiemy czy je usunęła czy nie) a i jeszcze oglądającego stare filmy;D
Wlasnie jestem na momencie rozmowy Noela ze Spencer i ten gosc mi wyglada na mega psychola ;P pewnie ma z samym morderstwem i byciem A. niewiele wspolnego bo za ewidentnie go podsuwaja, ale tak czy siak ... mam ciary jak rzuca te swoje spojrzenie przeszywajace na wskros :P ale slodziakiem jest cholernym <3
Haha widzę, że Ci się udzieliła moja obsesja;D Psychopatyczne spojrzenie ma, żebyś wiedziała, ale czy byś się nie poszła z nim np, na randkę mimo tego jego psychopatycznego spojrzenia??:P
Wybacz, ale moj mozg dopowiedzial cos zupelnie innego po tych slowach "ale czy byś się nie poszła z nim" ..... hahahaha, poszlabym, oj poszla ;D
Tzn ja bym poszła wszędzie gdzie by mi kazał jakby już zauważył moje istnienie i się mną zainteresował to zrobiłabym wszystko;D To samo tyczy się Wrena czy Jasona;D WSZYSTKO;D
No więc omawiam odcinek także kto nie oglądał a nie chce wiedzieć niech nie czyta;D
Ezra nudny jak zwykle, czy ta Aria oczu nie ma jak on z taką nonszalancją opowiada o tej Maggie?? A ta torba jeszcze mu bulki smaruje, no jej mózg całkiem zeżarło;/
Nate mnie przeraził jak tak na siłę, chciał Jennie dać ten prezent zresztą ją chyba też. Ten to też jakiś psychol, pewnie on dręczył Maiye.
Jak można odmówić Wrenowi, no jak się pytam,??:P Ja lubię Caleba, ale no bez przesady to jest WREN:D
Czy mi się tylko wydaje czy Aria wyraźnie zbrzydła??:P
Ten nowy chłopak matki Arii jest słodki i dobrze, że mamuśka ma lepszy gust niż córka;D Przynajmniej co do nowego chłopaka, bo męża to ma nie bardzo, dobrze, że się rozwiodła;D
Wtedy gdy Emily i Hanna były w tym domu Khanów to najpierw ktoś zamknął drzwi a potem po kolei okiennice w oknach, więc widać od razu, że była więcej niż jedna osoba przy tym, bo fizycznie to niemożliwe, chyba że to był superman...
Em w furii była niezła, jak tłukła tym bejsbolem w okno to nawet mi zaimponowała;D
Ja bym sobie nie jedno cięcie zrobiła jakby mnie Wren opatrywał;D Na miejscu Hanny z tą nogą kulawą, bym się na niego rzuciła i ...;D
Jak ona mogła nie dać się pocałować no powiedzcie mi jak??:P Jeszcze jak on tym swoim głosem wymówił jej imię a był tak blisko... :D
Też się skrzywiłam jak Noel pocałował Jenne, fuj:P
Okay to teraz moja kolej ...
Wren to jest chodzacy ideal i az mi serce peklo jak wychodzil od Hanny taki smutny :( no jak tak mozna ja sie pytam?! no jak?!
To, ze ani gareth, ani jenna, ani Noel nie zabili Mayi bylo do przewidzenia ;) ale niezle pokrecone to Roswood, tylu wariatow tam biega po ulicach :P
Emily i Nate na plus, najbardziej mi do niej pasuje. Nie lubie Paige i tez wydaje mi sie niezrownowazona, ma takie napady agresji dziwne :/
Mama Arii i Zach to jakis taki powiew swiezosci :) podoba mi sie ten koles w przeciwienstwie do tego pozal sie Boze Pastorka :P
O Ezrze sie nie wypowiadam bo jak go zobaczylam w tych bokserkach z samego rana to az mi sie podnioslo wszystko w zoladku :/ jest beznadziejny. No, a Aria jak to Aria, raz wyglada lepiej, raz gorzej. Dzisiaj akurat tak srednio, ale caly czas pamietam jak wygladala ostatnio w tej bialej sukience, wiec nie moge powiedziec, ze zbrzydla ;) po prostu to nie byl jej odcinek.
Nie wiem czy zwrocilyscie uwage na wieszaki w scenie A. Skoro jest 5 bluz z kapturem to czy to znaczy, ze jest 5 osob w A-teamie?! taka mala ciekawostka do przemyslenia ;P
Słuszna uwaga, bo ja nie mogłam rozkminić o co chodzi z tymi bluzami:P Może faktycznie o to:P
No tak Aria ładnie wyglądała w tej sukience, choć i tak twierdzę, że w tamtych sezonach wyglądała najlepiej szczególnie w 1.
A jak Aria leżała z Ezra w tym łóżku i oglądali jakiś stary film to pomyślałam, że już nudniej chyba nie można spędzać wieczoru;D
Teraz sie pewnie okaze, ze Maggie nie usunela ciazy i bedzie motyw z dzieciakiem :/ porazka! zamieni sie nam ten serial w Ezria-story :/
No to na pewno skoro Maggie ma się pokazać. Wiesz co jakby przez to on zniknął z serialu albo przynajmniej zerwał z Arią to nawet nic nie mówię, ale jeśli oni dalej będą razem i ten wątek będą tam rozwijać to ja przestaje oglądać;/
Tak i jeszcze sprzedadza nam pewnie watek, ze 17latka wspanialomyslnie postanowi zaakceptowac, ze jej dorosly facet ma dzieciaka z inna i jeszcze stwierdzi ofiarnie, ze bedzie dla niego druga mama LOL <placze ze smiechu>
Co się śmiejesz a myślisz, że Marlenka zrobi inaczej?:P Ja nie wierzę, że Aria przejrzy wreszcie na oczęta, już w to nie wierzę.
Mnie też ;D Ja bym się rzuciła na niego a nie siedziała jak sierota jak ta Hanna, gdzie ta dziewczyna ma oczy??:P Ja jakoś nie jestem za ich związkiem, bo wolę go ze Spencer, tak jakoś do siebie pasują, ale jak można się oprzeć dr Wrenowi??:P Nawiasem mówiąc to jakby tacy lekarze przyjmowali to bym się zbadała od stóp do głów i toi regularnie;D
Caly czas czekam az spencer sie dowie o tym co zaszlo pomiedzy wrenem a hanna ;P jestem ciekawa jej reakcji, czy chociaz troche ukluje ja w serduchu ;P
Wlasnie ... najlepsze towarki tam sa singlami ;P Marlenka sobie upodobala tych watpliwie slicznych chlopcow i daje im najciekawsze watki ;P
Generalnie ostatnio Ezra tak kreci i tyle jego sekretow wyplywa na wierzch, ze gdybym byla jego dziewczyna [Boze, uchowaj!] to bym do niego nie miala za grosz zaufania :/ a nie jeszcze go przepraszala za swoja reackje jak ta naiwniara Aria :/ nie podoba mi sie to co robia z tymi bohaterkami :(
No, a Noel to tez mega inteligent :/ byl w posiadaniu takiej tasmy i jakos nie wpadl na to, zeby przekazac ja policji jako dowod rzeczowy?! Oskarzaja goscia o morderstwo, cale miasto tym zyje a on sobie ukrywa takie nagranie, zeby potem jak gdyby nigdy nic wyslac je do kolezanki ze szkoly tylko dlatego, ze grzebala w jego szafce?! Buahahaha :P
Ach to były piękne czasy, gdy ten serial też był moim ulubionym i byłam nim zachwycona;D
Logika to słowo, którego znaczenia Marlenka nie zna:P
To takie smutne jak mozna zepsuc taki fajny serial :( Dobrze, ze TVD jeszcze w miare trzyma poziom pomimo wiecznych rozterek sercowych Elenki ;P
Dokłądnie tam jeszcze jakoś się to ogląda;D Oprócz Elenki, Bonnie i Matta reszta tam jakoś daje radę;D
odcinek dziwaczny, biedny Wren jest stęskniony tylko czego lezie do Hanny a nie Spencer bo myśli ze Hanna zerwała z Calebem. I wyjechał z tym tekstem że nie może przestać myśleć o pocałunku. to było kiczowate trochę. Jak wyjdą z tekstem że Ezra będzie miał dzieciaka to wyjdą niezłe jaja i ile można oglądać jego w tej ciapowatej koszuli nocnej. Mógłby się chłop ubrać normalnie.
Zack jest fajnym facetem i do tego przystojnym i Ella powinna z nim być :)
Spencer to przebiegła bestia ale ta zabawa w detektywa nudzi mnie powoli i w dalszym ciągu jest sporo niewyjaśnionych spraw...... odcineek z odcinka na odcinek coraz gorszy
No wlasnie zgadzam sie z Monia, ze do bolu to wszystko naciagane i kiczowate wlasnie. Dorosly facet uganiajacy sie i plaszczacy przed licealistkami, gdzie w normalnym zyciu by sobie juz dawno znalazl dojrzala kobitke z glowa na karku, a nie burza wariujacych hormonow ;P Powazny pan doktor Wren robi z siebie taka ciape na potrzeby spelnienia marlenkowych fatntazji :D
Ale to dlatego, że w serialu w jego wieku są tylko Melissa, i ta nowa, przyjaciółka Ali z wakacji. xD
Ja też obejrzałam. Emily mnie w tym odcinku na plus zaskoczyła, poza tym na prawdę jest bardzo ładna, kiedy się uśmiecha szczególnie. Poza tym nie spodziewałam się po niej takiego zdecydowania. Bierze i wali bejsbolem w okno ^^
Zack to chyba będzie mój ulubieniec 30+. A tak poważnie to fajnie, że go wprowadzili i poszerzyli trochę wątek Elli.
Co do Hanny, już się nie wypowiadam. Moimi zdaniem obie ze Spencer są ślepe. Ale o tym już wspomniałam.
I jeszcze jedno, o wiele lepiej ogląda mi się wątki Arii z mamą niż z Ezrą, czy kimkolwiek.
Jak Ezra może Arię w takie poczucie winy wpędzać, musi być niezłym manipulantem, kiedy jego jest wina, a ona go przeprasza.
Właśnie dziewczynki oglądałam dzisiaj różne filmiki na yt i pod jednym było, że Ezra przypomina coraz bardziej tego z książki.
Nie był, pewnie, że nie był, ale wiem, że jakoś podobnie sie zachowywał jak teraz. Tam prym wiódł Noel:P
A czy Noel tam tez byl takim psycholem jak ten serialowy wydaje sie byc ;P nie bardzo tez rozumiem ten watek, skoro Noel nie ma z a, nic wspolnego to dlaczego sie tak dziwacznie zachowuje?! ;D przeciez Aria, Spencer, Hanna i Emily mu chyba nic nie zrobily, czy sie myle?! ;D mi sie caly czas wydaje, ze Jenna jest tez zastraszana przez A. i Noel jest jedyna osoba, ktora o tym wie i wydaje mi sie, ze oboje podejrzewaja, ze to Klamczuchy ...
Noel chyba dalej myśli że to one go wrobiły wtedy z tymi odpowiedziami do testu i go ze szkoły wyrzucili wtedy.
Hanna z Calebem są fajni razem. Nie rozdzielajmy ich. Osobiście to moja ulubiona serialowa para, która ISTNIEJE. Bo te, które mi pasują są natychmiast rozdzielane.
Z Izą się zgadzam, Spencer i Wren są dla siebie stworzeni. Nie żebym miała coś do Toby'ego, ale...tak jakby tu przeszkadza.
Was też zirytowała końcówka drugiego sezonu bodajże?
Spencer mówi Wrenowi, że niczego nie żałuje ( chodziło tu oczywiście o nich), a potem idzie do Toby'ego i zupełnie o naszym doktorku zapomina.
To jest właśnie typowe w PLL, tworzą dziesiątki nowych wątków, a potem ich nie rozwijają ;/
Specjalnie to zrobiłam, żeby zmienić nasze stowarzyszenie w gej-stowarzyszenie! ;P Im więcej tym weselej, czyż nie? xD
Podoba mi sie ta mysl i jestem absolutnie za! ;) gejowskie stowarzyszenie brzmi ciekawiej i wyroznia sie z tlumu ;P
Jeeeej :D myslisz, ze wniosek powinien przejsc przez glosowanie, czy dziewczyny podejda do tego pomyslu rownie entuzjastycznie co my?! ;P