Ostatni raz w serialu widac go gdy Kloss ucieka z obozu...
Ten serial młody Piłsudski to tylko sezon jak będzie dobra oglądalnośc to TVP zapowie kolejne sezony.
Aha, takie buty. Jak tak, to tym bardziej jestem zadowolony. Ostatecznie porządny serial o całym życiu Piłsudskiego to by było dopiero coś - byle nie tak jak "BODO", który niby jest o jego życiu, a tak naprawdę jest w większości tylko na podstawie jego życia.
Mnie również - całkiem podobny do młodego Piłsudskiego, a przy odrobinie charakteryzacji mógłby zagrać tę postać nawet w późniejszych odcinkach ukazujących późniejsze lata jego życia. Choć oczywiście od pewnego okresu życiowego Piłsudskiego tę postać już powinien grać starszy aktor - tak samo jak w serialu z Zapasiewiczem, gdzie Bonaszewski zagrał Piłsudskiego w pierwszej połowie odcinków. Ale przy okazji ciekawi mnie to zagadkowe zakończenie pilota serialu: że Ziuk i ten jego przyjaciel uciekają. Tylko co dalej? Wszak Ziuk spędził kilka lat zesłania na Syberii. Pewnie więc pokażą, że obu złapali, gdy już właściwy serial się zacznie. Tylko pytanie - po co to dodawać do biografii Piłsudskiego, skoro całe jego życie już jest ciekawą historią?
Tak, ale wielka szkoda, że nie zapełniają ją faktami, tylko fikcją i to nie mającą pokrycia w historii.