PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9771}
7,5 34 tys. ocen
7,5 10 1 33799
6,7 18 krytyków
Stawka większa niż życie
powrót do forum serialu Stawka większa niż życie

Ostatni raz w serialu widac go gdy Kloss ucieka z obozu...

kronikarz56

Ten serial młody Piłsudski to tylko sezon jak będzie dobra oglądalnośc to TVP zapowie kolejne sezony.

ocenił(a) serial na 10
ghf

Aha, takie buty. Jak tak, to tym bardziej jestem zadowolony. Ostatecznie porządny serial o całym życiu Piłsudskiego to by było dopiero coś - byle nie tak jak "BODO", który niby jest o jego życiu, a tak naprawdę jest w większości tylko na podstawie jego życia.

kronikarz56

Tak i Aktor grający główną rolę bardzo przypadł mi do gustu.

ocenił(a) serial na 10
ghf

Mnie również - całkiem podobny do młodego Piłsudskiego, a przy odrobinie charakteryzacji mógłby zagrać tę postać nawet w późniejszych odcinkach ukazujących późniejsze lata jego życia. Choć oczywiście od pewnego okresu życiowego Piłsudskiego tę postać już powinien grać starszy aktor - tak samo jak w serialu z Zapasiewiczem, gdzie Bonaszewski zagrał Piłsudskiego w pierwszej połowie odcinków. Ale przy okazji ciekawi mnie to zagadkowe zakończenie pilota serialu: że Ziuk i ten jego przyjaciel uciekają. Tylko co dalej? Wszak Ziuk spędził kilka lat zesłania na Syberii. Pewnie więc pokażą, że obu złapali, gdy już właściwy serial się zacznie. Tylko pytanie - po co to dodawać do biografii Piłsudskiego, skoro całe jego życie już jest ciekawą historią?

kronikarz56

Wiesz muszą czymś serial zapełnić.

ocenił(a) serial na 10
ghf

Tak, ale wielka szkoda, że nie zapełniają ją faktami, tylko fikcją i to nie mającą pokrycia w historii.

kronikarz56

No tak to akurat prawda.