PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=230040}
5,8 16 tys. ocen
5,8 10 1 16491
4,3 6 krytyków
Alex Rider: Misja Stormbreaker
powrót do forum filmu Alex Rider: Misja Stormbreaker

Film świetny :) Aktor grający Alexa , gra znakomicie. Efekty specjalne w filmie są znakomite :) Każdy napewno poprze moje zdanie :) Film świetnie nakrecony w pieknej scenerii :* Poprostu 10++ :)

ankaa_

Wiem że nie od Ciebie to zależy i mam świadomość że jak film nie ma byś spier*****y to musi troche potrwać jego kręcenie:PP
Tak się zastanawiam: film nie ma innych fanów niż my czy ludzie boją się wypowiadać?? My nikogo nie zjemy (chyba:P) jak się wypowie?? hehe

Lady_M_

A ja jestem happy bo ..... ogladalam Alexa po raz 2 :D Dopiro ale coz :) Mam go na DVD --> po ang, no ale coz :D

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

no ja juz ogladalam 3 razy :P i chce ogladac kolejny raz ale z drugiej strony nie chce bo bede znala na pamiec tak jak Pottera :D:D a tak tez nie chce... wiec poczekam z pare miechow to mi sie zapomni no moze z taniej to sobie kupie orginal :D:D a co do wypowiedzi innych Martuska :D:D wiec sadze, ze sie boja juz byl jeden AMD czy cos takiego nie pamietasz jak go zjechalysmy :D:D wiec Jesli ktos czyta nasze wypowwiedzi i chce sie przylaczyc to lepiej zeby sadzil ze film jest dobry :D:D... hihi bye :**

ankaa_

no cóż, jak chcą objeżdżać film (albo nasze poglądy:P) niech sobie założą nowy temat:P Ale nie wierze że film podobał się tylko nam:)
No cóż, ja nie będe sobie kupować, poproszę kogoś kto ma aby mi przegrał:)

Lady_M_

Wiecie nie zgadzam sie z wasza wypowiedzia !!! To forum po to jest aby kazdy wyrazil w nim swoje zdanie :] Wiec nie musi szukac innego fora :/ Kazdy moze sie tu wypowiadac --> nie sadzicie ze moze byc ciekawe co komu sie nie podoba ??

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

No ja tylko zartowalam :P przeciez nie bede komus zabraniac zeby sie wypowiadal jeszcze nie na moim forum :PP, a co do innych to pewnie nie wiedza, ze jest takie forun. bye :**

ankaa_

Moze i nie wiedzza :D No ale moze jakos by je rozslawic czy cos w tym stylu ?? Pomyslcie i dzialajcie :DD

Kingusia_92

Serdecznie zapraszamy wszystkie osoby, którym ten film się podoba! Fani, łączmy się!:P hehe;) Brak weny twórczej na "rozsławienie" filmu i forum...

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

no komu sie chce rozyslac... mi sie fajnie z wami gada i to mi wystarczy no oczywiscie jak przyjdzie ktos nowy to nie mam nic przeciwko nie... z reszta gdzie mamy to rozeslac? swoim znajomym nie zabardzo bo 1. wiekszosc nie ogladala tego, po 2. jakby zobaczyli co to pisalam wczesniej albo jakby weszli na forum o Alexie to by stwierdzili, ze jakies kuku mam...

ocenił(a) film na 10
ankaa_

hhehe boją się nasss!;)
Ja znowu byłam chora, stąd ta nieobecnoś przez 2 dni
(miałam 40 stopni gorączki :/ ale na szczęście sytuacja została opanowana)
Ja bymchciała już nowączęśćale racja, żeby nie schrzanić to musi trochę potrwać kręcenie tego, no ale kolejną część książki by już mogli pretłumaczyć! :D

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

ja tam nie wiem nie czytalam to mnie do ksiazek nie ciagnie :PP ale film bym ogladnela ale niestety z 1,5 roku, albo gora 2 lata trzeba czekac na kolejna czesc. jedyne czego sie boje to to ze Alex juz nie zagra bo Alex Rider ma 14 lat no a on juz za pare dni bedzie miec 17:/ wiec nie zdziwliabym sie jakby nie zagral w dalszych czesciach.

ankaa_

Nie mogli by tego zrobic :/ Jezeli zmienia aktora to nie ogladam Alexa bez Alexa :/

Kingusia_92

Jakby zmienili, to śmiem przypuszczać że połowa fanek by nie poszła na film:P No cóż, ale Alex wcale nie wygląda tak staro, i chyba da sie przecież aktora "odmłodzić":P

ocenił(a) film na 10
Lady_M_

eee nie zmienią go! nie mogą;] ja im nie pozwalam 8)
W HP też nie zmienili tego Radcliffe'a całego (błe) więc Alexa teżnie zmienią w Alexie ^^

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

Tak huronkowa tyle ze Pottera juz koncza a Alexa zaczynaja. Jak Pettyfer bedzie za stary i go wyrzuca i tak ogladne chce zobaczyc jak zagra nowy aktor:D:D. Wydaje mi sie ze w 2 no i moze 3 czesci zagra Alex Alexa ale w dalszych czesciach juz nie jestem pewna.

ankaa_

No coz jezeli zmienia aktora to pewnie pojde zobaczyc jak gra nowy ale juz na dalsze czesci nie :/ Zreszta filmy ze zmienionym aktorem sa do d... :/ Np. Ja wam pokaze --> zmienili prawie cala ekipe i co film beznadziejny :/

Kingusia_92

Cóż, ja wam pokaże nie widziałam, ale zgadzam się. Widz przywiązuje się do obsady i jej zmiana zazwyczaj nie przynosi nic dobrego...:/ A co Radcliffa czy jak to sie pisze: Harry też jest w każdej częśći o rok starszy, więc nie ma takiej potrzeby. Cóż, może się oczywiście okazać że jak zmienią w obsadzie, to nowy Alex też będzie dobrze grał, będzie ładny itp., ale to już nie będzie to samo.

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

No wiecie co do Alexa Ridera to mozna powiedziec, ze az tak sie nie przwiwazuje przynajmiej ja bo to 1 czesc ale np do pottera teraz ma juz byc 5 czesc wiec tego sie troche na ogladalo a co do Alexa wiadomo, ze nie chce zeby zmienili ale kto wie moze dadza jakiegos przystojniaka ? ale i tak Alex jest nie zastapiony i z tego co mi wiadomo to ma fajny charakter :D:D podobny do mojego :P

ankaa_

Podobny to twojego to znaczy fajny ?? --> Joke :* Nie no ale wiecie moze dadza jakiegos przystojniaka ale watpie :/ No ale marzyc mozna :D

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

no wiesz moze zle ujelam... chodzi mi o jego poglady bardziej, np nie patrzy czy ktos ma kase czy nie, czy jest takiej orientacji, czy takiej i tak dalej i ja uwazam tak samo :D:D a co do przystojniaka jaki by nie byl i tak Alex najlepszy

ankaa_

Cóż, pozostaje mi się tylko zgodzić i mieć nadzieję że jednak go nie zmienią:P

Lady_M_

No coz ja bym nie chciala w kazdym razie zeby mial taki charater jak ja :D ---> chociaz moze :D Ale jednak watpie czy byloby to dobre :/

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

wiesz ja nie wiem czy to dobrze czy zle :P ale przynajmiej pasowalibysmy do siebie;) dochodze do wniosku ze zle robimy :P tam gdzie forum o Alexie gadamy na temat slawy i kasy, a gdzie temat filmu gadamy o Alexie :) nie sadzicie, ze cos nie tak :D

ankaa_

No wlasnie, caly film jest nie tak..........

treblu

Dlaczego wg. Ciebie cały film jest nie tak??
Możemy gadać o Alexie, w końcu jest związany z filmem i to nawet bardzo:P

Lady_M_

Zgadzam sie z Anka gadamy nie na odpowiedznim forum :D

A co jest nie tak z filmeme ?? Bo ja nie zauwazylam tam nic zlego :P Moze podzielisz sie wlasnymi odczuciami ?? Chociaz watpie --> zazwyczaj ludzie krytykuja bezpodstawnie i na tym sie konczy :D

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

tak nie bede cie krytykowac bo kazdy ma swoje gusta.. juz to wczesniej gdzies pislama wiec odrazu mowie, ze sie powtarzam, ale mniejsza z tym. akurat zle trafiles bo te co tu sie wypowiadaja bardzo lubia ten film :P wiec jesli mozesz podziel się znami swoim zdaniem i powiedz co ci sie nie podobalo w filmie, a jesli caly ci sie nie podobal to moze powiesz nam czego ?

ankaa_

Pewnie, ze sie podziele...Jesli chodzi o sam film, nie zrobil na mnie najmniejszego wrazenia, ale tez nie ogladalem go pod jakims szczegolnym przymusem. No ale tutaj jest mowa o Alexie. Pewnie wam sie podoba, bo jest przystojnym blondaskiem, ale w mojej opinii jest nijaki i nie ma talentu aktorskiego...

treblu

Cóż, na mnie film zrobił wrażenie:) Masz racje: podoba mi się bo "jest przystojnym blondaskiem":P I podobało mi się jak gra. No, ale nie będe nikogo przymuszać aby myślał tak samo jak ja.

ocenił(a) film na 10
Lady_M_

heheeee ;];];]
Macie rację, przecież Potter jest coraz starszy, a w Alexie tak niejest. I tu mamy problem. Hmm
Miejmy nadziję że nie zmienią;]
Co do filmu wiadomo że mi się podobał, kwestia gustu.
Dobra ugryzę się dalej w język bo coś jeszcze chciałam dopisać >=D

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

ja również jestem za jak juz wczesniej pisalam. I Alex mi sie podoba to tez przyznam ale to oczywiscie zalezy od gustu. Co do gry Alexa masz troche racji...w jednej scenie zagral sztucznie ale to moje zdanie. z reszta mozna powiedziec, ze to poczatkujacy aktor wiec nie powinnismy od niego oczekiwac wiele. to by bylo moje zdanie wiec koncze papapapa

ankaa_

Helo :) dorgi treblu jestes facetem i zapewne jesstes zazdrosny o to ze Alwex jest przystojny ---> bo jest :D Ale tu nie o to chodzi mowilmy o filmie a nie o aktorze -->? a filmm jest fajny :)

Kingusia_92

Jak widze film a raczej nasze forum wygasa :/ No ale coz widocznie powiedzialysmy juz o wszystkim :/ No ale wiedzie gdybyscie chcialy cos jeszcze powiedziec to zapraszam :)

Kingusia_92

Na temat filmu się wyczerpała:P Nie uwierzycie: Poszłam wczoraj do naszej bibliteki publicznej, patrzę, a na półce leżą nowiusieńkie 3 częśći Alexa! Aż mnie zatkało! I mam ten zaszczyt że najako pierwsza wzięłam 1 i 2 część:D Mam za sobą już pół 1 częśći:D hehe

Lady_M_

Byc moze dlatego, ze jestem facetem, film mi sie nie spodobal. Wytlumaczcie mi laskawie, co w nim tak szczegolnego, zeby czytac o nim ksiazki? Wiedzialem, ze moge sie troche narazic krytykujac film:), bo widze tu samych entuzjastow tego przeterminowanego produktu ( znowu sie narazam:), zwlaszcza laski. No wlasnie, sa gusta i gusciki...

treblu

Jak piszesz, są gusta i guściki:P
Książke czytam po to, bo: lubię czytać, aby porównać z filmem, co zmienili itp.,i dlatego że mi sie film podobał. A dlaczego sie podobał? Wciągająca fabuła, fajne efekty sp., czasami troche humoru, ogólnie rzecz biorąc był super:) I napisze Ci, że to że Ci się nie podobał niekoniecznie zależy od tego, że jesteś facetem. pozdrawiam:)

Lady_M_

Wciagajaca fabula? Ogladalem film jakis tydzien temu, a juz nie pamietam, o czym byl? A mozesz byc pewna, ze klopotow z pamiecia nie mam(chyba:). Naprawdw fascynujaca fabula... A tam byly jakies efekty?

treblu

martuś, te książki w bibliotece już dawno były:)

Luelle

Ja jak chodziłam nie było ich nigdy. A tych tym bardziej napewno nie było, bo jestem wpisana pierwsza na karcie:P
Cóż, nie podobał Ci się-Twój problem:P

ocenił(a) film na 10
Lady_M_

hehe ;]
u mnie na szczęście były i od tego się zaczęło, od 1szej a potem marudziłam o 2 gą część i dostałam na giwazdkę, a 3cią toooa to se sama kupiłam ;] :D
Książkajest lepsza od filmu śmiem stwierdzić;]

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

no prosze nie bylo mnie jeden dzien a jak sie rozpisaly :PP Do trebla: sam powiedziales sa gusta i gusciki... tobie sie nie podoba, nam sie podoba, moze cos co sie tobie podoba,a nam sie zas moze nie podobac.. wiec nie mow ze sie nam narazasz bo to nie prawda... powiedzmy, ze my probujemy ci pokazac ze ten film ma jednak cos w sobie... to by bylo na tyle... co do ksiazki to ja tez popytam moze u mnie w bibliotece tez jest :D:D:D to sobie poczytam tylko w pozniejszym okresie bo to juz egzaminy za ponad tydzien wiec trzeba sie przygotowac...:P

ankaa_

aniu, na takich ludzi nie ma co strzępić języka. i tak nie zrozumieją:) Martuś, w poniedziałek wracam do szkoły po chorobie. Mam dla ciebie kupon międzynmarodowy, ale przynieś 4, 5 zł!! :P

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

co ? 4,5 zl taki kupon stoi ? hymmm... jakbym chciala wyslac normalny list do wujka w stanach albo do ciotki w W.B. tez musze miec ten kupon ? w sumie nie wiem po co sie pytam jak zapewne i tak nie wysle tych listow z prosba o autograf :P

ankaa_

Jakbyś chciała wysłać list do rodziny za granicą, to wystarczy ze nakleisz normalne znaczki na koperte, i śmiem przypuszczać że za znaczki zwrotne sami zapłacą:) A ja wysyłam, ale narazie tylko 1.

Lady_M_

SMUTNE OŚWIADCZENIE :
Niestety ale nie bede juz wpadac na to forum bo ....... mam za malo czasiku i wogole do d.... :/ No chociaz raz na rok moze coz napisze :D
A i mam prosbe : DALEJ PISZCIE NA TYM FORUM ABY NIGDY NIE WYGASLO :) Pozdrawiam :*

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

dzieki za info matus :*
No kurcze szkoda ze Cie juz nie bedzie bo i tak juz co raz mniej osob pisze na tym forum :( wiec nie zdziwilabym sie jakby wygaslo :/ choiaz moze znajda sie jakies tematy jeszcze, o ktorych mozna gadac bez konca ....

ankaa_

:( szkoda że nie masz czasu:( hehe, postaramy sie aby nie wygasło chyba że ktoś na nas naskoczy że znowu gadamy o czymś kompletnie nie związanym z fimem:P

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

no wlasnie jak naskacza to juz raczej nie pogadamy sobie chyba, ze ktos znajdzie jakis temat z filme :/ w co watpie bo juz wszystko o mowione :P no... wlasnie to robimy... gadamy nie na temat,,,,

ankaa_

co za spostrzeżenie :D Szkoda, Kinguś, że nie będziesz tu pisała:(
a tak w ogóle zapraszam na stronę : www.undeadstory.fora.pl Tam jestem Serenity ;)

ocenił(a) film na 7
Kingusia_92

Widze Luelle ze masz bzika na punkcie wampirow od kad polubilas swoja krew tak? mam racje ? tylko mozesz mi powiedziec co lub kto to jest Serenity??