Jak wiadomo w 3 sezonie pojawią się nowe postaci jak Michone oraz Gubernator. Jednakże AMC oficjalnie poinformowało widzów serialu o pojawieniu się kolejnego, męskiego bohatera o imieniu Miltion. Aktorem, który odgrywa tą postać jest Dallas Roberts, gwiazda takich tytułów jak Rubicon i Żona Idelana. AMC podało również jaką rolę pełni ten bohater. Jest on jednym z pracowników działu naukowego w miasteczku Woodbury, osobą bardzo ważną dla samego Gubernatora. Pełni funkcję naukowca, który zajmuje się badaniem zachowań oraz bytu zombie w obecnym świecie. Ponadto pełni pieczę nad racjonalnym przystosowaniem mieszkańców do obecnej sytuacji. Chcę aby świat w którym żyją wydał się każdemu sensowny. Mam takie pytanie, czy Milton nie przypomina jakieś postaci z komiksu? Cały czas chodzi mi po głowie taka myśl, iż jest on połączeniem Eugene'a oraz własnej inwencji twórczej. Wszak, on też badała zachowania trupów. Później, bo później ale jednak. Mam nadzieję, że to po prostu taki pomysł stacji, a sam Eugen się później pojawi, choć jak wiadomo z twórcami różnie bywa.