Film świetny :) Aktor grający Alexa , gra znakomicie. Efekty specjalne w filmie są znakomite :) Każdy napewno poprze moje zdanie :) Film świetnie nakrecony w pieknej scenerii :* Poprostu 10++ :)
Ta jest HSM ale tylko piosenki :D A co do tlumacza to ja nim moge byc :D 1zł za slowo , a 3 za slowko autora :) Widzicie jakie niskie stawki (wszystko jeszcze do negocjacji:D )
uuu... już mi nadziei narobiłyście:P
hehe, troche tych słówek będzie:P JA moge wspierać duchowo <lol>
tak wpierac duchowo... tego bedzie trzeba i to duzo... hahaha ej no sadze ze to wcale nie jest takie trudne ale opszerne bo tlumacz kazde slowko z ksiazki ktora powiedzmy ma niecale 200 stron... wystarczy slownik kartka i dlugopis i napewno cos sie sklei.... hehehe lepiej by bylo umiec angola to szybciej pojdzie... wiecie co zalatwcie mi te czesci ktore sa przetlumaczone... ja je przeczytam a potem jak bede wiedziala o co chodzi moge sie brac za tlumaczenie 4 czesci o ile sie nie myle.. akurat wakacje ida a ja w domu siedziec bede wiec co robimy ... ?
:):)
Jutro, a właściwie to dzisiaj leci High School Musical naTVP1 o 13:55 :))
Obejrzę sobie i zobaczę m czy rzeczywiście taki fajny ;)
Mój brat jest w Irlandii xD
Mam od niego 1szą część po ang, poproszę gopotem o4 :)
Ja też Wam życzę wszyskiego naj zokazji Dnia Dziecka :D Ż eby szybko przetłumaczyli nam nast. część xD
heh no ja zapomnialam podziekowac za zyczenia.. oczywiscie rowniez zycze wszystkiego naj... o HSM nie wiedzialam dopiero w polowie zaczelam ogladac ale sie nie przjmuje bo wczesniej ogladalam wiec jest git... chyba tyle... sadze ze przyda sie temat do filmu :P
na tłumaczonko trzeba mieć czas:D ja moglabym przetlumaczyc, ale:
1) mam za malo czasu
2) to strasznie zmudna robota!!!
A co powiecie na to, żebyśmy tłumaczyły każda po jednym rozdziale???
okey nie ma sprawy tylko dajcie mi ksiazke albo najlepiej wszysytkie te co przetlumaczyli u nas bo nie chce zaczynac czytac od 4 czesci...
ZAPOMNIAŁAM O HSM!!!;( hehe, chyba wtedy jeszcze leżałam w wyrku:PP
A tak w ogóle ostatnio dopadła mnie mania na sailor moon:PP
Tia, ja jakbym przetłumaczyła jeden rozdział ludzie by sie za łamali:PP Będe więc tylko wspierać:PP
Nie tylko ty zapomnialas o HSM :D Ale ja wbilam sie w film o 14,45 wiec nie bylo jeszcze tak pozno :D
czego mialabys przetlumaczyc zle ??? wystarczy slownik hehehe :P ale porzadny slownik, a zeby bylo szybciej to najlepiej korzystac ze slownikow na necie tyle, ze one maja male zasoby slowek... ale jakos da sie rade... jak masz cale zdanie przetlumaczone,a braluje ci jednego slowka to mozna sie dobyslic... nie bylo by tak zle...
tia.... i zamiast np. "miał zielony sweter" wyszłoby "miał zielone skarpetki":P:P hehe, żart:P A najlepiej skorzystać z translatora <lol>
jakiś mam dziwnie dobry humorek:D:D nawet wizja jutrzejszego iścia do szkoły mnie nie przeraża.... może to przez wakacje??
ja sie nie moge doczekac wtorku hihihi.... mam komers... ale odpicowana bede... dlatego tez postanowilam, ze jak bede miala jakies ladne fotki to dam na moje myspace :PP moze nie wystrasze ludzi... a co do wakacji to szczerze mowiac troche sie ich boje bo to teraz nowa szkola i w ogole trzeba na te wyniki czekac... poprostu stres... ok ide z psem i CSI hihihihi :D:D:D post calkiem nie na temat ale... co mam pisac na temat filmu ?
ja od miesiąca nie odrabiam już lekcji :D po prostu nie mam siły!! jeszcze te egzaminy w muzyku..... masakra... Marta, ale dasz mi jutro spisać z matmy??^^
W tłumaczeniu najgorsza jest gramatyka...:/ Jeszcze przypadkowo napiszesz wszystko w czasie teraźniejszym, a tu naprawdę był jakiś zaprzeszły!!! to mnie najbardziej przeraza!!!!
Tia... ide o zakład że Anglicy sami nie znają tych wszystkicha czasów... i nienawidze czasu zaprzeszłego:P <lol> bardzo na temat:P
heh mowa o czasach... ja dzis mialam na angolu powtorke z czasow bo rowniez powtarzamy strone bierna ... ja nie moge u nich na wszystkie czasy mozesz tworzyc ta strone bierna a nie to co u nas... po ciula tyle czasow ? 3 wystarcza :P
tia.... ale dochądzą formy do każdej osoby, przypadki.... ble;PP
Cóż, widzę Aniu że znowu zostałyśmy tylko my dwie:P
przypadki są proste - zadej sie krotkie pytania w rodzaju kogo, czego i juz masz przypadek!!
ale te czasy... jest 16 czasów!!!!! normalnie... zabic za to!!!!!
no przewalone uczyc sie tyle czasow.. dlatego najlepiej urodzic sie w Wielkiej Brytani lub Ameryce i ma sie problem z głowy... ale wiecie co ostatnio ogladalam program Europa da sie lubic i Kevin mowil, ze w Angli coraz wieksza ilosc Brytyjczykow uczy sie polskiego :P wiec kto wie moze za pare lat jakos sie da dogadac :P
Tam jest tyle polaków, że i język staje sie coraz bardziej popularny:P <my z naszym mamy prościej, bo po prostu wiemy co gdzie i jak, ale obcokrajowcy.... wątpie:P> Ale jak uczą sie polskiego, może A. też sie nauczy... hehe, marzenie:P
no ja tez to widze... to jeszcze jakos "oddycha" ale tamto o alexie umarlo juz dawno... co sie dzieje... gdzie jest huronkowa i luelle... kinga jeszcze przyjdzie... a najczesciej to sie wypowiadam tylko ja i marta... jesli to forum znowu o zyje to watpie, ze na dlugo...
No podupada podupada .... no ale coz zrobic :/ A co do tego o Alexie ---> to jakos samo tak wyszlo :/
No podupada podupada .... no ale coz zrobic :/ A co do tego o Alexie ---> to jakos samo tak wyszlo :/
NO! Wszystkie oceny z obu szkół już znam!!:) i w końcu wakacje:D
aniu, muszę cie zasmucic, ale ja i marta niedługo na 6 dni opuscimy te forum:( Do Francji jedziemy.
Co do Europa da sie lubic... Ostatnio poznałam Conrado Moreno^^ Jest naprawdę wysoki i świetnie gada po polsku! Jest też naprawdę zabawny:P
wow... z jednej strony sie ciesze, ze przynajmiej ktos moze opuscic ten kraj a nie siedziec tak jak ja w tej Polsce...a z drugiej strony szkoda bo bede sie nudzic :P dobrze ze ktos na myspace chce ze mna gadac... :D a i gdzie go poznalas ?:D:D:D
Jestem! :)
mi zostały jeszcze 2 oceny do wystawienia xD (WOK i fizyka)
I koooniec będzie! xD
Jutro na ang będziemy oglądali film po ang :) ciekawe jaki? :)
W ogóle, to u mnie w szkole jest kolo podobny do Alexa trochę, ale jest tak zryty że to koniec ;] xD Idiota jakich mało
pozdrowionka
Conrado M poznały bo tańczyły w pobliskiej miejscowości a on prowadził całą impreze. <nie daruje im że nie wzieły dla mnie autografu!>:P
Jak sie ciesze ze juz wakacje:) Ale pojade na te 6 dni, a potem 2 miesiące w domu:(:(
martus, ale ty pamiętaj o naszej historycznej dacie - 1 lipca:) Tego dnia wyruszamy na seanse filmowe i na wielkie zakupy. i poza tym zobaczymy Słowackiego. Czy ty juz nic nie pamiętasz?:P Przecież w wakacje będziemy sie spotykac!
Ludzie, wielka wiadomość!!!!!! Założyłam zespół z paroma innymi osobami!!!!!hahahahaha!!!!!!!!1 nawet Artur dał się namówić:P A propos Marta mam Jego numer!!!!!
i jeszcze jedno - Marta, ja sama nie mialam jak wziac od niego autografu!!!!! No, chyba żeby mia na tyłku sie podpisał:P
Zespol ?? Niezle :D A co do spotkania z Contado to naprawde fajnie :) A no i jak tam w sql ?? Bo u mnie lacznie ze mna byly 4 osby :D
ja? dzis w szkole? wczoraj wrocilam o polnocy z lowicza i nie bylo mocnych zeby mnie chocby sciagnac z lozka i zapakowac torbe!! wiec nie poszlam do szkoly:P
heh ja bede chodzic do konca roku szkolnego mimo ze dzis konferencja... ale nie opuscilam ani jednego dnia i tego mam zamiar sie trzymac.. nawet jak mialam angine to chodzilam, nawet jak zarazilam sie czyms od mojej siostrzenicy i wymiotowalam to i tak poszlam do szkol"D wiem glupia i chora na leb jestem... ale juz sobie wmawiam od 6 klasy ze nie opuszcze zadnego dnia i mi sie nie udalo... to jedyny rok :P
tak, tak, powodzenia:D
Marta, podobno za mundurki wybrali nam te obleśne tuniki na rzepy!!!!!!tak mama mi mowila!!!!! za rok nie wracam do szkoly, za życie!!!!!
"tak, tak, powodzenia:D
Marta, podobno za mundurki wybrali nam te obleśne tuniki na rzepy!!!!!!tak mama mi mowila!!!!! za rok nie wracam do szkoly, za życie!!!!!"
to nie jest forum do takich bzdetów. a tym pbuliki to nie obchodzi
wiemy drogi kolego ale niestety chcemy gadac, a naprawde o filmie i o aktorach, ktorzy graja w nim jest wszystko obgadane... wiem pewnie powiesz ze gdzie indziej tez mozna sobie pogadac... ale prawda jest taka, ze tu sie gada najlepiej :P wiec jesli mozesz to podaj temat...wtedy napewno to zmienimy
Takie worki po kartoflach z suwakiem:P
Ja mogę gadać na temat, proszę bardzo, ale tematy narazie nam się wyczerpały. Rzuć jakiś związany to rozwiniemy
Wow :D Znowu klotnie na forum :D No coz :D No to moze napiszmy co bys my zmienily w glownych bohaterach ?? Kto sie zgadza ??
JA sie zgadzam:) więc:
1) Zmieniłabym luziowiutkie spodenki S na jakiś inny kolor <czarne, niebieskie, szare....>
2) Dodałabym Alexowi troche temperamentu, powinien być taki troche mniej "ugłaskany"
No coz ja zmienilabym troche Nadie :
1) dodalabym jej troszeczke wiecej kobiecosci
2) Wiecej pomyslowosci na tortury :D
"to nie jest forum do takich bzdetów. a tym pbuliki to nie obchodzi"
wiesz, ty to nazywasz bzdetami - ja nie.
Zmieniłabym w Darriusie:
1) żeby wyjął tę zapałkę z ust
2) niech znajdzie sobie lepszych przyjaciół od meduz:P
oo zgadzam się Martuś! co do obu punktóW:)
Ja będę miała mundurek na jakieś specjalne okazje (zamiast ubierać się na galowo tow mundurkach), a tak to ostatnio dostaliśmy koszulki ^^
Zmieniłabym jeszcze w panu Uśmiechu te blizny żeby wyglądały tak bardzej jak było w książce, że z dala wyglądał jak by się uśmiechał od ucha do ucha (w filmie są takie... no nie wyszły^^)
no tak ja sie zgadzam z 1 ptk u marty ;)tak po za tym to bym nic nie zmieniala chyba ze mozna aktorow to chyba oczywiste zebym wyrzucila z tego filmu Sare blee ;]
natomiast co do mundorkow hehe dzis widzialam jakie mundurki maja byc u mnie w gim ... poprostu tragedia ( jak chcecie to moge wam podac link) z tego powodu sie ciesze ze juz wychodze z tej szkoly.... :D
Szczerze to ja nie mam nic do tej aktorki co grala Sare --> jak nie ona to jakas inna :D Zdarza sie :D Nie ma sie co zorczulac :D
No coz zapewne sama ich sobie nie wybrala zajal sie ty kostiumowgraf :D No my mamy malo w takich kwestiach do powiedzenia :/
heh... no racja gdyby nie te gatki i jej policzki nie mialabym nic do niej no i moze jeszcze to ze zagrala w tym filmie... pewnie powiecie ze zazdroszcze jej... pewnie zazdroszcze tego ze zagrala z Alexem i nic wiecej to tyle o filmie.....................
Mundurki: podaje link.... tylko jakby co ja tego nie wymyslalam, wiec mozecie sie smiac:P
No wiec tak ten jest dla dziewczyn : http://www.gimn5.hg.pl/mund/1.jpg
A ten dla chlopcow: http://www.gimn5.hg.pl/mund/2.jpg
Szczerze mowiac... nawet po domu bym w tym nie chodzila... :|