Jak w temacie. Pierwszy odcinek pobił ponoć rekord oglądalności telewizji kablowej w USA
- 7,3 mln widzów.
W serialu jest idiotką, natomiast w komiksie była jedną z najfajniejszych postaci.
odcinek okrutnie nie równy. Do zagubienia dziewczynki wszystko spoko, późnej odcinek zaczął robić się przegadany.
Serial mnie zawiódł niby na podstawie comixu , niby kasowy , ale zero klimatu grozy , krew powinna sie lac litrami w koncu to serial o zombiakach . W trudnych sprawach juz wieksze emocje xD
Oglądasz bez dźwięku? Krew się może litrami nie leje, ale w komiksie tez o ile pamiętam tak nie było.
Jak dla mnie sceną odcinka jest znalezienie dzięcioła. :)
Moze wlasnie dlatego, ze jest na podstawie komiksu (zdecydowana wiekszosc amerykanskich komiksow z zalozenia musi byc glupia, a postacie w nich przedstawione musza byc plaskie i schematyczne) nie nalezalo po tym serialu oczekiwac czegos wyjatkowego. Mimo wszystko da sie go obejrzec, w przeciwienstwie do przerazajaco glupiego serialu Terra Nova, ktory jest jeszcze bardziej komiksowy (czyt. debilny) niz The Walking Dead.
Trzeba sobie to jasno powiedziec - komiksy zazwyczaj sa prostymi opowiesciami dla nastolatkow i w zaden sposob historyjki obrazkowe, bedace przedluzeniem bajeczek dla dzieci, nie sa w stanie zastapic porzadnej literatury dla doroslych, gdzie wiarygodnie zarysowana psychologia postaci i zgrabnie opowiedziana spojna i logiczna fabula to podstawa.
Właśnie nad tym samym się zastanawiam :D. Jeżeli The Walking Dead jest durnym i w dodatku prostym komiksem to ja chyba zostanę... Wiecie co nawet nie wiem kim.
Tak, jestem tez ignorantem w zakresie disco-polo, telenowel wenezeuelsko-paragwajskich i pokemonow. ;)
"Jeszcze nigdy nie widziałem"
No to zes sie, chlopie, udal z takimi tekstami. Jezeli masz 10 lat to wszystko jasne. Deficyt doswiadczen, wszystko przed Toba. Komiksy w tym wieku sa jak najbardziej zrozumiale. I ten tekst o lekarzach, jak z piaskownicy. Nie przejmuj sie, z takich odzywek sie wyrasta. Gdy za pare lat odkryjesz swoje wpisy w tym serwisie bedziesz sie zarykiwal ze smiechu. Glowa do gory.
Kolejny post pozbawiony sensu, tresci i formy. Ty tak zawsze? Nie dziwne, ze zostaja Tobie tylko komiksy. Umiesz w ogole sklecic, poprawnie gramatycznie, jedno zdanie wielokrotnie zlozone, czy na forum zawsze walisz takimi beztresciowymi tekscikami malego dziecka?
Przeciez, milosniku komiksow, wyzej sugerowales, ze juz nie bedziesz nic do mnie pisal. Ale ciagle i ciagle wracasz, by napisac cos trzy po trzy, co sie kupy nie trzyma.
Nie, nie opublikowales zadnych wartosciowych komentarzy w tym serwisie. Ani jednego. A to, ze Tobie sie wydaje inaczej, milosniku kolorowych obrazkow z chmurkami, to naprawde nikogo nie wzrusza.
A ja mam z Ciebie polewke, dajesz mi darmowa rozrywke, tak sie napinajac. Czekam na wiecej, czlowieku o mentalnosci dresiarza sluchajacego disco polo i zachlysnietego komiksami.
A co do Twoich komentarzy, to kwintesencje ich zawartosci znalezc moglismy w poscie sprzed 4 dni, ktory administracja opatrzyla takimi oto slowami:
"Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem".
Ot, caly Witcher, dzieciak z napinkami, ktory utknal na etapie zamilowania do komiksow.
Czy ten post jest kolejnym z cyklu Twoich "wartościowych wypowiedzi" w tym serwisie? Sam widzisz, dzieciaku, jak jest.
A co Ty mozesz wiedziec o osobach doroslych, Kamilku? Malo ktora dorosla osoba pasjonuje sie jeszcze komiksami, bo z tego sie z reguly wyrasta, dobrze mowie?
I nie, ja tu niczego nie chce o sobie pokazac. Ja tu upokazuje, dzieki Waszej pomocy, jak sie zabawnie rozmawia z milosnikami komiksow, jaki oni prezentuja poziom wypowiedzi, a nawet jaka prezentuja ograniczona - rzeklbym, ze komiksowa - polszczyzne.
Właśnie takiej odpowiedzi z twojej strony się spodziewałem. Boisz się przyznać do wieku bo zachowujesz się pewnie nieadekwatnie do niego. Poza tym to jest proste pytanie i nie zwracaj się do mnie Kamilku bo sobie w tym momencie za dużo pozwalasz. Zresztą po co ja odpisuje na twoje dość durne posty skoro ty i tak tego nie zrozumiesz. A i na przyszłość proszę się nie czepiać sposobu w jaki ja oceniam filmy. To że dałem Australii czy Nine albo Titanic'owi 10 to oznacza jakby nie patrzeć, że uważam to za arcydzieła i nie mam im nic do zarzucenia. Ale co ja mogę się spodziewać po sobie która prócz Jentl, Książę przypływów i Kleopatry w swojej dość ubogiej kolekcji obejrzanych filmów nie ma nic wartego uwagi.
Kamilku, jestes malym dzieciaczkiem, ktore okrutnie kaleczy polski jezyk. Tobie sie wydaje, ze ktos sie czegos boi, ze ktos nie ma prawa czegos napisac, ze ktos chce cos pokazac, ale te Twoje projekcje ocieraja sie zaledwie o konfabulacje malego chlopca o niezbyt lotnym umysle. Nic innego w tym serwisie nie prezentujesz poza osmieszaniem sie uzywajac cytatow, ktorych wymowy nie zrozumiales.
Po co odpisujesz na moje posty? Bo jestes niekonsekwentnym bachorkiem, ktory sam sobie ciagle zaprzecza i ktory sie ciagle napina. O Tobie wystarczy wiedziec jedno - jestes milosnikiem kolorowych opowiastek rysunkowych. W dodatku dzieckiem, ktore kazdemu filmowi gotowe jest dac maksymalna ocene, zarezerwowana dla arcydziel swiatowego kina. Takie brzdace jak Ty sprawiaja, ze oceny w tym serwisie sa niemiarodajne, wprowadzaja blad, zwlaszcza w zakresie filmow akcji, czy filmow przygodowych.
Nie, ani "Australia", ani "Titanic" nie sa arcydzielami swiatowego kina i zaden, podkreslam: ZADEN dorosly i dojrzaly czlowiek w ten sposob by tych filmow nie okreslil i nie ocenil. Mogloby to zrobic wylacznie dziecko.
Ale im powiedziałeś! Chciałbym być taki jak Ty, gdy dorosnę...
To nie dzieci rysują komiksy, i często to nie dla nich są one rysowane. Zarzucasz każdemu ignorancję i uważasz się za dorosłego, a jest całkiem odwrotnie. Nawet jeśli faktycznie masz lat więcej niż rozmówcy Twoi, to postawą sugerujesz coś wręcz odwrotnego, szczylu. Nie wiek świadczy o byciu dorosłym. Powinieneś to wiedzieć.
Alez mi sie "rozmowcy" trafili. No, wiec, mlotku, wyjasnie Ci rzecz nastepujaco: komiksy sa dla dzieci i mlodziezy, w kazdym razie przygniatajaca ich wiekszosc. Komiksy dla doroslych, owszem, istnieja, ale naprawde niewiele z nich ma jakas glebsza tresc i jakas wartosc artystyczna. Takie sa FAKTY. Trzymajmy sie wiec faktow. Z zalozenia opowiastka z obrazkami ma swoje oczywiste ograniczenia i tego zaden komiks jeszcze nie przeskoczyl.
Co zas sie tyczy milosnikow komiksow, to nic dodac nic ujac, ponad to co trzej z nich zaprezentowali w tym watku. Belkot zamiast poprawnie gramatycznie skleconych zdan. Uzycie cytatu bez zrozumienia jego sensu. Niezmiennie bezstresciowe posty. "Dziesiatki" dla filmidelek, wystarczy, ze zrobionych z rozmachem. Glupota wylewajaca sie z kazdego zdania. Takie sa fakty. Czy to moja wina, ze jestescie mlotkowymi? Czy to ja jestem winien temu, ze intelektualnie nie olsniewacie? Tacy sa generalnie milosnicy komiksow - albo dzieci, albo ludzie w sposob oczywisty ograniczeni, co widac na zalaczonym obrazku.
Takie sa fakty.
Napisałem już raz. Czego można się spodziewać po osobie która ogląda beznadziejne filmy typu Lessie. A poza tym co jest takiego strasznego w przyznaniu się do swojego wieku. A no tak nie chcesz się ośmieszyć, bo tak jak ktoś wyżej napisał zachowujesz się jak niedowartościowany szczyl, który tylko jak tupnie nogą o podłogę i napisze esej na 24 zdania myśli że jest fajny i każdy się podporządkuje jego woli. Poza tym ja używam języka takiego jak większość i nie potrzebuję kreować się na wielce inteligentnego jak ty to robisz. Szkoda tylko że brakuje ci samokrytyki. Zresztą nie jesteś pierwszy bo w Polsce ludzi takich jak ty jest na pęczki i jeszcze trochę. A jeszcze odnośnie filmów. To że Titanic był zrobiony z tzw. rozmachem to nie znaczy że nie zasługuje na 10. Jest to film ponadczasowy o którym ludzie będą wspominać i którego będą oglądać przez następne X lat. I powiem ci jeszcze jedno. Ludzi, którzy mają podobne zdanie do mojego jest ogromna ilość. Wystarczy tylko spojrzeć na stronie poświęconej temu filmowi. Ale co może powiedzieć wsiowy ćwok, który nie widzi nic poza czubkiem własnego nosa. A tak na marginesie może byś się wypowiedział o filmie a nie zgrywał wielkiego inteligenta. Oczywiście chodzi mi o serial.
nie używamy takiego słownictwa.Pani ci jeszcze nie wytłumaczyła ? No i czy ja cie obrażam? chyba dzieli nas przepaść kulturowa żegnam
"Więc z łaski swojej nie wypowiadaj się"
Chlopcze, Ty nie masz zadnej wladzy by decydowac o tym czy ludzie sie beda wypowiadali czy nie. Nie rozumiesz tez slowa "ambitny". W ogole niewiele rozumiesz, podobnie jak ten mlotek wyzej, ktorego kazdy post jest rodem z przedszkola. I nie, nie uzywam inteligentnych slow, uzywam normalnych polskich slow, ktore sa zrozumiale dla przecietnie inteligentnego doroslego Polaka.
I tak, nie dogadasz sie ze mna, bo inteligencja nie grzeszysz. Co wiec Tobie zostaje? Historyjki z kolorowymi obrazkami. Nie watpie, ze musisz byc ich milosnikiem.
Wiesz co skończ człowieku bo sam się ośmieszasz. Jeżeli dowartościowujesz się tym że jeździsz po kimś przez Neta bo cię nikt nie zna ani nie widzi to dobra proszę bardzo. Ale nie ubliżaj mi mówiąc że brak mi inteligencji albo mówiąc że jestem dzieckiem specjalne troski. A cytat wiem skąd pochodzi bo tą pozycję czytałem i to już kilkakrotnie wiec zaliczyłeś następną wtopę. A użyłem go w innym znaczeniu niż jest w książce co jest zgodnie z językiem polskim dozwolone bo różne słowa bądź zwroty mogą mieć inne znaczenie w utworze a inne jeżeli stosuje się je w potocznie. Podstawy gimnazjum się kłaniają. I wiesz mi jeżeli chodzi o książki Sienkiewicza to zarówno Potop, Krzyżacy, utwór o którym wspomniałeś wyżej i kilka innych także przeczytane. Dla mnie polscy pisarze jak i poeci są najważniejsi. Później utwory autorów zagranicznych i jeżeli mam dość na chwilę obecną poważniejszych książek sięgam po tylko jeden jedyny komiks jakim jest The Walking Dead. A do twojej wiadomości miesięcznie czytam około 10 książek więc nie pieprz bzdur o oczytaniu.